knolselderij-geitenkaas-torentjes

Knolselderij geitenkaas torentjes

“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom? Zo’n onooglijke knolselderij heeft toch maar mooi een heel onverwachte verfijnde smaak, dat combineert magnifiek met het stoere van paddenstoelen en tijm. Tja, er zit maar een ding op en dat is toch zelf maken… en genieten.

Geen wetten, maar inspiratie

Sommige mensen houden niet zo van geitenkaas, dat kan natuurlijk. Uiteraard neem je alleen die kaas die je zelf lekker vindt. Blauwschimmelkaas is hierbij heel lekker maar je kan ook mildere hüttenkäse, mozzarella of zelfs gewone Goudse nemen! Of een combinatie! Gebruik mijn recepten ter inspiratie, het zijn geen wetten.

Knolselderij

Veel mensen weten niet zo goed raad met de knolselderij, ik kwam tot een paar jaar geleden ook niet heel veel verder dan ‘m in de soep te gebruiken. Tegenwoordig is het een van mijn lievelingen! De fluweelzachte knolselderijmousse of de röstikoekjes zijn ook geweldige recepten, die zou je bijvoorbeeld kunnen maken van de rest van de knol? Bekijk alle recepten met knolselderij.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de knolselderij geitenkaas torentjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Knolselderij geitenkaas torentjes


knolselderij-geitenkaas-torentjes

Door Anna-Karina Geplaatst december 23, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 8,8 gr. per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Knolselderij geitenkaas torentjes heerlijk onverwachte verfijnde smaak, dat combineert magnifiek met het stoere van paddenstoelen en tijm.

Ingrediënten

Bereiding

  1. KOKEN
    Snijd uit het midden van de knolselderij 4 plakken van ongeveer 1 cm. schil de randen schoon en kook ze 5 minuten of tot ze beetgaar zijn. Spoel af en laat uitlekken.
  2. SNIJDEN
    Snipper de ui, borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Haal tijm van de takjes en snijd fijn.
  3. BAKKEN
    Bak het uitje 2 minuten in de ghee mooi glazig. Pers de knoflook erboven uit en doe de paddenstoelen erbij. Voeg ook tijm toe en bak alles 2 minuten, voorzichtig omscheppen. Voeg port* en water toe en laat alles nog eens 6 minuten op een laag vuur zachtjes stoven, zodat alle alcohol verdampt. Schep het paddenstoelenmengsel uit de pan in een schaaltje en giet al het paddenstoelenvocht zoveel mogelijk terug in de pan. Dit is namelijk de basis van je overheerlijke saus!
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden)
    Steek met een ring of rond glas 4 rondjes van ongeveer 8 cm uit de knolselderij. Snijd de rest in blokjes. Leg twee plakken op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de geitenkaas erover en schep de helft van het paddenstoelenmengsel erop. Dek af met de andere twee plakken knolselderij en druk lichtjes aan. Verdeel de rest van de geitenkaas en paddenstoelen over de bovenkant en drup er olijfolie over. Ik hield nog paddenstoelen over en die mengde ik met blokjes knolselderij en legde ze naast de torentjes.
  5. OVEN
    Bak de torentjes 10-15 minuten in de oven tot ze net beginnen te kleuren.
  6. ROOMSAUS
    Roer slagroom en bouillon door het bewaarde kookvocht van de paddenstoelen en kook het in tot een mooie saus. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
    Schep de torentjes voorzichtig op de borden en schep de saus erover. Schep de de overgebleven paddenstoelen en knolselderij ernaast. Smullen met bijvoorbeeld veldsla en een tomaatje!
  7. *port: als je echt geen port wilt gebruiken voeg dan dezelfde hoeveelheid ander vocht toe en eventueel wat zoetstof. Het zal dan iets anders smaken uiteraard.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties op “Knolselderij geitenkaas torentjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

233 Shares
Share173
Pin60
Tweet