garnalen met raita en wokgroenten

Garnalen met raita en wokgroenten, Indiaas

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en oosterse wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht. Tenzij je het liever in een kleinere portie als feestelijke lunch eet natuurlijk. Maakt ons niks uit. In alle gevallen worden de reuzengarnalen eerst gemarineerd, daarna gebakken en vervolgens rijkelijk bestrooid met verse koriander. Samen met die heerlijke knoflook raita een ware smaakexplosie! De wokgroenten erbij heb ik bewust heel neutraal gehouden, alleen een klein scheutje sojasaus is voldoende.

Koriander en garnalen vervangen?

Tja… verse koriander… je houdt ervan, of niet…. Vervang de koriander in dit gerecht gerust door peterselie gecombineerd met munt. De smaak zal anders zijn maar ook exotisch lekker. We gaan geen dingen eten die we niet lekker vinden, daar is het leven veel te kort voor! Persoonlijk ben ik dol op verse koriander, maar uit onderzoek is gebleken dat sommige mensen een gen hebben dat ervoor zorgt dat zij het naar zeep vinden smaken. Dat vond ik de allereerste keer ook, ik begreep echt helemaal niet dat anderen over de smaak van verse koriander zo lyrisch konden zijn! Nu zit ik zelf ook in het “korianderliefhebbers kamp”, blijkbaar kan je het leren waarderen. Wat betreft de garnalen, vervang die gerust door blokjes tofu, (vega) kip- of biefstukjes als je dat liever eet.

Kant-en-klaar of vers?

De oosterse wokgroenten bij deze Indiase garnalen met raita kan je prima kant-en-klaar gesneden kopen voor als je nog sneller wilt genieten van dit heerlijks. Maar…je betaalt meer en het is minder vers en minder gezond, dus waarom zou je? Alleen voor die paar minuten snijwerk? Zelf koop ik niet zo vaak kant-en-klaar- gesneden groenten. Ik ga steeds meer de waarde van verse en goede voeding inzien. Dat is ook de reden dat ik liever zelf de wokgroenten vers uitkies en op het laatste moment met een scherp mes snijd, zodat er zo weinig mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. Ik kook of bak groenten ook liever niet te lang. Ik ga steeds meer van pure en knapperige bijna rauwe groenten houden.

garnalen met raita en wokgroenten

garnalen met raita en wokgroenten

 

 

Zo maak je Indiase garnalen met raita

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

garnalen met raita en wokgroenten

Garnalen met raita en wokgroenten

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een snelle lunch.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 15 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

6,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Raita
Overig
100 gram wokgroente, zie onder

    Bereiden

    Raita ca. 4 khd
    • Klop yoghurt, knoflook, koriander en limoensap door elkaar tot je een mooie saus hebt, proef en breng verder op smaak met peper en zout en een drupje zoetstof.
    GARNALEN MARINEREN
    • Meng in een kom limoensap, knoflook, gember en garam masala, zodat een marinade ontstaat. Schep de garnalen door de marinade en laat op kamertemperatuur marineren. Snijd ondertussen de oosterse wokgroenten.
    WOKGROENTEN per 100 gr. ca. 3 khd
    • Neem 100 gram kant-en-klaar wokgroente of snijd zelf: Sjalotje, stukje paprika, 40% pak­soi, 30% spitkool, 30% tau­gé. Bak eerst ui en paprika, dan kool erbij, dan paksoi. Breng op smaak met een klein scheutje sojasaus (type Tamari). Op het laatst pas de taugé toevoegen.
    GARNALEN BAKKEN
    • Roerbak, in een andere pan, de gemarineerde garnalen op redelijk hoog vuur snel gaar in wat olie. Garnalen zijn snel gaar, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Als ze roze en ondoorzichtig zijn, dan zijn ze klaar. Aan en spiesje rijgen en grillen kan ook.
    • Strooi vlak voor het serveren vers gehakte koriander over de garnalen en druppel er wat extra limoensap over. Serveer de raita en de wokgroenten er apart bij.
    • Ohw, ohw, ohw, dat is weer smullen geblazen!

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Een reactie op “Garnalen met raita en wokgroenten, Indiaas”

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    152 Shares
    Share131
    Pin21
    Tweet