Courgetterolletjes met spinazie en passata

courgetterolletjes met spinazie in passata

Heerlijk verse spinazie met passata, dat kun je me gerust wekelijks voorzetten. In allerlei vormen vind ik dat geweldig lekker. Vandaag stopte ik het in een plakje courgette. Zo krijg je via deze courgetterolletjes met spinazie met passata lekker veel groente binnen! Dat is belangrijk voor de aanvoer van voldoende vezels. Die zijn nodig voor een vlotte stoelgang. Wij hielden de schotel vegetarisch, maar je zou in plaats van de champignons ook wat gehakt of stukjes kip aan de spinazievulling kunnen toevoegen. We hadden trouwens van deze ingrediënten best wéér een lasagne kunnen maken, maar ik had wel zin in een beetje extra knutselen.  Bovendien willen jullie ook niet elke week lasagne van ons voorgeschoteld krijgen toch? Het gerecht bevat 10 gram koolhydraten per portie.

Ovenschotels zijn lekker makkelijk!

Weet je waarom ik zo van ovenschotels hou? Ovenschotels zijn makkelijk om te maken. Meestal is de voorverwarmingstijd voldoende om de ovenschotels in elkaar te knutselen. Hups, wat ingrediënten bij elkaar en zo de warme oven in.  En dan komt een erg fijn onderdeel, want terwijl de ovenschotel staat te garen in de oven heb ik lekker even tijd voor mezelf.  De ene keer lekker op de bank met een goed boek de andere keer juist een nuttig klein klusje zoals de afwasmachine leegruimen, papieren opruimen of even een laatje schoonmaken. Van die dingen. Is dat een beetje herkenbaar?  Vast wel, want onze ovenschotels worden veel bezocht. Ben benieuwd hoe lekker jullie deze courgetterolletjes met spinazie gaan vinden!

Hinder van te natte ovenschotels?

Regelmatig  melden mensen ons dat ze minder gecharmeerd zijn van natte ovenschotels.  Vooral in bepaalde groente kan erg veel vocht zitten. Dat vocht uit de ingrediënten komt tijdens het bakken in de oven vrij. Ook bij deze courgetterolletjes met spinazie komt er vocht uit de courgette en uit de  passata. Is daar iets tegen te doen? Je kunt het nooit helemaal voorkomen, want er zit nu eenmaal veel vocht in groente. Maar je kunt een paar dingen doen om de ‘hinder’ te verminderen:

  • Gebruik zo min mogelijk zout bij de bereiding.
  • Giet groente af of druk het vocht eruit (met een lepel) voordat je de groente in de ovenschotel doet. 
  • Gebruik redelijke dikke sauzen, iets laten inkoken helpt.
  • Laat de gare ovenschotel 5 – 10 minuutjes rusten (onder aluminiumfolie) voordat je ‘m aansnijdt!  
  • Schep de porties op met een schuimspaan en laat zoveel mogelijk vocht in de schaal achter.
  • Serveer er een lekker stukje geroosterd koolhydraatarm brood bij, zodat je al dat heerlijks kunt opnemen. Van de nood een deugd maken, dus.

♥ Ook lekker:

courgetterolletjes met spinazie in passata

courgetterolletjes met spinazie in passata

courgetterolletjes met spinazie in passata

Zo maak je courgetterolletjes met spinazie in passata

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Courgetterolletjes met spinazie en passata

courgetterolletjes met spinazie in passata
Door: Anna-Karina van Denderen
Via deze vegetarische courgetterolletjes met spinazie en passata krijg je lekker veel groente binnen! Dat is belangrijk voor de aanvoer van voldoende vezels. Die zijn nodig voor een vlotte stoelgang.
4.88 van 8 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 317.93 kcalkoolhydraten 10 geiwitten 22.57 gvetten 19.43 gvezels 5.73 g
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Oven + rusten 35 min
Totale tijd 45 min
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

Ingrediënten

Vulling

Overig

Serveren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de ui fijn en fruit deze in een ruime wok met een beetje olijfolie. Snijd de champignons in plakjes boven de pan en bak even mee. Knijp de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie (in porties) toe en laat snel slinken. Druk in een zeef het overtollige vocht uit het groentemengsel en hak grof. Meng vervolgens de ricotta erdoor. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de heteluchtoven op 190 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Meng de passata met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

Courgetterolletjes maken

  • Schaaf de courgette in lange, dunne plakken. 20- 25 stuks. Schep een ruime lepel van het groente-ricottamengsel op een courgettelint, rol op en zet ze rechtop in de schaal. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Giet de passata over de courgetterolletjes. Snijd de mozzarella (met een eiersnijder) in dunne plakken en verdeel ze over de rolletjes. (zie fotoserie)

Afbakken en serveren

  • Bak de courgetterolletjes 30 minuten in de oven of tot de mozzarella smelt en mooi goudgeel begint te kleuren. Laat de schotel 5 minuten rusten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes en hak de peterselie.
  • Schep de courgetterolletjes met spinazie met een schuimspaan uit de ovenschaal en bestrooi ze met de pijnboompitjes en peterselie.
  • Eet smakelijk!

Passata over?


© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties