knolselderij-geitenkaas-torentjes

Knolselderij geitenkaas torentjes

“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom? Eigenlijk heeft zo’n onooglijke knolselderij toch maar mooi een heel onverwachte, verfijnde smaak. Daarom combineert het zo magnifiek met het stoere van die paddenstoelen en aardse tijm. We kunnen het je helaas niet digitaal laten proeven, dus zit er maar een ding op. Zelf maken… en ervan genieten.

Geen geitenkaas?

Sommige mensen houden niet zo van geitenkaas, dat kan natuurlijk. Uiteraard neem je alleen die kaas die je zelf lekker vindt. Blauwschimmelkaas is hierbij heel lekker maar je kan ook mildere hüttenkäse, mozzarella of zelfs gewone Goudse nemen! Of een combinatie, ken je eigen smaak. Dan gebruik je onze recepten ter inspiratie, het zijn echt géén wetten.

Heerlijke knolselderij

Veel mensen weten niet zo goed raad met de knolselderij, ik kwam tot een paar jaar geleden ook niet heel veel verder dan ‘m in de soep te gebruiken. Tegenwoordig is het een van mijn lievelingen! De fluweelzachte knolselderijmousse of de röstikoekjes zijn ook geweldige recepten, die zou je bijvoorbeeld kunnen maken van de rest van de knol? Bekijk alle recepten met knolselderij.

 

Zo maak je de knolselderij geitenkaas torentjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk heel leuk & alvast dank!

knolselderij-geitenkaas-torentjes

Knolselderij geitenkaas torentjes

“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook anders met 100 ml slagroom?
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven
Voorbereiden: 10 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 35 min

Koolhydraten - hoeveelheid

8,8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Roomsaus

Bereiden

  • Snijd uit het midden van de knolselderij 4 plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Schil de randen, kook de plakken in 5 minuten beetgaar, spoel koud af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui, borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Haal tijm van de takjes en snijd fijn.
  • Bak ui in boter glazig, pers de knoflook erboven uit en doe de paddenstoelen erbij. Voeg ook tijm toe en bak alles 2 minuten. Voeg de 100 ml bouillon toe en laat 5-10 minuten inkoken. Schep de inhoud met een schuimspaan uit de pan, laat het kookvocht erin. *NB: wij gebruikten stiekem een scheutje port bij het inkoken van de champignons...
Oven voorverwarmen en bouwen
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Steek met een ring 4 mooie rondjes van ongeveer 8 cm uit de plakken knolselderij. Maak torentjes: plak knolselderij, geitenkaas, paddenstoelenmengsel en nog een plak knolselderij. Druk iets aan. Dan de rest van de geitenkaas en paddenstoelen erover verdelen, drup er tot slot wat olijfolie over.
  • NB: Ik hield nog paddenstoelen over en die mengde ik met de restjes van de knolselderij (stukjes snijden) en legde ze naast de torentjes.
  • Bak de torentjes 10-15 minuten in de oven tot ze net beginnen te kleuren.
ROOMSAUS
  • Giet de slagroom en bouillon bij het achterbleven kookvocht in de pan en laat inkoken tot een mooie saus. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Serveren
  • Schep de torentjes op de borden en schep de roomsaus erover.
  • Smullen met bijvoorbeeld veldsla en een tomaatje!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties op “Knolselderij geitenkaas torentjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

251 Shares
Share173
Pin78
Tweet