Portobello’s zijn volgens mij stiekem ontworpen om te vullen. Daarom is deze portobello gevuld met broccoli en paprika en plak kaas is uitermate appetijtelijk. Jullie kennen natuurlijk al onze verrukkelijke Italiaanse Portobello Caprese en de stoere Portobello met blauwe kaas. Echter er zijn nog veel meer vullingen voor de portobello denkbaar. Dus dit is vast niet het laatste recept in de categorie “gevulde portobello” dat jullie hier voorbij zien komen. Wat dacht je van spinazie met feta of geitenkaas met gedroogde tomaat? Al met al bevat dit gerecht in deze vorm 212.75 kcal ⋆ koolhydraten 3.35 g ⋆ eiwitten 12.15 g ⋆ vetten 16.4 g ⋆ vezels 3.15 g per gevulde hoed. Neem er dus gerust twee met een lekkere salade als hoofdgerecht.
Vooraf maken
Deze portobello gevuld met broccoli is zowel als voor- en hoofdgerecht zeer geschikt. En bijzonder makkelijk om te maken, omdat je de vulling fijn van te voren klaar maakt. Ik hou zelf heel erg van de smaak en lekkere structuur van zo’n gevulde portobello. Deze portobello gevuld met broccoli blijft heerlijk sappig omdat de reuzenpaddenstoel zelf rauw in de oven gaat. Ik gebruik in dit recept Vosges kaas (Lidl), maar je kan evengoed Chaumes, brie of camembert nemen. Net wat je in huis hebt of lekker vindt. Heb je geen van allen in je koelkast liggen? Dan is gewone geraspte kaas ook prima, joh. Serveer de gevulde portobello met deze frisse ijsbergsalade met dilledressing. Eet smakelijk en geniet!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de portobello gevuld met broccoli
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Portobello gevuld met broccoli
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g broccoli
- 2 stuks portobello
- 1 stengel bosui, 10 g
- ¼ paprika, 35 g
- 10 ml olijfolie, om te bakken
- 1 el kruiden, vers zoals bieslook en/of peterselie
- 10 ml slagroom
- peper en zout
- 75 g Chaumes, Vosges, brie of camembert, of ander kaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet af af en laat uitlekken in een vergiet.
- Veeg ondertussen de portobello's schoon en verwijder de steel en lamellen, zodat je een mooie holte krijgt om te vullen. Snijd de stelen in stukjes, die gaan in de vulling, de lamellen mogen weg.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
- Snijd het bosuitje in ringen en de paprika in stukjes. Bak ze samen met het steeltje van de portobello in wat olie beetgaar in een koekenpan. Voeg de broccoli toe. Hak de kruiden fijn en voeg toe aan de koekenpan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg scheutje slagroom toe om het wat smeuïg te maken.
- Vul de hoeden ermee en druk lichtjes aan. Snijd de kaas in plakken en verdeel ze tot slot over de gevulde portobello's.
- Bak 15 minuten tot de kaas smelt en een kleurtje krijgt.
- Serveer met een lekkere salade erbij, makkelijk en lekker!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet