Hans en Anna-Karina

Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO

In 2012 vonden wij (Hans en Anna-Karina) dat we wel wat overtollige kilo’s kwijt mochten. Stiekem kwamen er elk jaar wat pondjes bij.  Een streng dieet was niks voor ons. Even snel een ongezond crashdieet volgen zat er dus niet in. Liever lekker gezonde en gevarieerde voeding, om de ballast duurzaam en blijvend kwijt te raken. Letterlijk en figuurlijk.  Zo kwamen we bij koolhydraatarm eten terecht.  Deze website Koolhydraatarm Recept.nl is ontstaan toen wij zelf een serie koolhydraatarme recepten met wat  minder vlees dan gebruikelijk hadden ontwikkeld.  

Koolhydraatarme recepten online

De theorie achter een koolhydraatarm of -beperkt eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en verantwoord dat we er meer over begonnen te lezen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm gaan eten. In de traditionele keto recepten wordt ontzettend veel vlees gebruikt.  Dat stond ons een beetje tegen en we merkten dat veel anderen dat ook niet echt nodig vonden. Na wat aanpassingen van ons eigen arsenaal aan recepten hadden we in no time een bundeltje lekkere ketogene,  koolhydraatarme recepten met wat minder vlees ontwikkeld. Anna-Karina is in oktober 2014 (eerst in haar eentje) begonnen met het publiceren van die recepten op een website.  Wat ach…”Dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan”.  Nou, dat hebben we geweten…

Explosief

Haar koolhydraatarme recepten bleken in no time duizenden mensen aan te trekken. De website werd meer en meer bezocht en de bijbehorende Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeide explosief. In een mum van tijd waren er tienduizenden Facebookfans en zo’n 10.000 unieke bezoekers per dag op de website! Vandaar dat Hans vanaf 2016 een steeds grotere rol speelt bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten en in de organisatie van het geheel. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-Karina een beetje teveel.

Eigen beheer

De roep om een koolhydraatarme recepten boek werd ook steeds luider. Eind 2016 hebben we eerst Stichting Gewoon Goed Eten opgericht. De stichting maakte het destijds mogelijk om ons eerste boek uit te geven zonder dat we ons eigen spaargeld hoefden aan te spreken. We deden de voorverkoop via onze eigen website en de eerste druk was dan ook onmiddellijk uitverkocht! In mei 2017 verscheen ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Daarvan gingen er binnen één jaar maar liefst 20.000 over de toonbank! Een bestseller van jewelste dus. In 2018 verscheen ons tweede kookboek Gewoon Koolhydraatarm.  Je snapt dat wij daar enorm trots op zijn!!! Sinds september 2019 geeft Hans  via Uitgeverij Boekdelen de boeken geheel in eigen beheer uit.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Onze stijl, onze recepten

Qua eten hechten wij aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch (ook veel lekkerder) en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Verder hebben we een voorkeur voor makkelijk te maken koolhydraatarme recepten met gewone, goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch een beetje verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. Zoals het er bij ons uitziet, zo gaat het er bij jou ook uitzien. De gerechten op de foto’s moeten in elk geval herkenbaar zijn als iets wat iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken.

Afvallen is geen doel maar een middel

Je leefstijl veranderen, eetgewoontes aanpassen en gezondere keuzes maken, dienen er ‘alleen maar’ voor om meer en makkelijker te genieten van de dingen die je belangrijk vindt om te doen in je leven. Voor ons is dat samen een eind fietsen, dichtbij in de Zaanstreek of een ander mooi stukje verder weg in Nederland of Europa. Gezelligheid met andere mensen, vrienden & familie. En gezond eten met koolhydraatarme recepten. Met een gezonder lichaam kun je nu een eenmaal meer van het leven genieten, is er dus meer ‘levensgeluk’.

Afvallen op zich is dus geen doel, maar een middel. Je bent een tijdje heel bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het beste werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt. Je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet wat het je oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Gevarieerde Koolhydraatarme recepten

Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder is variatie in je dagelijkse voeding. Niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder werkt uitstekend.

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.

(Gezien 1.590 keer, 7 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

135 reacties op “Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO”