Venkel in paprika uit de oven

venkel in paprika uit de oven

Gevulde paprika is altijd goed eigenlijk. Zelf heb ik ook steeds meer plezier gekregen in het vullen van paprika’s. Ze lenen zich er uitstekend voor, ze garen voorbeeldig in een oven en ze laten zich met heel veel verschillende smaken combineren. Ik wilde wel eens een heel andere smaakcombinatie proberen en kwam bij mijn zoektocht uit bij venkel in paprika uit de oven. En omdat ik een beetje lui was heb ik gewoon de hele halve venkel in die paprika gestopt. Verrassend leuke combinatie, niet? En echt zo makkelijk! Het gerecht bevat 6.8 gram koolhydraten per gevulde helft.

Zuivel en nootjes

Naast de paprika en venkel, wordt het aroma bepaald door de toevoeging van zuivel (ricotta) en nootjes (pistaches). En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen van deze venkel in paprika uit de oven? Stel je er een zonnig terrasje bij voor, in een pittoresk smal Italiaans straatje. We moeten het deze corona-zomer vooral van onze fantasie hebben tenslotte. Maar oeh, dan loopt het water je toch in de mond?

Formaat

Het is wel belangrijk dat je een groot formaat paprika’s op de kop kunt tikken. Meestal zal het gewoon wel passen. Gewoon even opletten bij de aankoop, dat de venkelknollen niet te groot zijn en de paprika’s niet te klein. Natuurlijk kun je altijd de buitenste rok van een te grote venkel eraf halen. Echter, dat maakt het wel minder leuk. En omdat je het ricotta-pistache mengsel in de paprika legt, voordat de venkel er bij gaat, is de grootte van de paprika wel essentieel. Maar, als dat geregeld is, heb je wel een heel bijzonder gerecht. Prachtig om te zien en bijzonder smakelijk. Misschien nog wat veldsla erbij?

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkel in paprika uit de oven
venkel in paprika uit de oven

Zo maak je venkel in paprika uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


venkel in paprika uit de oven

Venkel in paprika

Bij deze venkel in paprika wordt het aroma mede bepaald door ricotta en pistache. En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen?
4.79 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per helft
kcal 144.63 koolhydraten 6.8 geiwitten 6.55 gvetten 9.18 gvezels 4.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de venkelknollen in tweeën. Verwijder de houtachtige vingers. Bewaar het venkelloof voor de garnering. Blancheer de venkelhelften 8 minuten in kokend water. Haal de groente uit het water en laat ze goed uitlekken.
  • Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en spoel ze schoon.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Bak de sjalot en het geperste knoflookteentje even aan in een eetlepel olie. Laat even afkoelen en doe over in een kom. Meng ricotta, fijngehakte pistachenoten erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de halve paprika's aan de binnenkant met het ricotta mengsel. Druk in elke helft een ½ venkel (met de bolle kant naar beneden). Zet de helften in de ovenschaal en besprenkel met wat olie.
  • Bak 30 minuten in de oven, of tot het gaar is.

Serveren

  • Strooi wat venkelloof over de groente voor het serveren. Lekker met een groene salade. Nou, dat wordt smullen…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


14 gedachten over “Venkel in paprika uit de oven”

  1. 5 sterren
    Zo lekker een sneetje voor het vocht. Voortaan doe ik al de gevulde paprika’s door de lengte, werkt lekkerder vind ik. Ik had er een tilapia visje bij en heb een beet blauwe kaas door het ricotta mengsel gedaan, vind ik ook lekker bij de venkel. De restjes venkel geschaafd voor vandaag in een salade 🤔🤔

  2. 5 sterren
    gewéldig toch, online ovenschotel venkel & paprika ingeven, en páts, meteen op dit recept gebotst waarvoor ik -hoe vaak overkomt je dat- werkelijk álle ingrediënten in huis heb 😀 Love it! Ziet er overheerlijk uit, bevestigd door de reacties, dus gaan we maken! Vraag: kan ik dit vandaag volledig preppen en klaar hebben en dan morgen gewoon in de oven duwen en ‘afbakken’ ?? Of wordt het dan ‘zompig’ …?

  3. 5 sterren
    Vandaag dit recept gemaakt, het was verrassend lekker! Ik had geen pistachenootjes in huis, maar wel walnoten. Deze gepeld, klein gemaakt en toegevoegd. Smaakte ook heerlijk. Heb het recept meteen afgedrukt. Gaan we zeker vaker op het menu zetten. Bedankt!

  4. Jacqueline S.

    5 sterren
    Na terugkomst van vakantie, bleken de venkelknollen jn de groentetuin flink gegroeid! Opeten, dus. Dit recept gemaakt. De venkelhelften pasten niet helemaal (eerlijk gezegd: bijna niet) in de paprikahelften, maar dat mocht de (kook-) pret niet drukken.
    Erbij een ovenschaaltje met zelf gekweekte tomaten 😋 en een stukje gebakken zalm. We hebben gesmuld! Ook hier voor herhaling vatbaar.

    Wat qua tijd wat tegenviel, was het doppen van de pistachenoten. Ik kon alleen ongepelde, gezouten nootjes vinden.

  5. 5 sterren
    Gisteren gegeten. P is even klaar met venkel, dus heb ik het gegeten op een dag dat ik alleen aan tafel zit. Wat sneu, hij weet niet wat ie gemist heeft, het was heerlijk. Voor mij de volle 5 sterren.

  6. m’n maag begint spontaan te knorren. Snel op speurtocht naar forse paprika’s. Dat gaat vast smaken. Garoeten uit de oost 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top