Ingrediënt: courgette

82 berichten

Courgette -1,6 gr. khd

Courgettes hebben een hoog gehalte mineralen, zijn rijk aan kalium en magnesium en arm aan natrium. Door vitamine B9 (foliumzuur) hebben ze een bloeddrukverlagend effect.
Tips voor het garen van gespiraliseerde courgette (courgetti), Zo houd je ze knapperig en voorkom je teveel vochtverlies:
– warm de rauwe courgetti kort mee in de saus
– rauwe courgette kort wokken, hooguit 1-2 minuten
– overgiet de courgette alleen even met kokend water
– uitspreiden op een bakblik en garen in de oven, ca. 10 minuten op 180 graden, tussentijds controleren.


Bevat per 100 gram: Calorieën 18 kcal, Koolhydraten 2.3 g, Eiwitten 1.3 g, Vetten 0.2 g en Vezels 0.9 g 
Een gemiddelde courgette heeft ongeveer 350 gram eetbare delen: Calorieën 63 kcal, Koolhydraten 8.05 g, Eiwitten 4.55 g, Vetten 0.7 g en Vezels 3.15 g 

Italiaanse maaltijdsoep

Italiaanse maaltijdsoep

Echt weer voor een heerlijke geurige soep, boordevol groenten, lekker gekruid, afgemaakt met pittige geraspte kaas en een lepel kruidige […]

Knapperige courgette aspergesalade

Knapperige courgette aspergesalade

Deze knapperige courgette aspergesalade heeft een heerlijke dressing waar ansjovis inzit. En denk nou niet gelijk ‘dat lust ik niet’, […]