Lekker & makkelijk Koolhydraatarm kookboek

Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO

In 2012 vonden wij (Hans en Anna-Karina) dat we wel wat overtollige kilo’s kwijt mochten. Stiekem kwamen er elk jaar wat pondjes bij.  Een streng dieet was niks voor ons. Even snel een ongezond crashdieet volgen zat er dus niet in. Liever lekker gezonde en gevarieerde voeding, om de ballast duurzaam en blijvend kwijt te raken. Letterlijk en figuurlijk.  Zo kwamen we bij koolhydraatarm eten terecht.  Deze website Koolhydraatarm Recept.nl is ontstaan toen wij zelf een serie koolhydraatarme recepten hadden ontwikkeld.  

Koolhydraatarme recepten online zetten

De theorie achter een koolhydraatarm of -beperkt eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en verantwoord dat we er meer over begonnen te lezen. Sinds die tijd zijn we zoetjesaan steeds vaker koolhydraatarm gaan eten. En zo hadden we in no time een bundeltje lekkere koolhydraatarme recepten ontwikkeld. Anna-Karina is in oktober 2014 begonnen met het publiceren van die recepten op deze website.  Wat ach…”Dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan”.  Nou, dat hebben we geweten…

Explosief

Onze recepten bleken in no time duizenden mensen aan te trekken. De de website werd meer en meer bezocht en de bijbehorende Koolhydraatarm Recept Facebookpagina groeide explosief. In amper twee jaar tijd waren er 50.000 Facebookfans en zo’n 10.000 unieke bezoekers per dag op de website! Vandaar dat Hans sinds 2016 een steeds grotere rol speelt bij de totstandkoming en uitwerking van de recepten en in de organisatie van het geheel. Dat moest ook wel want door de explosieve groei werd het voor Anna-Karina een beetje teveel.

Stichting Gewoon Goed Eten

De roep om een receptenboek werd steeds luider. Eind 2016 hebben we de Stichting Gewoon Goed Eten opgericht. De stichting maakt het mogelijk om kookboeken ‘niet commercieel maar wel in eigen beheer’ uit te geven.
In mei 2017 verscheen ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Daarvan gingen er binnen een jaar maar liefst 20.000 over de toonbank! Een bestseller van jewelste dus. En je snapt dat wij daar enorm trots op zijn!!! Echt bizar…

In augustus 2018 verschijnt ons 2e boek! Daarover later meer.

Lees meer over de inhoud van Lekker & makkelijk Koolhydraatarm en waar het te koop is.

 

Onze stijl, onze recepten

Qua eten hechten wij aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch (ook veel lekkerder) en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Wij eten thuis geen vlees of gevogelte. We eten niet niet helemaal vegetarisch, want er staat regelmatig vis of iets met een vleesvervanger op het menu. Hans eet al sinds zijn 18e geen vlees, Anna-Karina eet alleen buiten de deur (restaurant bv.)  vlees. Dat zijn van die persoonlijke keuzes, die afweging maakt ieder voor zich. Als je onze recepten uit wilt breiden met vlees of kip kan dat uitstekend. We zullen daarvoor ook regelmatig suggesties doen bij de recepten.

Verder hebben we een voorkeur voor makkelijk te maken recepten met gewone, goed verkrijgbare ingrediënten. Het eindresultaat moet verrukkelijk zijn en mag er best ook leuk uitzien. Jullie moeten tenslotte toch verleid worden om ook gezonder te gaan eten! We fotograferen zo naturel mogelijk, smakelijk opgemaakte borden maar zonder enorm veel styling erbij. Zoals het er bij ons uitziet, zo gaat het er bij jou ook uitzien. De gerechten op de foto’s moeten in elk geval herkenbaar zijn als iets wat iedereen gewoon kan maken. Je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om de recepten van deze website te kunnen koken.

Afvallen is geen doel maar een middel

Je leefstijl veranderen, eetgewoontes aanpassen en gezondere keuzes maken, dienen er ‘alleen maar’ voor om meer en makkelijker te genieten van de dingen die je belangrijk vindt om te doen in je leven. Voor ons is dat samen een eind fietsen, dichtbij in de Zaanstreek of een ander mooi stukje verder weg in Nederland of Europa. Gezelligheid met andere mensen, vrienden & familie. Met een gezonder lichaam kun je nu een eenmaal meer van het leven genieten, is er dus meer ‘levensgeluk’.

Afvallen op zich is dus geen doel, maar een middel. Je bent een tijdje heel bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het beste werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt. Je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet wat het je oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Gevarieerd Koolhydraatarm

Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder is variatie in je dagelijkse voeding. Niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder werkt uitstekend.

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

131 gedachten over “Over Koolhydraatarm Recept.nl – INFO”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

579 Shares
Share577
Pin2
Tweet