knolselderij-geitenkaas-torentjes

Knolselderij geitenkaas torentjes

“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom? Eigenlijk heeft zo’n onooglijke knolselderij toch maar mooi een heel onverwachte, verfijnde smaak. Daarom combineert het zo magnifiek met het stoere van die paddenstoelen en aardse tijm. We kunnen het je helaas niet digitaal laten proeven, dus zit er maar een ding op. Zelf maken… en ervan genieten. Per portie bevat het 10.55 gram koolhydraten. Dat is dus iets meer dan de gemiddelde hoeveelheid koolhydraten, af en toe kan prima, maar zeker niet dagelijks eten.

Advertentie

Geen geitenkaas?

Sommige mensen houden niet zo van geitenkaas, dat kan natuurlijk. Uiteraard neem je alleen die kaas die je zelf lekker vindt. Blauwschimmelkaas is hierbij ook heel lekker maar je kan ook mildere roomkaas, hüttenkäse, mozzarella of zelfs gewone Goudse nemen! Of een combinatie van kazen, ken je eigen smaak. Dan gebruik je onze recepten ter inspiratie, het zijn echt géén wetten.

Heerlijke knolselderij

Veel mensen weten niet zo goed raad met de knolselderij, ik kwam tot een paar jaar geleden ook niet heel veel verder dan ‘m in de soep te gebruiken. Tegenwoordig is het een van mijn lievelingen! De fluweelzachte knolselderijmousse of de röstikoekjes zijn ook geweldige recepten, die zou je bijvoorbeeld kunnen maken van de rest van de knol?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

knolselderij-geitenkaas-torentjes

Zo maak je de knolselderij geitenkaas torentjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

knolselderij-geitenkaas-torentjes

Knolselderij geitenkaas torentjes

“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom?
4.75 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 324.7 koolhydraten 10.05 geiwitten 10.55 gvetten 25.45 gvezels 7.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd uit het midden van de knolselderij 4 plakken van krap 1 centimeter dik. Schil de randen, kook de plakken in 5 minuten beetgaar, spoel koud af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui, borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Haal tijm van de takjes en snijd fijn.
  • Bak ui in boter glazig, pers de knoflook erboven uit en doe de paddenstoelen erbij. Voeg ook tijm toe en bak alles 2 minuten. Voeg de 100 ml bouillon toe en laat 5-10 minuten inkoken. Schep de inhoud met een schuimspaan uit de pan, laat het kookvocht erin. *NB: wij gebruikten stiekem een scheutje port bij het inkoken van de champignons…

Oven voorverwarmen en bouwen

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Steek met een ring 4 mooie rondjes van ongeveer 8 cm uit de plakken knolselderij. Maak torentjes: plak knolselderij, geitenkaas, paddenstoelenmengsel en nog een plak knolselderij. Druk iets aan. Dan de rest van de geitenkaas en paddenstoelen erover verdelen, drup er tot slot wat olijfolie over.
  • NB: Ik hield nog paddenstoelen over en die mengde ik met de restjes van de knolselderij (stukjes snijden) en legde ze naast de torentjes.
  • Bak de torentjes 10-15 minuten in de oven tot ze net beginnen te kleuren.

ROOMSAUS

  • Giet de slagroom en bouillon bij het achterbleven kookvocht in de pan en laat inkoken tot een mooie saus. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Serveren

  • Schep de torentjes op de borden en schep de roomsaus erover.
  • Smullen met bijvoorbeeld veldsla en een tomaatje!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




10 gedachten over “Knolselderij geitenkaas torentjes”

  1. Lintenbrink Mieke

    Lijkt me heerlijk deze torentjes alleen wat gebruik ik ipv port. Gebruik geen alcohol.

    1. Ik heb een stukje tekst onderaan het recept toegevoegd Mieke. “*port: als je echt geen port wilt gebruiken voeg dan dezelfde hoeveelheid ander vocht toe en eventueel wat zoetstof. Het zal dan wel iets anders smaken uiteraard.

  2. Willemien van der List

    5 sterren
    Super lekker, inderdaad restaurantwaardig. Omdat een van de gasten niet van geitenkaas houdt, heb ik het vervangen door een combi van mozzarella en tete de moine. Dank voor al je lekkere recepten.

  3. Pien van Leeuwen

    4 sterren
    Dat was wederom genieten, ook al bleef de saus een beetje te dun…..Maar aangezien ik alleen was, maakte dat me niet zoveel uit. Dit gerecht nog een keer herhaald, zeker weten!

  4. 5 sterren
    Heel lekker, van een knolselderij kun je voor 2 personen zeker 2 recepten koken dus dit recept maak ik zeker nog eens.

  5. 4 sterren
    Ik heb het gemaakt vanavond. Het zag er prachtig uit. De saus was werkelijk heerlijk! Die ga ik zeker voor van alles en nog wat gebruiken, zeker in combinatie met de geitenkaas. Helaas waren we niet zo enthousiast over de knolselderij. Hij was ook nog wat hard, dus de restanten ga ik zeker nog verwerken in een puree om toch te proberen de smaaksensatie waar je over praat te ervaren 😉

    Al met al zeker geen negatieve uitkomst!

    1. Oh jammer zeg, want knolselderij heeft juist zo’n ontzettend subtiel kruidige smaak! In het recept vermeld ik daarom ook dat je de knolselderij beetgaar moet koken. Gegeven kook-, en baktijden in recepten zijn een indicatie. De precieze tijden hangen altijd af van de dichtheid van je groente (groeisnelheid, hoeveelheid mest & licht etc.) en de dikte van hoe je het zelf hebt gesneden bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 8 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven