Ingrediënt: spinazie (wilde)

51 berichten

Verse bladspinazie. Het is sinds okt. 2014 helemaal veilig bevonden om nitraatrijke groente zoals spinazie of sla te combineren met vis of schaaldieren, zoals mosselen. Het mag ook weer meerdere keren per week, dankzij recente onderzoeken weten we dat dat geen gevaar vormt voor de gezondheid. Verse spinazie opwarmen is ook geen probleem meer. Dat is dus allemaal goed nieuws.

Handje weegt 30 gram.

Rauw gewogen per 100 gram:   Calorieën 26 kcal, Koolhydraten 0.9 g, Eiwitten 3.2 g, Vetten 0.6 g, Vezels 2 g.

 

de lekkerste frittata

3x de lekkerste frittata

Een Italiaanse frittata lijkt wel wat op de Nederlandse boerenomelet, maar dit Italiaanse eiergerecht is dikker en meer gevuld. De […]

Calzone wrap met kruidige kip

Calzone wrap met kruidige kip

Kijk wat een leuk receptje Patricia instuurde. Deze Calzone wrap met kruidige kip en guacamole is een heerlijk diner of […]

Groene salade met halloumi

Een groene salade met halloumi en onder andere babyspinazie, komkommer en avocado. Halloumi is een ongerijpte geitenkaas van Cyprus.

spinazietaart met spekjes

Spinazietaart met spekjes

Deze spinazietaart met spekjes is een eenvoudige taart zonder korst. Wil je toch een korst, kijk dan eens bij de […]

spinazie salade met rode biet

Spinazie salade met rode biet

Het frisgroene van spinazieblaadjes, de aardse smaak van rode biet, het aromatische van balsamico en olijfolie, afgemaakt met het smeuïge […]

ovenschotel met spinazie en ei

Ovenschotel van spinazie en ei

Super makkelijke én reuze lekkere ovenschotel van spinazie met ei.  Voor de extra eiwitten en een pittige smaak voegen we […]