Ingrediënt: tomaten

tomaat-2,7khdAfhankelijk van het soort gerecht kies je voor een bepaalde tomaat. Verse tomaten: Cherrytomaat, romatomaat, vleestomaat of de klassieke gewone tomaat. Tomaten uit blik of gedroogd.
Het aantal koolhydraten verschilt per type: enkele voorbeelden per 100 gr.:
cherrytomaat 2,0 khd (0,3 khd per kers),
vleestomaat 2,4 g kh,
gewone tomaat en trostomaat 2,7 khd,
romatomaat 3,0 g khd,
gemarineerde gedroogde tomaten 8 khd,
tomaatblokjes uit blik met saus 3,5 khd,
hele tomaten uit blik 3,9 khd.


prei mosterdsoep 3
***Joehoe!*** Onze keuken en woonkamer zijn weer geschikt om vrienden te ontvangen! Als wij bezoek krijgen zetten we graag een uitgebreide lunch op tafel. Met […]

Prei mosterdsoep





aubergine gevuld met tomaat 4
Ik moet het eerlijk toegeven: ik vind aubergine soms een lastige groente om klaar te maken. Het lijkt een simpel geval: mooie gladde paarse schil, […]

Aubergine gevuld met tomaat


We zijn bezig aan ons mezze vakantie thema. Na de mediterrane frisse tabouleh, volgt vandaag het tweede recept. Het is uiteraard koolhydraatarm.  Deze Feta walnotendip […]

Feta walnotendip, mezze vakantie thema





gevulde tomaat met Hollandse garnalen 9
Een altijd-succes-en-snel-klaar-recept voor een overheerlijke, gevulde tomaat met Hollandse garnalen. Garnalen hebben hebben een laag gehalte aan koolhydraten en een relatief hoog percentage eiwitten. Per […]

Gevulde tomaat met Hollandse garnalen




5
Ik had echt zin in een snelle maar hartige lunch. Wat is er dan makkelijker dan een blikje tonijn opentrekken en daar iets lekkers mee […]

Grove tonijnsalade in tomaat


tomaten-taart-tomaten-tarte-tatin 17
Wat ‘n fijn zonnig plaatje is het geworden hè? Deze makkelijke tomaten taart is niet alleen fraai om te zien, maar hij smaakt ook nog […]

Tomaten taart, tarte tatin


kaaswafels met zalm en avocado 40
In het oude Griekenland vulde men al zogenaamde obelios met kaas. Mijn kaaswafels zijn dus goedbeschouwd Grieks van oorsprong. Deze kaaswafels zijn snel klaar en vormen […]

Kaaswafels met zalm en avocado



jambalaya, om te zoenen, bord met het gerecht 11
Jambalaya ? kennen de meeste mensen als de hit waarin dit gerecht bezongen wordt, daarover later meer. Het gerecht jambalaya is ooit ontstaan uit een […]

Jambalaya ♫ om te zoenen


aubergine waaier 31
Heerlijk deze mediterrane aubergine waaier, we hadden net bedacht dat we in het najaar misschien, eventueel, als het zo uitkomt naar Portugal zouden willen, nu […]

Aubergine waaier


courgette tomaat torentjes 7
Moeilijk om te maken zijn ze zeker niet deze leuke courgette tomaat torentjes. Mooie simpele maar pure smaken, je bakt en grilt de groentes even […]

Courgette tomaat torentjes



tomaten carpaccio 7
Het best gebruik je voor deze snelle tomaten carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn fraaie grote, onregelmatig gevormde tomaten met […]

Tomaten carpaccio



5 lagen lunch met gerookte zalm 28
Deze 5 lagen lunch met gerookte zalm maakte ik voor krokettenspecialist & culinaire vriendin Wanda. Zij is echt een ware kunstenares met kroketten, je weet […]

5 Lagen lunch met gerookte zalm