Ingrediënt: tomaten

69 berichten

tomaat-2,7khdAfhankelijk van het soort gerecht kies je voor een bepaalde tomaat. Verse tomaten: Cherrytomaat, romatomaat, vleestomaat of de klassieke gewone tomaat. Tomaten uit blik of gedroogd.
Het aantal koolhydraten verschilt per type: enkele voorbeelden per 100 gr.:
cherrytomaat 2,0 khd (0,3 khd per kers),
vleestomaat 2,4 g kh,
gewone tomaat en trostomaat 2,7 khd,
romatomaat 3,0 g khd,
gemarineerde gedroogde tomaten 8 khd,
tomaatblokjes uit blik met saus 3,5 khd,
hele tomaten uit blik 3,9 khd.

Zalm quiche van Zita

Zalm quiche van Zita

Wat een vrolijk bordje nietwaar? Onze trouwe bezoeker Zita maakte een heerlijke zalm quiche met onze taartbodem, zie link in het recept. Volgens Zita is […]

Koolhydraatarme groentelasagne

Het gebeurt wel eens dat onze koelkast allerlei groenten bevat die geen duidelijk doel (meer) dienen. Misschien is er een recept niet doorgegaan, of zijn […]

deens lunchtrio, keto tosti caprese

Deens lunchtrio, keto tosti Caprese

De keto tosti Caprese is onderdeel van een smakelijk Deens lunchtrio. Hoe we bij dit Deens lunchtrio komen? Nou, in de zomer van 2019 hadden […]

goulash met kruidenrijst

Goulash met kruidenrijst

Wat is het toch mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Ik vind deze snelle goulash met […]

3x snelle gazpacho

Snelle gazpacho, 3x

Meestal eten mensen gazpacho alleen op heel warme dagen. Ik vind dat eigenlijk zo jammer. Vandaag presenteren we 3x snelle gazpacho. We cheaten een beetje, […]

Tomaten-komkommersoep, lekker zomers

Deze kruidige tomaten-komkommersoep is perfect als lunch of beginnetje van een zomerse, koolhydraatarme maaltijd. Of stel je voor dat je moe thuiskomt uit je werk […]

prei mosterdsoep

Prei mosterdsoep

***Joehoe!*** Onze keuken en woonkamer zijn weer geschikt om vrienden te ontvangen! Als wij bezoek krijgen zetten we graag een uitgebreide lunch op tafel. Met […]

tomatensoep met peterseliepesto

Koolhydraatarme tomatensoep

De tomaat is één van de meest gebruikte ingrediënten in de keuken. De vrucht is makkelijk te verwerken op heel veel verschillende manieren. Bijzonder smaakvol, […]

aubergine gevuld met tomaat

Aubergine gevuld met tomaat

Ik moet het eerlijk toegeven: ik vind aubergine soms een lastige groente om klaar te maken. Het lijkt een simpel geval: mooie gladde paarse schil, […]

Feta walnotendip, mezze

We zijn bezig aan ons mezze vakantie thema. Na de mediterrane frisse tabouleh, volgt vandaag het tweede recept. Het is uiteraard koolhydraatarm.  Deze Feta walnotendip […]