Gevulde paprika is altijd goed eigenlijk. Zelf heb ik ook steeds meer plezier gekregen in het vullen van paprika’s. Ze lenen zich er uitstekend voor, ze garen voorbeeldig in een oven en ze laten zich met heel veel verschillende smaken combineren. Ik wilde wel eens een heel andere smaakcombinatie proberen en kwam bij mijn zoektocht uit bij venkel in paprika uit de oven. En omdat ik een beetje lui was heb ik gewoon de hele halve venkel in die paprika gestopt. Verrassend leuke combinatie, niet? En echt zo makkelijk! Het gerecht bevat 6.8 gram koolhydraten per gevulde helft.
Zuivel en nootjes
Naast de paprika en venkel, wordt het aroma bepaald door de toevoeging van zuivel (ricotta) en nootjes (pistaches). En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen van deze venkel in paprika uit de oven? Stel je er een zonnig terrasje bij voor, in een pittoresk smal Italiaans straatje. We moeten het deze corona-zomer vooral van onze fantasie hebben tenslotte. Maar oeh, dan loopt het water je toch in de mond?
Formaat
Het is wel belangrijk dat je een groot formaat paprika’s op de kop kunt tikken. Meestal zal het gewoon wel passen. Gewoon even opletten bij de aankoop, dat de venkelknollen niet te groot zijn en de paprika’s niet te klein. Natuurlijk kun je altijd de buitenste rok van een te grote venkel eraf halen. Echter, dat maakt het wel minder leuk. En omdat je het ricotta-pistache mengsel in de paprika legt, voordat de venkel er bij gaat, is de grootte van de paprika wel essentieel. Maar, als dat geregeld is, heb je wel een heel bijzonder gerecht. Prachtig om te zien en bijzonder smakelijk. Misschien nog wat veldsla erbij?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je venkel in paprika uit de oven
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Venkel in paprika
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 knollen venkel, kleine exemplaren
- 2 rode paprika, grote
- olijfolie
- 1 flinke sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 100 g ricotta, mascarpone, crème fraîche of pittiger kaas kan ook
- 50 g pistachenoten, zonder dop gewogen en fijngehakt
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de venkelknollen in tweeën. Verwijder de houtachtige vingers. Bewaar het venkelloof voor de garnering. Blancheer de venkelhelften 8 minuten in kokend water. Haal de groente uit het water en laat ze goed uitlekken.
- Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en spoel ze schoon.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Bak de sjalot en het geperste knoflookteentje even aan in een eetlepel olie. Laat even afkoelen en doe over in een kom. Meng ricotta, fijngehakte pistachenoten erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de halve paprika's aan de binnenkant met het ricotta mengsel. Druk in elke helft een ½ venkel (met de bolle kant naar beneden). Zet de helften in de ovenschaal en besprenkel met wat olie.
- Bak 30 minuten in de oven, of tot het gaar is.
Serveren
- Strooi wat venkelloof over de groente voor het serveren. Lekker met een groene salade. Nou, dat wordt smullen…
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kan je de ricotta ook vervangen door iets anders?
Hangt ook af van de reden maar ricotta is zachte kaas, dus mascarpone, crème fraîche. Maar ook pittiger kaas kan prima. Ik heb het even aangepast in het recept.
Mascarpone en crème fraîche is perfect. Dank je wel, ik ga het zeker maken.
Zo lekker een sneetje voor het vocht. Voortaan doe ik al de gevulde paprika’s door de lengte, werkt lekkerder vind ik. Ik had er een tilapia visje bij en heb een beet blauwe kaas door het ricotta mengsel gedaan, vind ik ook lekker bij de venkel. De restjes venkel geschaafd voor vandaag in een salade 🤔🤔
gewéldig toch, online ovenschotel venkel & paprika ingeven, en páts, meteen op dit recept gebotst waarvoor ik -hoe vaak overkomt je dat- werkelijk álle ingrediënten in huis heb 😀 Love it! Ziet er overheerlijk uit, bevestigd door de reacties, dus gaan we maken! Vraag: kan ik dit vandaag volledig preppen en klaar hebben en dan morgen gewoon in de oven duwen en ‘afbakken’ ?? Of wordt het dan ‘zompig’ …?
Dat moet wel kunnen lijkt me, het zijn op zich harde groentes. Geniet ervan Nessy!
Vandaag dit recept gemaakt, het was verrassend lekker! Ik had geen pistachenootjes in huis, maar wel walnoten. Deze gepeld, klein gemaakt en toegevoegd. Smaakte ook heerlijk. Heb het recept meteen afgedrukt. Gaan we zeker vaker op het menu zetten. Bedankt!
Eet smakelijk voor de volgende keer!
Na terugkomst van vakantie, bleken de venkelknollen jn de groentetuin flink gegroeid! Opeten, dus. Dit recept gemaakt. De venkelhelften pasten niet helemaal (eerlijk gezegd: bijna niet) in de paprikahelften, maar dat mocht de (kook-) pret niet drukken.
Erbij een ovenschaaltje met zelf gekweekte tomaten 😋 en een stukje gebakken zalm. We hebben gesmuld! Ook hier voor herhaling vatbaar.
Wat qua tijd wat tegenviel, was het doppen van de pistachenoten. Ik kon alleen ongepelde, gezouten nootjes vinden.
Vorige week dit recept gemaakt. De moeite waard om het morgen weer te doen
Gisteren gegeten. P is even klaar met venkel, dus heb ik het gegeten op een dag dat ik alleen aan tafel zit. Wat sneu, hij weet niet wat ie gemist heeft, het was heerlijk. Voor mij de volle 5 sterren.
Dank je E. En arme P.
Zonnig weekend!
m’n maag begint spontaan te knorren. Snel op speurtocht naar forse paprika’s. Dat gaat vast smaken. Garoeten uit de oost 😉
Hey Erna, eet ze! GAroeten terug uit de oewest!