peer met gorgonzola en zoete dressing

Peer met gorgonzola en zoete dressing

Onze hele benedenverdieping, inclusief keuken, ligt momenteel weer helemaal overhoop in verband met stucwerk. We willen daar eigenlijk zo min mogelijk tijd verblijven. Omdat we dus een beetje aan het kamperen zijn in eigen huis, proberen we dat extra leuk te maken met ‘verwen-eten’. Dus op zoek naar snelle, maar super lekkere gerechtjes. Nou dan is deze peer met gorgonzola, walnoot en zoete dressing wel echt een voltreffer! (5.8 g koolhydraten pp) De peer schillen was het meeste werk. Verder is het eigenlijk een kwestie van op het bordje leggen en smullen maar! Nomnomnom! Wij zijn niet zo enorm streng in de leer en vinden dat zo’n koolhydraatbeperkte uitspatting – af en toe – uitstekend kan.  Wel een beetje blijven opletten met soort gerechtjes, want zoiets eet je natuurlijk niet dagelijks.

Advertentie

Zoete dressing met Steviala Sweet Bee

De heerlijk zoete dressing is op basis van Steviala Sweet Bee. Sinds ik een flesje op proef kreeg (dank Melissa!) ben ik ‘om’. Het heeft een lekkere honingachtige smaak en ook de substantie is uitstekend te verwerken. Zelf vind ik het lekvrije knijpflesje een uitkomst, geen geplak en geknoei. Gewoon knijpen, dopje weer dicht en klaar. De suikervrije ‘honing’ is niet heel goedkoop, maar wij doen er enorm lang mee. Meestal gebruik je in een recept maar een klein beetje namelijk. Voor onze echte pepernoten gebruikten we wel wat meer dan een kneepje. In deze zoete dressing is 1 kneepje ruim voldoende om precies de juiste smaak aan de peer met gorgonzola toe te voegen. Altijd zelf even proeven hoe je het zelf het lekkerst vindt!

Aantal koolhydraten

Peer met kaas en honing is een zeer beproefde combinatie en je kunt er eindeloos mee variëren. Vroeger at ik het heel vaak in allerlei vormen. Met een wat hardere uitgeholde peer met pittige blauwe kaas erin uit de oven (MJUMMIE!!! Kan ik van de winter wel weer eens maken!). NEVO geeft een waarde voor peer van 11.7 gram koolhydraten per 100 gram. Peer bevat dus wel wat meer koolhydraten. In het recept voor deze peer met gorgonzola gebruik je een kwart peer per portie, dat komt overeen met zo’n 45 gram peer. Bij elkaar bevat dit zalige gerechtje: calorieën 128.8 kcal ⋆ koolhydraten 5.8 g ⋆ eiwitten 3.1 g ⋆ vetten 10.25 g ⋆ vezels 1.2 g per portie.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

peer met gorgonzola en zoete dressing
peer met gorgonzola en zoete dressing

Ons werkeiland bewijst ook goede dienst als werkbank 😉

Zo maak je deze Peer met gorgonzola

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


peer met gorgonzola en zoete dressing

Peer met gorgonzola en zoete dressing

Lekkere simpele salade van peer met gorgonzola, walnoot en zoete dressing op basis van Steviala Sweet Bee. Een fantastische suikervrije ‘honing’.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 128.8 koolhydraten 5.8 geiwitten 3.1 gvetten 10.25 gvezels 1.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

DRESSING

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef en breng naar eigen inzicht op smaak.
  • Halveer een peer. Schil 1 helft en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en snijd de kaas in stukjes.
  • Verdeel de rucola over twee bordjes. Schik de peer erop, en verdeel de walnoten en kaas erover, besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk.
  • De gorgonzola dolce die wij gebruikten is een zachte, heel milde blauwschimmelkaas. Als je van pittiger houdt, neem dan gerust een andere variant!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “Peer met gorgonzola en zoete dressing”

  1. Lekker voorgerechtje zo te lezen, net boodschappen gedaan. Morgen uitproberen.
    Ik heb het uitgeprint lijkt me ook een leuk voorgerecht voor straks met de feestdagen.

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven