Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO

Hans en Anna-Karina

Wij houden enorm van koken en lekker & gezellig eten. Maar in 2012 vonden wij, Hans en Anna-Karina, dat we wel wat overtollige kilo’s kwijt mochten. Stiekem kwamen er toch elk jaar wat pondjes bij.  Echter een streng dieet was niks voor ons. Even snel een ongezond crashdieet volgen zat er dus ook al niet in. Liever normaal, gezonde en gevarieerde voeding, een betere leefstijl om duurzaam en blijvend af te vallen. Zo kwamen we bij koolhydraatarm eten terecht.  

Koolhydraatarme recepten online

De theorie achter een koolhydraatarm / -beperkt of keto eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en gezond dat we ons erin zijn gaan verdiepen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm en ketogeen gaan koken. Het enige nadeel vonden wij dat er in de traditionele keto recepten dagelijks vlees en verzadigde vetten gebruikt wordt. Dat kon best gezonder. Je kunt namelijk ook vegan keto, of vegetarisch koolhydraatarm eten afwisselen met vlees of vis . Wij zijn recepten gaan aanpassen en al doende ook onze eigen recepten gaan ontwikkelen. Zo hadden we in no time een bundeltje lekkere ketogene,  gezonde koolhydraatarme recepten. Anna-Karina is op 1 oktober 2014 begonnen met het publiceren van die recepten op deze website.  Wat ach…”Dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan”.  Nou, dat hebben we geweten!!!

Explosieve groei

Die koolhydraatarme recepten bleken direct duizenden mensen aan te trekken. De website en de bijbehorende Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeiden explosief. In een mum van tijd waren er tienduizenden Facebookfans en zo’n 12.000 unieke bezoekers per dag op de website! Hans speelt vanaf 2016 een steeds grotere rol bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten en in de organisatie van het geheel. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-Karina een beetje teveel.

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

De roep om een koolhydraatarm kookboek werd ook steeds luider. Eind 2016 werd Stichting Gewoon Goed Eten opgericht. De stichting maakte het destijds voor ons mogelijk om ons eerste boek uit te geven zonder dat we ons eigen spaargeld hoefden aan te spreken. In mei 2017 verscheen ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. De eerste druk was binnen 3 dagen uitverkocht! Binnen één jaar verkocht de stichting maar liefst 20.000 kookboeken! Een bestseller van jewelste dus. In 2018 verscheen een tweede kookboek Gewoon Koolhydraatarm en in 2019 Verrukkelijk Koolhydraatarm.  Inmiddels zijn we vele drukken verder! Je snapt dat wij daar enorm trots op zijn!!!

Sinds september 2019 geeft Hans via Uitgeverij Boekdelen onze kookboeken geheel in eigen beheer uit. De Stichting Gewoon Goed Eten ondersteunt nog steeds de website, waar (juni 2022) bijna 1000 recepten opstaan!

Onze stijl, onze recepten

Qua eten hechten wij aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch (ook veel lekkerder) en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Verder hebben we een voorkeur voor makkelijk te maken koolhydraatarme recepten met gewone, goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch een beetje verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. Zoals het er bij ons uitziet, zo gaat het er bij jou ook uitzien. De gerechten op de foto’s moeten in elk geval herkenbaar zijn als iets wat iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken.

Afvallen is geen doel maar een middel

Je wilt afvallen omdat je last ervaart van de extra kilo’s? Dan is je leefstijl aanpassen en die kilo’s gedag zeggen een goed idee. Maar die aanpassing is geen doel op zich. Het is een middel om meer en makkelijker te genieten van de dingen die je belangrijk vindt om te doen in je leven. Je bent een tijdje meer bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het beste werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt. Je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet dat het je iets oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Gevarieerde Koolhydraatarme recepten

Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder is variatie in je dagelijkse voeding. Niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder werkt uitstekend.

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:

Verrukkelijk
Koolhydraatarm

Kookboek koolhydraatarm Verrukkelijk Koolhydraatarm- 9789082659870

Trefwoorden

168 gedachten over “Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO”

 1. Ik ben al wat jaren bekend met KHA en ketocalculator enz. Waar ik elke keer op ‘stuk’ loop: ik weet niet wat ik moet doen als het aantal kh+cal bereikt zijn, maar vet nog lang niet (ik kan dan wel compenseren met kaas, maar dan is t aantal cal ook te hoog). Of niet genoeg calorieen+kh maar teveel vet. Hoeveel diverse menu’s en schuiven ermee (met excel), ik kom zelden op 1352 cal, 25 kha, 61 ei, 112 vet. (ik snap dat t niet op de gram af hoeft…) tips & tricks hiervoor? T frustreert nl lichtelijk en gooi dan alles maar over de balk.

  1. Val je af? Dan zou ik me nergens druk om maken. Er is geen beter manier vrees ik, neem in elk geval globaal het gemiddelde over een week, niet per dag. Weet je dat altijd hoog in vetten zit, neem dan de volgende dag een minder vet gerecht etc. Niemand komt precies uit!

   1. dank voor de snelle reactie. Ik val momenteel niet af, maar dat heeft meer te maken met dat ik niet consequent ben en dan zo in ene een zak chips oid leeg kan (vr)eten. ik maak idd een planning voor 1 a 2 weken, maar ik was de recepten die ik nu had, zat (teveel (varkens)vlees), dus dan versloft t weer. En toch ook actiever zijn…

 2. Mijn cholesterol is te hoog. Beenaders zijn al verstopt. Kan ik nog wel kha blijven eten met al die vetten in de recepten?

 3. Beste beiden, allereerst een goed 2022 toegewenst. Ik ben al jaren fan van KoolhydraatarmRecept.nl, maak dankbaar gebruik van jullie recepten, heb twee van de drie kookboeken, kortom top!
  Wat ik heel vervelend vind is de hoeveelheid reclame die ik over me heen krijg zodra inlog.
  Is dat noodzakelijk? Kan ik er zelf wat aan veranderen?

  1. Wij moeten in de winkel de boodschappen ook gewoon betalen. Zo’n grote website met alle gratis mogelijkheden is achter de schermen totaal NIET gratis kan ik je verzekeren. En dan ben ik nog gewoon vrijwilliger… Dus ja die zijn zeker noodzakelijk! Anders kan de website niet bestaan.

 4. Geweldig deze weekmenu’s… maar ik klik op “bewaar in kookschrift” en het staat er niet bij… dit probleem heb ik al een tijdje en het werkt nu alleen als ik “iets toevoegen” gebruik maar dat schijnt met het weekmenu niet te lukken… kunnen jullie mij helpen want zo kan ik de tussendoortjes niet toevoegen… volgens mij

  Lieve groet, Elles

  1. Je opgeslagen recepten staan in een algemene categorie “Alle opgeslagen recepten”, en moet je zelf naar de juiste plek slepen. Bekijk ook even de handleiding daar leggen we het uitgebreid uit. Ik kan zien dat je geen weekmenu hebt opgeslagen wel 5 losse andere recepten. Bekijk ook even deze beschrijving.

 5. Hebben jullie ook een app hier van?
  En, voor een vegatarier die niet veel lust blijft het moeilijk.
  Ook daar je zelf alles moet uitrekenen.
  Liefst met kant en klare weekmenu’s en keuze mogelijkheid om een product wat ik niet lust te vervangen?
  Groet wol

  1. We hebben geen app. Wij hebben in verhouding juist erg veel vegetarische recepten en we rekenen alles uit. Lees de berichten bij de recepten en klik even op ingrediënten daar staan vaak veel tips voor vervangen etc. Na verloop van weet je dan zelf al wat en hoe, neem de tijd daarvoor. We gaan in 2022 beginnen met weekmenu’s, de berichten daarvoor verschijnen op de website of je meld je aan voor de nieuwsbrief, kan ook… Voor de rest moet je toch echt zelf óók wat doen 😉

 6. Hallo,

  ik heb het boek lekker & makkelijk koolhydraatarm gekocht. Nu wilde ik heel graag de Clafoutis met rood fruit maken. In het recept staat dat er roomboter in moet, maar niet hoeveel. In de instructie staat alles bij elkaar gooien m.u.v. Diepvriesfruit en icing (Pagina 215).

  Graag hoor ik terug wat de juiste hoeveelheid roomboter is dat er in moet.

 7. lidyaamr@gmail.com

  Hallo, ik wil graag recepten ik het kookschrift plaatsen maar dat gaat niet.
  Enig idee waarom?

  1. Nee, niet eerder gedaan en wel ingelogd. Bij het recept staat links printen en rechts kookschrift. Als ik daarop druk gebeurd er niets. Ga ik dan naar het kookschrift en druk ik op bewaarde recepten gebeurd er ook niets.

 8. Bedankt voor de heerlijke recepten in jullie boeken en online! Vraag: ik wil graag de granola maken, maar houd niet van kokossmaak. Hoe en met welke producten kan ik de kokos vervangen?
  Vriendelijke groet,
  Anna

 9. Even een klein puntje van (opbouwende) kritiek/aandacht:
  Ik print regelmatig recepten die ik mee wil nemen in onze camper en sinds een poosje is het zo dat als je de printknop bij het recept gebruik, er 2 pagina’s nodig zijn voor 1 recept.
  Op de 2e pagina staat dan maar 1 regel
  Het is waarschijnlijk een instelling bij jullie die niet helemaal goed staat.

  1. Nee dat ligt niet aan onze instellingen. Die heb ik net nagekeken. De meeste recepten passen op 1 pagina. Ik heb de tekst in de voet nu ietsje kleiner gemaakt. Als het nét niet past kun je zelf de instellingen van je printer nog aanpassen en bijvoorbeeld in het laatste scherm kiezen voor printen op 95% van de grootte. (of alleen “huidige pagina”, dubbelzijdig afdrukken o.i.d. kiezen, dat hangt af van je printerprogramma en eigen voorkeur. (even je cache legen en pagina verversen om de nieuwe versie te zien)

 10. 5 sterren
  Gisteren de ‘hemelse modder’ gemaakt. Het was weer genieten en dat vonden de gasten ook. Voor mij zijn de recepten gemaakt door Hans, absoluut de allerbeste waar het desserts betreft. Dat bleek gisteravond weer, het was inderdaad ‘hemels’! Dank je wel Hans.

 11. Thérèse vd Poort

  5 sterren
  Hallo,
  Ik heb de toast met rozemarijn gemaakt, super lekker!
  In het recept staat alleen het eiwit gebruiken. Waarom is dat? wat gebeurt er al je het hele ei gebruikt,
  ik wil het zo graag begrijpen.
  Bedankt alvast voor het antwoord.
  Vrgr, Thérèse vd Poort

 12. Beste Hans en Anna-Karina,
  Een vraagje ❓Hebben jullie misschien een recept voor oliebollen en appelflappen

 13. Heb net jullie nieuwe kookboek ontvangen even snel doorgebladerd ziet er super mooi uit net als bijna de rest van Nederland zit ik thuis dus alle tijd om wat uit te gaan maken mijn complimenten
  Groetjes Antoinette

 14. Hallo,een vraagje,ik vind jullie recepten heerlijk en niet zo moeilijk 😆gelukkig.
  Nu mijn vraag ,staan de zelfde recepten in de boeken of zijn dat andere recepten?
  Mvg. Klara

  1. Voor een groot deel zijn de recepten in onze boeken hetzelfde als op de website. Wel helemaal herschreven en in de boeken staan ook recepten die niet op de website staan. Maar op de website staan er natuurlijk veel meer!

 15. Beste Anna-Karina,
  Heel erg bedankt voor alle mooie en lekker recepten.
  De beste wensen voor een mooi ,gezond en succesvol 2020
  Irma

 16. Wat een super goede website. Ik eet al ruim 3 jaar koolhydraatarm vanwege dreigende te hoge cholesterol. MIjn waardes zijn nu goed en mijn gezondheid is erg verbeterd. Minder last van COPD en schimmelinfecties.
  Jammer dat de artsen onmiddellijk medicijnen voorschrijven in plaats van mensen naar een goede (koolhydraatarme) diëtist te sturen. Dat zou voor veel mensen een gezondheidswinst opleveren. Mijn zusje moest spuiten, eet nu koolhydraatarm en is er vanaf!! Jullie veel succes en het water loopt me in de mond bij het zien van die heerlijke recepten

 17. Dag Anna Karina,

  We zijn al zeker bijna een jaar fan van jouw/jullie recepten. De 2 boeken hebben we in huis en doen nog steeds inspiratie op via de website.
  Nu heb ik nog wel een vraag: in veel recepten komt kokosmelk voor.Ik vind het nogal verwarrend of je daarmee een groot pak kokosmelk bedoelt zoals je ook rijstmelk en amandelmelk hebt of de kleine blikjes en verpakkingen die veelal gebruikt worden in Indische gerechten. bv in de Clafoutis met rood fruit heb ik 240 ml kokosmelk nodig. Wat kies ik daar dan voor? of is beide goed? alvast hartelijk dank voor het antwoord

 18. Mariek van Tongeren

  Welke hartige taart staat er op de foto op de voorkant van het boek en bij de borreltijd hoofdstuk? Ik kan het niet terug vinden in het boek. Het lijkt mij erg lekker.
  Mvg Mariek

  1. Dat is het recept voor het basisboordje met wat aanpassingen en als 1 groot brood gebakken. Aanpassingen: met kruidenroomkaas, gesneden olijf en buisui erdoor. Bovenop nog wat extra geraspte kaas!

 19. Hallo! Vandaag de mascarpone zomerkoninkjestaart gemaakt. Heel secuur de agar en het mascarpone mengel familie laten worden maar toch zitten er kleine klontjes in mijn taart… tips hoe dit te voorkomen? Hij was wel heeerlijk

 20. Hoi Anna-Karina,
  Wat super toch steeds jullie heerlijke recepten te mogen ontvangen. Wij gebruiken jouw ‘methode’ nu al meer dan 1 jaar en ik kan je verzekeren, dat blijven we doen!!!
  Mijn man zat tegen het insuline spuiten aan, maar na een aantal maanden is hij gewoon DIABEET ‘AF’…….. Super bedankt daarvoor!! Ga zo door, doen wij ook!!