witlofsalade-schuitjes

Witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Jemig, ik dacht toch echt eerlijk waar dat ik deze verrukkelijke witlofsalade allang aan jullie verklapt had! De enige witlofsalade die ik kon vinden op mijn eigen blog was de witlofsalade van de asperges met guacamole en de witlof appelsalade. Die zijn allebei ook heerlijk en moet je zeker ook eens maken. Deze witlofsalade is licht zoet en vrij subtiel van smaak, mede door de kipstukjes die ik alleen kruidde met wat kerrie. 

 

Schuitjes
Nee je hoeft de witlofsalade natuurlijk niet perse in schuitjes te doen, het kan ook allemaal door elkaar en dan op een bord. Maar ik zal jullie wat verklappen, ik hou ontzettend van met mijn handen eten. Zal wel een oer dingetje zijn misschien? De schuitjes probeerde ik zonder te knoeien te eten. Ik kan jullie melden dat is niet helemaal gelukt, zeg maar gerust: helemaal niet gelukt! Ach, daarna nog een keer mijn handen gewassen, heb ik toch weer een boel gratis lol van gehad. Mijn advies: geef er toch maar een bestekje bij.

 witlofsalade-schuitjes

Avocado en witlof
Als het aan mij ligt eet ik elke dag een avocado. Gewoon zo uitlepelen met een drupje olie en wat peper erover. Daar word ik heel erg gelukkig van. Echt! Maar ik wil ook andere voedingsstoffen binnenkrijgen dus combineer ik de avocado regelmatig met andere ingrediënten. Tegenover de knapperige witlof zorgt de zachte en romige avocado voor een heerlijk mondgevoel. Deze lichte salade kun je uitstekend als voorgerechtje serveren, dan zou ik een iets kleinere portie nemen.

Meer lekkere recepten met witlof.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze witlofsalade in schuitjes

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Witlofsalade schuitjes met kipstukjes


witlofsalade-schuitjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 16, 2017

 • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
 • Koolhydraten: 2,2 gr. khd pp (2 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten
 • Kooktijd: 10 minuten
 • Klaar in: 15 minuten

Jemig, ik dacht toch echt eerlijk waar dat ik deze verrukkelijke witlofsalade allang aan jullie verklapt had! De enige witlofsalade …

Ingrediënten

Bereiding

 1. Kook de eieren hard in 8 minuten.
  Bak ondertussen de kipstukjes met een snuf kerrie in wat olie gaar.
 2. Haal 6 mooie blaadjes van de witlofstronkjes. Halveer de stronkjes en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van het vruchtvlees van de avocado in blokjes. De andere helft in plakjes.
 3. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
 4. Meng in een ruime kom de walnootolie, citroensap met kipstukjes, witlofreepjes en avocadoblokjes. Breng de witlofsalade op smaak met een klein drupje zoetstof, peper en zout. Schep de salade in de 6 witlofblaadjes en verdeel ze over bordjes.
 5. Garneer de witlofschuitjes met plakjes avocado en partjes ei en maal er ten slotte nog wat peper over. Met of zonder bestek? In beide gevallen eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Witlofsalade schuitjes met kipstukjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

673 Shares
Share449
Pin224
Tweet