Worteltjes kent iedereen wel, en de kans is groot dat eerste kennismaking ermee heeft plaatsgevonden in de vorm van een glazen potje, dat verder gevuld was met doperwtjes, zout en suiker. Lekker zacht en zoetig. Hoe anders is de smaak van deze gegrilde worteltjes met tahinsaus! Die hebben een mooie bite en een nootachtige en kruidige smaak door de dressing en de salsa die je erbij serveert. De kunst van de juiste bite is gelegen in de kooktijd die je hanteert, in combinatie met de dikte van de wortels. Neem in elk geval wortels van dezelfde dikte en liefst ook dezelfde lengte. Dit laatste meer voor het uiterlijk van het gerecht. Wij aten het als 2 persoonsmaaltijd met deze heerlijke keto portobello spiesen erbij. De aangeklede worteltjes bevatten per portie 5.4 gram koolhydraten. De paddenstoelenspiesjes bevatten 1.3 gram koolhydraten per spies. Al met al een prima maaltijd!
Toegankelijke smaak
Laat je niet afschrikken door hoe smakelijk en mooi het gerecht er uit ziet op de foto’s! Het is véél makkelijk om te maken dan je denkt. De gegrilde worteltjes met tahinsaus zijn ook heel erg geschikt voor feestelijke momenten. Het gerecht heeft een heel toegankelijke smaak en is prima in grotere hoeveelheden ruim vooraf te maken. En de worteltjes laten zich makkelijk met andere gerechten combineren. Wedden dat de gegrilde worteltjes met tahinsaus een doorslaand succes zijn op jouw feestje?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je gegrilde worteltjes met tahinsaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gegrilde worteltjes met tahinsaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Peterseliesalsa
- 2 el zonnebloempitten, geroosterd
- flinke hand platte peterselie, fijngehakt (5 g)
- goede olijfolie
- kneepje limoensap
- peper en zout
Tahinsausje
- 2 el tahin (licht/donker)
- kneepje limoensap
- scheutje water, om te verdunnen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de worteltjes met een dunschiller. (laat er wat groene steeltjes aanzitten, dat staat leuk en vormt gelijk een handvatje als je lekker met je handen eet) Kook de worteltjes 6 tot 7 minuten als je van beetgaar houdt, anders langer koken. Laat ze uitlekken en bestrijk de worteltjes met wat olie. Grill de wortels in een hete grillpan of onder een tafelgrill, tot er streepjes zichtbaar zijn.
Peterseliesalsa
- Rooster voor de salsa de zonnebloempitten op hoog vuur in een droge pan tot ze verkleuren. Laat iets afkoelen. Snijd een flinke hand peterselie fijn. Meng met goede olijfolie (ongeveer 3 el) en limoensap naar smaak. Voeg de zonnebloempitten toe en breng op smaak met peper en zout.
Tahinsausje
- Meng 2 eetlepels tahin met een kneepje limoensap en het water. Voeg zoveel water toe als nodig om het sausje schenkbaar te maken.
Serveren
- Schik de worteltjes op een schaal. Drizzle de tahinsaus erover en een draai van de pepermolen. Garneer de gegrilde worteltjes met de peterseliesalsa. Genieten maar!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een leuk recept. Ik ga het zeker maken. Bedankt weer voor deze inspiratie bron.
Alvast eet smakelijk gewenst!