Hans en Anna-Karina

Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO

Wij houden enorm van koken en lekker & gezellig eten. Maar in 2012 vonden wij, Hans en Anna-Karina, dat we wel wat overtollige kilo’s kwijt mochten. Stiekem kwamen er toch elk jaar wat pondjes bij.  Echter een streng dieet was niks voor ons. Even snel een ongezond crashdieet volgen zat er dus ook al niet in. Liever normaal, gezonde en gevarieerde voeding, een betere leefstijl om duurzaam en blijvend af te vallen. Zo kwamen we bij koolhydraatarm eten terecht.  

Advertentie

Koolhydraatarme recepten online

De theorie achter een koolhydraatarm / -beperkt of keto eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en gezond dat we ons erin zijn gaan verdiepen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm en ketogeen gaan koken. Het enige nadeel vonden wij dat er in de traditionele keto recepten dagelijks vlees en verzadigde vetten gebruikt wordt. Dat kon best gezonder. Je kunt namelijk ook vegan keto, of vegetarisch koolhydraatarm eten afwisselen met vlees of vis . Wij zijn recepten gaan aanpassen en al doende ook onze eigen recepten gaan ontwikkelen. Zo hadden we in no time een bundeltje lekkere ketogene,  gezonde koolhydraatarme recepten. Anna-Karina is op 1 oktober 2014 begonnen met het publiceren van die recepten op deze website.  Wat ach…”Dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan”.  Nou, dat hebben we geweten!!!

Explosieve groei

Die koolhydraatarme recepten bleken direct duizenden mensen aan te trekken. De website en de bijbehorende Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeiden explosief. In een mum van tijd waren er tienduizenden Facebookfans en zo’n 12.000 unieke bezoekers per dag op de website! Hans speelt vanaf 2016 een steeds grotere rol bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten en in de organisatie van het geheel. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-Karina een beetje teveel.

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

De roep om een koolhydraatarm kookboek werd ook steeds luider. Eind 2016 werd Stichting Gewoon Goed Eten opgericht. De stichting maakte het destijds voor ons mogelijk om ons eerste boek uit te geven zonder dat we ons eigen spaargeld hoefden aan te spreken. In mei 2017 verscheen ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. De eerste druk was binnen 3 dagen uitverkocht! Binnen één jaar verkocht de stichting maar liefst 20.000 kookboeken! Een bestseller van jewelste dus. In 2018 verscheen een tweede kookboek Gewoon Koolhydraatarm en in 2019 Verrukkelijk Koolhydraatarm.  Inmiddels zijn we vele drukken verder! Je snapt dat wij daar enorm trots op zijn!!!

Sinds september 2019 geeft Hans via Uitgeverij Boekdelen onze kookboeken geheel in eigen beheer uit. De Stichting Gewoon Goed Eten ondersteunt nog steeds de website, waar (juni 2022) bijna 1000 recepten opstaan!

Onze stijl, onze recepten

Qua eten hechten wij aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch (ook veel lekkerder) en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Verder hebben we een voorkeur voor makkelijk te maken koolhydraatarme recepten met gewone, goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch een beetje verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. Zoals het er bij ons uitziet, zo gaat het er bij jou ook uitzien. De gerechten op de foto’s moeten in elk geval herkenbaar zijn als iets wat iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken.

Afvallen is geen doel maar een middel

Je wilt afvallen omdat je last ervaart van de extra kilo’s? Dan is je leefstijl aanpassen en die kilo’s gedag zeggen een goed idee. Maar die aanpassing is geen doel op zich. Het is een middel om meer en makkelijker te genieten van de dingen die je belangrijk vindt om te doen in je leven. Je bent een tijdje meer bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het beste werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt. Je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet dat het je iets oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Gevarieerde Koolhydraatarme recepten

Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder is variatie in je dagelijkse voeding. Niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder werkt uitstekend.

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.


Trefwoorden

168 gedachten over “Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO”

 1. Ik ben al wat jaren bekend met KHA en ketocalculator enz. Waar ik elke keer op ‘stuk’ loop: ik weet niet wat ik moet doen als het aantal kh+cal bereikt zijn, maar vet nog lang niet (ik kan dan wel compenseren met kaas, maar dan is t aantal cal ook te hoog). Of niet genoeg calorieen+kh maar teveel vet. Hoeveel diverse menu’s en schuiven ermee (met excel), ik kom zelden op 1352 cal, 25 kha, 61 ei, 112 vet. (ik snap dat t niet op de gram af hoeft…) tips & tricks hiervoor? T frustreert nl lichtelijk en gooi dan alles maar over de balk.

  1. Val je af? Dan zou ik me nergens druk om maken. Er is geen beter manier vrees ik, neem in elk geval globaal het gemiddelde over een week, niet per dag. Weet je dat altijd hoog in vetten zit, neem dan de volgende dag een minder vet gerecht etc. Niemand komt precies uit!

   1. dank voor de snelle reactie. Ik val momenteel niet af, maar dat heeft meer te maken met dat ik niet consequent ben en dan zo in ene een zak chips oid leeg kan (vr)eten. ik maak idd een planning voor 1 a 2 weken, maar ik was de recepten die ik nu had, zat (teveel (varkens)vlees), dus dan versloft t weer. En toch ook actiever zijn…

 2. Mijn cholesterol is te hoog. Beenaders zijn al verstopt. Kan ik nog wel kha blijven eten met al die vetten in de recepten?

 3. Beste beiden, allereerst een goed 2022 toegewenst. Ik ben al jaren fan van KoolhydraatarmRecept.nl, maak dankbaar gebruik van jullie recepten, heb twee van de drie kookboeken, kortom top!
  Wat ik heel vervelend vind is de hoeveelheid reclame die ik over me heen krijg zodra inlog.
  Is dat noodzakelijk? Kan ik er zelf wat aan veranderen?

  1. Wij moeten in de winkel de boodschappen ook gewoon betalen. Zo’n grote website met alle gratis mogelijkheden is achter de schermen totaal NIET gratis kan ik je verzekeren. En dan ben ik nog gewoon vrijwilliger… Dus ja die zijn zeker noodzakelijk! Anders kan de website niet bestaan.

 4. Geweldig deze weekmenu’s… maar ik klik op “bewaar in kookschrift” en het staat er niet bij… dit probleem heb ik al een tijdje en het werkt nu alleen als ik “iets toevoegen” gebruik maar dat schijnt met het weekmenu niet te lukken… kunnen jullie mij helpen want zo kan ik de tussendoortjes niet toevoegen… volgens mij

  Lieve groet, Elles

  1. Je opgeslagen recepten staan in een algemene categorie “Alle opgeslagen recepten”, en moet je zelf naar de juiste plek slepen. Bekijk ook even de handleiding daar leggen we het uitgebreid uit. Ik kan zien dat je geen weekmenu hebt opgeslagen wel 5 losse andere recepten. Bekijk ook even deze beschrijving.

