venkel in paprika uit de oven

Venkel in paprika uit de oven

Gevulde paprika is altijd goed eigenlijk. Zelf heb ik ook steeds meer plezier gekregen in het vullen van paprika’s. Ze lenen zich er uitstekend voor, ze garen voorbeeldig in een oven en ze laten zich met heel veel verschillende smaken combineren. Ik wilde wel eens een heel andere smaakcombinatie proberen en kwam bij mijn zoektocht uit bij venkel in paprika uit de oven. En omdat ik een beetje lui was heb ik gewoon de hele halve venkel in die paprika gestopt. Verrassend leuke combinatie, niet?

Zuivel en nootjes

Naast de paprika en venkel, wordt het aroma bepaald door de toevoeging van zuivel (ricotta) en nootjes (pistaches). En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen van deze venkel in paprika uit de oven? Stel je er een zonnig terrasje bij voor, in een pittoresk smal Italiaans straatje. We moeten het deze corona-zomer vooral van onze fantasie hebben tenslotte. Maar oeh, dan loopt het water je toch in de mond?

Formaat

Het is wel belangrijk dat je een groot formaat paprika’s op de kop kunt tikken. Meestal zal het gewoon wel passen. Gewoon even opletten bij de aankoop, dat de venkelknollen niet te groot zijn en de paprika’s niet te klein. Natuurlijk kun je altijd de buitenste rok van een te grote venkel eraf halen. Echter, dat maakt het wel minder leuk. En omdat je het ricotta-pistache mengsel in de paprika legt, voordat de venkel er bij gaat, is de grootte van de paprika wel essentieel. Maar, als dat geregeld is, heb je wel een heel bijzonder gerecht. Prachtig om te zien en bijzonder smakelijk. Misschien nog wat veldsla erbij?

venkel in paprika uit de oven

venkel in paprika uit de oven

Ook lekker:

Zo maak je venkel in paprika uit de oven

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


venkel in paprika uit de oven

Venkel in paprika

Bij deze venkel in paprika wordt het aroma mede bepaald door ricotta en pistache. En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen?
4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, ovengerecht
Voorbereiden: 15 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

6 gram koolhydraten per helft
Uit recept: 4 helften

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de venkelknollen in tweeën. Verwijder de houtachtige vingers. Bewaar het venkelloof voor de garnering. Blancheer de venkelhelften 8 minuten in kokend water. Haal de groente uit het water en laat ze goed uitlekken.
  • Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en spoel ze schoon.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Bak de sjalot en het geperste knoflookteentje even aan in een eetlepel olie. Laat even afkoelen en doe over in een kom. Meng ricotta, fijngehakte pistachenoten erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de halve paprika's aan de binnenkant met het ricotta mengsel. Druk in elke helft een ½ venkel (met de bolle kant naar beneden). Zet de helften in de ovenschaal en besprenkel met wat olie.
  • Bak 30 minuten in de oven, of tot het gaar is.
Serveren
  • Strooi wat venkelloof over de groente voor het serveren. Lekker met een groene salade. Nou, dat wordt smullen...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Venkel in paprika uit de oven”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

182 Shares
Share146
Pin36
Tweet