Ingrediënt: chilipoeder

De meestgebruikte chili’s voor chilipoeder zijn de rode chilipeper en de cayennepeper, maar ook andere pepers kunnen worden gebruikt. Daardoor zal het ene chilipoeder veel pittiger smaken dan het andere. Die van mij is echt heet, Daar gebruik ik maar weinig van. Bevat per 100 gram -gemiddeld- 30 gram khd. Een 1/4 theelepel is ongeveer 0,2 khd.




rode paprikasoep met creme fraiche 35
Wat zou mijn keuken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van […]

Paprikasoep, zijdezacht en romig



spaghettipompoen met paddenstoelensaus-opgemaakt bord 6
De spaghettipompoen met paddenstoelensaus is echt verdomd makkelijk te maken en ik vond het een heel feestelijk klusje, ik werd er helemaal vrolijk van! De […]

Spaghettipompoen met paddenstoelensaus



asperges met guacamole en witlofsalade 2
Dit prachtige voorgerechtje van asperges met guacamole en witlofsalade was de start van een feestelijk 5 gangen asperge menu. Alle recepten van het asperge menu […]

Asperges met guacamole en witlofsalade



koolhydraatarm hartig brood 57
Dit overheerlijke koolhydraatarm hartig brood is zo makkelijk om op voorraad te hebben in je diepvries. Bak in de vorm die jij het meest praktisch […]

Koolhydraatarm hartig brood


oosterse bloemkool courgettesoep 19
Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke Oosterse bloemkool courgettesoep. Het Oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

Bloemkool courgettesoep, Oosters


boerenkool met ei 4
Bijzonder voedzaam en spannend lunchgerechtje vandaag, geïnspireerd op een Allerhande recept; boerenkool met ei. Het ziet er ook grappig uit vind je niet, met zo’n […]

Boerenkool met ei, pittig en spannend



bloemkoolbeignets met pittige saus 16
Deze stonden al heel lang op mijn to do-lijstje, maar steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. […]

Bloemkoolbeignets met pittige saus



8
Op z’n tijd mag ik graag een lekker makkelijk Oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk ‘curry’s’, zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry. Ook handig […]

Eieren in kokoscurry, makkelijk Oosters



spinazie muffins 17
Eiermuffins vullen goed en en zijn ongelooflijk makkelijk te maken. Deze spinazie muffins met tomaat heb ik in twee varianten gemaakt. De ene serie spinazie […]

Spinazie muffins met tomaat


tonijn lunchwrap 3
Je kan maar een smoes hebben toch? Met vakantie mag het lekker makkelijk zijn, thuis ook hoor daar niet van… Neem nou deze tonijn lunchwrap, […]

Tonijn lunchwrap




bloemkoolrijst 3
Wokken, koken, bakken, stoven, vullen, rauw als snack: Bleekselderij is een echte alleskunner en daarom een van mijn favorieten. Er is altijd wel een stengel […]

Bleekselderij paprika wokschotel


spinaziepannenkoekjes met limoenboter 6
Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt als lunch of avondeten. Je verorbert ze ‘t best warm en superversgebakken, zodat die heerlijke limoenboter smelt terwijl […]

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter


tonijnsalade in slablad 3
Je kan voor de tonijnsalade in slablad natuurlijk een bakje kant-en-klaar tonijnsalade in de winkel kopen en daar een slablad mee vullen en hup klaar! […]

Tonijnsalade in slablad



Pagina 1 van 212