paprika gevuld met spinazie

Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta

Een tijdje geleden alweer heb maakte ik deze paprika gevuld met spinazie speciaal voor mijn geëmigreerde leasedochter. Rond kerst was ze samen met haar geliefde in Nederland om zich even heerlijk onder te dompelen in een warm en vertrouwd familiebad. Vlak voor kerst kwam ze ook in Zaandam bij Kina* bijkletsen en lekker lunchen natuurlijk. Echter, zij heeft een notenallergie. Bovendien ze wil altijd graag véél groente eten. Ik weet dat ze dol is op spinazie. Dus ik hoefde er helemaal niet lang over na te denken wat ik haar zou voorschotelen. Gezonde paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta! Zomaar mee-eten is er niet meer bij hier in huis. Want alles gaat eerst langs ‘de fotoplank’. Gelukkig vond ze het juist heel geinig om te zien hoe dat tegenwoordig gaat in huize KoolhydraatarmRecept.nl. “Stoer Kien!” volgens haar…

Leasedochters!

Huh, leasedochters? Ja joh, zo leuk, ik heb er zelfs twee! Bovendien zitten er ook nog twee heel lieve echte ouders aan vast! In de vorige helft van mijn leven (23) woonde ik in dezelfde straat. Destijds was deze lunchende leasedochter nog maar drie maanden oud. Haar ouders zochten een oppas zochten, maar ze stelden daar, zeer terecht, hoge eisen aan.

Zoals ik al eens heb verteld ben ik de jongste van een groot gezin en het zorgen voor nichtjes en neefjes is mij met de moedermelk meegegeven. Ik genoot enorm van het zien opgroeien van al dat grut. Blijft bijzonder om daar met je neus bovenop te staan. Qua ervaring en kennis paste ik dus helemaal in het gevraagde profiel én het klikte tussen de ouders en mij.  Lang verhaal kort: na 33 jaar is het nog steeds ‘aan’ tussen ons! Beide meiden en hun ouders hebben een heel speciaal plaatsje in mijn leven.

Punt of gewone paprika

Zo’n paprika gevuld met spinazie, kan met een puntpaprika maar natuurlijk ook met gewone. Juist een puntpaprika is uitermate geschikt om te vullen omdat het er gelijk zo sierlijk uitziet. Mocht je ze niet kunnen vinden is dat niet erg, dan neem je gewone. Omdat het draait om de smaak, want de aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel. En daar maakte ik gebruik van in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie. Ik ben gek op pimentón, valt dat heel erg op? Pimentón is gerookt paprikapoeder, vind je de rooksmaak te overheersend neem dan gewoon paprikapoeder. Zoals wij het maakten bevat het calorieën 587.65 kcal ⋆ koolhydraten 9 g ⋆ eiwitten 41.2 g ⋆ vetten 42 g ⋆ vezels 7.3 g per portie van twee helften.

*Kina is sinds ze kan praten haar verbastering van Anna-Karina. Deze leasefamilie noemt me al 33 jaar zo, dat zal vast nooit meer overgaan, en dat is ook goed.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paprika gevuld met spinazie
paprika gevuld met spinazie
paprika gevuld met spinazie

Zo maak je deze Paprika gevuld met spinazie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta

paprika gevuld met spinazie
Door: Anna-Karina van Denderen
De aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 587.65 kcalkoolhydraten 9 geiwitten 41.2 gvetten 42 gvezels 7.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de paprika's in de lengte, laat de steelaanzet zitten, maar verwijder wel de zaadlijsten. Snipper het uitje. Snijd de feta in blokjes.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Wok de gesnipperde ui glazig en voeg gehakt, pimentón en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften met het spinaziemengsel en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal. (tot zover voor te bereiden)

Afbakken

  • Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.
  • Rasp er een beetje kaas over en bestrooi tot slot met vers gehakte peterselie. Serveer met een eenvoudige salade van veldsla en cherrytomaatjes. En kort (!) gewokte courgetti.

Tip

  • Biologische wilde spinazie verliest nauwelijks vocht tijdens het garen en dat is een groot voordeel als het gerecht nog in de oven gaat.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top