gevulde courgette

Koolhydraatarme gevulde courgette

Wij aten de koolhydraatarme gevulde courgette samen met pompoen uit de oven* dus hadden we aan een halve courgette per persoon echt meer dan genoeg, beetje teveel zelfs. De gevulde courgette is zeer geschikt als koolhydraatarm hoofdgerecht en laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld een salade of een stukje vis. Het gerecht is ook heel goed vooraf klaar te maken, rasp dan wel de kaas erover vlak voor je het de oven inschuift.

Varieer

In principe is elke vulling voor zo’n koolhydraatarme gevulde courgette geschikt, bak een uitje en wat knoflook en ongeveer 50-100 gram groente of gemengde (wok)groente ook prima. Maak er naar eigen smaak en zin van de dag een lekker geheel van. De ene keer heb je misschien meer zin in pittig oosters met sambal en paksoi. De volgende keer maak je liever iets met (vega) kip, kerrie, gember en veel knoflook. Of toch liever Italiaans met veel tomaat en Italiaanse kruiden? Hoe dan ook vul de courgette met je eigen favoriet, kaas erop en hup de oven in.

Vleeseters doen er nog gehakt of stukjes kip door of je neemt vega gehakt of zelfs vis kan. Als je wilt kun je echt elke dag iets anders eten. gebruik je fantasie. TIP: Deze is ook lekker: courgette gevuld met wortelpeterselie.

Tegelijk in de oven
* Dat is heel handig bij een heteluchtoven, daar kan je makkelijk twee dingen tegelijkertijd in klaarmaken. De pompoen in stukken op de braadslee onderop en de courgettes in het midden op het rooster in een ovenschaal.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Gevulde courgette met paprika

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme gevulde courgette


gevulde courgette

Door Anna-Karina Geplaatst december 10, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 portis
  • Koolhydraten: 4,5 gr. khd per portie (2 portis uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

De koolhydraatarm gevulde courgette laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld een salade of vis.Makkelijk vooraf klaar te maken, ideaal voor als je weinig tijd hebt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden)
  2. UITHOLLEN
    Was de courgette grondig en snijd overlangs doormidden. Hol de courgette verder uit zodat er een rand van ongeveer 0,5 - 1 cm rondom blijft. Leg de helften in een ovenschaal.
  3. BAKKEN
    Snipper het sjalotje en snijd de paprika en feta in blokjes. Bak het sjalotje samen met de kerrie even aan in wat olijfolie en voeg daar de paprika stukjes bij. Bak 3 minuten schep af en toe om. Snij het uitgesneden courgette vruchtvlees in blokjes en voeg dat toe aan het ui-paprika mengsel. Voeg dan feta en ricotta toe en laat alles in ong. 1 minuut smelten. Proef de vulling en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. OVEN
    Schep de vulling in de courgetteholtes en rasp er kaas over. Bak in de oven in 25 minuten gaar. Heerlijk bij vis!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties op “Koolhydraatarme gevulde courgette”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

107 Shares
Share87
Pin20
Tweet