Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO 113

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm kookboek

In 2012 vonden wij (Hans en Anna-Karina) dat we wel wat overtollige kilo’s kwijt mochten. Stiekem kwamen er elk jaar wat pondjes bij.  Een streng dieet was niks voor ons. Even snel een ongezond crashdieet volgen zat er dus niet in. Liever lekker gezonde en gevarieerde voeding, om de ballast duurzaam en blijvend kwijt te raken. Letterlijk en figuurlijk.  Zo kwamen we bij koolhydraatarm eten terecht.  Deze website Koolhydraatarm Recept.nl is ontstaan toen wij zelf een serie koolhydraatarme recepten hadden ontwikkeld.  

Koolhydraatarme recepten online zetten

De theorie achter een koolhydraatarm of -beperkt eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en verantwoord dat we er meer over begonnen te lezen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm gaan eten. En zo hadden we in no time een bundeltje lekkere koolhydraatarme recepten ontwikkeld. Anna-Karina is in oktober 2014 begonnen met het publiceren van die recepten op deze website.  Wat ach…”Dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan”.  Nou, dat hebben we geweten…

Explosief

Onze recepten bleken in no time duizenden mensen aan te trekken. De de website werd meer en meer bezocht en de bijbehorende Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeide explosief. In amper twee jaar tijd waren er 50.000 Facebookfans en zo’n 10.000 unieke bezoekers per dag op de website! Vandaar dat Hans sinds 2016 een steeds grotere rol speelt bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten en in de organisatie van het geheel. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-Karina een beetje teveel.

Stichting Gewoon Goed Eten

De roep om een receptenboek werd steeds luider. Eind 2016 hebben we de Stichting Gewoon Goed Eten opgericht. De stichting maakt het mogelijk om kookboeken ‘niet commercieel maar wel in eigen beheer’ uit te geven.
In mei 2017 verscheen ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Daarvan gingen er binnen een jaar maar liefst 20.000 over de toonbank! Een bestseller van jewelste dus. En je snapt dat wij daar enorm trots op zijn!!! Echt bizar…

In augustus 2018 verschijnt ons 2e boek! Daarover later meer.

Lees meer over de inhoud van Lekker & makkelijk Koolhydraatarm en waar het te koop is.

 

Onze stijl, onze recepten

Qua eten hechten wij aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch (ook veel lekkerder) en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Wij eten thuis geen vlees of gevogelte. We eten niet niet helemaal vegetarisch, want er staat regelmatig vis of iets met een vleesvervanger op het menu. Hans eet al sinds zijn 18e geen vlees, Anna-Karina eet alleen buiten de deur (restaurant bv.)  vlees. Dat zijn van die persoonlijke keuzes, die afweging maakt ieder voor zich. Als je onze recepten uit wilt breiden met vlees of kip kan dat uitstekend. We zullen daarvoor ook regelmatig suggesties doen bij de recepten.

Verder hebben we een voorkeur voor makkelijk te maken recepten met gewone, goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. Zoals het er bij ons uitziet, zo gaat het er bij jou ook uitzien. De gerechten op de foto’s moeten in elk geval herkenbaar zijn als iets wat iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken.

Afvallen is geen doel maar een middel

Je leefstijl veranderen, eetgewoontes aanpassen en gezondere keuzes maken, dienen er ‘alleen maar’ voor om meer en makkelijker te genieten van de dingen die je belangrijk vindt om te doen in je leven. Voor ons is dat samen een eind fietsen, dichtbij in de Zaanstreek of een ander mooi stukje verder weg in Nederland of Europa. Gezelligheid met andere mensen, vrienden & familie. Met een gezonder lichaam kun je nu een eenmaal meer van het leven genieten, is er dus meer ‘levensgeluk’.

Afvallen op zich is dus geen doel, maar een middel. Je bent een tijdje heel bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het beste werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt. Je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet wat het je oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Gevarieerd Koolhydraatarm

Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder is variatie in je dagelijkse voeding. Niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder werkt uitstekend.

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

113 gedachten over “Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO

  • Bep

    Erg blij zijn wij met uw kookboek ik gebruik het heel vaak, nu heb ik een vraag
    Ik heb het tortilladeeg gemaakt en vond het erg lekker, ik begrijp alleen niet hoe u aan 1 khd per stuk komt, als ik het invoer op mijn app kom ik vele malen hoger uit.(60 voor het recept)
    Hoe is dit berekend?

  • Jeannette van Dijk

    Beste Anna-Karina,

    Op dit moment krijgen wij een aardige hoeveelheid rode bietjes uit onze tuin. Heb je daar een recept voor? Maar alsjeblieft een recept zonder haring, dat heb ik enige tijd terug weer geprobeerd maar die haring lukt echt niet om door te slikken. Snijbonen daar hebben we inmiddels de eerste oogst ook van daar ga ik op de website nog even naar zoeken maar een ideetje is altijd welkom.

    Met vriendelijke groet,
    Jeannette van Dijk

  • Judy Koopman

    In het recept voor focaccia in het kookboek werd gesproken over ovenschaaltje van 10×15 cm. Ik heb stad en land afgezocht, maar kon nergens die maat krijgen. Op internet zag ik dat er een hele andere maat gebruikt werd. Jammer, maar in ieder geval kan ik nu op zoek naar de juiste maat en aan het bakken gaan. Tot nu toe waren alle recepten lekker hoewel ik jambalaya nooit meer voor twee dagen tegelijk maak. Dat was de tweede dag geen succes. Veel succes met alle recepten en bedankt voor de heerlijke recepten in mijn favoriete (en inmiddels enige) kookboek.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Je kunt het focacciabrood in elke kleine vorm bakken. In het recept beschrijf ik diverse vormen, rond en ook rechthoekig. Je moet zelf sowieso altijd even opletten wanneer het gaar is want elke oven werkt weer anders.

  • Maartje

    Gisteren het kookboek ontvangen en meteen doorbladerd. En enorme boodschappenlijstjes beginnen maken want alles wil ik wel proeven!
    Zojuist de fluffy pannenkoekjes geprobeerd sam3n met wat mascarpone en aarbeien en het was goddelijk! Ook de basisbroodjes zijn al uit de oven… maar… toch lijken mn verhoudingen van ingredienten niet te kloppen. Bij de uitleg voorin het boek staat dat je met maatlepels werk. Maar gaat dit dan op de engelsvariant? Daarmee bedoel ik: is jou ‘tl’ (theelepel) hetzelfde als de engels ‘tsp’ (teaspoon)? Of bestaan daar varianten van?
    Grtjs

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Maartje,

      Dank voor je enthousiaste mail!

      Wat betreft de inhoudsmaten: 1 theelepel is 5 ml. 1 el= 3 tl dus 15 ml. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Als je de maatschepjes niet vertrouwd kun je het controleren in een maatbeker met ml aanduiding.

      Wat denk je dat er ‘mis’ is met de broodjes?

      Ik denk misschien dat het ligt aan vezel/vetgehalte van jouw merken ingrediënten? Helaas is kokosmeel of amandelmeel niet van elk merk hetzelfde en ook de merken verschillen soms echt qua levering. Het blijft ‘levend’ spul.

  • Cynthia

    Ik heb jullie boek besteld en vandaag binnen gekregen. Wat ontzettend blij ben ik hiermee. De gerechten zien er lekker uit en vanavond kook ik de spruitjes met geitenkaas voor mezelf. Helaas verkopen ze hier nu geen spruitjes, dus heb ik er snijbonen van gemaakt. Ik wil zo graag wat klio’s Kwijt voor ik met vakantie ga en kha eten geeft me totaal geen hongergevoel. Zoo fijn. Ik ben al een paar weekjes bezig en jullie boek en dit blog gaan mij helpen! Veel succes, jullie gaan me vaker zien!! Liefs Cynthia.

  • paulien

    hoi hoi,

    als beginnend lijnster heb ik wat vragen over de leuke gerechten uit het kookboek.Waar haal ik suikervrije honing, karamelsaus en poedersuiker. Alle winkels die ik inloop kijken mij verbaasd aan. Of heb ik het niet goed begrepen. Een ander vraagje, ik ben gek op Griekse yoghurt of kwark met diepvriesvruchten. Als ik het los tel wat op de verpakking staat (diepvries rode vruchten 100 gr 6 koolhydraten en de yoghurt is portie van 150 gr 5.7 gram. Totaal 11.7 Best wel veel voor ontbijtje. Als ik naar jullie toetjes kijk (mascarpone met vruchten) zit je op 3.9 koolhydraten per portie. Kan ik dit ook als onbijt eten?

    groetjes

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Pauline,
      (klik op de ingrediënten voor meer info, vaak ook waar je iets kunt kopen)
      De belangrijkste ‘regel’ bij gezond koolhydraatarm eten is: tweederde van alle koolhydraten uit groente halen. De rest is bijzaak.
      Griekse yoghurt of kwark uit de winkel met fruit er al in is eigenlijk altijd gezoet. Als je neutrale Griekse yoghurt koopt, kun je zelf (matig, zeker géén 100 gram) vers fruit toevoegen. De zoete suikervervangers kun je kopen bij natuurwinkels, de Tuinen (Holland & Barrett) of online bestellen. Lees ook even onze pagina over Suiker vervangen. Mascarpone kan ook als ontbijt, maar wissel vooral af.
      Ken je onze granola al?

  • Hettie

    Hallo Anna Karina en Meneer Hans natuurlijk.
    Ik ben super blij met jullie kookboek , Heerlijke recepten .Dank jullie hier voor.
    Ik ben alleen nog opzoek naar het belans dat ik afval.
    Ik ben al enkele weken op het zelfde gewicht helaas.
    Ik wilde door alle nieuwe info en nieuwe recepten niet de hele dag lopen tellen eerst maar de khd onder de knie.
    Nu merk ik dat ik enkele weken 20-30 khd per dag aan hield maar dit is niet de bedoeling heb ik nu inde gaten.
    Ik ben nu aan het opbouwen van de kdh.
    en nu zal ik mij gaan verdiepen in de balans van de vetten en eiwitten.
    volgens mij is dit wel belangrijk. Helaas is het allemaal in het engels dus dit kost ook energie.
    Maar we gaan er voor .
    Jullie veel succes met de nieuwe recepten.

