courgetterolletjes met spinazie in passata

Courgetterolletjes met spinazie en passata

Heerlijk verse spinazie met passata, dat kun je me gerust wekelijks voorzetten. In allerlei vormen vind ik dat geweldig lekker. Vandaag stopte ik het in een plakje courgette. Zo krijg je via deze courgetterolletjes met spinazie met passata lekker veel groente binnen! Dat is belangrijk voor de aanvoer van voldoende vezels. Die zijn nodig voor een vlotte stoelgang. Wij hielden de schotel vegetarisch, maar je zou in plaats van de champignons ook wat gehakt of stukjes kip aan de spinazievulling kunnen toevoegen. We hadden trouwens van deze ingrediënten best wéér een lasagne kunnen maken, maar ik had wel zin in een beetje extra knutselen.  Bovendien willen jullie ook niet elke week lasagne van ons voorgeschoteld krijgen toch? 

Ovenschotels zijn lekker makkelijk!

Weet je waarom ik zo van ovenschotels hou? Ovenschotels zijn makkelijk om te maken. Meestal is de voorverwarmingstijd voldoende om de ovenschotels in elkaar te knutselen. Hups, wat ingrediënten bij elkaar en zo de warme oven in.  En dan komt een erg fijn onderdeel, want terwijl de ovenschotel staat te garen in de oven heb ik lekker even tijd voor mezelf.  De ene keer lekker op de bank met een goed boek de andere keer juist een nuttig klein klusje zoals de afwasmachine leegruimen, papieren opruimen of even een laatje schoonmaken. Van die dingen. Is dat een beetje herkenbaar?  Vast wel, want onze ovenschotels worden veel bezocht. Ben benieuwd hoe lekker jullie deze courgetterolletjes met spinazie gaan vinden!

Hinder van te natte ovenschotels?

Regelmatig  melden mensen ons dat ze minder gecharmeerd zijn van natte ovenschotels.  Vooral in bepaalde groente kan erg veel vocht zitten. Dat vocht uit de ingrediënten komt tijdens het bakken in de oven vrij. Ook bij deze courgetterolletjes met spinazie komt er vocht uit de courgette en uit de  passata. Is daar iets tegen te doen? Je kunt het nooit helemaal voorkomen, want er zit nu eenmaal veel vocht in groente. Maar je kunt een paar dingen doen om de ‘hinder’ te verminderen:

  • Gebruik zo min mogelijk zout bij de bereiding.
  • Giet groente af of druk het vocht eruit (met een lepel) voordat je de groente in de ovenschotel doet. 
  • Gebruik redelijke dikke sauzen, iets laten inkoken helpt.
  • Laat de gare ovenschotel 5 – 10 minuutjes rusten (onder aluminiumfolie) voordat je ‘m aansnijdt!  
  • Schep de porties op met een schuimspaan en laat zoveel mogelijk vocht in de schaal achter.
  • Serveer er een lekker stukje geroosterd koolhydraatarm brood bij, zodat je al dat heerlijks kunt opnemen. Van de nood een deugd maken, dus.

Ook lekker:

courgetterolletjes met spinazie in passata

courgetterolletjes met spinazie in passata

courgetterolletjes met spinazie in passata

Zo maak je courgetterolletjes met spinazie in passata

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


courgetterolletjes met spinazie in passata

Courgetterolletjes met spinazie en passata

door Anna-Karina van Denderen
Via deze vegetarische courgetterolletjes met spinazie en passata krijg je lekker veel groente binnen! Dat is belangrijk voor de aanvoer van voldoende vezels. Die zijn nodig voor een vlotte stoelgang.
4.84 van 6 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Oven + rusten: 35 min
Totale tijd: 45 min

Voedingswaarden

9,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 9.5 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Vulling
Overig
Serveren

Bereiden

  • Hak de ui fijn en fruit deze in een ruime wok met een beetje olijfolie. Snijd de champignons in plakjes boven de pan en bak even mee. Knijp de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie (in porties) toe en laat snel slinken. Druk in een zeef het overtollige vocht uit het groentemengsel en hak grof. Meng vervolgens de ricotta erdoor. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de heteluchtoven op 190 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Meng de passata met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Courgetterolletjes maken
  • Schaaf de courgette in lange, dunne plakken. 20- 25 stuks. Schep een ruime lepel van het groente-ricottamengsel op een courgettelint, rol op en zet ze rechtop in de schaal. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Giet de passata over de courgetterolletjes. Snijd de mozzarella (met een eiersnijder) in dunne plakken en verdeel ze over de rolletjes. (zie fotoserie)
Afbakken en serveren
  • Bak de courgetterolletjes 30 minuten in de oven of tot de mozzarella smelt en mooi goudgeel begint te kleuren. Laat de schotel 5 minuten rusten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes en hak de peterselie.
  • Schep de courgetterolletjes met spinazie met een schuimspaan uit de ovenschaal en bestrooi ze met de pijnboompitjes en peterselie.
  • Eet smakelijk!
Passata over?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 3.987 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties op “Courgetterolletjes met spinazie en passata”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like