paprika gevuld met spinazie

Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta

Een tijdje geleden alweer heb maakte ik deze paprika gevuld met spinazie speciaal voor mijn geëmigreerde leasedochter. Rond kerst was ze samen met haar geliefde in Nederland om zich even heerlijk onder te dompelen in een warm en vertrouwd familiebad. Vlak voor kerst kwam ze ook in Zaandam bij Kina* bijkletsen en lekker lunchen natuurlijk. Echter, zij heeft een notenallergie. Bovendien ze wil altijd graag véél groente eten. Ik weet dat ze dol is op spinazie. Dus ik hoefde er helemaal niet lang over na te denken wat ik haar zou voorschotelen. Gezonde paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta! Zomaar mee-eten is er niet meer bij hier in huis. Want alles gaat eerst langs ‘de fotoplank’. Gelukkig vond ze het juist heel geinig om te zien hoe dat tegenwoordig gaat in huize KoolhydraatarmRecept.nl. “Stoer Kien!” volgens haar…

Advertentie

Leasedochters!

Huh, leasedochters? Ja joh, zo leuk, ik heb er zelfs twee! Bovendien zitten er ook nog twee heel lieve echte ouders aan vast! In de vorige helft van mijn leven (23) woonde ik in dezelfde straat. Destijds was deze lunchende leasedochter nog maar drie maanden oud. Haar ouders zochten een oppas zochten, maar ze stelden daar, zeer terecht, hoge eisen aan.

Zoals ik al eens heb verteld ben ik de jongste van een groot gezin en het zorgen voor nichtjes en neefjes is mij met de moedermelk meegegeven. Ik genoot enorm van het zien opgroeien van al dat grut. Blijft bijzonder om daar met je neus bovenop te staan. Qua ervaring en kennis paste ik dus helemaal in het gevraagde profiel én het klikte tussen de ouders en mij.  Lang verhaal kort: na 33 jaar is het nog steeds ‘aan’ tussen ons! Beide meiden en hun ouders hebben een heel speciaal plaatsje in mijn leven.

Punt of gewone paprika

Zo’n paprika gevuld met spinazie, kan met een puntpaprika maar natuurlijk ook met gewone. Juist een puntpaprika is uitermate geschikt om te vullen omdat het er gelijk zo sierlijk uitziet. Mocht je ze niet kunnen vinden is dat niet erg, dan neem je gewone. Omdat het draait om de smaak, want de aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel. En daar maakte ik gebruik van in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie. Ik ben gek op pimentón, valt dat heel erg op? Pimentón is gerookt paprikapoeder, vind je de rooksmaak te overheersend neem dan gewoon paprikapoeder. Zoals wij het maakten bevat het calorieën 587.65 kcal ⋆ koolhydraten 9 g ⋆ eiwitten 41.2 g ⋆ vetten 42 g ⋆ vezels 7.3 g per portie van twee helften.

*Kina is sinds ze kan praten haar verbastering van Anna-Karina. Deze leasefamilie noemt me al 33 jaar zo, dat zal vast nooit meer overgaan, en dat is ook goed.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paprika gevuld met spinazie
paprika gevuld met spinazie
paprika gevuld met spinazie

Zo maak je deze Paprika gevuld met spinazie

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


paprika gevuld met spinazie

Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta

De aardse smaak van spinazie en het zoete van de paprika vormen samen een prachtkoppel in deze verrukkelijke paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 587.65 koolhydraten 9 geiwitten 41.2 gvetten 42 gvezels 7.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Halveer de paprika's in de lengte, laat de steelaanzet zitten, maar verwijder wel de zaadlijsten. Snipper het uitje. Snijd de feta in blokjes.
 • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
 • Wok de gesnipperde ui glazig en voeg gehakt, pimentón en chilipoeder toe. Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken. Schep ¾ van de blokjes feta erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprikahelften met het spinaziemengsel en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika's in de ovenschaal. (tot zover voor te bereiden)

Afbakken

 • Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.
 • Rasp er een beetje kaas over en bestrooi tot slot met vers gehakte peterselie. Serveer met een eenvoudige salade van veldsla en cherrytomaatjes. En kort (!) gewokte courgetti.

Tip

 • Biologische wilde spinazie verliest nauwelijks vocht tijdens het garen en dat is een groot voordeel als het gerecht nog in de oven gaat.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept32 gedachten over “Paprika gevuld met spinazie, gehakt en feta”

 1. 5 sterren
  Lekker en super makkelijk – ook goed voor te bereiden, dan heeft het later alleen nog even de oven nodig!

 2. Net dit heerlijke recept voor de tigste keer gemaakt ; het blijft 1 van onze favorieten ! 😍

 3. Marianne de Haan

  Vandaag dit recept voor de tweede maal gemaakt, nu met gewokte courgette en was het nog lekkerder.
  Wij, mijn man en ik eten sinds ruim een jaar als het enigszins kan koolhydraatarm en we vinden het heerlijk, al die gerechten met groente. Ik denk dat dit recept ook heel goed zal smaken met vegetarisch gehakt. Commentaar van mijn man: “Dat mag je vaker maken”.
  Af en toe gebruik ik wel volkoren pasta of zilvervliesrijst maar we houden het zo gezond mogelijk.
  Dank voor de vele recepten.
  Groeten, Marianne

 4. Mijn vriendin attendeerde mij op dit recept. En inderdaad verrukkelijk! Bijna dagelijks bekijk ik jouw site. Mijn ervaring is dat de recepten qua verhouding kloppen. Leuk om de passie van koolhydraadarme maaltijden maken; bij jullie te zien!

 5. Dit gerecht viel zo goed in de smaak bij mijn man en zoon dat ik snel weer mag maken van ze.
  En dat laat ik me geen 2 keer zeggen. Heerlijk.

 6. Staat in de oven en benieuwd had alleen geen Parmezaanse kaas gewoon geraspte kaas 30+ Hopelijk gaat het lekker worden Word vervolgd??

 7. Dit ziet er heerlijk uit!! Heb het nu in de oven aan om morgen als lunch te eten (hier in Zweden eten we warm met lunch) Ben eerlijk gezegd de kaas vergeten maar er zit al zoveel fetta op dat fat vast niet gemist wordt. Ik kan niet wachten tot ik je boek heb ?

 8. Ik had nog 225 gram gehakt liggen en geen wilde spinazie. Daarom maar een pak spinazie à la crème gebruikt. Misschien niet helemaal de bedoeling, maar het was me toch heerlijk!
  Ik heb nu het “echt lekkere koolhydraatarme brood”, (de zeven bolletjes) in de oven staan, ben heel benieuwd!

 9. We hebben er van genoten, een heerlijk recept. Mijn schoondochter heeft het meteen ook geprobeerd, ook enthousiast. Dank je wel. Ik ga vanavond de spinazielasagne maken.

 10. Made it, they loved it, it stays in the family. Dit is een bord op mijn Pinterest waar alle recepten op staan die een blijvertje zijn. Waaronder deze. Ohhhhhh, wat een smaakexplosie. Ik heb een beetje “ME” toegevoegd; knoflook, veel knoflook, gegrilde paddestoelen en Grana Pandano als topping, lekker gegrild. Ik had dus met vier personen te weinig, zo lekker was het. Andere vriendinnen dit recept en je website getipt. Keep on going.

 11. Heb vandaag de puntpaprika’s gemaakt met gehakt en feta kaas. 1 van mijn paprika’s was zacht geworden dus had een gele paprika erbij gebruikt. Ik had wel 50 gram meer gehakt gebruikt ( man doet ook me dus moet wel tolerant zijn.) 175 gr. spinazie. later nog geraspte kaas en pijnboompitjes erop gedaan. Het was heeeeeerlijk. vond manlief ook. Vooral de gerookte paprikapoeder maakte het helemaal af. 25 gram zilvervliesrijst erbij gegeten. Was niet nodig geweest. heb de helft nog laten liggen. Maar ze gaven me een 10 voor dit recept.

 12. Gisteren deze heerlijke paprika’s gemaakt. Ik heb nog wat over dus dat wordt vanavond weer smullen. Ik kon helaas geen verse spinazie krijgen, dus heb ik diepvries spinazie gebruikt.

 13. Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
  Ook heel lekker als je alles in de wok doet 🙂

 14. Lijkt me heel lekker, ik ga het straks maken. Doe er alleen wat minder gehakt in, ik vind 175 gram voor 2 personen best veel. En wat doe je met het laatste 1/4 van de fetablokjes? Dat zie ik nergens staan.

   1. Het was heerlijk, gaat in de repeat-map! En ik dacht al dat de hoeveelheid van de verpakking vega-gehakt kwam… maar dat vind ik niet altijd even geweldig van smaak. Dus dan maar een klein beetje echt vlees, van een hele goede slager, waar ik 300% vertrouwen in heb.

 15. Irene Buchholtz

  Wat een leuk verhaal over je leasedochters. Ik ga het recept zeker proberen. We hebben net je heerlijke witlofsaladeschuitjes op. Genieten nog steeds van je recepten. Groetjes Irene

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven