Grote garnalen met broccoli

Whow, wat een heerlijk gezond en kleurrijk bordje koolhydraatarm eten heb ik weer voor mijn neus staan! In totaal nog geen 4 gram koolhydraten, voor de hele portie. Ik deel ‘m graag met je!  Voor deze grote garnalen met broccoli bak je eerst wat bosuitjes met knoflook en gember aan in een koekenpan. Dat ruikt gelijk al zó verleidelijk hemels dat het maar goed is dat het een ‘snel klaar’ gerecht is! Je brengt de grote garnalen vervolgens verder op smaak met een scheutje sojasaus en Steviala Sweet bee, of een andere zoetstof. De broccoli laat je gewoon lekker puur. Zo simpel is het en als je het een klein beetje goochem plant kun je binnen 15 minuten smullend aan tafel zitten. Fijn toch? *bofkont*

Rauwe grote garnalen, of neem kip, tofu of feta!

Als je me een beetje volgt weet je dat ik graag met mijn handen eet. Vandaar dat mijn grote -diepvries- garnalen nog een pantser aan hebben. Zo leuk dat pellen 😉 Het spreekt voor zich dat je ook ongepelde garnalen kunt nemen. Je zou zelfs de garnalen kunnen vervangen door blokjes tofu of kip. Of wat te denken van feta? Dat bevat allemaal nauwelijks koolhydraten en levert wel eiwitten, dus past uitstekend binnen je koolhydraatarme menu. Zo kun je ook lekker variëren, dat komt je gezondheid alleen maar ten goede.

Sommige mensen vinden garnalen geen aantrekkelijk eten. In garnalen en vooral die grote garnalen herkennen ze te gemakkelijk nog een echt beestje. Euhm… ja mensen: alle vlees en vis waren ooit levende beestjes… Goed, waarom je wél garnalen zou eten? Het is heel nuttige voeding bij een koolhydraatarm dieet vanwege de jodium er zit in zeebeestjes. Bovendien hebben garnalen die heerlijke subtiele zeesmaak en fijne bite. Garnalen zijn ook supersnel gaar en vormen daarom een uitstekende basis voor je doordeweekse snelle avondmaaltijd of lunch.  Verder kun je garnalen koken, bakken, grillen ook op de barbecue; allemaal even lekker!

Ik had de grote garnalen met broccoli als lunch maar als je er een hoofdgerecht van wilt maken neem je heel eenvoudig wat meer broccoli en een paar garnalen extra.

grote garnalen met broccoli

grote garnalen met broccoli

Ik gebruik in recept rauwe garnalen, dus ongekookt. Die zijn er vers of ingevroren. Bij de supermarkt, viswinkel of -kraam zijn zowel de verse als ingevroren garnalen goed verkrijgbaar. Als je verse garnalen koopt let er dan op dat het vlees doorzichtig wit is en de schaal lichtgrijs. Bak de rauwe grote garnalen 2-3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur in olie. De garnalen zijn klaar als ze felroze zijn en als het vlees ondoorzichtig wit is en niet meer doorschijnend.

Ook lekker:

Zo maak je grote garnalen met broccoli

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Grote garnalen met broccoli

Door Anna-Karina Geplaatst februari 26, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 3,7 gr khd hele recept (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 5-8 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Voor deze grote garnalen met broccoli bakte ik eerst wat bosuitjes met knoflook en gember aan in een koekenpan. Dat ruikt gelijk al zó verleidelijk hemels!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor een hoofdgerecht neem je iets meer broccoli. Kook roosjes broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Spoel even koud af en laat uitlekken.
    NB: Wij zijn tegenwoordig in het bezit van een Quooker en gebruiken vanaf de start kokend water, dus broccoli korter koken als je met koud water start. Controleer altijd of de gaarheid voldoet aan jouw persoonlijke wens! Ik hou totaal niet van te gare groente...
  2. Bak terwijl de broccoli kookt de ringetjes bosui glazig op matig vuur in wat boter. Rasp er gember overheen en een klein knoflookteentje roer even door.
  3. Schep de bosui uit de pan en bak in hetzelfde vet de garnalen op middelhoog vuur, draai het vuur dus iets hoger. Bak de garnalen aan beide kanten 2-3 minuten tot de roze zijn. Afhankelijk van je trek neem je er 5-8.
  4. Schep de bosuitjes en broccoliroosjes nog even door de garnalen, zodat alles weer even warm wordt. Proef en breng op smaak met een scheutje sojasaus en een klein kneepje Steviala Sweet Bee.
  5. Serveer direct en geniet ervan. Hemels lekker!!!
  6. Optioneel: bestrooien met amandelschaafsel en bedruppelen met limoen of citroen.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Grote garnalen met broccoli”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

223 Shares
Share120
Pin103
Tweet