Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO

Hans en Anna-Karina

Wij houden enorm van koken en lekker & gezellig eten. Maar in 2012 vonden wij, Hans en Anna-Karina, dat we wel wat overtollige kilo’s kwijt mochten. Stiekem kwamen er toch elk jaar wat pondjes bij.  Echter een streng dieet was niks voor ons. Even snel een ongezond crashdieet volgen zat er dus ook al niet in. Liever normaal, gezonde en gevarieerde voeding, een betere leefstijl om duurzaam en blijvend af te vallen. Zo kwamen we bij koolhydraatarm eten terecht.  

Koolhydraatarme recepten online

De theorie achter een koolhydraatarm / -beperkt of keto eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en gezond dat we ons erin zijn gaan verdiepen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm en ketogeen gaan koken. Het enige nadeel vonden wij dat er in de traditionele keto recepten dagelijks vlees en verzadigde vetten gebruikt wordt. Dat kon best gezonder. Je kunt namelijk ook vegan keto, of vegetarisch koolhydraatarm eten afwisselen met vlees of vis . Wij zijn recepten gaan aanpassen en al doende ook onze eigen recepten gaan ontwikkelen. Zo hadden we in no time een bundeltje lekkere ketogene,  gezonde koolhydraatarme recepten. Anna-Karina is op 1 oktober 2014 begonnen met het publiceren van die recepten op deze website.  Wat ach…”Dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan”.  Nou, dat hebben we geweten!!!

Explosieve groei

Die koolhydraatarme recepten bleken direct duizenden mensen aan te trekken. De website en de bijbehorende Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeiden explosief. In een mum van tijd waren er tienduizenden Facebookfans en zo’n 12.000 unieke bezoekers per dag op de website! Hans speelt vanaf 2016 een steeds grotere rol bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten en in de organisatie van het geheel. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-Karina een beetje teveel.

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

De roep om een koolhydraatarm kookboek werd ook steeds luider. Eind 2016 werd Stichting Gewoon Goed Eten opgericht. De stichting maakte het destijds voor ons mogelijk om ons eerste boek uit te geven zonder dat we ons eigen spaargeld hoefden aan te spreken. In mei 2017 verscheen ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. De eerste druk was binnen 3 dagen uitverkocht! Binnen één jaar verkocht de stichting maar liefst 20.000 kookboeken! Een bestseller van jewelste dus. In 2018 verscheen een tweede kookboek Gewoon Koolhydraatarm en in 2019 Verrukkelijk Koolhydraatarm.  Inmiddels zijn we vele drukken verder! Je snapt dat wij daar enorm trots op zijn!!!

Sinds september 2019 geeft Hans via Uitgeverij Boekdelen onze kookboeken geheel in eigen beheer uit. De Stichting Gewoon Goed Eten ondersteunt nog steeds de website, waar (juni 2022) bijna 1000 recepten opstaan!

Onze stijl, onze recepten

Qua eten hechten wij aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch (ook veel lekkerder) en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Verder hebben we een voorkeur voor makkelijk te maken koolhydraatarme recepten met gewone, goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch een beetje verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. Zoals het er bij ons uitziet, zo gaat het er bij jou ook uitzien. De gerechten op de foto’s moeten in elk geval herkenbaar zijn als iets wat iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken.

Afvallen is geen doel maar een middel

Je wilt afvallen omdat je last ervaart van de extra kilo’s? Dan is je leefstijl aanpassen en die kilo’s gedag zeggen een goed idee. Maar die aanpassing is geen doel op zich. Het is een middel om meer en makkelijker te genieten van de dingen die je belangrijk vindt om te doen in je leven. Je bent een tijdje meer bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het beste werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt. Je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet dat het je iets oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Gevarieerde Koolhydraatarme recepten

Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder is variatie in je dagelijkse voeding. Niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder werkt uitstekend.

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:

Verrukkelijk
Koolhydraatarm

Kookboek koolhydraatarm Verrukkelijk Koolhydraatarm- 9789082659870

Trefwoorden

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

164 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top