boerenkool ovenschotel

Pittige boerenkool ovenschotel

Vandaag maken we de boerenkool eens een beetje anders dan anders. Een pittige, koolhydraatarme, boerenkool met een Marokkaanse twist. Want het kruidenmengsel Ras el Hanout geeft de perfecte pit aan je boerenkool. Daarnaast heb ik bij de boerenkool een romige puree gemaakt van koolraap en knolselderij. Echter die bevatten wat meer koolhydraten dan bijvoorbeeld bloemkool en . Dus speel daarmee om het te laten passen in je eigen dagtotaal. Zoveel mensen, zoveel wensen tenslotte! Wij moedigen hier iedereen van harte aan om, waar nodig, zelf dingen aan te passen. Op onze website vind je genoeg inspiratie. Dit recept is bedoeld voor 3 personen en bevat in onze versie 7,2 gram koolhydraten per portie

Boerenkoolschotel

Stamp de puree en de boerenkool na bereiding eenvoudig door elkaar. Of, als je vooruit wilt koken, maak er een fijne boerenkool van. De boerenkool gaat onderin en de puree er bovenop. Vervolgens een paar tomaatjes erin drukken en wat kaas erover raspen. Wegens nog gezelliger, kun je het in eenpersoons-pannetjes doen! Koel wegzetten tot gebruik. Reken voor een koude ovenschotel altijd 5-10 minuten extra opwarmtijd.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

boerenkool ovenschotel

Zo maak je de boerenkool

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Boerenkool

boerenkool ovenschotel
Door: Anna-Karina van Denderen
Vandaag maken we de boerenkool eens een beetje anders dan anders. Een leuke koolhydraatarme boerenkool met een Marokkaanse tintje. Ik heb de boerenkool een romige puree gemaakt van koolraap en knolselderij. Echter die bevatten wat meer koolhydraten dan bijvoorbeeld bloemkool en pompoen. Dus speel daarmee om het te laten passen in je eigen dagtotaal.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Oven 20 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 130.9 kcalkoolhydraten 7.2 geiwitten 7.3 gvetten 6.7 gvezels 7.83 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Puree

Boerenkool

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Kool-knol-puree

  • Snijd plakken van de koolraap en de knolselderij. Schil de plakken en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes in water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
  • Giet de knolselderij en koolraap af, stoom droog op laag vuur en stamp er met de roomkaas een mooie puree van. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Boerenkool stoven

  • Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons. Wok de ui samen met de plakjes champignons in een ruime koekenpan in olijfolie. Voeg de boerenkool toe. Roer om, giet er wat water bij (100 ml) en laat de boerenkool met een deksel op de pan 10-15 minuten gaar stoven. Schep af en toe om. Proef en voeg naar smaak Ras el Hanout, peper en zout toe. Maak de schotel zo pittig als je durft!

  • Schep de boerenkool onderin een kleine ovenschotel met een laagje puree bovenop. Druk gehalveerde cherrytomaatjes er half in en rasp er kaas over. Afgedekt en koel wegzetten tot gebruik.
  • Bak de boerenkool ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 °C. (koude schotels + 10 minuten)
  • De ovenschotel is heel geschikt om – tot een dag- vooraf te maken. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top