 5. Hebben jullie ook een app hier van?
  En, voor een vegatarier die niet veel lust blijft het moeilijk.
  Ook daar je zelf alles moet uitrekenen.
  Liefst met kant en klare weekmenu’s en keuze mogelijkheid om een product wat ik niet lust te vervangen?
  Groet wol

  1. We hebben geen app. Wij hebben in verhouding juist erg veel vegetarische recepten en we rekenen alles uit. Lees de berichten bij de recepten en klik even op ingrediënten daar staan vaak veel tips voor vervangen etc. Na verloop van weet je dan zelf al wat en hoe, neem de tijd daarvoor. We gaan in 2022 beginnen met weekmenu’s, de berichten daarvoor verschijnen op de website of je meld je aan voor de nieuwsbrief, kan ook… Voor de rest moet je toch echt zelf óók wat doen 😉

 6. Hallo,

  ik heb het boek lekker & makkelijk koolhydraatarm gekocht. Nu wilde ik heel graag de Clafoutis met rood fruit maken. In het recept staat dat er roomboter in moet, maar niet hoeveel. In de instructie staat alles bij elkaar gooien m.u.v. Diepvriesfruit en icing (Pagina 215).

  Graag hoor ik terug wat de juiste hoeveelheid roomboter is dat er in moet.

 7. lidyaamr@gmail.com

  Hallo, ik wil graag recepten ik het kookschrift plaatsen maar dat gaat niet.
  Enig idee waarom?

  1. Nee, niet eerder gedaan en wel ingelogd. Bij het recept staat links printen en rechts kookschrift. Als ik daarop druk gebeurd er niets. Ga ik dan naar het kookschrift en druk ik op bewaarde recepten gebeurd er ook niets.

 8. Bedankt voor de heerlijke recepten in jullie boeken en online! Vraag: ik wil graag de granola maken, maar houd niet van kokossmaak. Hoe en met welke producten kan ik de kokos vervangen?
  Vriendelijke groet,
  Anna

 9. Even een klein puntje van (opbouwende) kritiek/aandacht:
  Ik print regelmatig recepten die ik mee wil nemen in onze camper en sinds een poosje is het zo dat als je de printknop bij het recept gebruik, er 2 pagina’s nodig zijn voor 1 recept.
  Op de 2e pagina staat dan maar 1 regel
  Het is waarschijnlijk een instelling bij jullie die niet helemaal goed staat.

  1. Nee dat ligt niet aan onze instellingen. Die heb ik net nagekeken. De meeste recepten passen op 1 pagina. Ik heb de tekst in de voet nu ietsje kleiner gemaakt. Als het nét niet past kun je zelf de instellingen van je printer nog aanpassen en bijvoorbeeld in het laatste scherm kiezen voor printen op 95% van de grootte. (of alleen “huidige pagina”, dubbelzijdig afdrukken o.i.d. kiezen, dat hangt af van je printerprogramma en eigen voorkeur. (even je cache legen en pagina verversen om de nieuwe versie te zien)

 10. Mies Frijling

  Ik wil een account aanmaken en inloggen, maar kan niet vinden waar en hoe.

 11. 5 sterren
  Gisteren de ‘hemelse modder’ gemaakt. Het was weer genieten en dat vonden de gasten ook. Voor mij zijn de recepten gemaakt door Hans, absoluut de allerbeste waar het desserts betreft. Dat bleek gisteravond weer, het was inderdaad ‘hemels’! Dank je wel Hans.

 12. Thérèse vd Poort

  5 sterren
  Hallo,
  Ik heb de toast met rozemarijn gemaakt, super lekker!
  In het recept staat alleen het eiwit gebruiken. Waarom is dat? wat gebeurt er al je het hele ei gebruikt,
  ik wil het zo graag begrijpen.
  Bedankt alvast voor het antwoord.
  Vrgr, Thérèse vd Poort

 13. Beste Hans en Anna-Karina,
  Een vraagje ❓Hebben jullie misschien een recept voor oliebollen en appelflappen

 14. Heb net jullie nieuwe kookboek ontvangen even snel doorgebladerd ziet er super mooi uit net als bijna de rest van Nederland zit ik thuis dus alle tijd om wat uit te gaan maken mijn complimenten
  Groetjes Antoinette

 15. Hallo,een vraagje,ik vind jullie recepten heerlijk en niet zo moeilijk 😆gelukkig.
  Nu mijn vraag ,staan de zelfde recepten in de boeken of zijn dat andere recepten?
  Mvg. Klara

  1. Voor een groot deel zijn de recepten in onze boeken hetzelfde als op de website. Wel helemaal herschreven en in de boeken staan ook recepten die niet op de website staan. Maar op de website staan er natuurlijk veel meer!

 16. Beste Anna-Karina,
  Heel erg bedankt voor alle mooie en lekker recepten.
  De beste wensen voor een mooi ,gezond en succesvol 2020
  Irma

 17. Wat een super goede website. Ik eet al ruim 3 jaar koolhydraatarm vanwege dreigende te hoge cholesterol. MIjn waardes zijn nu goed en mijn gezondheid is erg verbeterd. Minder last van COPD en schimmelinfecties.
  Jammer dat de artsen onmiddellijk medicijnen voorschrijven in plaats van mensen naar een goede (koolhydraatarme) diëtist te sturen. Dat zou voor veel mensen een gezondheidswinst opleveren. Mijn zusje moest spuiten, eet nu koolhydraatarm en is er vanaf!! Jullie veel succes en het water loopt me in de mond bij het zien van die heerlijke recepten

 18. Dag Anna Karina,

  We zijn al zeker bijna een jaar fan van jouw/jullie recepten. De 2 boeken hebben we in huis en doen nog steeds inspiratie op via de website.
  Nu heb ik nog wel een vraag: in veel recepten komt kokosmelk voor.Ik vind het nogal verwarrend of je daarmee een groot pak kokosmelk bedoelt zoals je ook rijstmelk en amandelmelk hebt of de kleine blikjes en verpakkingen die veelal gebruikt worden in Indische gerechten. bv in de Clafoutis met rood fruit heb ik 240 ml kokosmelk nodig. Wat kies ik daar dan voor? of is beide goed? alvast hartelijk dank voor het antwoord

 19. Mariek van Tongeren

  Welke hartige taart staat er op de foto op de voorkant van het boek en bij de borreltijd hoofdstuk? Ik kan het niet terug vinden in het boek. Het lijkt mij erg lekker.
  Mvg Mariek

  1. Dat is het recept voor het basisboordje met wat aanpassingen en als 1 groot brood gebakken. Aanpassingen: met kruidenroomkaas, gesneden olijf en buisui erdoor. Bovenop nog wat extra geraspte kaas!

