Knolselderij geitenkaas torentjes

knolselderij-geitenkaas-torentjes

“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom? Eigenlijk heeft zo’n onooglijke knolselderij toch maar mooi een heel onverwachte, verfijnde smaak. Daarom combineert het zo magnifiek met het stoere van die paddenstoelen en aardse tijm. We kunnen het je helaas niet digitaal laten proeven, dus zit er maar een ding op. Zelf maken… en ervan genieten. Per portie bevat het 10.55 gram koolhydraten. Dat is dus iets meer dan de gemiddelde hoeveelheid koolhydraten, af en toe kan prima, maar zeker niet dagelijks eten.

Geen geitenkaas?

Sommige mensen houden niet zo van geitenkaas, dat kan natuurlijk. Uiteraard neem je alleen die kaas die je zelf lekker vindt. Blauwschimmelkaas is hierbij ook heel lekker maar je kan ook mildere roomkaas, hüttenkäse, mozzarella of zelfs gewone Goudse nemen! Of een combinatie van kazen, ken je eigen smaak. Dan gebruik je onze recepten ter inspiratie, het zijn echt géén wetten.

Heerlijke knolselderij

Veel mensen weten niet zo goed raad met de knolselderij, ik kwam tot een paar jaar geleden ook niet heel veel verder dan ‘m in de soep te gebruiken. Tegenwoordig is het een van mijn lievelingen! De fluweelzachte knolselderijmousse of de röstikoekjes zijn ook geweldige recepten, die zou je bijvoorbeeld kunnen maken van de rest van de knol?

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

knolselderij-geitenkaas-torentjes

Zo maak je de knolselderij geitenkaas torentjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Knolselderij geitenkaas torentjes

knolselderij-geitenkaas-torentjes
Door: Anna-Karina van Denderen
“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom?
4.72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 324.7 koolhydraten 10.05 geiwitten 10.55 gvetten 25.45 gvezels 7.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd uit het midden van de knolselderij 4 plakken van krap 1 centimeter dik. Schil de randen, kook de plakken in 5 minuten beetgaar, spoel koud af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui, borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Haal tijm van de takjes en snijd fijn.
  • Bak ui in boter glazig, pers de knoflook erboven uit en doe de paddenstoelen erbij. Voeg ook tijm toe en bak alles 2 minuten. Voeg de 100 ml bouillon toe en laat 5-10 minuten inkoken. Schep de inhoud met een schuimspaan uit de pan, laat het kookvocht erin. *NB: wij gebruikten stiekem een scheutje port bij het inkoken van de champignons…

Oven voorverwarmen en bouwen

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Steek met een ring 4 mooie rondjes van ongeveer 8 cm uit de plakken knolselderij. Maak torentjes: plak knolselderij, geitenkaas, paddenstoelenmengsel en nog een plak knolselderij. Druk iets aan. Dan de rest van de geitenkaas en paddenstoelen erover verdelen, drup er tot slot wat olijfolie over.
  • NB: Ik hield nog paddenstoelen over en die mengde ik met de restjes van de knolselderij (stukjes snijden) en legde ze naast de torentjes.
  • Bak de torentjes 10-15 minuten in de oven tot ze net beginnen te kleuren.

ROOMSAUS

  • Giet de slagroom en bouillon bij het achterbleven kookvocht in de pan en laat inkoken tot een mooie saus. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Serveren

  • Schep de torentjes op de borden en schep de roomsaus erover.
  • Smullen met bijvoorbeeld veldsla en een tomaatje!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top