“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom? Eigenlijk heeft zo’n onooglijke knolselderij toch maar mooi een heel onverwachte, verfijnde smaak. Daarom combineert het zo magnifiek met het stoere van die paddenstoelen en aardse tijm. We kunnen het je helaas niet digitaal laten proeven, dus zit er maar een ding op. Zelf maken… en ervan genieten. Per portie bevat het 10.55 gram koolhydraten. Dat is dus iets meer dan de gemiddelde hoeveelheid koolhydraten, af en toe kan prima, maar zeker niet dagelijks eten.
Geen geitenkaas?
Sommige mensen houden niet zo van geitenkaas, dat kan natuurlijk. Uiteraard neem je alleen die kaas die je zelf lekker vindt. Blauwschimmelkaas is hierbij ook heel lekker maar je kan ook mildere roomkaas, hüttenkäse, mozzarella of zelfs gewone Goudse nemen! Of een combinatie van kazen, ken je eigen smaak. Dan gebruik je onze recepten ter inspiratie, het zijn echt géén wetten.
Heerlijke knolselderij
Veel mensen weten niet zo goed raad met de knolselderij, ik kwam tot een paar jaar geleden ook niet heel veel verder dan ‘m in de soep te gebruiken. Tegenwoordig is het een van mijn lievelingen! De fluweelzachte knolselderijmousse of de röstikoekjes zijn ook geweldige recepten, die zou je bijvoorbeeld kunnen maken van de rest van de knol?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de knolselderij geitenkaas torentjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Knolselderij geitenkaas torentjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g knolselderij, 4 plakken
- ½ ui
- 150 g kastanjechampignons, of gemengde paddenstoelen
- 1 el tijm, vers
- 1 teentje knoflook
- klontje roomboter, of kokosolie
- 60 g geitenkaas, licht pittig
- 100 ml bospaddenstoelenbouillon
Roomsaus
- kookvocht
- 100 ml slagroom
- 250 ml bospaddenstoelenbouillon
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd uit het midden van de knolselderij 4 plakken van krap 1 centimeter dik. Schil de randen, kook de plakken in 5 minuten beetgaar, spoel koud af en laat uitlekken.
- Snipper de ui, borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Haal tijm van de takjes en snijd fijn.
- Bak ui in boter glazig, pers de knoflook erboven uit en doe de paddenstoelen erbij. Voeg ook tijm toe en bak alles 2 minuten. Voeg de 100 ml bouillon toe en laat 5-10 minuten inkoken. Schep de inhoud met een schuimspaan uit de pan, laat het kookvocht erin. *NB: wij gebruikten stiekem een scheutje port bij het inkoken van de champignons…
Oven voorverwarmen en bouwen
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
- Steek met een ring 4 mooie rondjes van ongeveer 8 cm uit de plakken knolselderij. Maak torentjes: plak knolselderij, geitenkaas, paddenstoelenmengsel en nog een plak knolselderij. Druk iets aan. Dan de rest van de geitenkaas en paddenstoelen erover verdelen, drup er tot slot wat olijfolie over.
- NB: Ik hield nog paddenstoelen over en die mengde ik met de restjes van de knolselderij (stukjes snijden) en legde ze naast de torentjes.
- Bak de torentjes 10-15 minuten in de oven tot ze net beginnen te kleuren.
ROOMSAUS
- Giet de slagroom en bouillon bij het achterbleven kookvocht in de pan en laat inkoken tot een mooie saus. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Serveren
- Schep de torentjes op de borden en schep de roomsaus erover.
- Smullen met bijvoorbeeld veldsla en een tomaatje!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lijkt me heerlijk deze torentjes alleen wat gebruik ik ipv port. Gebruik geen alcohol.
Ik heb een stukje tekst onderaan het recept toegevoegd Mieke. “*port: als je echt geen port wilt gebruiken voeg dan dezelfde hoeveelheid ander vocht toe en eventueel wat zoetstof. Het zal dan wel iets anders smaken uiteraard.“
Super lekker, inderdaad restaurantwaardig. Omdat een van de gasten niet van geitenkaas houdt, heb ik het vervangen door een combi van mozzarella en tete de moine. Dank voor al je lekkere recepten.
Dat was wederom genieten, ook al bleef de saus een beetje te dun…..Maar aangezien ik alleen was, maakte dat me niet zoveel uit. Dit gerecht nog een keer herhaald, zeker weten!
Gebruik je ook psylliumvezels? Die zijn ook heel geschikt om een sausje te binden. Een snufje is genoeg!
Zal ik dan de volgende keer proberen….Bedankt voor de tip!
Heel lekker, van een knolselderij kun je voor 2 personen zeker 2 recepten koken dus dit recept maak ik zeker nog eens.
Echt héérlijk, en wat mij betreft ook zeker restaurantwaardig!
Ik heb het gemaakt vanavond. Het zag er prachtig uit. De saus was werkelijk heerlijk! Die ga ik zeker voor van alles en nog wat gebruiken, zeker in combinatie met de geitenkaas. Helaas waren we niet zo enthousiast over de knolselderij. Hij was ook nog wat hard, dus de restanten ga ik zeker nog verwerken in een puree om toch te proberen de smaaksensatie waar je over praat te ervaren 😉
Al met al zeker geen negatieve uitkomst!
Oh jammer zeg, want knolselderij heeft juist zo’n ontzettend subtiel kruidige smaak! In het recept vermeld ik daarom ook dat je de knolselderij beetgaar moet koken. Gegeven kook-, en baktijden in recepten zijn een indicatie. De precieze tijden hangen altijd af van de dichtheid van je groente (groeisnelheid, hoeveelheid mest & licht etc.) en de dikte van hoe je het zelf hebt gesneden bijvoorbeeld.