 20. Hallo! Vandaag de mascarpone zomerkoninkjestaart gemaakt. Heel secuur de agar en het mascarpone mengel familie laten worden maar toch zitten er kleine klontjes in mijn taart… tips hoe dit te voorkomen? Hij was wel heeerlijk

 21. Hoi Anna-Karina,
  Wat super toch steeds jullie heerlijke recepten te mogen ontvangen. Wij gebruiken jouw ‘methode’ nu al meer dan 1 jaar en ik kan je verzekeren, dat blijven we doen!!!
  Mijn man zat tegen het insuline spuiten aan, maar na een aantal maanden is hij gewoon DIABEET ‘AF’…….. Super bedankt daarvoor!! Ga zo door, doen wij ook!!

 22. Gonda & Wim

  Dank je wel voor al die lekkere andere recepten. Ik krijg ze al lange tijd via de mail en heb ook het kookboek gekocht, dat gaat altijd mee op vakantie. Inmiddels al goed gewend aan KHA en is onze leefstijl geworden 🙂 En, KHA was voor mij de start en het middel om het afgelopen jaar zonder problemen bijna 20 kilo af te vallen en ik voel me heerlijk, gezond en licht. Daarom blijf ik graag jouw receptentips ontvangen en vaak geef ik de site door aan vrienden en collega’s.
  Groetjes van Gonda en Wim den Hartog uit Nunspeet

  1. Ach wat een lief berichtje, blijft leuk als je werk z o gewaardeerd wordt. En wat goed dat jullie zoveel gezondheidsdienst hebben behaald!!!! Wat dat is uiteindelijk het echte doel natuurlijk! Diepe buiging, hoed af! En nogmaals dank voor je bericht.

 23. Hallo Anna-Karina
  Heel fijn dit boek en nog fijner dat je alles deelt. Ik ben geen beginner met koolhydraatarm eten, maar het ontbreekt me nogal eens aan inspiratie voor (goede) recepten. En met goede bedoel ik, niet te moeilijk en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Ik ga dus flink uitproberen de komende tijd.
  Nog een vraagje: als er lijnzaad gebruikt wordt in recept, bedoel je dan heel lijnzaad of gebrokenlijnzaad?
  En de Yorkshire puddingvormen, waar zijn die verkrijgbaar?
  H.gr.

 24. Haaaai,
  Ik ben nu al een tijdje op zoek naar een mini muffin vorm, om de gevuld speculaas te maken, maar ik kan m nergens vinden… zou je me kunnen vertellen waar je de jouwe gekocht hebt?

 25. Erg blij zijn wij met uw kookboek ik gebruik het heel vaak, nu heb ik een vraag
  Ik heb het tortilladeeg gemaakt en vond het erg lekker, ik begrijp alleen niet hoe u aan 1 khd per stuk komt, als ik het invoer op mijn app kom ik vele malen hoger uit.(60 voor het recept)
  Hoe is dit berekend?

 26. Jeannette van Dijk

  Beste Anna-Karina,

  Op dit moment krijgen wij een aardige hoeveelheid rode bietjes uit onze tuin. Heb je daar een recept voor? Maar alsjeblieft een recept zonder haring, dat heb ik enige tijd terug weer geprobeerd maar die haring lukt echt niet om door te slikken. Snijbonen daar hebben we inmiddels de eerste oogst ook van daar ga ik op de website nog even naar zoeken maar een ideetje is altijd welkom.

  Met vriendelijke groet,
  Jeannette van Dijk

 27. Judy Koopman

  In het recept voor focaccia in het kookboek werd gesproken over ovenschaaltje van 10×15 cm. Ik heb stad en land afgezocht, maar kon nergens die maat krijgen. Op internet zag ik dat er een hele andere maat gebruikt werd. Jammer, maar in ieder geval kan ik nu op zoek naar de juiste maat en aan het bakken gaan. Tot nu toe waren alle recepten lekker hoewel ik jambalaya nooit meer voor twee dagen tegelijk maak. Dat was de tweede dag geen succes. Veel succes met alle recepten en bedankt voor de heerlijke recepten in mijn favoriete (en inmiddels enige) kookboek.

  1. Je kunt het focacciabrood in elke kleine vorm bakken. In het recept beschrijf ik diverse vormen, rond en ook rechthoekig. Je moet zelf sowieso altijd even opletten wanneer het gaar is want elke oven werkt weer anders.

 28. Gisteren het kookboek ontvangen en meteen doorbladerd. En enorme boodschappenlijstjes beginnen maken want alles wil ik wel proeven!
  Zojuist de fluffy pannenkoekjes geprobeerd sam3n met wat mascarpone en aarbeien en het was goddelijk! Ook de basisbroodjes zijn al uit de oven… maar… toch lijken mn verhoudingen van ingredienten niet te kloppen. Bij de uitleg voorin het boek staat dat je met maatlepels werk. Maar gaat dit dan op de engelsvariant? Daarmee bedoel ik: is jou ‘tl’ (theelepel) hetzelfde als de engels ‘tsp’ (teaspoon)? Of bestaan daar varianten van?
  Grtjs

  1. Hoi Maartje,

   Dank voor je enthousiaste mail!

   Wat betreft de inhoudsmaten: 1 theelepel is 5 ml. 1 el= 3 tl dus 15 ml. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Als je de maatschepjes niet vertrouwd kun je het controleren in een maatbeker met ml aanduiding.

   Wat denk je dat er ‘mis’ is met de broodjes?

   Ik denk misschien dat het ligt aan vezel/vetgehalte van jouw merken ingrediënten? Helaas is kokosmeel of amandelmeel niet van elk merk hetzelfde en ook de merken verschillen soms echt qua levering. Het blijft ‘levend’ spul.

 29. Ik heb jullie boek besteld en vandaag binnen gekregen. Wat ontzettend blij ben ik hiermee. De gerechten zien er lekker uit en vanavond kook ik de spruitjes met geitenkaas voor mezelf. Helaas verkopen ze hier nu geen spruitjes, dus heb ik er snijbonen van gemaakt. Ik wil zo graag wat klio’s Kwijt voor ik met vakantie ga en kha eten geeft me totaal geen hongergevoel. Zoo fijn. Ik ben al een paar weekjes bezig en jullie boek en dit blog gaan mij helpen! Veel succes, jullie gaan me vaker zien!! Liefs Cynthia.

   1. Dank je wel. Is pas in december ☺️. Ik heb nog wat maandjes om de kilootjes te verliezen..

 30. hoi hoi,

  als beginnend lijnster heb ik wat vragen over de leuke gerechten uit het kookboek.Waar haal ik suikervrije honing, karamelsaus en poedersuiker. Alle winkels die ik inloop kijken mij verbaasd aan. Of heb ik het niet goed begrepen. Een ander vraagje, ik ben gek op Griekse yoghurt of kwark met diepvriesvruchten. Als ik het los tel wat op de verpakking staat (diepvries rode vruchten 100 gr 6 koolhydraten en de yoghurt is portie van 150 gr 5.7 gram. Totaal 11.7 Best wel veel voor ontbijtje. Als ik naar jullie toetjes kijk (mascarpone met vruchten) zit je op 3.9 koolhydraten per portie. Kan ik dit ook als onbijt eten?

  groetjes

  1. Hoi Pauline,
   (klik op de ingrediënten voor meer info, vaak ook waar je iets kunt kopen)
   De belangrijkste ‘regel’ bij gezond koolhydraatarm eten is: tweederde van alle koolhydraten uit groente halen. De rest is bijzaak.
   Griekse yoghurt of kwark uit de winkel met fruit er al in is eigenlijk altijd gezoet. Als je neutrale Griekse yoghurt koopt, kun je zelf (matig, zeker géén 100 gram) vers fruit toevoegen. De zoete suikervervangers kun je kopen bij natuurwinkels, de Tuinen (Holland & Barrett) of online bestellen. Lees ook even onze pagina over Suiker vervangen. Mascarpone kan ook als ontbijt, maar wissel vooral af.
   Ken je onze granola al?

 31. Hallo Anna Karina en Meneer Hans natuurlijk.
  Ik ben super blij met jullie kookboek , Heerlijke recepten .Dank jullie hier voor.
  Ik ben alleen nog opzoek naar het belans dat ik afval.
  Ik ben al enkele weken op het zelfde gewicht helaas.
  Ik wilde door alle nieuwe info en nieuwe recepten niet de hele dag lopen tellen eerst maar de khd onder de knie.
  Nu merk ik dat ik enkele weken 20-30 khd per dag aan hield maar dit is niet de bedoeling heb ik nu inde gaten.
  Ik ben nu aan het opbouwen van de kdh.
  en nu zal ik mij gaan verdiepen in de balans van de vetten en eiwitten.
  volgens mij is dit wel belangrijk. Helaas is het allemaal in het engels dus dit kost ook energie.
  Maar we gaan er voor .
  Jullie veel succes met de nieuwe recepten.

   1. Dankje wel voor je reactie, Ik denk vetten dus vandaag lekker makreel gehad.

 32. Kan iemand deze vrouw een lintje geven? Ik ben diëtist en begeleid geregeld vrouwen met een koolhydraat-arm voedingspatroon. Als ze inspiratie zoeken stuur ik ze meteen door naar deze website of vertel over het boek met de heerlijke recepten die voor iedereen te doen zijn! Dank hiervoor.

 33. Ysbrand Koornneef

  Hallo,

  Wat verstaan jullie onder “suikervrije honing”???
  Honing bevat volgens de VWA minimaal 76 % suikers.
  Onder de ca 76 % suikers ( mix van oa dextrose en fructose in een wisselende samenstelling) mag het wettelijk geen honing heten.
  Wat is “suikervrije honing dan wel??

  Alvast bedankt voor jullie antwoord,

  Ysbrand Koornneef (hobby imker en veel bezig met onderzoek naar de wettelijke omschrijving op honingpotten)

 34. Hallo Anna Karina.
  Wat zou ik in plaats van paneermeel kunnen gebruiken in bv spinazie of als paneerlaagje voor knolselderijfrietjes?

  Groeten,
  Petra
  P.s. bedankt voor je lekkere en gevarieerde recepten

  1. Dat hangt van een specifiek recept af. In spinazie zou een beetje (!) psylliumvezel kunnen gebruiken, dat bindt heel goed vocht. Als het een laagje oet vormen zou ik eerder aan amandelmeel, geraspte kaas of (vega) edelgistvlokken.

 35. Nu sinds een weekje KHA aan het eten. Het bevalt goed, vooral ’s avonds omdat ik dan nog goed vol zit en geen zin heb om te snacken. De ochtend is een heel ander verhaal: 2 boterhammen en koffie is heel wat sneller en gemakkelijker dan een omelet en ik ben geen mens voor kwark of yoghurt in de ochtend, maar ik blijf zoeken naar de voor mij beste oplossing. De door jou genoemde grenzenloze veelzijdigheid van bloemkool heeft mij trouwens ook al verbaasd, geniaal gewoonweg.
  Zijn jouw maten gewoon bestek uit de keukenla? In de VS heb je van die leuke maatscheppen voor hun “cups”, die zijn handig. Ik hou zelf heel erg van gewicht in grammen zodat ik alles mooi af kan wegen of heb je wellicht een omrekentool?

  1. Onze maten zijn niet gewoon bestek uit de keukenla. Dat zou in geen enkel recept zo moeten zijn trouwens, dat gewone bestek heeft nameklijk nooit dezelfde maat. Lees ons artikel over Maten en gewichten even als je wilt? Dat omrekenen is een beetje lastig. 1 el Amandelmeel weegt niet hetzelfde als 1 el lupinemeel.

   • 1 tl = 5 ml
   • 1 el = 15 ml
   • 3 tl = 1 el

   Soms moet je wel een beetje moeite doen om oude gewoontes door te doorbreken (anders verandert er niks natuurlijk). Ik neem aan dat je de categorie Ontbijt al hebt doorgespit? Daar staan diverse broodachtigen en crackers, reuze handig om op voorraad te hebben.
   Gaat vast lukken, succes!

 36. Beste Anna-Karina,
  Dank voor al die lekkere recepten, ik heb inmiddels het boek binnen waar heerlijke gerechten in staan.
  Heb je ook gerechten voor een slow cooker die sinds kort ook in mijn keuken staat?
  Groetjes Inez

 37. Pien van Leeuwen

  Wat een leuk en boeiend artikel, en zéker heel leuk om wat meer te horen/weten over jullie motivatie…..En los van mijn persoonlijke doelstelling (mijn Diabetes 2 onder controle krijgen!) mocht ik vanaf de start van mijn KHA-eetpatroon ervaren hoeveel voeding met je energie en gevoel doet…..en hoe ik de eerste 69 jaar van mijn leven daar amper bij stilgestaan heb. Maar nu ben ik volledig om en zal nooit meer in dat oude patroon terugvallen. Overigens zou ik nergens zijn zonder jouw heerlijke en vooral makkelijk te bereiden recepten, dus mijn dank -ook aan jouw heer Hans- is levensgroot!!! En ik hoop dat je nog héél lang door kunt en wilt gaan met dit prachtige initiatief….en als het aan mij ligt dan volgen er nog vele boeken!!!

 38. Dag Anna-Karina,

  Vandaag de groentetaart, courgette, bleekselderij, paprika met zalm gemaakt. Het was een succes. De hartige taartbodem gemaakt, in de springvorm. Omdat het voor 4 personen moest zijn heb ik de ingrediënten deels verdubbeld.
  Goed vullend en lekker van smaak. Onze complimenten voor je recepten.
  Ps. Jouw boek neem ik steeds mee op vakantie en het courgettebrood vind iedereen overheerlijk!

  hartelijke groet Tineke

 39. Hallo,

  Is het mogelijk om uit gelegd te krijgen dan de ene persoon zuivel min of meer afzweert en dat jij bijvoorbeeld wel zuivel adviseert. Iemand zei tegen me dat zuivel bepaalde enzymen bevat die onze darmen niet kunnen verdragen.

  thecla

  1. Helaas uitleggen kan ik dat niet. Ik ben geen voedingsdeskundige. En ook al was ik dat, dan nog zou ik niet de enige echte voor iedereen geldende waarheid kunnen spreken! De een heeft last van bepaalde voedingsmiddelen terwijl de ander er totaal geen problemen mee krijgt. Ik ben er altijd erg voor om jezelf in te lezen, je hoofd en je hart te gebruiken en dan zelf keuzes te maken! Het jouw lichaam wat je laat weten of jij wel of niet tegen bv. melk of tarweprroducten kan.

  2. Beste Anna-Karina,
   Zijn physilliumvezel door iets anders te vervangen of weg te laten? I.v.m. een darmprobleem gebruik ik al 2x daags een zakje physilliumvezels op recept en zie het daarom niet zitten het ook nog in een recept te verwerken. Gwen benieuwd.
   S.T

 40. Hey.

  Even een vraagje.
  een veel recpeten staat amandelmeel als ingrediënt. Kan ik dit ook vervangen door een ander produckt?

  Groetjes Kristel Marra

 41. hi, net het gewéldige kookboek ontvangen. nou heb ik een kokos allergie, waar kan ik kokosmeel en melk het beste door vervangen?

  1. Ik ben niet zo heel erg thuis in de vervangende producten wegens allergie. In mijn boek staat ook wat info over vervangen of kijk anders hier even per ingrediënt (die zijn klikbaar). Melk gebruik ik voor zover ik weet niet in mijn boek? Zoek anders naar lactosevrije producten?

 42. Beste, is het mogelijk om bij de recepten ook het aantal eiwitten en vetten te plaatsen?

  1. Nee helaas, ik geef alleen het aantal khd as indicatie (dat is al werk genoeg!). Als je de vetten en eiwitten wilt weten dan mag je zelf aan het rekenen met de merken die je gebruikt. Merken kunnen namelijk onderling nogal verschillen in hun opgaves.

 43. Beste Anna-Karina

  Bij deze wil ik U bedanken voor deze mooie website met super heerlijke recepten.
  Ik heb er al een heel aantal geprobeerd en moet zeggen ik ben nog niks tegen gekomen wat ik niet lekker vond, ook ben ik mede hier door al zon 28 kilo lichter geworden in 14 weken tijd. Mijn partner zon 16 kilo en moet eerlijk zeggen dat zo koolhydraatarm eten helemaal geen straf is.
  Voorlopig kan ik nog inspiratie genoeg op doen op uw site.
  U heeft mij hiermee een heel ander inzicht gegeven in eten en het bereiden hiervan, ben zelfs vis gaan leren eten hierdoor, dat at ik namelijk nooit.
  Ik ga voorlopig lekker zo door want het bevalt mij en mijn partner prima.
  Ik voel me ook een stuk beter in mijn vel heb meer energie en slaap ook beter.
  Respect en petje af voor deze site en voor al het werk en tijd die u hier ingestoken heeft.

 44. Hoihoi, ik ben sinds kort begonnen met je recepten en vind het heerlijk maar ik mis een recept om zelf mayonaise te maken koolhydraatarm of is zoiets er niet? Groetjes Lucy

   1. Jaaa Haha zie het net staan, sorry? Echt superlijm met je site en ik volg op fb

 45. Hoi,

  Ik ben via mijn collega( die inmiddels 25 kg is afgevallen) terecht gekomen bij koolhydraatarme fb pagina en door het zoektocht naar lekkere recepten weer op jou pagina ?.
  Ik moet echt zeggen” recepten zijn echt NIET NoRMAAL LEKKER!!!!??”.
  We hadden laatst bbq en als toetje had ik voor het hele gezelschap scheescake gemaakt, ze wisten niet wat hun overkwam ??dikke compliment dus!!!

  Maar nu heb ik wel meteen een vraag, ik werk 40 uur in de week, krijg op werk 3 keer pauze ( 2 van 15 min en 1 van 30 min ) ik vin het ontzettend lastig om te bedenken wat ik mee kan nemen naar het werk om te eten, omdat ik s ochtens niet veel tijd heb om te koken.
  Tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan babybel’s kaasjes en komkommer en voor lunch maak ik op werk snel tonijn ( uit blik ) salade met gekookte eieren en mayo.

  Heb je misschien tip in welke rubriek ik beste uitkom als ik ete wil meenemen naar werk( we hebben trouwens geen koeling daar ).

  Alvast super bedankt.

 46. Beste, ik heb sinds enkel dagen je site en ontdekt. Er gaat een wereld voor me open. Na een eiwitdieet zie ik opeens terug het licht en zal ik overschakelen op koolhydraatarm eten om zo hopelijk mijn doel te bereiken. Ik vind in elk geval dat je zeer lekkere recepten hebt en dus een dieet om makkelijker vol te houden. Deze middag een eerste gerecht geprobeerd en ik voelde me al schuldig omdat ik het gevoel had dat ik teveel aan het eten was :-). Ik heb enkel een vraagje. Ik heb de berekening gemaakt van de koolhydraten van de verschillende ingrediënten die in mn bord lagen en daar kwam toch uit dat ik aan meer koolhydraten zat dan het aantal Kh dat naast het recept stond. Ik heb daardoor verschillende sites geraadpleegd en kwam toch op veel verschillende KH voor eenzelfde product (vb courgette). Ik wil alles goed doen maar nu voel ik me wat ‘onveilig’ 🙂

  1. Ja ik snap dat helemaal. Dat blijft lastig, maar alle tellers geven andere waardes. Soms scheelt het maar weinig soms verbazend veel. Bedenk dat groenten levende producten zijn, tijdstip van oogsten, zonuren, hoeveelheid water is allemaal van invloed op de voedingswaarden. Sommige waarden zijn al jaren niet herberekend, sommige komen uit het buitenland en daar worden de vezels bv. bij de koolhydraten opgeteld. De waardes die ik bereken gelden voor mijn merken, en zijn berekend met de etiketinfo of de NEVO/RIVM teller of twee betrouwbare databases uit de USA en UK. Dus behoorlijk degelijk al zeg ik zeg ik het zelf… Maar ook de waarde in een database is een indicatie, het zijn altijd momentopnames. Uiteindelijk geeft de weegschaal en je hoe je je voelt het beste beeld of je op de goede weg zit. Staar je dus niet al te blind op al die cijfertjes. Haal je koolhydraten vooral uit verse groente (2/3) dan krijg je ook voldoende VOEDING binnen.

 47. ik heb enkele maanden geleden al een van deze site een kookboek besteld helaas nog helemaal niet gekregen of vernomen

  1. Dat kan niet, want ik heb net afgelopen weekend mijn 1e kookboek in de voorverkoop voor het allereerst aangeboden. Misschien even uw afschrift en bevestigings e-mails nakijken en bij de juiste website aankloppen.

 48. Annie van der meer

  Leuk om je op deze manier te leren kennen,de recepten die je op FB zet zijn inderdaad zo lekker en hebben mij zo goed geholpen met afvallen.Ook mijn man kijkt regelmatig naar je recepten en die wij lekker vinden (en dat zijn er veel) print ik uit en doe ze in een map.Daar maken we dan weer een weekmenu van.
  Gefeliciteerd nu met je boek,dat is ook weer leuk om cadeau te krijgen of te geven.
  Groetjes annie

  1. Dank je wel! Ik vind het altijd zo’n leuk idee dat mensen hun eigen favoriete recepten uitprinten en naast het fornuis zetten. Als straks het boek er is kan dat natuurlijk ook nog steeds! Zelf werk ik nooit met weekmenu’s eigenlijk, weleens geprobeerd maar daar ben ik niet gedisciplineerd genoeg voor vrees ik. Dan heb ik opeens op woensdag toch meer zin in broccoli in plaats van de geplande courgette bijvoorbeeld 😉 En dan ligt die courgette te verpieteren… Mijn heer Hans houdt erg van boodschappen doen en gaat gewoon elke dag naar de winkel voor onze boodschapjes! Groetjes & kook ze! Anna-Karina

 49. Leuk stukje heb je geschreven,ben 7 januari begonnen en ruim 3 kilo kwijt het stopt een beetje nu,maar kan mijn broeken van vorig winter weer aan.
  Ben ruim 6 jaar alleen en krijg van de zomer een 7 in mijn leeftijd,pfffff wat oud .
  Sinds ik gestopt ben met roken bijna 2 jaar terug,8 kilo er bij en nee ik snaaide niet en hou niet van zoet.
  Ik kook weer sinds 6 jaar,voor mezelf koken had ik weinig zin in,dus werd een rommeltje,heb er nu weer plezier in mede door jouw recepten,
  Heel erg bedankt daar voor en blijf lekker koken en genieten .
  Liefs Giny

 50. Nel Crea Aanhane

  Wat een mooi stukje hierboven. Volg je al langer ook via de mail en heb al heel wat recepten uitgeprobeerd en natuurlijk waren ze stuk voor stuk heerlijk. Ga het kookboek zeker aanschaffen, Wat zo leuk is de recepten zijn zo simpel maar het eind resultaat is culinair van hoog niveau, dat is toch geweldig. Iedereen zou dit gewoon moeten proberen. Dank je voor alle heerlijke recepten en een lieve groet.
  Nel Aanhane

 51. Bedankt voor al je lekkere recepten. Zelf eet ik nu 4 jaar koolhydraat arm omdat ik diabetes heb en me nooit echt goed voelde ook al gebruikte ik medicijnen. Ik kan door zo te eten nog steeds zonder medicijnen,die heb ik dus laten staan. Af en toe zondig ik en uit eten,restaurant of bij iemand thuis,is soms best wel lastig! En je kookboek ga ik bestellen en ik hoop dat je nog veel recepten met mij en anderen wilt delen!

  1. Bedankt!
   Dat af en toe zondigen snap ik helemaal, ‘het vlees is zwak’ zeggen we dan 😉 Ik heb wel eens de regel 80/20 aangehouden. 80% gezond en verantwoord eten en dan mocht ik 20% best wel eens ‘zondigen’. Maar tegenwoordig wordt dat steeds minder omdat ik merk dat ik ‘fout eten’ minder interessant vind. Succes! En wees gerust ik ga stug door 😉

 52. Truus van Prooijen

  Ik eet sinds een half jaar koolhydraatarm. Op de manier zoals je boven beschrijft. Dus ook volgens de GOK methode. Ik maak vaak recepten van jou. En geniet er volop van. Bedankt voor het delen! Ik hoop nog veel lekkere recepten van je te mogen maken!

 53. Anna-Karina,
  Ik ben heel erg blij met al jouw recepten. Ik geniet van de mooie plaatjes en verheug me er vaak al op om iets te gaan maken. Het is vrijwel allemaal heel erg lekker en we weten, ook nog eens gezond.
  Ik wil je langs deze weg dan ook heel erg hartelijk bedanken.

 54. Beste mevrouw Anna-Karina,
  Elke keer als ik een recept van u maak, neem ik mij voor de volgende keer een reactie achter te laten……
  Inmiddels zijn we 3 maanden verder, hebben wij heel veel van uw recepten gemaakt, zijn de overtollige kilo’s inmiddels verdwenen en voelen wij ons zo goed bij de koolhydraat-arme recepten, dat wij gewoon doorgaan met uw recepten, terwijl wij ook af en toe gewetenloos zondigen zonder dat er weer kilo’s aankomen. Uw filosofie over (gezond en toch lekker) eten sluit goed aan bij de mijne. Ik ben bewust vegetarier vanaf mijn 5e en ben dol op lekker eten….
  De reden waarom wij zo gemakkelijk doorgaan met uw recepten?
  Ze zijn uitzonderlijk creatief en stuk voor stuk vurrukkulluk en ook nog eens heel gemakkelijk klaar te maken! Er zijn inmiddels teveel favorieten om afzonderlijk op te noemen.
  Ik wil u heel hartelijk danken voor al die goede ideeen en blijf met veel plezier uw website volgen.
  Met vriendelijke groet,
  Michael Simons

  1. En de zon scheen al zo hard vandaag, maar met zo’n reactie kan de dag helemaal niet meer stuk! Maar veel belangrijker: geweldig dat het jullie zo goed bevalt en helpt om overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik wens jullie nog veel meer kookplezier en gezellige maaltijden toe!!

 55. Wat maak je fantastisch lekkere dingen. Echt heerlijk. Wij ( mijn man en ik) willen nooit meer eten met veel koolhydraten. En jij maakt het ons zoveel makkelijker. ik ben zelf heel creatief op vele gebieden. Maar niet wat koken betreft.

 56. mmm Wil er toch ook maar eens aan beginnen.
  Lijkt me als man ook wel te doen… En tsja ik heb nodig…

  2 probleempjes. lust eigenlijk geen vis en ei !!!
  Is daar wat op te vinden???

  1. Ja vast wel, maar dat ligt er maar net aan in welk recept natuurlijk. Vis en kip, zijn soms goed uitwisselbaar. Voor eieren ligt het wat lastiger. In sommige gerechten is het een bindmiddel, dan kun je bv. chiazaad of arrowroot proberen. In andere gerechten een essentieel onderdeel van het recept!

 57. Hi Anna-Karina,

  Ik vind je site erg inspirend en de foto’s zijn ook mooi. De uitleg vd recepten ook top. Ik heb gevuld speculaas gemaakt. Maar zo snel als jij het kan, in 15 minuten is mij niet gelukt… Het was behoorlijk wat langer. Maar het eindresultaat is goed gelukt. Alleen zoals je zegt, het was niet zo zoet en nogal droog. Dus heb ik van alles te weinig er in gegooid. Verder smaak goed maar saai. Ik heb het niet zo zoet willen maken aangezien ik de nasmaak/bijsmaak van Stevia niet lekker vind. En ik heb wel nog wat Xylitol erbij gegooid. Maar aan de andere kant wilde ik het niet te zoek maken, anders komt eens mens nooit van het zoetverlangen af. En daar ben ik gelukkig al. Persoonlijk vond ik het teveel werk voor een saaie smaak. Maar zoals je zegt, het is geen speculaas gemaakt van bloem.

  Hoe je precies die pompoen spaghetti maakt, ben ik nog niet achter…. Je beschrijft het wel, maar ik begrijp niet precies hoe je nou snijdt.

  Ik blijf zeker naar je recepten kijken. En je koek en speculaas kruiden mixen zijn verrukkelijk. Ik woon in het buitenland en daar kennen ze die mixen niet kant en klaar. Bovendien is het gewoon een kwestie van de juiste kruiden bij elkaar gooien. En die hebben ze hier gelukkig wel.

  Dank je.

  Met vriendelijke groet,

  Brigitte

 58. Hallo Anna Karina,

  Ik heb sinds kort jouw site ontdekt en ben al aan het bakken gegaan. Klopt het dat je voor sommige recepten gebruik maakt van een keukenmachine? Zo ja, mag ik vragen wat voor keukenmachine je gebruikt?

  Vriendelijke groet,
  Margot

  1. Ja dat klopt, ik gebruik ‘m niet dagelijks. Ik heb, dacht ik, de Bosch MUM58243, niet echt goedkoop: ong. € 300,00. Destijds heb ik wel eerst een onderzoekje gedaan naar reviews bij Kieskeurig en de Consumentenbond en deze kwam daar toen uit voor mij. Ik vond het belangrijk dat er ook gardes en een stalen mengkom bijzat voor cakebeslag en brooddeeg.

 59. Lyanne Thomassen

  Hoe kan ik de koolhydraten lijst printen. Ik kom er niet achter….  heb je n tip? Of zelfs de oplossing ? Dank je wel….

 60. Beste Anna Karina,

  Heb intussen iets meer dan een 2 weken jouw recepten ontdekt. Maakte er al heel wat van klaar en ik vind ze allemaal even lekker, wat zeg ik? SUPER lekker. Echt waar. Er is er niet eentje waarvan ik zeg, bah, valt niet mee.

  Jouw website is heerlijk om te lezen, de recepten, maar ook je verhaaltjes tussendoor, van het nieuw behang en zo.

  Heerlijk!

  Keep on going! Love it!

  1. Ah, dank je wel Sofie voor je lieve woorden. Ach en als er toch nog eens eentje komt die je minder lekker vind…, smaken verschillen nu eenmaal. Maar meestal kun je aan de ingrediënten wel inschatten of je het lekker gaat vinden, zo niet dan gauw overslaan want het moet wel lekker zijn voor je!

 61. Hoi Anna-Karina,

  Ik ben zo blij met jouw koolhydraatarm “dieet” pagina! Ik heb diabetes en ben steeds op zoek naar koolhydraat arme recepten. Jouw recepten zijn steeds een inspiratie, als ik even niet weet wat ik moet koken kijk ik op jouw pagina en vind ik zo weer inspiratie! Zelfs toetjes en cakes, ik wist niet dat dat kon! Super bedankt voor de inspiratie, want als je wat vaker rondhangt op jouw site leer je vanzelf om zelf gerechten samen te stellen…superthanks!!!!

 62. Ik ben blij dit te lezen !! Ik ben pas 5 maanden bezig en nu 15 kilo lichter. En ja, ik ben er aan begonnen om af te vallen, maar weet ook dat het een levenswijze is. En idd het is heel goed te doen. En héél soms iets ‘slechts’, maar er dan ècht van genieten. Ik geniet altijd van het lezen van je recepten. Heb er helaas nog niet zoveel gemaakt…

 63. alise bulsing

  Hallo Anna Karina,
  Wat wordt ik blij van zo’n website als deze, heel duidelijk, overzichtelijk en vooral ook heerlijke recepten.
  dank hier voor… mijn moeder attendeerde me erop …
  gr Alise

 64. Ivonne Janssen

  Ik maak regelmatig gerechten van je site, ben er erg blij mee!

 65. Beste Anna-Karina,

  Ik wil het toch even kwijt! Sinds ruim een maand ben ik op dieet en kijk elke dag voor een nieuw recept om uit te proberen. Wat een heerlijke recepten, op deze manier kost het geen moeite om koolhydraatarm te eten:) (ik ben inmiddels 5 kilo afgevallen)

  Bedankt voor het delen van deze heerlijke recepten!

  Groetjes,

  Mariska

 66. Fantastisch al die verschillende recepten. Ik heb er al een aantal gemaakt en ze zijn allemaal heerlijk. Wat kun je toch lekker eten zonder toevoeging van allerlei ingrediënten die we helemaal niet nodig hebben, of die zelfs slecht zijn voor onze gezondheid. Jouw recepten vormen een bron van inspiratie. Dank je wel.

 67. Ine van Zeeland

  Hallo Anna-Karina,

  Wat ben ik blij met jouw facebook-pagina en website!
  Ik heb momenteel zwangerschapsdiabetes en moet tijdelijk koolhydraat-arm eten. Dankzij jouw recepten kan ik lekker eten en blijft het een beetje leuk en lekker.

  Dus… Heel erg bedankt!

  Groetjes Ine

 68. Wat een geweldige site met recepten en tips!

  Ik ben al aardig een ervaringsdeskundige wat betreft koolhydraatarm eten en afvallen, maar hier vind ik zoveel recepten die nieuw zijn!  Super!!

 69. Hallo Anna-Karina

  Ik wil je toch even vertellen dat ik zo vreselijk blij ben met jouw site!!!!!
  Iedere dag kijk ik even wat ik zal gaan eten en (bijna) alles is even lekker, ga
  vooral zo door, ik denk dat je heeeel veeeel mensen blij maakt en mij helemaal!!! 🙂
  Liefs van Jacqueline

 70. Wat een geweldige recepten zijn dit toch. Ik ben zo nieuwsgierig. Heb je een opleiding als kok gedaan, of ben je gewoon een geweldig creatieve hobby-kok.

  1. Hahaha, nee joh, niet eens een enorme hobbykok. Hoewel het er steeds meer op gaat lijken. Het zijn juist (vrijwel) allemaal simpel te maken gerechten. Die gewone mensen zoals ik ook aankunnen 😉 Voor mij is meer de hoofdmoot de recepten op een -hoop ik- toegankelijke manier te delen.

 71. Dag Anna Karina,

  In mijn praktijk (ik ben diëtist) begeleid ik veel mensen met een koolhydraatbeperkt dieet.

  Bij het volgen van een dieet (om wat voor reden dan ook) is het essentieel dat je je er goed bij voelt, dat het geen opgave is en dat je kunt blijven genieten van eten. Jouw website heeft hierbij een enorme toegevoegde waarde. Je recepten zijn duidelijk, lekker en leuk. Dat maakt dat ik bij mijn advies de mensen ook altijd de link met je website geef. Je helpt mensen te ontdekken hoe lekker je kunt blijven eten met een koolhydraatbeperkt dieet. We worden er allemaal blij van. Dank je wel dat je dit met ons wilt delen!

  1. Hallo Mariëlle,
   Wat goed om te horen! Dat is precies waarom ik vorig jaar met de website ben begonnen: mijn recepten openbaar maken, zodat anderen er ook iets aan hebben. Op een beetje ontspannen manier, lekker en gezonder eten. Het grootste compliment aan koolhydraatarm eten is wat mij betreft dat het voor heel veel mensen ‘helemaal geen straf’ blijkt. Mensen zijn vaak heel verbaasd dat je echt heel lekker kan eten en tóch ook afvalt. Dan heb ik het nog niet eens over de gezondheidswinst…
   Ik heb trouwens ook een FaceBookpagina, ken je die ook al?

 72. Beste Anna-Karina,

  Als diëtiste begeleid ik ook mensen in het koolhydraatarme dieet. Toen ik op jouw site terechtkwam, heb ik innerlijk een sprongetje van geluk gemaakt. Zoveel bruikbare recepten, die lijsten! Als je nog geen diëtiste bent, zou ik je aanraden om dat te worden en om in je praktijk vele mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl. Ik wil je bedanken voor deze prachtige site. Je zal me hier nog vaak op terugvinden!

  PS. In je melkproductenlijst kan je eventueel nog aanvullen met alpro soya yoghurt suikervrij. Al is dat wel niet echt een melkproduct, het is wel een heel goede vervanger om toch wat meer yoghurt te kunnen eten. 0,5 gram KH per 100 gram. Een tip van een klant: mengen met gewone yoghurt als je niet zo van de smaak houdt ;).

  Tot later!

  Diëtiste Babette- uit België 😉

  1. Dank voor je aardige woorden. Maar… ik kook en maak er bruikbare recepten op een website van, daar ligt mijn hart voorlopig. Ik heb persoonlijk helemaal geen behoefte aan een praktijk als diëtiste.
   De lijsten zijn overigens gewoon afkomstig van de Nevo website. Daar kan je zelf andere lijsten samenstellen of producten aan een lijst toevoegen.

 73. Beste Anna Karina

  Ik was opzoek naar wat recepten voor koolhydraat arme crackers. Zo kwam ik bij jouw site terecht.
  Ik heb al wat rond gesnuffeld en heb al veel lekkere dingen gezien. Heel erg bedankt alvast voor de recepten die ook nog eens makkelijk zijn uit te printen.
  Ook heel erg bedankt voor het delen hiervan. Dit is een leuke en makkelijke overzichtelijke site.

  Ik ga hier zeker heel vaak gebruik van maken.

  Met vriendelijke groeten
  Mariska Voulon

 74. Beste Anna Karina,

  Sinds 4 weken ben ik bezig met het koolhydraatarm en suikervrij eten en het bevalt uitstekend. Inmiddels ben ik 6 kilo kwijt.

  Ik ben tevens een fanatiek wielrenner en maak per week buiten woon/werkverkeer om de nodige kilometers. Ik ben echter zoekende naar een tussendoortje voor tijdens de ritten. Het drinken heb ik inmiddels voor elkaar in de vorm van Teisseire siroop. Het eten heb ik nog niet kunnen ontdekken. Vroeger was dat een sportreep, banaan of energiegel voor de langere ritten.

  Mogelijk dat je mij kunt helpen aan een goed en verantwoord alternatief? Binnenkort  ga ik op vakantie waar ik hoop de nodige kilometers in de bergen te kunnen maken. Eten is dan onontbeerlijk.

   

  Alvast bedankt!!

  grt Roy

  1. Beste Roy,

   Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik zou iets met noten proberen. Een van deze dingen? Kan je ook nog beleggen met kaas als je wilt.

   https://www.koolhydraatarmrecept.nl//zaden-notenpunten/
   https://www.koolhydraatarmrecept.nl//voedzame-pitten-zadenkoek-simpel/
   https://www.koolhydraatarmrecept.nl//voedzaam-notenbrood/

   Je doet erin wat je zelf lekker vindt, als je wel vruchten eet kan je uitbreiden met dadels, rozijnen of vijgen. Succes en een mooie vakantie gewenst!

 75. Emmy Poortvliet

  Deze recepten zien er superlekker uit. Volgens mij is dit wel te doen en ga ik sowieso proberen om koolhydraatarm te gaan eten. Ik heb diabetes en ben te zwaar. Ik heb vaak geprobeerd af te vallen en hoop dat het nu lukt.

  Vriendelijke groet,
  Emmy Poortvliet

  1. Hoi Emmy,
   Zelf vind ik het geen straf om koolhydraatarm te eten, ik zie het niet als dieet maar als een bewustere gezondere manier van eten. Voorheen stopte ik blijkbaar te veel dingen in mijn lichaam wat alleen maar vulling was en geen voeding.
   Succes, ik hoop dat je zelf ook gaat ervaren dat een andere verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten gewoon veel beter is voor je gezondheid!

   Groetjes,
   Anna-Karina

 76. Trudy Roelofs

  Hallo Anna-Karina

  Wat een super heerlijke gerechten heb je op je site staan. In oktober 2013 ben ik begonnen met koolhydraatarm te eten. En 4 maanden tijd was ik 15 kilo kwijt en mijn man in een half jaar tijd 28 kilo. We blijven goed op gewicht, maar het eten werd een beetje eentonig. Nu komt daar verandering in door jouw gerechten. Super bedankt, we gaan zeker het een ander uit proberen, keuze genoeg!!

  1. Dank voor je bericht Trudy. Dat klinkt als een mooi resultaat, inderdaad is het na een tijdje soms lastig om geïnspireerd te blijven. Leuk dat ik daar dan een beetje bij kan helpen. Veel succes en kom zo vaak als je wilt een receptje zoeken!
   Groeten,
   Anna-Karina

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven