Whow, wat een heerlijk gezond en kleurrijk bordje koolhydraatarm eten heb ik weer voor mijn neus staan! In totaal nog geen 3 gram koolhydraten, voor het hele recept. Ik deel ‘m graag met je. Voor deze grote garnalen met broccoli bak je eerst wat bosui met knoflook en gember aan in een koekenpan. Dat ruikt gelijk al zó verleidelijk hemels dat het maar goed is dat het een ‘snel klaar’ gerecht is! Je brengt de grote garnalen vervolgens verder op smaak met een scheutje sojasaus en Steviala Sweet bee, of een andere zoetstof. De broccoli laat je gewoon lekker puur. Zo simpel is het en als je het een klein beetje goochem plant kun je binnen 15 minuten smullend aan tafel zitten. Fijn toch? *bofkont*
Rauwe grote garnalen, of neem kip, tofu of feta!
Als je me een beetje volgt weet je dat ik graag met mijn handen eet. Vandaar dat mijn grote -diepvries- garnalen nog een pantser aan hebben. Zo leuk dat pellen 😉 Het spreekt voor zich dat je ook ongepelde garnalen kunt nemen. Je zou zelfs de garnalen kunnen vervangen door blokjes tofu of kip. Of wat te denken van feta? Dat bevat allemaal nauwelijks koolhydraten en levert wel eiwitten, dus past uitstekend binnen je koolhydraatarme menu. Zo kun je ook lekker variëren, dat komt je gezondheid alleen maar ten goede.
Nuttige voeding
Sommige mensen vinden garnalen geen aantrekkelijk eten. In garnalen en vooral die grote garnalen herkennen ze te gemakkelijk nog een echt beestje. Euhm… ja mensen: alle vlees en vis waren ooit levende beestjes… Goed, waarom je wél garnalen zou eten? Het is heel nuttige voeding bij een koolhydraatarm dieet vanwege de jodium er zit in zeebeestjes. Bovendien hebben garnalen die heerlijke subtiele zeesmaak en fijne bite. Garnalen zijn ook supersnel gaar en vormen daarom een uitstekende basis voor je doordeweekse snelle avondmaaltijd of lunch. Verder kun je garnalen koken, bakken, grillen ook op de barbecue; allemaal even lekker!
Vers of ingevroren
Ik had de grote garnalen met broccoli als lunch maar als je er een hoofdgerecht van wilt maken neem je heel eenvoudig wat meer broccoli en een paar garnalen extra. Ik gebruik in dit recept rauwe garnalen, dus ongekookt. Die zijn er vers of ingevroren. Bij de supermarkt, viswinkel of -kraam zijn zowel de verse als ingevroren garnalen goed verkrijgbaar. Als je verse garnalen koopt let er dan op dat het vlees doorzichtig wit is en de schaal lichtgrijs. Bak de rauwe grote garnalen 2-3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur in olie. De garnalen zijn klaar als ze felroze zijn en als het vlees ondoorzichtig wit is en niet meer doorschijnend. Beetje moeilijk rekenen met bevroren garnalen, want wat eet je nu werkelijk op? Ik heb 300 g gerekend in het recept.
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je grote garnalen met broccoli
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Grote garnalen met broccoli
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g broccoli
- 10 g bosui, in ringetjes
- 20 g roomboter
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 6 stuks garnalen, 300 g, grote, vers/diepvries, gepeld of ongepeld
- 5 ml sojasaus, naar smaak
- 5 ml honingvervanger, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Voor een hoofdgerecht neem je iets meer broccoli. Kook roosjes broccoli in 4 – 5 minuten beetgaar. Spoel even koud af en laat uitlekken.
- NB: Wij zijn tegenwoordig in het bezit van een Quooker en gebruiken vanaf de start kokend water. Dus broccoli korter koken als je met koud water start. Controleer altijd of de gaarheid voldoet aan jouw persoonlijke wens! Ik hou totaal niet van te gare groente…
- Bak terwijl de broccoli kookt de ringetjes bosui glazig op matig vuur in wat boter. Rasp er gember overheen en een klein knoflookteentje. Roer even door.
- Schep de bosui uit de pan en bak in hetzelfde vet de garnalen op middelhoog vuur. Draai het vuur dus iets hoger. Bak de garnalen aan beide kanten 2 – 3 minuten tot de roze zijn. Afhankelijk van je trek neem je er 5 tot 8.
- Schep de bosuitjes en broccoliroosjes nog even door de garnalen, zodat alles weer even warm wordt. Proef en breng op smaak met een scheutje sojasaus en een klein kneepje Steviala Sweet Bee.
SERVEREN
- Serveer direct en geniet ervan. Hemels lekker!!!
- Optioneel: bestrooien met amandelschaafsel en bedruppelen met limoen of citroen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat is het toch altijd genieten met jullie recepten. Ook dit gerecht met broccoli en garnalen. Heb er nog raitasaus bij gemaakt, heerlijk, altijd, dankjewel!
Echt heerlijk !!!!
Het was heel erg lekker!!
Dat horen we altijd graag, zelf zijn we in elk geval ook dol op grote garnalen!
Echt heel lekker en snel gemaakt!
Mooi zo Suzan!
Mijn man houdt niet van broccoli en ik had nog groene asperges liggen. Ook heerlijk! Heb het gegeten als hoofdgerecht met gekookte rijst (niet zo kha…)
Wat een heerlijk en makkelijk gerecht weer! Vanavond gemaakt. Dit gerecht zal zeker vaker op tafel staan, ook al ben ik geen echte fan van broccoli. Dank je wel Anna-Karina.
Graag gedaan hoor Emma!
Goedemorgen,
ik heb gisteren dit recept gemaakt. ik ben geen fan van broccoli , ik eet het wel omdat het erg gezond is en variatie moet ook. ik versier het meestal met gesmolten kaas, maar aangezien ik dol ben op garnalen, dacht ik: maken dit, en ik heb toch gesmuld hiervan, dus vaker broccoli eten dat staat vast. bedankt weer voor dit lekker hapje.
Fijne dag, Cornelia
Jij ook een mooie dag en bedankt weer!