Ingrediënt: paprikapoeder (gerookt)

24 berichten

2015-10-18 10.33.14Pimentón (gerookt paprikapoeder) is inmiddels een onmisbaar ingrediënt in mijn keuken, niet alleen voor Spaans getinte gerechten. Het wordt gemaakt van een speciaal soort paprika’s, die worden gerookt (gedroogd en gekeerd) boven een vuur van eikenhout. Dat proces kan wel tot twee weken duren! Daarna worden zaadlijsten en het steeltje verwijderd, de paprika zelf wordt vermalen tot een mooi knalrood, uitermate intens smakend paprika poeder.

Gerookte paprika werkt goed in combinatie met piment, komijn, kardemom, knoflook, gember, oregano, peterselie, peper, rozemarijn, saffraan en kurkuma.

NB: er zijn diverse varianten verkrijgbaar van scherp tot zoet, ik gebruik meestal de zoete. Altijd voorzichtig gebruiken!
Te koop bij toko, de betere supermarkt, Dille en Kamille of online (natuur)winkels, Pit&Pit bijvoorbeeld.

hummus van geroosterde bloemkool

Hummus van geroosterde bloemkool

Het imago van bloemkool heeft de laatste jaren een flinke boost gekregen. Waar het eerst een beetje verdekt opgesteld op het dinerbord lag, verscholen onder […]

witlof puntpaprika ovenschotel

Witlof paprika ovenschotel

Vorig jaar hielden we een mini onderzoekje op Facebook, daaruit bleek al dat wij beslist niet de enige zijn die van ovenschotels houden. Massaal werd […]

romige bloemkoolsoep met kerrie

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Deze geurige romige bloemkoolsoep is een fijn koolhydraatarm soepje voor als je bloemkool over hebt. Bloemkool is hier in huis misschien wel de meest voorkomende […]

koolhydraatarm hartig brood

Koolhydraatarm hartig brood

Dit overheerlijke koolhydraatarm hartig brood is zo makkelijk om op voorraad te hebben. Vries het brood in porties in voor later gebruik. Zorg altijd voor […]

zuurkool pompoen carrés

Zuurkool pompoen carrés

Leuk vierkante burgertjes! Weer eens wat anders! Met opzet heb ik nu eens geen ronde burgers gemaakt maar er kleine vierkante carrés van gebakken met […]