koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart

Keto mozzarella deeg voor taart

Van dit soort keto mozzarella deeg kan ik nou echt heel blij worden! Dit deeg is in een handomdraai gemaakt, als je stevig kunt roeren tenminste. De mozzarella moet echt goed zacht (gesmolten) zijn zodat het amandel- en kokosmeel opgenomen kan worden. Dit deeg lijkt nog het meest op een soort ‘koolhydraatarm bladerdeeg‘. Met onze producten bevat het deeg calorieën 955.8 kcal ⋆ koolhydraten 3.9 g ⋆ eiwitten 38.8 g ⋆ vetten 85.1 g ⋆ vezels 10.4 g voor een hele taartvorm van Ø 24-28 cm. 

Advertentie

Bekijk de fotoserie voor het proces en een indicatie voor de structuur. We raden je aan ook even goed naar onze merken/ingrediënten te kijken, mocht het er bij jou echt heel anders uitzien dan heb je waarschijnlijk te grote eieren of andere producten te pakken. Succes en smul ze!

Gerechten met mozzareldeeg

Dit keto mozzarella deeg gebruik ik voor verschillende toepassingen. Je kunt er heel leuk tarte tartin mee maken. Dat is omgekeerde hartige (of zoete als je er wat fruit in doet in plaats van witlof) taart. Maar bijvoorbeeld ook deze heerlijke Aspergetaart en dit Gevuld Italiaans brood  zijn met het mozzarella deeg gemaakt. Of bestrooi met kaas, snijd het deeg in repen en draai er kaasstengels van!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto mozzarella deeg voor taart
Koolhydraatarm deeg

Zo maak je dit keto mozzarella deeg voor taart

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart

Keto mozzarella deeg voor taart

Fantastisch lekker keto mozzarella deeg voor taart! Gebruikt voor o.a. de Venkeltaart, Aspergetaart, Tarte tatin van Witlof en het Gevulde Italiaanse brood. Maar ook voor deze zoete rabarbertaartjes met lemoncurd.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 11 minuten

Voedingswaarde

Per taartbodem Ø 24-28 cm
kcal 955.8 koolhydraten 3.9 geiwitten 38.8 gvetten 85.1 gvezels 10.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 taartbodem Ø 24-28 cm.

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • kruiden, en/of specerijen voor extra smaak

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Tips

  • Bekijk de fotoserie. Dan zie je hoe het eruit hoort te zien. We raden je aan om naar onze merken/ingrediënten te kijken (klik). Mocht het er bij jou echt heel anders uitzien dan heb je waarschijnlijk te grote eieren of andere producten te pakken. Succes!
  • Weeg amandelmeel en kokosmeel af. Leg het ei klaar Pluk de mozzarella in stukjes. Zo kun je snel werken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Smelt de roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur. Blijf de boter roeren om gelijkmatig te smelten, dus niet bakken. Voeg de stukjes mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  • Voeg dan in 1 keer het amandelmeel en kokosmeel toe. Roer direct stevig door tot het meel is opgenomen en je een goed gemengd deeg in je pan hebt liggen. Doof het vuur. (foto van het deeg voor Gevuld Italiaanse brood)
    gevuld Italiaans brood
  • Breek, van het vuur af, een ei boven het warme deeg. Werk het ei er direct en snel doorheen, tot het helemaal is opgenomen. (Voeg optioneel kruiden of zoetstof toe.)
    tarte tatin van witlof

Deeg te vochtig? Voeg een klein beetje (!) kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

  • Gebruik naar wens. Rol het keto mozzarella deeg uit tussen twee bakvellen voor een 'tarte tatin'. Of druk het, als het nog warm is, in de vorm. Baktijden zijn afhankelijk van de vulling en gekozen methode: tussen 15 en 30 minuten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


42 gedachten over “Keto mozzarella deeg voor taart”

  1. Bedankt voor het recept!

    Als ik de ingrediënten invoer in de eetmeter van het Voedingscentrum, kom ik op 9,2g koolhydraten voor dit deeg. Enig idee waar dat verschil vandaan komt?

    1. Goedemorgen,

      Als je op de ingrediënten klikt zie je -in veel gevallen- waar wij de waardes vandaan halen. Over het algemeen baseren wij ons op de waardes zoals NEVO/RIVM , USDA of de fabrikant zelf opgeeft. Het is een veelgehoorde klacht, maar er zijn wel goede verklaringen voor.
      Andere voedingswaardes van verschillende bronnen
      Niets zo frustrerend als al die verschillende voedingswaardes. Alle voeding is ‘levend spul’ en is afkomstig uit diverse windstreken, de voedingswaarde kan enorm fluctueren. Niet alleen van streek tot streek, maar ook van seizoen tot seizoen en van moment waarop iets wordt geoogst. Voedingswaardes worden in een laboratorium door specialistische instituten gemeten, zoals bijvoorbeeld in Nederland bij NEVO/RIVM. Ieder instituut heeft daarvoor ook eigen meetmethode.
      Beschouw het als steekproeven die ze doen. Zo’n meting is altijd een MOMENTOPNAME. En bedenk ook even: er wordt niet voortdurend gemeten, sommige waardes zijn in de jaren ’90 van de vorige eeuw voor het laatst gemeten en nooit meer herrekend. Van veel producten worden Amerikaanse waardes overgenomen, daar tellen ze voedingsvezels bij de koolhydraten. En dat wordt niet altijd omgerekend naar de Europese beschrijvingen. Immers, wij willen juist de netto koolhydraten weten. Tot zover de cijfers uit ‘betrouwbare’ bronnen. Dan heb je nog diverse apps in omloop waarvan niet altijd duidelijk is met welke bronnen die werken. Bij sommige kan iedereen gewoon maar wat invullen.
      En tot slot: de weegschaal geeft aan of je op de goede weg zit. Eten mag ook gewoon ontspannen zijn, dus staar je niet al te blind op cijfertjes die slechts een indicatie zijn.

      1. Dankjewel voor je uitgebreide uitleg! Dat geeft ook weer iets meer rust in het tellen van de koolhydraten. Onder 20 g blijven is nog best lastig!

  2. Wat een heerlijk recept. Ik heb een vegetarische gemaakt en was super goed gelukt. Courgette, ui, wortel en lekker gekruid.
    Zou je het deeg ook als pizzabodem kunnen gebruiken denk je?

  3. Ik zal wel iets gruwelijk verkeerd gedaan hebben want ik heb geen mooie glanzende bol maar een of andere papperige drek…..zelfs na het toevoegen van 2x zoveel kokosmeel blijft het papperig.
    En ik had zo’n trek in mijn hartige taart!!
    Help! Wat heb ik niet goed gedaan?

    1. Vreemd, je ziet op de foto’s precies hoe het er bij ons aan toeging. En dat het nat blijft zou niet moeten kunnen kokosmeel (wij gebruiken Aman Prana) slurpt namelijk heel veel vocht op! Welk merk kokosmeel gebruik je? En je weet zeker het niet toevallig kokosRASP is? NB: het voelt nattig aan, maar dat komt prima in orde tijdens het bakken! Kijk nog maar eens goed naar de fotoserie.

  4. Voor vanavond dit deeg klaargemaakt. Manlief en de kinderen aten spinazietaart met croissantjesdeeg-bodem en mama een spinazieflap met de helft van het recept. Ik heb er een soort calzone van gemaakt, spinazie (diepvries, ontdooid en uitgelekt) met blokjes feta op en toen dichtgevouwen. Het was zó lekker dat ik vergeten ben er een foto van te maken!

    1. Zo krokant als je gewend bent van gewoon deeg bedoel je waarschijnlijk. NEE, dat lukt echt nooit met deze (koolhydraatarme) melen. Elk ingrediënt heeft zo zijn unieke eigenschappen. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat het niet lekker is. Het deeg krijgt wel een soort van crunch aan de randjes, daar waar geen vochtige vulling ligt. En de deze kaasstengels zijn redelijk crunchy omdat daar ook geen vulling op ligt.

  5. Kan ik het kokosmeel ook weglaten en vervangen door alleen amandelmeel te gebruiken? Of moet ik dan meer vocht toevoegen in de vorm van boter of ei?

  6. Afgelopen zondag voor de tweede keer dit deeg gebruikt en het ging nu heel goed! Ik had een recept van broccoli taart met geitenkaas en een bodem van bladerdeeg uit het blad Boodschappen gepakt. De bodem was dus niet van bladerdeeg, maar van mozzarella deeg. Uitrollen hoefde niet, kon het met mijn handen in de vorm doen. 40 Minuten gebakken op 180 graden en klaar was de heerlijke taart. Hij is na het afkoelen in punten in de vriezer gegaan, zodat ik doordeweeks een keer snel klaar ben met mijn lunch klaar maken.

  7. Ik kan dus de vulling er direct in doen, de bodem van dit deeg hoeft niet eerst afgebakken te worden toch? Kan ik eindelijk weer mijn preitaart met geitenkaas maken, heerlijk! Bedankt voor dit recept, dat was precies waar ik naar op zoek was??

    1. Dit deeg is minder vast dan de zandtaartachtige taartbodems. (zie deze: 1, 2 of 3)
      Dit mozzarella deeg gebruik ik vooral voor tarte tatins. Omgekeerde taart, waarbij het deeg als deksel wordt gebakken en na het bakken de taart wordt omgekeerd.

  8. Zijn er meer recepten waar geen amandel en kokosmeel in zitten, zoals t pompoenpittenbroodje? Zou fijn zijn als we alle interessante recepten bij elkaar konden bewaren, als favoriet zeg maar.
    gr
    Carla

    1. Helaas Carla, we hebben geen mogelijkheid om met 1 klik recepten zónder een bepaald ingrediënt eruit te filteren. Dus zelf even kijken of er recepten zijn die aan je eigen voorkeur voldoen.

  9. Ik had het recept uit je kookboek gehaald, maar ik miste wat informatie. Bijvoorbeeld of je het deeg moet uitrollen, of je het moet voorbakken. De antwoorden heb ik hier op de site gevonden. Misschien een tip om ze er bij een volgende druk bij te zetten. Vooral omdat het een basisrecept is.

    Overigens ben ik ontzettend blij met je boek!

  10. Ik ben net begonnen met koolhydraat arm te eten om te zeggen net 4 dagen en het bevalt goed. Ben nog wel ff zoekende om de vervangers te vinden en te zien wat lekker is. En natuurlijk vooral niet te veel, maar het lukt al aardig. Ik heb me gewogen bij de start, nu niet weer dat doe ik maandag pas weer, maar nu kon mijn broeksriem al een gaatje strakker dus ik denk wel dat ik op de goede weg ben.
    Maar nu heb ik volgende week een etentje van mijn schoonmoeder ergens in een restaurant. Hoe ga ik dit aanpakken. Dat zal niet koolhydraadarm zijn. Kan ik die dag in beperkte mate gewoon eten of hoe zal ik anders aanpakken?

    1. Hoi Edith,

      Wat heerlijk dat je al een gaatje over hebt 😉
      Uit eten, feestjes, verjaardagen, vakantie dat zijn in het begin best uitdagingen. Maar bedenk wel jij beslist zelf wat je er allemaal voor wilt doen of laten. Je hebt altijd een keus. Laat anderen duidelijk weten dat zij jou geen ongevraagde hapjes toestoppen, en laat ze weten dat je niet zit te wachten op dat ze je proberen ‘over te halen’ om te ‘zondigen’. Van vrienden en je familie mag je echt wel wat wel steun vragen!

      In de meeste restaurants kun je overigens prima vragen om bijvoorbeeld brood/aardappelen/rijst voor jou weg te laten en te vervangen door een portie extra groente. (of ruil met een vriend/familielid friet tegen groente) Misschien in het begin wat lastig, maar je doet jezelf er een groot plezier mee. Verder is het erg afhankelijk van het soort eten op de kaart of dat alles al vast ligt (een vast menu). Kies zoveel mogelijk wat wél is toegestaan en eet vooral ook niet teveel. Aan jou de keus of je je helemaal wil laten gaan met meerdere alcoholische consumpties, én brood vooraf, én friet, én een heel zoet toetje. Of kies je ervoor om het allemaal een beetje binnen de perken te houden. Dat is nu net die beheersing die je zult moeten leren als je echt wilt dat er iets verandert.

      Je kunt ook een lichtere lunch nemen (nooit helemaal overslaan!) en/of de volgende dag een beetje compenseren.

      En vooral: geniet van het gezelschap want dat is uiteindelijk toch waar het om gaat.

  11. Ik heb al een paar keer geprobeerd om deeg voor een taartbodem met mozzarella te maken, maar het mislukt steeds.
    Als de boter gesmolten is en ik de stukjes mozzarella erbij doet wordt dat wel weer een bol, maar neemt niet de boter op. Dus ik kan dan ook het meel er niet bij doen, wordt veel te dun/slap.
    Wat doe ik fout?

    1. Goedemorgen Teunie,
      Ach wat jammer! Je doet niets fout hoor, het klopt dat de mozzarella niet door de boter opgenomen wordt. Maar de mozzarella moet wel helemaal zacht (gesmolten) zijn. Dan ‘stort’ je het meel erbij en dan direct flink roeren tot het een deeg is. Dan van het vuur afhalen en het ei erdoor roeren.
      Ik heb de tekst iets aangepast, zodat dat het hopelijk nóg duidelijker is!

  12. Hoi Anna-Karina,

    Pas je site ontdekt en ontzettend leuke en lekkere recepten!

    Ik heb een vraag over het deeg:

    Voor welk formaat bakvorm zijn deze verhoudingen? En is het ook mogelijk om minder roomboter te doen of krijg je dan een andere structuur.

    Groeten,

    Dee

    1. Appeltaart is niet koolhydraatarm. Maar als je dat wilt, zou ik het even zelf in de gaten houden. Hangt natuurlijk helemaal af van hoe je de vulling maakt. Begin met 20 minuten, dan even prikken en kijken. steeds de baktijd verlengen tot het juiste resultaat.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven