Ingrediënt: paprikapoeder (gerookt)

22 berichten

2015-10-18 10.33.14Pimentón (gerookt paprikapoeder) is inmiddels een onmisbaar ingrediënt in mijn keuken, niet alleen voor Spaans getinte gerechten. Het wordt gemaakt van een speciaal soort paprika’s, die worden gerookt (gedroogd en gekeerd) boven een vuur van eikenhout. Dat proces kan wel tot twee weken duren! Daarna worden zaadlijsten en het steeltje verwijderd, de paprika zelf wordt vermalen tot een mooi knalrood, uitermate intens smakend paprika poeder.

Gerookte paprika werkt goed in combinatie met piment, komijn, kardemom, knoflook, gember, oregano, peterselie, peper, rozemarijn, saffraan en kurkuma.

NB: er zijn diverse varianten verkrijgbaar van scherp tot zoet, ik gebruik meestal de zoete. Altijd voorzichtig gebruiken!
Te koop bij toko, de betere supermarkt, Dille en Kamille of online (natuur)winkels, Pit&Pit bijvoorbeeld.