tomaat uit de oven Caprese

Caprese, tomaat uit de oven

Ovengerechten met tomaat, wie lust dat nu niet? Deze is eenvoudig, lekker, leuk om te zien en toch nét even anders dan anders. Eigenlijk zijn dat wat ons betreft de beste recepten! Immers de ingrediënten voor deze tomaat uit de oven zijn werkelijk té simpel voor woorden. Heerlijke verse basilicum, lekkere mozzarella en mooie tomaat. Herken je ze? Dat zou heel goed kunnen want het is de zeer beproefde Caprese combinatie van Italiaanse ingrediënten. Het is eigenlijk gewoon de Italiaanse vlag die op je bord ligt: Groen, wit en rood. 

De tomaat uit de oven op de wijze van Capri is niet alleen superlekker als Lunch maar ook geweldig als voorgerecht. In dat geval zou ik wel kleine(re) tomaatjes nemen en ze serveren met een beetje rucolasalade, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olie. Maak de salade groter, neem er een lekkere koolhydraatarme focaccia bij en eet de tomaat uit de oven als hoofdgerecht. Kortom: multi-inzetbaar-altijd-succes gerecht. Eet smakelijk!

tomaat uit de oven Caprese

tomaat uit de oven Caprese

 

Zo maak je de Caprese, tomaat uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

tomaat uit de oven Caprese

Caprese, tomaat uit de oven

Heerlijke ovenschotel met tomaat, wie lust dat nu niet? Deze is eenvoudig, lekker, leuk om te zien en toch nét even anders dan anders. Koolhydraatarm bijgerecht, lunch of voorgerecht.
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken (stevige, grote eiersnijder is handig) en maal er wat peper en zout over. Was de tomaten en snijd ze in, tot ongeveer ¾, je laat dus de onderkant vastzitten!
  • Stop tussen elke snede van de tomaat een plakje mozzarella en vervolgens lekker wat blaadjes basilicum. Zet de tomaten in een ovenvaste schaal en druppel er olie over. Let op dat die geschikt is voor hogere temperaturen (200 °C). Zie ook ons artikel over vet en hun rookpunt.
  • Bak de tomaten in de oven voor 10-15 minuten. De baktijd hangt ook af van hoe gaar je de tomaten wilt hebben en hoe dik je gesneden hebt.
  • Besprenkel tot slot vlak voor het serveren de tomaten met wat goede olijfolie. Superlekker voor- of bijgerecht!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Caprese, tomaat uit de oven”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

2.2K Shares
Share114
Pin2.1K
Tweet