  • Saskia

    Kan iemand deze vrouw een lintje geven? Ik ben diëtist en begeleid geregeld vrouwen met een koolhydraat-arm voedingspatroon. Als ze inspiratie zoeken stuur ik ze meteen door naar deze website of vertel over het boek met de heerlijke recepten die voor iedereen te doen zijn! Dank hiervoor.

  • Ysbrand Koornneef

    Hallo,

    Wat verstaan jullie onder “suikervrije honing”???
    Honing bevat volgens de VWA minimaal 76 % suikers.
    Onder de ca 76 % suikers ( mix van oa dextrose en fructose in een wisselende samenstelling) mag het wettelijk geen honing heten.
    Wat is “suikervrije honing dan wel??

    Alvast bedankt voor jullie antwoord,

    Ysbrand Koornneef (hobby imker en veel bezig met onderzoek naar de wettelijke omschrijving op honingpotten)

  • Petra

    Hallo Anna Karina.
    Wat zou ik in plaats van paneermeel kunnen gebruiken in bv spinazie of als paneerlaagje voor knolselderijfrietjes?

    Groeten,
    Petra
    P.s. bedankt voor je lekkere en gevarieerde recepten

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dat hangt van een specifiek recept af. In spinazie zou een beetje (!) psylliumvezel kunnen gebruiken, dat bindt heel goed vocht. Als het een laagje oet vormen zou ik eerder aan amandelmeel, geraspte kaas of (vega) edelgistvlokken.

  • Frans

    Nu sinds een weekje KHA aan het eten. Het bevalt goed, vooral ‘s avonds omdat ik dan nog goed vol zit en geen zin heb om te snacken. De ochtend is een heel ander verhaal: 2 boterhammen en koffie is heel wat sneller en gemakkelijker dan een omelet en ik ben geen mens voor kwark of yoghurt in de ochtend, maar ik blijf zoeken naar de voor mij beste oplossing. De door jou genoemde grenzenloze veelzijdigheid van bloemkool heeft mij trouwens ook al verbaasd, geniaal gewoonweg.
    Zijn jouw maten gewoon bestek uit de keukenla? In de VS heb je van die leuke maatscheppen voor hun “cups”, die zijn handig. Ik hou zelf heel erg van gewicht in grammen zodat ik alles mooi af kan wegen of heb je wellicht een omrekentool?

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Onze maten zijn niet gewoon bestek uit de keukenla. Dat zou in geen enkel recept zo moeten zijn trouwens, dat gewone bestek heeft nameklijk nooit dezelfde maat. Lees ons artikel over Maten en gewichten even als je wilt? Dat omrekenen is een beetje lastig. 1 el Amandelmeel weegt niet hetzelfde als 1 el lupinemeel.

      • 1 tl = 5 ml
      • 1 el = 15 ml
      • 3 tl = 1 el

      Soms moet je wel een beetje moeite doen om oude gewoontes door te doorbreken (anders verandert er niks natuurlijk). Ik neem aan dat je de categorie Ontbijt al hebt doorgespit? Daar staan diverse broodachtigen en crackers, reuze handig om op voorraad te hebben.
      Gaat vast lukken, succes!

  • Inez ten Pas

    Beste Anna-Karina,
    Dank voor al die lekkere recepten, ik heb inmiddels het boek binnen waar heerlijke gerechten in staan.
    Heb je ook gerechten voor een slow cooker die sinds kort ook in mijn keuken staat?
    Groetjes Inez

  • Pien van Leeuwen

    Wat een leuk en boeiend artikel, en zéker heel leuk om wat meer te horen/weten over jullie motivatie…..En los van mijn persoonlijke doelstelling (mijn Diabetes 2 onder controle krijgen!) mocht ik vanaf de start van mijn KHA-eetpatroon ervaren hoeveel voeding met je energie en gevoel doet…..en hoe ik de eerste 69 jaar van mijn leven daar amper bij stilgestaan heb. Maar nu ben ik volledig om en zal nooit meer in dat oude patroon terugvallen. Overigens zou ik nergens zijn zonder jouw heerlijke en vooral makkelijk te bereiden recepten, dus mijn dank -ook aan jouw heer Hans- is levensgroot!!! En ik hoop dat je nog héél lang door kunt en wilt gaan met dit prachtige initiatief….en als het aan mij ligt dan volgen er nog vele boeken!!!

  • Tineke

    Dag Anna-Karina,

    Vandaag de groentetaart, courgette, bleekselderij, paprika met zalm gemaakt. Het was een succes. De hartige taartbodem gemaakt, in de springvorm. Omdat het voor 4 personen moest zijn heb ik de ingrediënten deels verdubbeld.
    Goed vullend en lekker van smaak. Onze complimenten voor je recepten.
    Ps. Jouw boek neem ik steeds mee op vakantie en het courgettebrood vind iedereen overheerlijk!

    hartelijke groet Tineke

  • Thecla

    Hallo,

    Is het mogelijk om uit gelegd te krijgen dan de ene persoon zuivel min of meer afzweert en dat jij bijvoorbeeld wel zuivel adviseert. Iemand zei tegen me dat zuivel bepaalde enzymen bevat die onze darmen niet kunnen verdragen.

    thecla

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Helaas uitleggen kan ik dat niet. Ik ben geen voedingsdeskundige. En ook al was ik dat, dan nog zou ik niet de enige echte voor iedereen geldende waarheid kunnen spreken! De een heeft last van bepaalde voedingsmiddelen terwijl de ander er totaal geen problemen mee krijgt. Ik ben er altijd erg voor om jezelf in te lezen, je hoofd en je hart te gebruiken en dan zelf keuzes te maken! Het jouw lichaam wat je laat weten of jij wel of niet tegen bv. melk of tarweprroducten kan.

    • Shabra Tinker

      Beste Anna-Karina,
      Zijn physilliumvezel door iets anders te vervangen of weg te laten? I.v.m. een darmprobleem gebruik ik al 2x daags een zakje physilliumvezels op recept en zie het daarom niet zitten het ook nog in een recept te verwerken. Gwen benieuwd.
      S.T

      • Anna-Karina Bericht auteur

        Nee die zijn meestal niet te vervangen, maar je kunt op de dagen dat je al vezels eet dan toch gewoon een zakje achterwege laten? Of een vergelijkbare hoeveelheid in elk geval…

  • Kristel Marra

    Hey.

    Even een vraagje.
    een veel recpeten staat amandelmeel als ingrediënt. Kan ik dit ook vervangen door een ander produckt?

    Groetjes Kristel Marra

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ik ben niet zo heel erg thuis in de vervangende producten wegens allergie. In mijn boek staat ook wat info over vervangen of kijk anders hier even per ingrediënt (die zijn klikbaar). Melk gebruik ik voor zover ik weet niet in mijn boek? Zoek anders naar lactosevrije producten?

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Nee helaas, ik geef alleen het aantal khd as indicatie (dat is al werk genoeg!). Als je de vetten en eiwitten wilt weten dan mag je zelf aan het rekenen met de merken die je gebruikt. Merken kunnen namelijk onderling nogal verschillen in hun opgaves.

  • Dim

    Beste Anna-Karina

    Bij deze wil ik U bedanken voor deze mooie website met super heerlijke recepten.
    Ik heb er al een heel aantal geprobeerd en moet zeggen ik ben nog niks tegen gekomen wat ik niet lekker vond, ook ben ik mede hier door al zon 28 kilo lichter geworden in 14 weken tijd. Mijn partner zon 16 kilo en moet eerlijk zeggen dat zo koolhydraatarm eten helemaal geen straf is.
    Voorlopig kan ik nog inspiratie genoeg op doen op uw site.
    U heeft mij hiermee een heel ander inzicht gegeven in eten en het bereiden hiervan, ben zelfs vis gaan leren eten hierdoor, dat at ik namelijk nooit.
    Ik ga voorlopig lekker zo door want het bevalt mij en mijn partner prima.
    Ik voel me ook een stuk beter in mijn vel heb meer energie en slaap ook beter.
    Respect en petje af voor deze site en voor al het werk en tijd die u hier ingestoken heeft.

  • Lucy

    Hoihoi, ik ben sinds kort begonnen met je recepten en vind het heerlijk maar ik mis een recept om zelf mayonaise te maken koolhydraatarm of is zoiets er niet? Groetjes Lucy

  • Anastasia

    Hoi,

    Ik ben via mijn collega( die inmiddels 25 kg is afgevallen) terecht gekomen bij koolhydraatarme fb pagina en door het zoektocht naar lekkere recepten weer op jou pagina ?.
    Ik moet echt zeggen” recepten zijn echt NIET NoRMAAL LEKKER!!!!??”.
    We hadden laatst bbq en als toetje had ik voor het hele gezelschap scheescake gemaakt, ze wisten niet wat hun overkwam ??dikke compliment dus!!!

    Maar nu heb ik wel meteen een vraag, ik werk 40 uur in de week, krijg op werk 3 keer pauze ( 2 van 15 min en 1 van 30 min ) ik vin het ontzettend lastig om te bedenken wat ik mee kan nemen naar het werk om te eten, omdat ik s ochtens niet veel tijd heb om te koken.
    Tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan babybel’s kaasjes en komkommer en voor lunch maak ik op werk snel tonijn ( uit blik ) salade met gekookte eieren en mayo.

    Heb je misschien tip in welke rubriek ik beste uitkom als ik ete wil meenemen naar werk( we hebben trouwens geen koeling daar ).

    Alvast super bedankt.

  • Tamara

    Beste, ik heb sinds enkel dagen je site en ontdekt. Er gaat een wereld voor me open. Na een eiwitdieet zie ik opeens terug het licht en zal ik overschakelen op koolhydraatarm eten om zo hopelijk mijn doel te bereiken. Ik vind in elk geval dat je zeer lekkere recepten hebt en dus een dieet om makkelijker vol te houden. Deze middag een eerste gerecht geprobeerd en ik voelde me al schuldig omdat ik het gevoel had dat ik teveel aan het eten was :-). Ik heb enkel een vraagje. Ik heb de berekening gemaakt van de koolhydraten van de verschillende ingrediënten die in mn bord lagen en daar kwam toch uit dat ik aan meer koolhydraten zat dan het aantal Kh dat naast het recept stond. Ik heb daardoor verschillende sites geraadpleegd en kwam toch op veel verschillende KH voor eenzelfde product (vb courgette). Ik wil alles goed doen maar nu voel ik me wat ‘onveilig’ 🙂

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja ik snap dat helemaal. Dat blijft lastig, maar alle tellers geven andere waardes. Soms scheelt het maar weinig soms verbazend veel. Bedenk dat groenten levende producten zijn, tijdstip van oogsten, zonuren, hoeveelheid water is allemaal van invloed op de voedingswaarden. Sommige waarden zijn al jaren niet herberekend, sommige komen uit het buitenland en daar worden de vezels bv. bij de koolhydraten opgeteld. De waardes die ik bereken gelden voor mijn merken, en zijn berekend met de etiketinfo of de NEVO/RIVM teller of twee betrouwbare databases uit de USA en UK. Dus behoorlijk degelijk al zeg ik zeg ik het zelf… Maar ook de waarde in een database is een indicatie, het zijn altijd momentopnames. Uiteindelijk geeft de weegschaal en je hoe je je voelt het beste beeld of je op de goede weg zit. Staar je dus niet al te blind op al die cijfertjes. Haal je koolhydraten vooral uit verse groente (2/3) dan krijg je ook voldoende VOEDING binnen.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dat kan niet, want ik heb net afgelopen weekend mijn 1e kookboek in de voorverkoop voor het allereerst aangeboden. Misschien even uw afschrift en bevestigings e-mails nakijken en bij de juiste website aankloppen.

  • Annie van der meer

    Leuk om je op deze manier te leren kennen,de recepten die je op FB zet zijn inderdaad zo lekker en hebben mij zo goed geholpen met afvallen.Ook mijn man kijkt regelmatig naar je recepten en die wij lekker vinden (en dat zijn er veel) print ik uit en doe ze in een map.Daar maken we dan weer een weekmenu van.
    Gefeliciteerd nu met je boek,dat is ook weer leuk om cadeau te krijgen of te geven.
    Groetjes annie

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank je wel! Ik vind het altijd zo’n leuk idee dat mensen hun eigen favoriete recepten uitprinten en naast het fornuis zetten. Als straks het boek er is kan dat natuurlijk ook nog steeds! Zelf werk ik nooit met weekmenu’s eigenlijk, weleens geprobeerd maar daar ben ik niet gedisciplineerd genoeg voor vrees ik. Dan heb ik opeens op woensdag toch meer zin in broccoli in plaats van de geplande courgette bijvoorbeeld 😉 En dan ligt die courgette te verpieteren… Mijn heer Hans houdt erg van boodschappen doen en gaat gewoon elke dag naar de winkel voor onze boodschapjes! Groetjes & kook ze! Anna-Karina

  • Giny

    Leuk stukje heb je geschreven,ben 7 januari begonnen en ruim 3 kilo kwijt het stopt een beetje nu,maar kan mijn broeken van vorig winter weer aan.
    Ben ruim 6 jaar alleen en krijg van de zomer een 7 in mijn leeftijd,pfffff wat oud .
    Sinds ik gestopt ben met roken bijna 2 jaar terug,8 kilo er bij en nee ik snaaide niet en hou niet van zoet.
    Ik kook weer sinds 6 jaar,voor mezelf koken had ik weinig zin in,dus werd een rommeltje,heb er nu weer plezier in mede door jouw recepten,
    Heel erg bedankt daar voor en blijf lekker koken en genieten .
    Liefs Giny

  • Nel Crea Aanhane

    Wat een mooi stukje hierboven. Volg je al langer ook via de mail en heb al heel wat recepten uitgeprobeerd en natuurlijk waren ze stuk voor stuk heerlijk. Ga het kookboek zeker aanschaffen, Wat zo leuk is de recepten zijn zo simpel maar het eind resultaat is culinair van hoog niveau, dat is toch geweldig. Iedereen zou dit gewoon moeten proberen. Dank je voor alle heerlijke recepten en een lieve groet.
    Nel Aanhane

  • Sjouk fokkema

    Bedankt voor al je lekkere recepten. Zelf eet ik nu 4 jaar koolhydraat arm omdat ik diabetes heb en me nooit echt goed voelde ook al gebruikte ik medicijnen. Ik kan door zo te eten nog steeds zonder medicijnen,die heb ik dus laten staan. Af en toe zondig ik en uit eten,restaurant of bij iemand thuis,is soms best wel lastig! En je kookboek ga ik bestellen en ik hoop dat je nog veel recepten met mij en anderen wilt delen!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Bedankt!
      Dat af en toe zondigen snap ik helemaal, ‘het vlees is zwak’ zeggen we dan 😉 Ik heb wel eens de regel 80/20 aangehouden. 80% gezond en verantwoord eten en dan mocht ik 20% best wel eens ‘zondigen’. Maar tegenwoordig wordt dat steeds minder omdat ik merk dat ik ‘fout eten’ minder interessant vind. Succes! En wees gerust ik ga stug door 😉

  • Truus van Prooijen

    Ik eet sinds een half jaar koolhydraatarm. Op de manier zoals je boven beschrijft. Dus ook volgens de GOK methode. Ik maak vaak recepten van jou. En geniet er volop van. Bedankt voor het delen! Ik hoop nog veel lekkere recepten van je te mogen maken!

  • Yvonne Jaarsma

    Anna-Karina,
    Ik ben heel erg blij met al jouw recepten. Ik geniet van de mooie plaatjes en verheug me er vaak al op om iets te gaan maken. Het is vrijwel allemaal heel erg lekker en we weten, ook nog eens gezond.
    Ik wil je langs deze weg dan ook heel erg hartelijk bedanken.

  • M.G. Simons

    Beste mevrouw Anna-Karina,
    Elke keer als ik een recept van u maak, neem ik mij voor de volgende keer een reactie achter te laten……
    Inmiddels zijn we 3 maanden verder, hebben wij heel veel van uw recepten gemaakt, zijn de overtollige kilo’s inmiddels verdwenen en voelen wij ons zo goed bij de koolhydraat-arme recepten, dat wij gewoon doorgaan met uw recepten, terwijl wij ook af en toe gewetenloos zondigen zonder dat er weer kilo’s aankomen. Uw filosofie over (gezond en toch lekker) eten sluit goed aan bij de mijne. Ik ben bewust vegetarier vanaf mijn 5e en ben dol op lekker eten….
    De reden waarom wij zo gemakkelijk doorgaan met uw recepten?
    Ze zijn uitzonderlijk creatief en stuk voor stuk vurrukkulluk en ook nog eens heel gemakkelijk klaar te maken! Er zijn inmiddels teveel favorieten om afzonderlijk op te noemen.
    Ik wil u heel hartelijk danken voor al die goede ideeen en blijf met veel plezier uw website volgen.
    Met vriendelijke groet,
    Michael Simons

    • Anna-Karina Bericht auteur

      En de zon scheen al zo hard vandaag, maar met zo’n reactie kan de dag helemaal niet meer stuk! Maar veel belangrijker: geweldig dat het jullie zo goed bevalt en helpt om overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik wens jullie nog veel meer kookplezier en gezellige maaltijden toe!!

  • Jose laret

    Wat maak je fantastisch lekkere dingen. Echt heerlijk. Wij ( mijn man en ik) willen nooit meer eten met veel koolhydraten. En jij maakt het ons zoveel makkelijker. ik ben zelf heel creatief op vele gebieden. Maar niet wat koken betreft.

  • Dylan

    mmm Wil er toch ook maar eens aan beginnen.
    Lijkt me als man ook wel te doen… En tsja ik heb nodig…

    2 probleempjes. lust eigenlijk geen vis en ei !!!
    Is daar wat op te vinden???

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja vast wel, maar dat ligt er maar net aan in welk recept natuurlijk. Vis en kip, zijn soms goed uitwisselbaar. Voor eieren ligt het wat lastiger. In sommige gerechten is het een bindmiddel, dan kun je bv. chiazaad of arrowroot proberen. In andere gerechten een essentieel onderdeel van het recept!

  • Brigitte

    Hi Anna-Karina,

    Ik vind je site erg inspirend en de foto’s zijn ook mooi. De uitleg vd recepten ook top. Ik heb gevuld speculaas gemaakt. Maar zo snel als jij het kan, in 15 minuten is mij niet gelukt… Het was behoorlijk wat langer. Maar het eindresultaat is goed gelukt. Alleen zoals je zegt, het was niet zo zoet en nogal droog. Dus heb ik van alles te weinig er in gegooid. Verder smaak goed maar saai. Ik heb het niet zo zoet willen maken aangezien ik de nasmaak/bijsmaak van Stevia niet lekker vind. En ik heb wel nog wat Xylitol erbij gegooid. Maar aan de andere kant wilde ik het niet te zoek maken, anders komt eens mens nooit van het zoetverlangen af. En daar ben ik gelukkig al. Persoonlijk vond ik het teveel werk voor een saaie smaak. Maar zoals je zegt, het is geen speculaas gemaakt van bloem.

    Hoe je precies die pompoen spaghetti maakt, ben ik nog niet achter…. Je beschrijft het wel, maar ik begrijp niet precies hoe je nou snijdt.

    Ik blijf zeker naar je recepten kijken. En je koek en speculaas kruiden mixen zijn verrukkelijk. Ik woon in het buitenland en daar kennen ze die mixen niet kant en klaar. Bovendien is het gewoon een kwestie van de juiste kruiden bij elkaar gooien. En die hebben ze hier gelukkig wel.

    Dank je.

    Met vriendelijke groet,

    Brigitte

  • Margot

    Hallo Anna Karina,

    Ik heb sinds kort jouw site ontdekt en ben al aan het bakken gegaan. Klopt het dat je voor sommige recepten gebruik maakt van een keukenmachine? Zo ja, mag ik vragen wat voor keukenmachine je gebruikt?

    Vriendelijke groet,
    Margot

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja dat klopt, ik gebruik ‘m niet dagelijks. Ik heb, dacht ik, de Bosch MUM58243, niet echt goedkoop: ong. € 300,00. Destijds heb ik wel eerst een onderzoekje gedaan naar reviews bij Kieskeurig en de Consumentenbond en deze kwam daar toen uit voor mij. Ik vond het belangrijk dat er ook gardes en een stalen mengkom bijzat voor cakebeslag en brooddeeg.

  • Sofie

    Beste Anna Karina,

    Heb intussen iets meer dan een 2 weken jouw recepten ontdekt. Maakte er al heel wat van klaar en ik vind ze allemaal even lekker, wat zeg ik? SUPER lekker. Echt waar. Er is er niet eentje waarvan ik zeg, bah, valt niet mee.

    Jouw website is heerlijk om te lezen, de recepten, maar ook je verhaaltjes tussendoor, van het nieuw behang en zo.

    Heerlijk!

    Keep on going! Love it!

    • KoolhydraatarmRecept.NL Bericht auteur

      Ah, dank je wel Sofie voor je lieve woorden. Ach en als er toch nog eens eentje komt die je minder lekker vind…, smaken verschillen nu eenmaal. Maar meestal kun je aan de ingrediënten wel inschatten of je het lekker gaat vinden, zo niet dan gauw overslaan want het moet wel lekker zijn voor je!

  • Danielle

    Hoi Anna-Karina,

    Ik ben zo blij met jouw koolhydraatarm “dieet” pagina! Ik heb diabetes en ben steeds op zoek naar koolhydraat arme recepten. Jouw recepten zijn steeds een inspiratie, als ik even niet weet wat ik moet koken kijk ik op jouw pagina en vind ik zo weer inspiratie! Zelfs toetjes en cakes, ik wist niet dat dat kon! Super bedankt voor de inspiratie, want als je wat vaker rondhangt op jouw site leer je vanzelf om zelf gerechten samen te stellen…superthanks!!!!

  • Gerdi

    Ik ben blij dit te lezen !! Ik ben pas 5 maanden bezig en nu 15 kilo lichter. En ja, ik ben er aan begonnen om af te vallen, maar weet ook dat het een levenswijze is. En idd het is heel goed te doen. En héél soms iets ‘slechts’, maar er dan ècht van genieten. Ik geniet altijd van het lezen van je recepten. Heb er helaas nog niet zoveel gemaakt…

  • alise bulsing

    Hallo Anna Karina,
    Wat wordt ik blij van zo’n website als deze, heel duidelijk, overzichtelijk en vooral ook heerlijke recepten.
    dank hier voor… mijn moeder attendeerde me erop …
    gr Alise

  • Mariska

    Beste Anna-Karina,

    Ik wil het toch even kwijt! Sinds ruim een maand ben ik op dieet en kijk elke dag voor een nieuw recept om uit te proberen. Wat een heerlijke recepten, op deze manier kost het geen moeite om koolhydraatarm te eten:) (ik ben inmiddels 5 kilo afgevallen)

    Bedankt voor het delen van deze heerlijke recepten!

    Groetjes,

    Mariska

  • Erna

    Fantastisch al die verschillende recepten. Ik heb er al een aantal gemaakt en ze zijn allemaal heerlijk. Wat kun je toch lekker eten zonder toevoeging van allerlei ingrediënten die we helemaal niet nodig hebben, of die zelfs slecht zijn voor onze gezondheid. Jouw recepten vormen een bron van inspiratie. Dank je wel.

  • Ine van Zeeland

    Hallo Anna-Karina,

    Wat ben ik blij met jouw facebook-pagina en website!
    Ik heb momenteel zwangerschapsdiabetes en moet tijdelijk koolhydraat-arm eten. Dankzij jouw recepten kan ik lekker eten en blijft het een beetje leuk en lekker.

    Dus… Heel erg bedankt!

    Groetjes Ine

  • Erna Veerman

    Wat een geweldige site met recepten en tips!

    Ik ben al aardig een ervaringsdeskundige wat betreft koolhydraatarm eten en afvallen, maar hier vind ik zoveel recepten die nieuw zijn!  Super!!

  • Jacqueline

    Hallo Anna-Karina

    Ik wil je toch even vertellen dat ik zo vreselijk blij ben met jouw site!!!!!
    Iedere dag kijk ik even wat ik zal gaan eten en (bijna) alles is even lekker, ga
    vooral zo door, ik denk dat je heeeel veeeel mensen blij maakt en mij helemaal!!! 🙂
    Liefs van Jacqueline

  • Jeannette

    Wat een geweldige recepten zijn dit toch. Ik ben zo nieuwsgierig. Heb je een opleiding als kok gedaan, of ben je gewoon een geweldig creatieve hobby-kok.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hahaha, nee joh, niet eens een enorme hobbykok. Hoewel het er steeds meer op gaat lijken. Het zijn juist (vrijwel) allemaal simpel te maken gerechten. Die gewone mensen zoals ik ook aankunnen 😉 Voor mij is meer de hoofdmoot de recepten op een -hoop ik- toegankelijke manier te delen.

  • Mariëlle Caron

    Dag Anna Karina,

    In mijn praktijk (ik ben diëtist) begeleid ik veel mensen met een koolhydraatbeperkt dieet.

    Bij het volgen van een dieet (om wat voor reden dan ook) is het essentieel dat je je er goed bij voelt, dat het geen opgave is en dat je kunt blijven genieten van eten. Jouw website heeft hierbij een enorme toegevoegde waarde. Je recepten zijn duidelijk, lekker en leuk. Dat maakt dat ik bij mijn advies de mensen ook altijd de link met je website geef. Je helpt mensen te ontdekken hoe lekker je kunt blijven eten met een koolhydraatbeperkt dieet. We worden er allemaal blij van. Dank je wel dat je dit met ons wilt delen!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hallo Mariëlle,
      Wat goed om te horen! Dat is precies waarom ik vorig jaar met de website ben begonnen: mijn recepten openbaar maken, zodat anderen er ook iets aan hebben. Op een beetje ontspannen manier, lekker en gezonder eten. Het grootste compliment aan koolhydraatarm eten is wat mij betreft dat het voor heel veel mensen ‘helemaal geen straf’ blijkt. Mensen zijn vaak heel verbaasd dat je echt heel lekker kan eten en tóch ook afvalt. Dan heb ik het nog niet eens over de gezondheidswinst…
      Ik heb trouwens ook een FaceBookpagina, ken je die ook al?

  • Babette

    Beste Anna-Karina,

    Als diëtiste begeleid ik ook mensen in het koolhydraatarme dieet. Toen ik op jouw site terechtkwam, heb ik innerlijk een sprongetje van geluk gemaakt. Zoveel bruikbare recepten, die lijsten! Als je nog geen diëtiste bent, zou ik je aanraden om dat te worden en om in je praktijk vele mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl. Ik wil je bedanken voor deze prachtige site. Je zal me hier nog vaak op terugvinden!

    PS. In je melkproductenlijst kan je eventueel nog aanvullen met alpro soya yoghurt suikervrij. Al is dat wel niet echt een melkproduct, het is wel een heel goede vervanger om toch wat meer yoghurt te kunnen eten. 0,5 gram KH per 100 gram. Een tip van een klant: mengen met gewone yoghurt als je niet zo van de smaak houdt ;).

    Tot later!

    Diëtiste Babette- uit België 😉

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank voor je aardige woorden. Maar… ik kook en maak er bruikbare recepten op een website van, daar ligt mijn hart voorlopig. Ik heb persoonlijk helemaal geen behoefte aan een praktijk als diëtiste.
      De lijsten zijn overigens gewoon afkomstig van de Nevo website. Daar kan je zelf andere lijsten samenstellen of producten aan een lijst toevoegen.

  • mariska voulon

    Beste Anna Karina

    Ik was opzoek naar wat recepten voor koolhydraat arme crackers. Zo kwam ik bij jouw site terecht.
    Ik heb al wat rond gesnuffeld en heb al veel lekkere dingen gezien. Heel erg bedankt alvast voor de recepten die ook nog eens makkelijk zijn uit te printen.
    Ook heel erg bedankt voor het delen hiervan. Dit is een leuke en makkelijke overzichtelijke site.

    Ik ga hier zeker heel vaak gebruik van maken.

    Met vriendelijke groeten
    Mariska Voulon

  • Roy

    Beste Anna Karina,

    Sinds 4 weken ben ik bezig met het koolhydraatarm en suikervrij eten en het bevalt uitstekend. Inmiddels ben ik 6 kilo kwijt.

    Ik ben tevens een fanatiek wielrenner en maak per week buiten woon/werkverkeer om de nodige kilometers. Ik ben echter zoekende naar een tussendoortje voor tijdens de ritten. Het drinken heb ik inmiddels voor elkaar in de vorm van Teisseire siroop. Het eten heb ik nog niet kunnen ontdekken. Vroeger was dat een sportreep, banaan of energiegel voor de langere ritten.

    Mogelijk dat je mij kunt helpen aan een goed en verantwoord alternatief? Binnenkort  ga ik op vakantie waar ik hoop de nodige kilometers in de bergen te kunnen maken. Eten is dan onontbeerlijk.

     

    Alvast bedankt!!

    grt Roy

  • Emmy Poortvliet

    Deze recepten zien er superlekker uit. Volgens mij is dit wel te doen en ga ik sowieso proberen om koolhydraatarm te gaan eten. Ik heb diabetes en ben te zwaar. Ik heb vaak geprobeerd af te vallen en hoop dat het nu lukt.

    Vriendelijke groet,
    Emmy Poortvliet

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Emmy,
      Zelf vind ik het geen straf om koolhydraatarm te eten, ik zie het niet als dieet maar als een bewustere gezondere manier van eten. Voorheen stopte ik blijkbaar te veel dingen in mijn lichaam wat alleen maar vulling was en geen voeding.
      Succes, ik hoop dat je zelf ook gaat ervaren dat een andere verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten gewoon veel beter is voor je gezondheid!

      Groetjes,
      Anna-Karina

  • Trudy Roelofs

    Hallo Anna-Karina

    Wat een super heerlijke gerechten heb je op je site staan. In oktober 2013 ben ik begonnen met koolhydraatarm te eten. En 4 maanden tijd was ik 15 kilo kwijt en mijn man in een half jaar tijd 28 kilo. We blijven goed op gewicht, maar het eten werd een beetje eentonig. Nu komt daar verandering in door jouw gerechten. Super bedankt, we gaan zeker het een ander uit proberen, keuze genoeg!!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank voor je bericht Trudy. Dat klinkt als een mooi resultaat, inderdaad is het na een tijdje soms lastig om geïnspireerd te blijven. Leuk dat ik daar dan een beetje bij kan helpen. Veel succes en kom zo vaak als je wilt een receptje zoeken!
      Groeten,
      Anna-Karina