koolhydraatarme hapjes

Koolhydraatarme hapjes op een broodje

Heerlijke en verantwoorde koolhydraatarme hapjes zijn er te kust en te keur, bezuinig er niet op! Ze helpen om je spijsvertering aan de gang te houden en bevorderen een regelmatige stoelgang. Bovendien voorkom je op die manier dat je structureel te weinig eet. Sommige mensen vrezen voor een zeer karig menu als het woord ‘dieet’ valt. Echter, dat is bij een koolhydraatarm dieet nu juist totaal niet de bedoeling! Houd je darmen aan de gang en eet voldoende tussendoor. Daarom kies je bij voorkeur steeds weer andere hapjes die passen binnen je persoonlijke dagtotaal aan koolhydraten. Deze broodjes bevatten belegd ongeveer 1.5 gram koolhydraten per stuk

Advertentie

Belegde puntjes brood

Verschillende koolhydraatarme hapjes vandaag. Lekker vers gebakken broodjes met olijven en bosui erin, zie de uitgebreide fotoserie. Vervolgens beleggen met een serie smakelijke smeersels. Verantwoord smullen dus! Een bakje olijven erbij en verder maakte ik zelf een guacamole en een tonijnsalade. In de andere twee bakjes zie je een heerlijke paprikaspread van Zonnatura en een spread van kalamata-olijven en oregano, merk Tsatsoulis. Die twee laatste kan ik je echt aanbevelen, want ze bevatten geen rare ingrediënten. Bovendien blijven ze beperkt in koolhydraten. Of maak zelf zwarte olijven tapenade.

Hoe werkt de spaarstand en het jojo-effect?

Even nog over dat dagtotaal. Dat wordt door veel mensen naar mijn mening wel erg strikt aangehouden. Niemand zal ooit precies op de gram nauwkeurig elke dag weer op dat aantal uitkomen. Lijkt me trouwens ook niet erg ontspannen eten als je elke hap moet wegen…  Zie je dagtotaal als richtlijn. Als je gemiddeld over een week genomen in de buurt van je dagtotaal uitkomt is het prima. Afvallen gaat echt veel beter als je de ene keer wat meer koolhydraten eet en de andere keer weer wat minder. Eet in elk geval nooit te weinig! Je lichaam gaat dan in de ‘spaarstand’ met daaraan gekoppeld het zogenaamde ‘jojo-effect’ als je weer meer gaat eten.

Hoe werkt dat eigenlijk? In tijden van te weinig voedselaanvoer vertraagt je lichaam vanzelf je stofwisseling en wordt daardoor super efficiënt met de aangeboden voeding. Zodra er dan weel voldoende voedsel is, gaat je lichaam dat als vet opslaan om op eventuele toekomstige tekorten in te kunnen spelen. En zo kun je dus van structureel te weinig eten toch dikker worden!

Eet voldoende, eet vezels en eet vet! (3 V’s)

Goede gewoonte is een goed ontbijt, daarmee breng je de stofwisseling op gang. Eet gedurende de dag voldoende tussendoortjes om de spijsvertering aan de gang te houden. Uiteraard  eet je voldoende vezelrijke groente, drinkt voldoende water om verstopping te voorkomen. Vergeet niet om voldoende vetten te nuttigen: haal die vetten bij voorkeur uit vis, plantaardige oliën, noten en eidooiers.

Zo kunnen dus o.a. de diverse koolhydraatarme hapjes voorkomen dat je te weinig eet. Op de website vind je de koolhydraatarme hapjes eenvoudig terug bijvoorbeeld bij de tussendoortjes, op de speciale amuse pagina of met het trefwoord borrelhapje. Ken jezelf en overdrijf het niet, een tussendoortje is een tussendoortje en geen maaltijd! Tenzij je er een lading groente extra bij eet! Hoe dan ook, als je er maar van geniet!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme hapjes
koolhydraatarme hapjes

Zo maak je deze koolhydraatarme hapjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme hapjes

Koolhydraatarme hapjes op een broodje

Koolhydraatarme hapjes zijn er te kust en te keur. Ze helpen je om je spijsvertering aan de gang te houden en voorkomen dat je structureel te weinig eet.
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per broodje incl. beleg
kcal 131.97 koolhydraten 1.5 geiwitten 5.05 gvetten 11.28 gvezels 3 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 broodjes met divers beleg

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

BROODJES

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een Yorkshire puddingvorm in. Of gebruik ondiepe taartvormpjes met een diameter van ca. 10 cm.

BROODJES BAKKEN

  • Snijd bosui, olijven en rode peper zoals aangegeven.
  • Meng eerst het amandelmeel met kokosmeel en bakpoeder.
  • Voeg 25 gram geraspte kaas, bosui, olijven, rode peper, kruidenroomkaas, ei, gesmolten roomboter en Griekse yoghurt toe. Meng alles tot een beslag dat niet echt 'loopt'. Als het te dun is voeg je een klein beetje amandelmeel toe als het te dik is kun je er een eetlepel water aan toevoegen. Zie ook de foto's.
  • Verdeel het beslag over de ingevette vormpjes, strijk een beetje glad en rasp er nog wat kaas over. Bak ze onmiddellijk af in 12-15 minuten. Laat afkoelen op een rooster. De broodjes zijn iets dikker dan een snee 'gewoon' brood. Snijd ze in puntjes om te beleggen.

SMEERSELS

  • Op de foto’s zie je vijf bakjes met lekkers om bij of op het broodje te eten. Drie kant-en-klaar dingen (gekocht bij AH) en twee zelfgemaakte.
  • 1. Paprika-spread (Zonnatura 67% groente, echt geweldig spul!)
  • 2. Guacamole, zelf gemaakt, recept zie onder
  • 3. Zwarte olijven
  • 4. Tonijnsalade, zelfgemaakt, recept zie onder
  • 5. Kalamata olijven & oregano spread (Tsatsoulis, ook geweldig!) Of maak zelf zwarte olijven tapenade.

Guacamole

  • Prak een rijpe avocado met 1 el citroensap (gaat bruin worden tegen) en 1 el blanke roomkaas. Voeg een teentje knoflook toe en breng op smaak met chilipoeder of tabasco, peper en zout. Variatietips: een lepel tomaat in blokjes erdoor en/of en fijn gesneden uitje. Heerlijk fris! Leg de pit van de avocado in de guacamole, die blijft dan langer mooi groen.

Tonijnsalade

  • Meng een blikje uitgelekte tonijn met 2 tl Griekse yoghurt, 1 tl mayonaise, 1 el slagroom, 1 kleingesneden augurkje of kappertjes. Proef en breng op smaak met chilipoeder en paprikapoeder.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



18 gedachten over “Koolhydraatarme hapjes op een broodje”

  1. 5 sterren
    Vandaag krijg ik mr derde boek verheug me er op al veel recepten gemaakt en nu na 4 weken 11.6 kilo lichter en mijn suiker 5.5 naar beneden voel me stukken beter bedankt Anna Karina en Hans

  2. Zo lekker deze broodjes, en de smeersels ook!
    Ben sinds kort hier aan het rondsnuffelen en al zo veel lekkere dingen gezien,
    en ook gemaakt. En het lukt allemaal perfect.
    Zo handig ook de KH erbij, chapeau voor alles!
    Nog nooit zo heerlijk gegeten tijdens een verandering in eetwijze om af te vallen!

    Iets verwarrend vind ik helaas dit recept( of ik lees het verkeerd!) kan natuurlijk ook haha.
    Zijn het nu 4 broodjes incl. smeersels voor 1 KH? of 1 broodje verdeelt in 4 stukjes?
    alleen bij kokosmeel staan hier de kh beschreven!

    1. Je haalt 4 broodjes uit dit recept, zie ook de foto’s. Tussen haakjes staat altijd de totale hoeveelheid die je met het recept maakt. En per broodje inclusief beleg is het 1 gr. khd. zoals het er ook staat.

  3. Ik ben nieuw en ben heel enthousiast over de heerlijke recepten.
    Heb de kaasbroodjes en de pannenkoeken gemaakt.prima gelukt. Moest helaahelaas stoppen omdat de weegschaal er mee ophield.
    Eerst weer de stad in voor een goede weegschaal. Groeten anneke

  4. Ik wilde deze hartige broodjes weer eens maken maar kon het recept niet meer vinden. Na een poosje zoeken uiteindelijk gevonden. Misschien is het handig als deze heerlijke hartige broodjes onder het ‘kopje’ broodachtigen staat, kunnen meer mensen ervan genieten ;-).
    Ze zijn weer heerlijk, en voorraadje zit in de vriezer!

  5. De broodjes zijn echt heeeeerlijk! Gisteravond genoten met een aantal smeersels erbij. Water met limoen erbij (ipv wijntje ;-). Helemaal goed!

  6. Wat een prachtige website heb je toch. Ik ben er superblij mee, en het motiveert enorm met die lekkere recepten. Gister de spaghetti gemaakt en het smaakt voortreffelijk

  7. sietske vd veen

    Naar aanleiding van het recept koolhydraat arme hapjes heb ik 3 AH winkels bezocht voor de olijvenspread van het merk tsatsoulis. Nergens te krijgen en vandaag wist men te melden dat dit alleen nog maar online bij AH te verkrijgen is.

    groet Sietske vd Veen

  8. Jan Waanders

    5 sterren
    Gister de bloemkool nasi geprobeerd, met zelfgemaakte saté en saus.

    Lekker

    Jan

  9. Wat een geweldige recepten en handige tips heb je toch steeds weer: super bedankt. Ik word daar héél erg blij van.

    Groeten, José

  10. LookAroundTheCorner

    Vraagje, kun je die Griekse yoghurt ook vervangen door soja ?

    1. Ik neem aan dat je soja-yoghurt bedoelt? Dat moet wel kunnen lijkt me, al zal er altijd smaakverschil zijn en voor de broodjes moet je misschien dan nog wat extra vet toevoegen. De Griekse yoghurt gebruik je als extra zuurtje voor het bakpoeder maar ook vanwege het vettige, het maakt de broodjes wat smeuïg.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven