Keto mozzarella deeg voor taart

koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart

Van dit soort keto mozzarella deeg kan ik nou echt heel blij worden! Dit deeg is in een handomdraai gemaakt, als je stevig kunt roeren tenminste. De mozzarella moet echt goed zacht (gesmolten) zijn zodat het amandel- en kokosmeel opgenomen kan worden. Dit deeg lijkt nog het meest op een soort ‘koolhydraatarm bladerdeeg‘. Met onze producten bevat het deeg calorieën 955.8 kcal ⋆ koolhydraten 3.9 g ⋆ eiwitten 38.8 g ⋆ vetten 85.1 g ⋆ vezels 10.4 g voor een hele taartvorm van Ø 24-28 cm. 

Bekijk de fotoserie voor het proces en een indicatie voor de structuur. We raden je aan ook even goed naar onze merken/ingrediënten te kijken, mocht het er bij jou echt heel anders uitzien dan heb je waarschijnlijk te grote eieren of andere producten te pakken. Succes en smul ze!

Gerechten met mozzareldeeg

Dit keto mozzarella deeg gebruik ik voor verschillende toepassingen. Je kunt er heel leuk tarte tartin mee maken. Dat is omgekeerde hartige (of zoete als je er wat fruit in doet in plaats van witlof) taart. Maar bijvoorbeeld ook deze heerlijke Aspergetaart en dit Gevuld Italiaans brood  zijn met het mozzarella deeg gemaakt. Of bestrooi met kaas, snijd het deeg in repen en draai er kaasstengels van!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

keto mozzarella deeg voor taart
Koolhydraatarm deeg

Zo maak je dit keto mozzarella deeg voor taart

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Keto mozzarella deeg voor taart

koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart
Door: Anna-Karina van Denderen
Fantastisch lekker keto mozzarella deeg voor taart! Gebruikt voor o.a. de Venkeltaart, Aspergetaart, Tarte tatin van Witlof en het Gevulde Italiaanse brood. Maar ook voor deze zoete rabarbertaartjes met lemoncurd.
5 van 3 stemmen
Keuken Overig
Trefwoord deeg voor bodem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 11 min

Voedingswaarde

Per taartbodem Ø 24-28 cm
calorieën 955.8 kcalkoolhydraten 3.9 geiwitten 38.8 gvetten 85.1 gvezels 10.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 taartbodem Ø 24-28 cm.

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • kruiden - en/of specerijen voor extra smaak

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Tips

  • Bekijk de fotoserie. Dan zie je hoe het eruit hoort te zien. We raden je aan om naar onze merken/ingrediënten te kijken (klik). Mocht het er bij jou echt heel anders uitzien dan heb je waarschijnlijk te grote eieren of andere producten te pakken. Succes!
  • Weeg amandelmeel en kokosmeel af. Leg het ei klaar Pluk de mozzarella in stukjes. Zo kun je snel werken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Smelt de roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur. Blijf de boter roeren om gelijkmatig te smelten, dus niet bakken. Voeg de stukjes mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  • Voeg dan in 1 keer het amandelmeel en kokosmeel toe. Roer direct stevig door tot het meel is opgenomen en je een goed gemengd deeg in je pan hebt liggen. Doof het vuur. (foto van het deeg voor Gevuld Italiaanse brood)
    gevuld Italiaans brood
  • Breek, van het vuur af, een ei boven het warme deeg. Werk het ei er direct en snel doorheen, tot het helemaal is opgenomen. (Voeg optioneel kruiden of zoetstof toe.)
    tarte tatin van witlof

Deeg te vochtig? Voeg een klein beetje (!) kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

  • Gebruik naar wens. Rol het keto mozzarella deeg uit tussen twee bakvellen voor een 'tarte tatin'. Of druk het, als het nog warm is, in de vorm. Baktijden zijn afhankelijk van de vulling en gekozen methode: tussen 15 en 30 minuten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

42 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties