paprika gevuld met spinazie

Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta

Een tijdje geleden alweer heb ik deze paprika gevuld met spinazie speciaal voor mijn geëmigreerde leasedochter. Rond kerst was ze samen met haar geliefde in Nederland om zich even heerlijk onder te dompelen in een warm en vertrouwd familiebad. Vlak voor kerst kwam ze ook in Zaandam bij Kina* bijkletsen en lekker lunchen natuurlijk. Zij heeft een notenallergie en ze wil altijd graag veel groente eten. Ik weet dat ze dol is op spinazie, dus ik hoefde er helemaal niet lang over na te denken wat ik haar zou voorschotelen: paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta! Zomaar eten is er niet meer bij hier in huis, alles gaat eerst langs ‘de fotoplank’. Gelukkig vond ze het juist heel geinig om te zien hoe zo’n lunch tegenwoordig gaat in huize “KoolhydraatarmRecept.nl“. “Stoer Kien!” volgens haar…

 

 

Leasedochters!
Huh? Ja joh, zo leuk, ik heb er zelfs twee! Bovendien zitten er ook nog twee heel lieve echte ouders aan vast! In mijn jonge jaren (23) woonde ik in dezelfde straat en deze lunchende leasedochter was drie maanden oud toen haar ouders voor haar een oppas zochten. Ze stelden daar, zeer terecht, hoge eisen aan.

Zoals ik al eens heb verteld ben ik de jongste van een groot gezin en het zorgen voor nichtjes en neefjes is mij met de moedermelk meegegeven. Ik genoot enorm van het zien opgroeien van al dat grut. Blijft bijzonder om daar met je neus bovenop te staan. Qua ervaring en kennis paste ik dus helemaal in het gevraagde profiel én het klikte tussen de ouders en mij.  Lang verhaal kort: na 33 jaar is het nog steeds ‘aan’ tussen ons! Beide meiden en hun ouders hebben een heel speciaal plaatsje in mijn leven.

paprika gevuld met spinazie

 

Punt of gewone…
Zo’n paprika gevuld met spinazie, kan met een puntpaprika maar natuurlijk ook met gewone. Juist een puntpaprika is uitermate geschikt om te vullen omdat het er gelijk zo sierlijk uitziet. Mocht je ze niet kunnen vinden is dat niet erg, dan neem je gewone.

De aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie. Ik ben gek op pimentón, valt dat heel erg op? Pimentón is gerookt paprikapoeder, vind je de rooksmaak te overheersend neem dan gewoon paprikapoeder.

TIP: Biologische wilde spinazie verliest nauwelijks vocht tijdens het garen en dat is een groot voordeel.

Meer lekkere recepten met paprika.
Ik heb al eens eerder een paprika gevuld: Gevulde paprika met spinazie en champignons en ook kleine paprika’s als snack. Ohja en deze (snack) paprika met couscous, ook leuk!

*Kina is sinds ze kan praten haar verbastering van Anna-Karina. Deze leasefamilie noemt me al 33 jaar zo, dat zal vast nooit meer overgaan, en dat is ook goed.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze Paprika gevuld met spinazie

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!

Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta


paprika gevuld met spinazie

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 24, 2017

    • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
    • Koolhydraten: 6,9 gr khd pp (2 porties uit recept)
    • Voorbereiding: 20 minuten
    • Kooktijd: 20 minuten
    • Klaar in: 40 minuten

    De aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta.

    Ingrediënten

    Bereiding

    1. Halveer de paprika's en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper het uitje en snij de feta in blokjes.
    2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
    3. Bak in een ruime wok ui glazig en voeg gehakt, pimentón en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften en druk de vulling iets aan.Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal.
    4. Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.
    5. Rasp er desgewenst wat kaas over en bestrooi vlak voor het serveren met vers gehakte peterselie.
    6. Serveer met een eenvoudige veldsla met cherrytomaatjes en kort (!) gewokte courgetti.

    © Uitgeverij Boekdelen
    Lees meer over Auteursrecht op internet



    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

    Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    31 gedachten over “Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta”

    Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

     

    930 Shares
    Share378
    Pin552
    Tweet