Ingrediënt: peterselie

Zowel droog als vers te gebruiken, vers zit natuurlijk veel meer smaak aan. Verse peterselie (platte!) liefst op ‘t laatst pas toevoegen. Gebruik het in stoofgerechten, bij worteltjes, soepen, saujes en omeletten. En natuurlijk als garnering.
per 100 gr: verse 1khd, gedroogd 41 khd



koolrabi waldorfsalade 10
Ik heb een Waldorfsalade altijd als iets feestelijks beschouwd. Waarschijnlijk ook ingegeven door het feit dat deze salade ontleend is aan het Waldorf Astoria Hotel […]

Waldorfsalade met koolrabi


3
Samen met de cranberrycompote vormt deze paddenstoelenpaté een feestelijke amuse of voor- of lunchgerecht. Perfect voor bijzondere dagen. Echter deze verrukkelijke paddenstoelenpaté moet je niet […]

Paddenstoelenpaté met cranberrycompote



knoflook garnalen 5
Tussen de middag mag ik graag een lekker, snel en warm gerechtje eten. Een tijdje geleden bakte ik deze verrukkelijke knoflookgarnalen. Met een flinke hand […]

Knoflookgarnalen met peterselie


champignon roomsaus 15
Deze champignon roomsaus is heel gemakkelijk te maken, het meest tijd vergt het inkoken. De roomsaus is de perfecte basis voor de verrukkelijke paddenstoelen risotto […]

Champignon roomsaus, koolhydraatarm




gevulde avocado met rivierkreeftjes 7
Oh gessie wat lekker! Hier word ik nou heel gelukkig van… Misschien zou deze Gevulde avocado met rivierkreeftjes wel het ultieme ‘hoe leer ik avocado […]

Gevulde avocado met rivierkreeftjes


bleekselderij courgettesoep 16
Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings […]

Bleekselderij courgettesoep met topping


gevulde champignons met kruiden, op een mooi bordje met wat sla, van bovenaf 9
Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons dan in de oven tegen de […]

Gevulde champignons met kruiden




rode paprikasoep met creme fraiche 36
Wat zou mijn keuken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van […]

Paprikasoep, zijdezacht en romig


edamame hummus van sojabonen, klaar om op te eten! 5
Edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke smeerdip gemaakt met mooie groene sojabonen en is misschien nog wel lekkerder dan de originele, die met kikkererwten wordt […]

Edamame hummus van sojabonen



spruitjes en pompoen met tomatensaus koolhydraatarm, opgemaakt bord, kleurrijk 6
Wat hebben we zitten smullen van deze spruitjes en pompoen in tomatensaus. Het is een heerlijke stoere ovenschotel en je kunt die heel goed vooraf […]

Spruitjes en pompoen in tomatensaus


spaghettipompoen met paddenstoelensaus-opgemaakt bord 20
De spaghettipompoen met paddenstoelensaus is echt verdomd makkelijk te maken en ik vond het een heel feestelijk klusje, ik werd er helemaal vrolijk van! De […]

Spaghettipompoen met paddenstoelensaus


courgette ei nestjes-koolhydraatarm recept. lekken met wat knapperige sla. od gewoon zo als tussendoortje. 15
Nee, ik weet het, het is geen mei, maar deze courgette ei nestjes kunnen in elk jaargetijde hoor. Courgette ei, paprika, ui en wat kruiden, […]

Courgette ei nestjes uit de oven



tarte tatin van witlof 43
In mijn koolhydraatrijke leven hadden we een favoriet: tarte tatin met witlof met een sausje. Die omgekeerde witloftaart was echt zó lekker! We aten dat […]

Tarte tatin van witlof


asperges met hollandaisesaus 9
Asperges kun je op veel verschillende manieren klaarmaken, maar vandaag gaan we delicaat smullen.  In het kader van meimaand aspergemaand een toprecept voor malse asperges […]

Asperges met hollandaisesaus en zalm


aspergetaart met zalm 35
Deze zalige aspergetaart met zalm is alweer het derde recept in het kader van de meimaand aspergemaand op mijn blog. Dit deeg in combinatie met […]

Aspergetaart met zalm



Pagina 1 van 3123