Ovengerechten met tomaat, wie lust dat nu niet? Deze is eenvoudig, lekker, leuk om te zien en toch nét even anders dan anders. En met maar 4.4 gram koolhydraten per portie helemaal goed. Eigenlijk zijn dat wat ons betreft de beste recepten! Immers de ingrediënten voor deze tomaat uit de oven zijn werkelijk té simpel voor woorden. Heerlijke verse basilicum, lekkere mozzarella en mooie tomaat. Herken je ze? Dat zou heel goed kunnen want het is de zeer beproefde Caprese combinatie van Italiaanse ingrediënten. Het is eigenlijk gewoon de Italiaanse vlag die op je bord ligt: Groen, wit en rood.
De tomaat uit de oven op de wijze van Capri is niet alleen superlekker als Lunch maar ook geweldig als voorgerecht. In dat geval zou ik wel kleine(re) tomaatjes nemen en ze serveren met een beetje rucolasalade, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olie. Maak de salade groter, neem er een lekkere koolhydraatarme focaccia bij en eet de tomaat uit de oven als hoofdgerecht. Kortom: multi-inzetbaar-altijd-succes gerecht. Eet smakelijk!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je de Caprese, tomaat uit de oven!
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Caprese, tomaat uit de oven
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- peper en zout
- 250 g vleestomaat
- 2 handjes basilicum
- olijfolie, om te bakken
Serveren
- goede olijfolie, voor het opdienen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Snijd de mozzarella in dunne plakken (stevige, grote eiersnijder is handig) en maal er wat peper en zout over. Was de tomaten en snijd ze in, tot ongeveer ¾, je laat dus de onderkant vastzitten!
- Stop tussen elke snede van de tomaat een plakje mozzarella en vervolgens lekker wat blaadjes basilicum. Zet de tomaten in een ovenvaste schaal en druppel er olie over. Let op dat die geschikt is voor hogere temperaturen (200 °C). Zie ook ons artikel over vet en hun rookpunt.
- Bak de tomaten in de oven voor 10-15 minuten. De baktijd hangt ook af van hoe gaar je de tomaten wilt hebben en hoe dik je gesneden hebt.
- Besprenkel tot slot vlak voor het serveren de tomaten met wat goede olijfolie. Superlekker voor- of bijgerecht!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ziet er weer heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken!
Supermakkelijk, kan natuurlijk ook met kleinere tomaten!