Portobello gevuld met broccoli

portobelleo gevuld

Portobello’s zijn volgens mij stiekem ontworpen om te vullen. Daarom is deze portobello gevuld met broccoli en paprika en plak kaas is uitermate appetijtelijk. Jullie kennen natuurlijk al onze verrukkelijke Italiaanse Portobello Caprese en de stoere Portobello met blauwe kaas. Echter er zijn nog veel meer vullingen voor de portobello denkbaar. Dus dit is vast niet het laatste recept in de categorie “gevulde portobello” dat jullie hier voorbij zien komen. Wat dacht je van spinazie met feta of geitenkaas met gedroogde tomaat? Al met al bevat dit gerecht in deze vorm 212.75 kcal ⋆ koolhydraten 3.35 g ⋆ eiwitten 12.15 g ⋆ vetten 16.4 g ⋆ vezels 3.15 g per gevulde hoed. Neem er dus gerust twee met een lekkere salade als hoofdgerecht.

Vooraf maken

Deze portobello gevuld met broccoli is zowel als voor- en hoofdgerecht zeer geschikt. En bijzonder makkelijk om te maken, omdat je de vulling fijn van te voren klaar maakt. Ik hou zelf heel erg van de smaak en lekkere structuur van zo’n gevulde portobello. Deze portobello gevuld met broccoli blijft heerlijk sappig omdat de reuzenpaddenstoel zelf rauw in de oven gaat. Ik gebruik in dit recept Vosges kaas (Lidl), maar je kan evengoed Chaumes, brie of camembert nemen. Net wat je in huis hebt of lekker vindt.  Heb je geen van allen in je koelkast liggen? Dan is gewone geraspte kaas ook prima, joh. Serveer de gevulde portobello met deze frisse ijsbergsalade met dilledressing. Eet smakelijk en geniet!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

portobello gevuld met broccoli

Zo maak je de portobello gevuld met broccoli

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Portobello gevuld met broccoli

portobello gevuld met broccoli
Door: Anna-Karina van Denderen
Portobello’s zijn volgens mij ontworpen om te vullen. Deze Portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per gevulde portobellohoed
kcal 212.75 koolhydraten 3.35 geiwitten 12.15 gvetten 16.4 gvezels 3.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 hoeden

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet af af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Veeg ondertussen de portobello's schoon en verwijder de steel en lamellen, zodat je een mooie holte krijgt om te vullen. Snijd de stelen in stukjes, die gaan in de vulling, de lamellen mogen weg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  • Snijd het bosuitje in ringen en de paprika in stukjes. Bak ze samen met het steeltje van de portobello in wat olie beetgaar in een koekenpan. Voeg de broccoli toe. Hak de kruiden fijn en voeg toe aan de koekenpan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg scheutje slagroom toe om het wat smeuïg te maken.
    portobello gevuld met broccoli
  • Vul de hoeden ermee en druk lichtjes aan. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze tot slot over de gevulde portobello's.
  • Bak 15 minuten tot de kaas smelt en een kleurtje krijgt.
  • Serveer met een lekkere salade erbij, makkelijk en lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top