portobelleo gevuld

Portobello gevuld met broccoli

Portobello’s zijn volgens mij stiekem ontworpen om te vullen. Deze portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk. Jullie kennen natuurlijk al onze verrukkelijke Italiaanse Portobello Caprese en de stoere Portobello met blauwe kaas. Er zijn nog veel meer vullingen voor de portobello denkbaar. Dus dit is vast niet het laatste recept in de categorie “Gevulde portobello” dat jullie hier voorbij zien komen. Wat dacht je van spinazie met feta of geitenkaas met gedroogde tomaat?

Vooraf maken

Eerst maar deze portobello gevuld met broccoli afmaken. Een gevulde portobello is zowel als voor- en hoofdgerecht zeer geschikt. En bijzonder makkelijk, omdat je de vulling fijn van te voren klaar maakt. Ik hou zelf heel erg van de smaak en lekkere structuur van zo’n gevulde portobello. Deze portobello gevuld met broccoli blijft heerlijk sappig omdat de reuzenpaddenstoel zelf rauw in de oven gaat. Ik gebruik in dit recept Vosges (Lidl), je kan evengoed Chaumes, brie of camembert nemen wat mij betreft. ‘t Is dat wij deze nog in huis hadden. Heb je geen van allen in je koelkast liggen? Dan is gewone geraspte kaas ook prima.

Serveer de gevulde portobello met deze frisse ijsbergsalade met dilledressing. Eet smakelijk en geniet!

portobello gevuld met broccoli

Zo maak je de portobello gevuld met broccoli

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

portobello gevuld met broccoli

Portobello gevuld met broccoli

Portobello's zijn volgens mij ontworpen om te vullen. Deze Portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: ovengerecht, paddenstoel
Voorbereiden: 15 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,2 gram koolhydraten per gevulde portobellohoed
Uit recept: 2 hoeden

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet af af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Veeg ondertussen de portobello's schoon en verwijder de steel en lamellen, zodat je een mooie holte krijgt om te vullen. Snijd de stelen in stukjes, die gaan in de vulling, de lamellen mogen weg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  • Snijd het bosuitje in ringen en de paprika in stukjes. Bak ze samen met het steeltje van de portobello in wat olie beetgaar in een koekenpan. Voeg de broccoli toe. Hak de kruiden fijn en voeg toe aan de koekenpan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg scheutje slagroom toe om het wat smeuïg te maken.
    portobello gevuld met broccoli
  • Vul de hoeden ermee en druk lichtjes aan. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze tot slot over de gevulde portobello's.
  • Bak 15 minuten tot de kaas smelt en een kleurtje krijgt.
  • Serveer met een lekkere salade erbij, makkelijk en lekker!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

134 Shares
Share94
Pin40
Tweet