paprika gevuld met spinazie

Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta

Een tijdje geleden alweer heb maakte ik deze paprika gevuld met spinazie speciaal voor mijn geëmigreerde leasedochter. Rond kerst was ze samen met haar geliefde in Nederland om zich even heerlijk onder te dompelen in een warm en vertrouwd familiebad. Vlak voor kerst kwam ze ook in Zaandam bij Kina* bijkletsen en lekker lunchen natuurlijk. Echter, zij heeft een notenallergie. Bovendien ze wil altijd graag véél groente eten. Ik weet dat ze dol is op spinazie. Dus ik hoefde er helemaal niet lang over na te denken wat ik haar zou voorschotelen. Gezonde paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta! Zomaar mee-eten is er niet meer bij hier in huis. Want alles gaat eerst langs ‘de fotoplank’. Gelukkig vond ze het juist heel geinig om te zien hoe dat tegenwoordig gaat in huize KoolhydraatarmRecept.nl. “Stoer Kien!” volgens haar…

Leasedochters!

Huh, leasedochters? Ja joh, zo leuk, ik heb er zelfs twee! Bovendien zitten er ook nog twee heel lieve echte ouders aan vast! In de vorige helft van mijn leven (23) woonde ik in dezelfde straat. Destijds was deze lunchende leasedochter nog maar drie maanden oud. Haar ouders zochten een oppas zochten, maar ze stelden daar, zeer terecht, hoge eisen aan.

Zoals ik al eens heb verteld ben ik de jongste van een groot gezin en het zorgen voor nichtjes en neefjes is mij met de moedermelk meegegeven. Ik genoot enorm van het zien opgroeien van al dat grut. Blijft bijzonder om daar met je neus bovenop te staan. Qua ervaring en kennis paste ik dus helemaal in het gevraagde profiel én het klikte tussen de ouders en mij.  Lang verhaal kort: na 33 jaar is het nog steeds ‘aan’ tussen ons! Beide meiden en hun ouders hebben een heel speciaal plaatsje in mijn leven.

Punt of gewone paprika

Zo’n paprika gevuld met spinazie, kan met een puntpaprika maar natuurlijk ook met gewone. Juist een puntpaprika is uitermate geschikt om te vullen omdat het er gelijk zo sierlijk uitziet. Mocht je ze niet kunnen vinden is dat niet erg, dan neem je gewone. Omdat het draait om de smaak, want de aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel. En daar maakte ik gebruik van in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie. Ik ben gek op pimentón, valt dat heel erg op? Pimentón is gerookt paprikapoeder, vind je de rooksmaak te overheersend neem dan gewoon paprikapoeder.

Meer lekkere recepten met paprika.
Ik heb al eens eerder een paprika gevuld: Gevulde paprika met spinazie en champignons en ook kleine paprika’s als snack. Ohja en deze (snack) paprika met couscous, ook leuk!

*Kina is sinds ze kan praten haar verbastering van Anna-Karina. Deze leasefamilie noemt me al 33 jaar zo, dat zal vast nooit meer overgaan, en dat is ook goed.

paprika gevuld met spinazie

paprika gevuld met spinazie

paprika gevuld met spinazie

 

Zo maak je deze Paprika gevuld met spinazie

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


paprika gevuld met spinazie

Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta

De aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: oven
Voorbereiden: 20 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 40 min

Koolhydraten - hoeveelheid

6,9 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Halveer de paprika's in de lengte, laat de steelaanzet zitten, maar verwijder wel de zaadlijsten. Snipper het uitje. Snijd de feta in blokjes.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Wok de gesnipperde ui glazig en voeg gehakt, pimentón en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften met het spinaziemengsel en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal. (tot zover voor te bereiden)
Afbakken
  • Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.
  • Rasp er een beetje kaas over en bestrooi tot slot met vers gehakte peterselie. Serveer met een eenvoudige salade van veldsla en cherrytomaatjes. En kort (!) gewokte courgetti.
Tip
  • Biologische wilde spinazie verliest nauwelijks vocht tijdens het garen en dat is een groot voordeel als het gerecht nog in de oven gaat.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 reacties op “Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

999 Shares
Share447
Pin552
Tweet