Ingrediënt: courgette

62 berichten

Courgette -1,6 gr. khd

Courgettes hebben een hoog gehalte mineralen, zijn rijk aan kalium en magnesium en arm aan natrium. Door vitamine B9 (foliumzuur) hebben ze een bloeddrukverlagend effect.
Tips voor het garen van gespiraliseerde courgette (courgetti), Zo houd je ze knapperig en voorkom je teveel vochtverlies:
– warm de rauwe courgetti kort mee in de saus
– rauwe courgette kort wokken, hooguit 1-2 minuten
– overgiet de courgette alleen even met kokend water
– uitspreiden op een bakblik en garen in de oven, ca. 10 minuten op 180 graden. tussentijds controleren

Ik houd een gemiddelde aan van de gevonden waardes (USDA en NEVO) die liggen tussen 1,3 en 2 gr khd netto, per 100 gr. 1,6 khd
Een normale courgette weegt -schoongemaakt- ongeveer 350 gram, dat is 5,6 khd.

Bewaren

Bewaren