courgette tomaat torentjes

Courgette tomaat torentjes

Moeilijk om te maken zijn ze zeker niet deze leuke courgette tomaat torentjes. Mooie simpele maar pure smaken, je bakt en grilt de groentes even aan en maakt daar torentjes van, kaas erover en de oven doet de rest! Neem er twee als voor- of bijgerecht of maak er wat meer als je het als hoofdgerecht wilt eten. De ingrediënten zijn het hele jaar door te verkrijgen. Je zou de torentjes ook kunnen maken met aubergine, tomaat, pesto en plakjes mozzarella. Hmm ook lekker, dat ga ik de volgende keer doen!

 

Columbus ontdekt de courgette?

In grotten in Mexico zijn courgettezaden gevonden die al tienduizend jaar oud waren. Pas rond de 16de eeuw kwam de courgette, men beweert met Columbus mee, naar Europa. Dit gewas behoort net als de augurk, komkommer en de pompoen tot de Cucurbitaplant. Ze worden ook wel zomerpompoenen genoemd. Courgette is een van de makkelijkst te telen groenten.

courgette-plant

De donkergroene is de bekendste variant, maar er zijn ook andere kleuren: roomwitte, gele en gespikkeld lichtgroene courgettes. Alle kleuren hebben dezelfde smaak. Wat wél effect heeft op de smaak, is de grootte van de courgette. Over het algemeen geldt: hoe kleiner, hoe lekkerder. Verder hoort de groente stevig en gaaf te zijn. En het steelstompje moet er nog aan zitten, dan zijn courgettes beter houdbaar.

Courgette bereiden

Even wassen en de uiteinden eraf snijden is eigenlijk het enige, schillen hoeft namelijk niet. De vrucht kun je in de lengte in plakken snijden of in de breedte.  Courgettes moeten knapperig blijven, dus hoeft maar kort te worden bereid.  Houd voor bakken of grillen 5-7 minuten aan. bereiden in de oven kan ook, dikke plakken ongeveer 8 minuten op 190°C.
(Bron: AH)

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze courgette tomaat torentjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Courgette tomaat torentjes


courgette tomaat torentjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 17, 2016

 • Aantal of hoeveelheid: 4 torentjes
 • Koolhydraten: 1,7 gr. khd per torentje (4 torentjes uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 25 minuten
 • Klaar in: 35 minuten

Je zou de courgette tomaat torentjes ook kunnen maken met aubergine, tomaat, pesto en plakjes mozzarella. Hmm ook lekker, dat ga ik een volgende keer doen.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. (180 hetelucht) en vet een lage ruime ovenschaal in.
 2. Snijd tomaat en courgette in plakken. Gril of bak de plakjes courgette 5-6 minuten tot ze kleuren. Ik had echt een mini-courgetje zo schattig!
 3. Snijd het bosuitje, pepertje en knoflook zoals aangegeven. Bak ze samen kort in wat ghee of boter, zodat de smaken vrijkomen. Doe over op een schoteltje en maal er wat zout en peper over. Bak een handje champignons in dezelfde pan. Houd ook deze even apart. Bak dan in de pan, ook de plakken tomaat kort aan met wat peper.
 4. Snijd de feta in blokjes.
 5. Stapel in de schaal torentjes van de verschillende groenten en de feta. Druk voorzichtig wat aan en rasp er een laagje Parmezaanse kaas over. Bak de torentjes zo'n 15 minuten tot de kaas begint te kleuren.
 6. Schep de torentjes met een platte schep uit de schaal op een bordje en geef er een lekkere (ijsberg-)salade bij, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Bewaren

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Courgette tomaat torentjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

339 Shares
Share239
Pin100
Tweet