keto marinade recepten

Keto marinade voor vlees, vega of groente

Vandaag geven we je 5 lekkere keto marinade recepten. Marineren maakt vlees niet alleen malser, maar het voegt ook smaak toe. Bovendien verkort het de bereidingstijd. Wij marineren vlees in een dikke glazen schaal met deksel. Dat werkt schoon en blijft beter koel. Gemarineerd vlees en vis zet je het best zo snel mogelijk afgedekt terug in de koelkast. Bacteriën (zoals bijvoorbeeld salmonella) vermenigvuldigen zich namelijk razendsnel bij kamertemperatuur. Je kunt ook stevige groente marineren, blokjes of schijven knolselderij bijvoorbeeld zijn heel geschikt en lekker!

Koolhydraten in de marinade?

In veel klassieke marinades gaat een lading suiker of siroop (suiker). Dat doen wij niet, de suikerrijke producten in marinade vervangen wij sowieso door zoetstoffen. Dat scheelt al een heleboel koolhydraten. De voedingswaarden in de marinade recepten zijn berekend op alle ingrediënten zoals in het recept genoemd, dus het vlees inclusief ALLE marinade. Een beetje lastig om precies te berekenen, immers je zult wellicht niet alle marinade ook werkelijk op eten.

Manieren om te marineren

Je kunt op verschillende manieren marinade maken. Lang niet alle marinade recepten zijn op basis van een koude marinade met olie en/of natte bestanddelen. Je kunt ook een droge marinade maken, met uitsluitend kruiden en specerijen in poedervorm. Of een warme marinade waarbij je de marinade eerst verwarmt. Vandaag geven we je vijf recepten voor lekkere keto marinades. Daarmee kun je je zelf weer verder kokkerellen. Zo hoef je nooit saai te eten en dat komt het plezier in eten en koken vast ten goede!

Aan een stuk of in blokjes?

In de recepten beschrijven we de werkwijze voor gemarineerde (vega) kip-, vis-, of vlees-blokjes aan een spiesje, maar je hoeft niet per se saté te maken. Want je kunt ook je mals vlees (bief, lam of kalf) of kip aan een stuk in de keto marinade leggen en bakken of grillen. Het hangt er maar net vanaf met welke groente je het wilt eten en hoe je het wilt garen. Mocht je echt lekker malse kipsaté willen, neem dan kippendijen vlees. Kalkoen kan ook, maar is vaak droger, zeker als je dat te lang gaart. Ook vis, zoals een moot zalm of tonijn leent zich prima voor deze heerlijke marinades. Liever vegetarisch? Stop dan eens quorn stukjes of vegetarische kipstukjes in de marinade.

Leg houten stokjes altijd eerst een half uurtje in water om verbranden te voorkomen. Of gebruik metalen spiesen.

Welke sojasaus voor de keto marinade?

We gebruiken in onze keto marinade (zoute) sojasaus, type tamari. Deze bevat namelijk weinig tot geen tarwe en is glutenvrij. Tamari heeft een zeer goede voedingswaarde, het is rijk aan eiwitten, mineralen als kalium, magnesium en fosfor. Ook bevat het de nodige spoorelementen als mangaan, chroom en selenium.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto marinade recepten

Zo maak je de lekkerste keto marinades

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Oosterse marinade

Oosterse keto marinade
Door: Anna-Karina van Denderen
Heerlijke pittige, frisse marinade voor blokjes kip of vlees. Geeft een heerlijke oosterse smaak.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Marineren 30 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 218.53 kcalkoolhydraten 1.65 geiwitten 1.07 gvetten 22.85 gvezels 0.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vlees

  • 400 g kip - in blokjes of ander vlees

Marinade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui fijn. Snijd de peper in ringetjes, verwijder eventueel de zaadlijsten. Meng ui en rode peper met geraspte knoflook in een kommetje.
  • Rasp de limoen en voeg samen met de komijnpoeder en olijfolie toe
  • Snijd je kip/vlees in stukken van 2,5 x 2,5 cm en leg ze minimaal 30 minuten afgedekt in de marinade.
  • Rijg het vlees op een stokje. Rooster of grill rondom gaar op de BBQ of in de grillpan.
  • Je kunt ook stevige groente marineren, blokjes of schijven knolselderij bijvoorbeeld zijn heel geschikt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Droge marinade

Droge keto marinade
Door: Anna-Karina van Denderen
Bijzonder makkelijke marinade voor spek.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Marineren 30 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 352.5 kcalkoolhydraten 0.63 geiwitten 20 gvetten 30 gvezels 0.03 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vlees

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng het paprika-, knoflook-, mosterd en uienpoeder door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Wrijf de speklapjes er mee in.
  • Zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  • Rooster of grill het vlees rondom gaar op de BBQ of in de grillpan.
  • Je kunt ook stevige groente marineren, blokjes of schijven knolselderij bijvoorbeeld zijn heel geschikt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Pittige zoetzure, keto marinade

Pittige zoetzure, keto marinade
Door: Anna-Karina van Denderen
Lekkere zoetzure keto marinade voor kip-, kalkoen- of ander snel klaar vlees.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Marineren 30 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 190.78 kcalkoolhydraten 1.7 geiwitten 24.25 gvetten 8.75 gvezels 3.67 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vlees

  • 400 g kipfilet - kalkoen, kalf of ander 'snel klaar' vlees

Marinade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de knoflook fijn. Meng dit met de andere ingrediënten van de marinade. Breng op smaak met iets chilipeper.
  • Snijd de kipfilet in stukken van 2,5 x 2,5 cm en leg ze minimaal 30 minuten afgedekt in de marinade.
  • Rijg het vlees op een stokje. Rooster of grill rondom gaar op de BBQ of in de grillpan.
  • Je kunt ook stevige groente marineren, blokjes of schijven knolselderij bijvoorbeeld zijn heel geschikt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Limoen kruiden marinade

keto marinade recepten
Door: Anna-Karina van Denderen
Lekkere kruidige marinade voor kip-, stevige vis of vlees.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Marineren 30 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 183.55 kcalkoolhydraten 1.65 geiwitten 24.27 gvetten 8.75 gvezels 0.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vlees

  • 400 g kipfilet - van kippendijen, stevige vis of ander vlees

Marinade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de knoflook en de koriander fijn. Meng dit met de andere ingrediënten van de marinade. Voeg rode peper naar smaak toe.
  • Snijd de kipfilet in stukken van 2,5 x 2,5 cm en leg ze minimaal 30 minuten afgedekt in de marinade.
  • Rijg het vlees/vis op een stokje. Rooster of grill rondom gaar op de BBQ of in de grillpan.
  • Je kunt ook stevige groente marineren, blokjes of schijven knolselderij bijvoorbeeld zijn heel geschikt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Teriyaki Marinade (warm)

Teriyaki Marinade (warme marinade)
Door: Anna-Karina van Denderen
Heerlijke marinade voor zalm, tonijn, kip of biefstuk. Japanse warme marinade waarbij je de marinade eerst even kookt.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Marineren 30 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 262.15 kcalkoolhydraten 0.8 geiwitten 19.85 gvetten 19.85 gvezels 0.17 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vlees

  • 400 g zalm - tonijn, kip of biefstuk

Marinade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breng het water met geperste knoflook, sojasaus, citroensap, sesamolie, Sweet bee (suikervrije honing), gemberpoeder en peper in een pan met dikke bodem zachtjes aan de kook. Laat de teriyakisaus zo iets indikken. Dikker dan water maar dunner dan stroop.
  • Snijd de zalm in stukken van 2,5 x 2,5 cm en leg ze minimaal 30 minuten afgedekt in de marinade.
  • Rijg het vlees op een stokje. Rooster of grill rondom gaar op de BBQ of in de grillpan
  • Je kunt ook stevige groente marineren, blokjes of schijven knolselderij bijvoorbeeld zijn heel geschikt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top