portobello gevuld met broccoli

Portobello gevuld met broccoli

Portobello’s zijn volgens mij ontworpen om te vullen. Deze Portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk. Jullie kennen natuurlijk al mijn Italiaanse Portobello Caprese en de stoerdere Portobello met blauwe kaas. Er zijn nog veel meer vullingen voor de Portobello mogelijk, dus dit is vast niet het laatste recept in de categorie “Gevulde portobello” dat jullie hier voorbij zien komen. Wat dacht je van spinazie met feta of geitenkaas met gedroogde tomaat?

portobello gevuld met broccoliEen gevulde portobello is zowel als voor- en hoofdgerecht zeer geschikt en makkelijk omdat je de meeste vullingen prima van te voren klaar kan maken. Ik hou zelf heel erg van de smaak en lekkere structuur van zo’n gevulde portobello. De Portobello gevuld met broccoli blijft heerlijk sappig omdat de reuzenpaddenstoel zelf rauw in de oven gaat. Ik gebruik in dit recept Vosges (Lidl), je kan evengoed Chaumes, brie of camembert nemen wat mij betreft. ‘t Is dat wij deze nog in huis hadden, zelfs gewone geraspte kaas is prima.

Serveer de gevulde Portobello met deze frisse ijsbergsalade met dilledressing. Eet smakelijk en geniet!

 Zo maak je de Portobello gevuld met broccoli

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Portobello gevuld met broccoli

portobello gevuld met broccoli

Door Anna-Karina Geplaatst mei 11, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 2,2 gr. khd per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Portobello's zijn volgens mij ontworpen om te vullen. Deze Portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Veeg ondertussen de portobello's schoon met een keukenpapiertje of borsteltje en verwijder de steel en lamellen, zodat je een mooie holte krijgt om te vullen. Snijd de stelen in stukjes, die gaan straks ook in de vulling. De lamellen gebruik je niet. Zet de hoeden ondersteboven in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (180 graden hetelucht).
  3. Snijd het bosuitje in ringen en de paprika in stukjes. Bak ze samen met het steeltje van de portobello gedurende 5 minuten. Hak of knip de kruiden fijn.
  4. Doe dan de broccoli en de kruiden erbij. Breng de vulling op smaak met peper en (kruiden)zout en een scheutje slagroom.
  5. Vul de hoeden met dit mengsel en druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel. Als laatste gaat de kaas erover.
  6. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. de tijd hangt ook af van welke kaas je gebruikt. Geef per persoon 1 gevulde hoed met een lekkere salade erbij, makkelijk en lekker!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

20 Shares
Share3
Pin17
Tweet