Hans en Anna-Karina

Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO

Wij houden enorm van koken en lekker & gezellig eten. Maar in 2012 vonden wij (Hans en Anna-Karina) dat we wel wat overtollige kilo’s kwijt mochten. Stiekem kwamen er toch elk jaar wat pondjes bij.  Echter een streng dieet was niks voor ons. Even snel een (ongezond) crashdieet volgen zat er dus niet in. Liever normaal, gezonde en gevarieerde voeding, om duurzaam en blijvend af te vallen. Zo kwamen we bij koolhydraatarm eten terecht.  

Koolhydraatarme recepten online

De theorie achter een koolhydraatarm / -beperkt of keto eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en gezond dat we er meer over begonnen te lezen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm gaan eten. Het enige nadeel vonden wij dat er in de traditionele keto recepten buitensporig veel vlees gebruikt wordt. Dat kon best wat gevarieerder, je kunt namelijk ook vegan keto, of vega koolhydraatarm eten afwisselen met vlees of vis . Wij zijn recepten gaan aanpassen en onze eigen recepten gaan ontwikkelen. Zo hadden we in no time een bundeltje eigen lekkere ketogene,  koolhydraatarme recepten. Anna-Karina is op 1 oktober 2014 begonnen met het publiceren van die recepten op deze website.  Wat ach…”Dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan”.  Nou, dat hebben we geweten…

Explosieve groei

Die koolhydraatarme recepten bleken direct duizenden mensen aan te trekken. De website en de bijbehorende Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeiden explosief. In een mum van tijd waren er tienduizenden Facebookfans en zo’n 12.000 unieke bezoekers per dag op de website! Hans speelt vanaf 2016 een steeds grotere rol bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten en in de organisatie van het geheel. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-Karina een beetje teveel. Sinds september 2019 geeft Hans via Uitgeverij Boekdelen onze kookboeken geheel in eigen beheer uit. De stichting ondersteunt nog steeds de website, waar (okt 2021) bijna 900 recepten opstaan!

Onze stijl, onze recepten

Qua eten hechten wij aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch (ook veel lekkerder) en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Verder hebben we een voorkeur voor makkelijk te maken koolhydraatarme recepten met gewone, goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch een beetje verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. Zoals het er bij ons uitziet, zo gaat het er bij jou ook uitzien. De gerechten op de foto’s moeten in elk geval herkenbaar zijn als iets wat iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken.

Afvallen is geen doel maar een middel

Je wilt afvallen omdat je last ervaart van de extra kilo’s? Dan is je leefstijl aanpassen en die kilo’s gedag zeggen een goed idee. Maar die aanpassing is geen doel op zich. Het is een middel om meer en makkelijker te genieten van de dingen die je belangrijk vindt om te doen in je leven. Je bent een tijdje meer bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het beste werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt. Je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet dat het je iets oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Gevarieerde Koolhydraatarme recepten

Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder is variatie in je dagelijkse voeding. Niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder werkt uitstekend.

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

De roep om een koolhydraatarm kookboek werd ook steeds luider. Eind 2016 werd Stichting Gewoon Goed Eten opgericht. De stichting maakte het destijds voor ons mogelijk om ons eerste boek uit te geven zonder dat we ons eigen spaargeld hoefden aan te spreken. In mei 2017 verscheen ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. De eerste druk was binnen 3 dagen uitverkocht! Binnen één jaar verkocht de stichting maar liefst 20.000 kookboeken! Een bestseller van jewelste dus. In 2018 verscheen een tweede kookboek Gewoon Koolhydraatarm en in 2019 Verrukkelijk Koolhydraatarm.  Je snapt dat wij daar enorm trots op zijn!!!

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

155 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top