Als laatste verschijnt dit recept in de mini-serie van drie prachtige en heerlijke borrelhapjes. Niet alleen zijn deze lekker romige gevulde paprikaatjes zeer geschikt als voorgerechtje. Maar ook als feesthapje doen ze het bijzonder goed. Of je verorbert er een paar op een ordinaire doordeweekse avond zonder speciale reden. Natuurlijk verklappen wij niks. Eerder in dit drieluik verschenen al de rivierkreeftjes. En even later ook de borrelglaasjes met zalm en komkommer. Leuk om te zien, maar bovenal simpel om met eenvoudige middelen een lekkere snack op tafel te toveren. Éen gevuld paprikaatje bevat 0.7 gram koolhydraten.
Na de gevulde paprikaatjes nog niet voldoende? Nog veel meer makkelijke amuses en borrelhapjes vind je in dit artikel.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris, Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je gevulde paprikaatjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gevulde paprikaatjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 80 g paprika, 4 stuks, schoongemaakt oranje
- 2 el blauwaderkaas, bv. Danablu Castello of kruidenroomkaas
- 2 el roomkaas
- 3 el slagroom
Garneren
- sprietjes bieslook, 16 stukjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Halveer eerst de paprikaatjes overlangs en verwijder de zaadlijsten. Spoel vervolgens af onder de koude kraan.
- Roer daarna beide soorten kaas met slagroom tot een zalfje. Vul de paprikaatjes met dit mengsel. Garneer tot slot met twee sprietjes bieslook. Serveer de gevulde paprikaatjes op een schaaltje.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Dit is niet met spuitslagroom. Moet je de slagroom kloppen?
Nee, de ongeslagen room gebruik je om de kaas smeerbaar te maken.
Zo. Die waren lekker!
Ja deze staan regelmatig op mijn tussendoor lijstje, dan neem ik er maar 1-of 2 hoor… Zo gemaakt, ook lekker met zachte geitenkaas en een walnootje.