Feta walnotendip, mezze

We zijn bezig aan ons mezze vakantie thema. Na de mediterrane frisse tabouleh, volgt vandaag het tweede recept. Het is uiteraard koolhydraatarm.  Deze Feta walnotendip is niet alleen superlekker, maar ook nog eens supersnel te maken. De feta prakken, vervolgens hak je alle ingrediënten door elkaar en klaar ben je. Mezze eet je eigenlijk zoals Italiaanse antipasti of Spaanse tapas. Serveer ze als een borrelhapje, of zet een hele serie lekkere hapjes op tafel als hoofdgerecht. We maakten de feta walnotendip een avond van tevoren. Indien koel bewaard met cellofaan erover, kan dat prima. Eet bij de feta walnotendip een lekker koolhydraatarm (stok)broodje of crackers. Niet in huis of geen zin om ze te bakken? Rauwkost is ook lekker.

Ontstaan van een mezze vakantie thema

Het hele idee voor dit mezze vakantie thema is trouwens ontstaan toen we in mei het Straatmuzikantenfestival en de Streets of the World tentoonstelling bezochten. We gingen nog even wat eten bij de internationale food court op het Hembrugterrein in Zaandam. We aten daar ook een feta walnotendip. Die was echt heerlijk, maar ook nogal zoet. Vandaar dat wij dan onmiddellijk beginnen te fantaseren hoe wij dat zelf zouden doen. Noem het gerust beroepsdeformatie! Van het een komt het ander. En voordat je het weet beland je in een mezze vakantie thema. Vinden jullie dat heel erg? Nee toch?

Daarnaast hadden we nog een extra stimulans. Ons vriendinnetje Ineke wilde ‘een hapje mee-eten’, voordat ze terug naar Utrecht reisde.

feta walnotendip - mezze vakantie thema

 

Erbij een kaasbroodje of een koolhydraatarm stokbroodje?
Lekker voor toe? Citroentaart! Of bekijk de volledige Recepten-index.

Zo maak je de Feta walnotendip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Feta walnotendip, mezze

door Anna-Karina van Denderen
In het kader van het mezze vakantie thema. Eerst hadden we de mediterrane, frisse tabouleh en de lekker pittige worteldip. Vandaag alweer het derde recept: een supersnelle, smeuïge feta walnotendip.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, snel
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

3,5 gram koolhydraten voor 1 schaaltje
Koolhydraten 3.5 g

Uit recept

1 schaaltje

Ingrediënten

Bereiden

  • Prak de feta fijn met een vork.
  • Hak de kruimels feta, samen met alle andere ingrediënten, in een hakmolentje met trekkoord. Je kunt ook een keukenmachine gerbuiken. Proef en breng naar eigen wens op smaak met extra citroensap en/of sambal.
  • Voeg eventueel meer olijfolie toe, als je een dunnere dip wilt.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 107 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Feta walnotendip, mezze”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like