Koolhydraatarme gevulde courgette

Wij aten de koolhydraatarme gevulde courgette samen met pompoen uit de oven* dus hadden we aan een halve courgette per persoon echt meer dan genoeg, beetje teveel zelfs. De gevulde courgette is zeer geschikt als koolhydraatarm hoofdgerecht en laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld een salade of een stukje vis. Het gerecht is ook heel goed vooraf klaar te maken, rasp dan wel de kaas erover vlak voor je het de oven inschuift.

Varieer

In principe is elke vulling voor zo’n koolhydraatarme gevulde courgette geschikt, bak een uitje en wat knoflook en ongeveer 50-100 gram groente of gemengde (wok)groente ook prima. Maak er naar eigen smaak en zin van de dag een lekker geheel van. De ene keer heb je misschien meer zin in pittig oosters met sambal en paksoi. De volgende keer maak je liever iets met (vega) kip, kerrie, gember en veel knoflook. Of toch liever Italiaans met veel tomaat en Italiaanse kruiden? Hoe dan ook vul de courgette met je eigen favoriet, kaas erop en hup de oven in.  Vleeseters doen er nog gehakt of stukjes kip door of je neemt vega gehakt of zelfs vis kan. Als je wilt kun je echt elke dag iets anders eten. gebruik je fantasie. TIP: Deze is ook lekker: courgette gevuld met wortelpeterselie.

Tegelijk in de oven

* Dat is heel handig bij een heteluchtoven, daar kan je makkelijk twee dingen tegelijkertijd in klaarmaken. De pompoen in stukken op de braadslee onderop en de courgettes in het midden op het rooster in een ovenschaal.

gevulde courgette

Zo maak je de gevulde courgette met paprika

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

gevulde courgette

Koolhydraatarme gevulde courgette

De koolhydraatarm gevulde courgette laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld een salade of vis.Makkelijk vooraf klaar te maken, ideaal voor als je weinig tijd hebt.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 40 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de hetelucht voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
Uithollen
  • Was de courgette grondig en snijd overlangs doormidden. Hol de courgette verder uit zodat er een rand van ongeveer 0,5 - 1 cm rondom blijft. Leg de helften in de ovenschaal.
Bakken
  • Snipper het sjalotje en snijd de paprika blokjes. Bak het sjalotje samen met de kerrie even aan in wat olijfolie en voeg daar de paprika stukjes bij. Bak 3 minuten schep af en toe om. Snij het uitgesneden courgette vruchtvlees in blokjes en voeg dat toe aan het ui-paprika mengsel.
  • Snijd de feta in blokjes en voeg samen met de ricotta toe, schep om en laat de ricotta smelten. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Oven
  • Schep de vulling in de courgetteholtes en rasp er kaas over. Bak de gevulde courgette in de oven in 25 minuten gaar.
  • Deze gevulde courgette met paprika smaakt heerlijk bij vis!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties op “Koolhydraatarme gevulde courgette”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

194 Shares
Share164
Pin30
Tweet