Ingrediënt: kaas

kaasKaas, kaas, kaas! Zo lekker, maar pas er mee op!
Hoewel de meeste kazen geen koolhydraten bevatten eet je in totaal maximaal 100 gram kaas per dag, kaas bevat heel veel calorieën! Inclusief roomkaas etc.



aubergine gevuld met tomaat 4
Ik moet het eerlijk toegeven: ik vind aubergine soms een lastige groente om klaar te maken. Het lijkt een simpel geval: mooie gladde paarse schil, […]

Aubergine gevuld met tomaat


witte kool salade met kaas en citroen 2
Bij witte kool kwamen bij mij eerder associaties naar boven met ijzige wind, een pastelkleurige winterlucht, dichtgevroren boerenslootjes en over de oren getrokken wollen bivakmutsen. […]

Witte kool salade met kaas en citroen




Paprika kwarktaart met gehakt 11
Het is ongeveer veertig jaar geleden dat ik ben gestopt met het eten van vlees, vanwege twee redenen die ook nu nog steeds voor veel […]

Paprika kwarktaart met gehakt




broccoli met mosterd-kaassaus 55
Deze broccoli met mosterd-kaassaus is ultra snel gemaakt. Maar daarom niet minder lekker, we hebben namelijk enorm zitten smullen. En dat terwijl we nogal inspiratieloos […]

Broccoli met mosterd-kaassaus


koolrabi waldorfsalade 12
Ik heb een Waldorfsalade altijd als iets feestelijks beschouwd. Waarschijnlijk ook ingegeven door het feit dat deze salade ontleend is aan het Waldorf Astoria Hotel […]

Waldorfsalade met koolrabi




gevulde champignons met kruiden, op een mooi bordje met wat sla, van bovenaf 9
Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons dan in de oven tegen de […]

Gevulde champignons met kruiden


spitskool geroosterd 38
Vandaag heb ik een lekker & makkelijk bijgerecht voor jullie: geroosterde spitskool! Lekker subtiel gekruid met mosterd en een drupje citroen. De kool snijden insmeren […]

Spitskool geroosterd met mosterd




traditionele courgetti 4
Traditionele courgetti? Daarmee bedoel ik spaghetti met een traditionele Italiaanse tomatensaus met gehackt en champignons waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. Maar zeg nou […]

Courgetti, met tomaten gehaktsaussaus



29
Al 6x eerder maakte ik een gevulde portobello voor de website. Vandaag kookte mijn heer Hans voor jullie! Zijn portobello gevuld met spruitjespuree is weer […]

Spruitjespuree in portobello



spinazie dillepesto, in een potje 1
Voor een lekkere pesto hoef je echt niet altijd basilicum te gebruiken. Met je staafmixer of blender maak je in no-time van allerlei bladachtige groente […]

Spinazie dillepesto, zelf maken


spruitjes en pompoen met tomatensaus koolhydraatarm, opgemaakt bord, kleurrijk 6
Wat hebben we zitten smullen van deze spruitjes en pompoen in tomatensaus. Het is een heerlijke stoere ovenschotel en je kunt die heel goed vooraf […]

Spruitjes en pompoen in tomatensaus


koolsalade met kerriedressing, portie met vork 8
Deze buitengewoon lekkere, knapperige, licht zoete koolsalade is nog hartstikke gezond voor je ook! Eet vooral het hele jaar rond verschillende soorten koolsalade. Vorig jaar […]

Koolsalade met kerriedressing