tomaat uit de oven

Caprese, tomaat uit de oven

Eenvoudig, lekker, leuk om te zien en nét even anders dan anders, dat zijn de beste recepten! Neem nou deze tomaat uit de oven. In mijn koolhydraatrijke leven aten we vaak een broodje mozzarella of de vergelijkbare salade Caprese. De ingrediënten zijn simpel: Basilicum, mozzarella en tomaat. Het is eigenlijk gewoon de Italiaanse vlag die op je bord ligt: Groen, wit, rood.

Deze Caprese, tomaat uit de oven bevat dezelfde zeer beproefde combinatie van Italiaanse ingrediënten. Geweldig als voorgerecht, serveer met een rucola salade, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olie. Maak de salade iets groter, neem er een lekkere koolhydraatarme focaccia bij en eet het als hoofdgerecht. Kortom: multi-inzetbaar-altijd-succes gerecht. Eet smakelijk!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Caprese, tomaat uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Caprese, tomaat uit de oven

tomaat uit de oven

Door Anna-Karina Geplaatst januari 25, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Eenvoudig, lekker, leuk om te zien en nét even anders dan anders, dat zijn de beste recepten! Neem nou deze tomaat uit de oven. In …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht).
    Snijd de mozzarella in dunne plakken en maal er wat peper en zout over. Was de tomaten en snij ze 'plaksgewijs' tot ongeveer driekwart in. je laat dus de onderkant vastzitten.
  2. Stop tussen elke snede van de tomaat een plakje mozzarella en een of twee blaadjes basilicum. Zet de tomaten in een ovenvaste schaal en voorzie van wat vet geschikt voor hogere temperaturen. (bv. wat klontjes kokosolie/roomboter)
  3. Bak de tomaten in 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. De baktijd hangt ook af van hoe gaar je de tomaten wilt hebben. Besprenkel voor het opdienen met wat goede olijfolie. Superlekker voor- of bijgerecht!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Caprese, tomaat uit de oven”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

2.11K Shares
Share114
Pin1.99K
Tweet