Deze koolhydraatarme broodtaart die Karin ons toestuurde zal niet alleen van pas komen bij feestelijkheden als ’n verjaardag, high tea en buurtbarbecue, maar het is ook een leuk gerecht om in je lunchbox te stoppen. Karin gebruikte in haar low carb broodtaart eiwitbrood van Harry’s (ALDI), maar zij woont in Duitsland en in Nederland is dat brood minder goed verkrijgbaar. Maar je kunt in principe elk koolhydraatarm brood gebruiken. Je eigen koolhydraatarm brood bakken kan ook. In de berekening zijn we uitgegaan van 11 sneetjes Sportmik van ’t Stoepje. Wat qua voedingswaarden aardig overeenkomt met het brood van Harry’s. Per stukje bevat deze broodtaart dan 4.2 gram koolhydraten. (op de foto’s van Karin zie je grotere lunchstukken)
Tip van Karin
Een nachtje laten staan is een moet,
want dan smaakt het pas goed!
Feestelijk variëren
De koolhydraatarme broodtaart is, zoals gezegd, een ideaal gerecht om te delen. Maak ‘m voor een feestje extra feestelijk op. Smeer de broodtaart rondom af met roomkaas en bedek die met (lange sprieten) bieslook of andere verse kruiden en/of gehakte noten. Bak wat spek krokant en verkruimel dat over de bovenkant. Of plakjes komkommer als je het (lacto-ovo) vegetarisch wilt houden. Leg ook eens wat extra plakjes ham (of zalm) en ei tussen de twee lagen. Maak de taart ook eens dubbelhoog in een springvorm of broodvorm. Die kun je dan leuk in puntjes of plakken snijden. Kortom elke keer weer een beetje anders!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de koolhydraatarme broodtaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme broodtaart, van Karin
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 6 eieren, gekookt in plakjes
- 21 sneetjes koolhydraatarm brood, Harry’s of Sportmik van ‘t Stoepje
- 300 g kruidenroomkaas
- peper
- 5 g bieslook
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 8-10 minuten.
- Leg 10 sneetjes koolhydraatarm brood, helemaal aansluitend, op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Vul eventuele gaatjes op met kleine stukjes van het 11e sneetje brood. Het is belangrijk dat de onderste laag helemaal 'vol' is.
- Besmeer deze laag niet te zuinig met kruidenroomkaas en maal er peper over.
- Leg daarop weer 10 sneetjes brood (beetje aandrukken) en besmeer deze broodlaag met de rest van de kruidenroomkaas. En maal ook hier weer peper over (en eventueel zout).
- Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Bedek de bovenkant van de broodtaart met plakjes ei en bieslook.
- Dek in af met vershoudfolie en bewaar de broodtaart een nachtje in de koelkast voordat je hem gaat serveren.
- Snijd de broodtaart in 25 (of meer) stukjes PS: op de foto zie je grotere lunchstukken.
- Leuk als bijgerecht bij een winters feestbuffet of zomerse barbecue.
Variatie tips
- Maak de taart ook eens in een springvorm of broodvorm.Smeer de broodtaart rondom af met roomkaas en bedek die met (lange sprieten) bieslook of andere verse kruiden. En/of gehakte noten.Bak wat spek krokant en verkruimel dat over de bovenkant. Of plakjes komkommer voor een frisse variatie.Leg extra plakjes ham of zalm en ei tussen de twee lagen.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet