peer met gorgonzola en zoete dressing

Peer met gorgonzola en zoete dressing

Onze hele benedenverdieping, inclusief keuken, ligt momenteel weer helemaal overhoop i.v.m. stucwerk. We willen daar eigenlijk zo min mogelijk tijd verblijven. Omdat we dus een beetje aan het kamperen zijn in eigen huis, proberen we dat extra leuk te maken met ‘verwen-eten’. Dus op zoek naar snelle maar super lekkere gerechtjes. Nou dan is deze Peer met gorgonzola, walnoot en zoete dressing wel echt een voltreffer! De peer schillen was het meeste werk. Verder is het eigenlijk een kwestie van op het bordje leggen en smullen maar! Nomnomnom!

Zoete dressing met Steviala Sweet Bee

De heerlijk zoete dressing is op basis van Steviala Sweet Bee. Sinds ik een flesje op proef kreeg (dank Melissa!) ben ik ‘om’. Het heeft een lekkere honingachtige smaak en ook de substantie is uitstekend te verwerken. Zelf vind ik het lekvrije knijpflesje een uitkomst, geen geplak en geknoei. Gewoon knijpen, dopje weer dicht en klaar. De suikervrije ‘honing’ is niet heel goedkoop, maar wij doen er enorm lang mee. Meestal gebruik je in een recept maar een klein beetje namelijk. Voor onze echte pepernoten gebruikten we wel wat meer dan een kneepje. In deze zoete dressing is 1 kneepje ruim voldoende om precies de juiste smaak aan het voorgerecht toe te voegen. Altijd zelf even proeven hoe je het zelf het lekkerst vindt!

peer met gorgonzola en zoete dressing

Peer met gorgonzola is koolhydraatbeperkt

Peer met kaas en honing is een zeer beproefde combinatie en je kunt er eindeloos mee variëren. Vroeger at ik het heel vaak in allerlei vormen. Met een wat hardere uitgeholde peer met pittige blauwe kaas erin uit de oven (MJUMMIE!!! Kan ik van de winter wel weer eens maken!). NEVO geeft een waarde voor peer van 12 koolhydraten per 100 gram. Peer bevat dus relatief wel wat meer koolhydraten. In het recept gebruik je een kwart peer per portie, dat komt overeen met zo’n 50 gram (6 khd).

Wij zijn niet zo enorm streng in de leer en vinden dat zo’n koolhydraatbeperkte uitspatting – af en toe – uitstekend kan.  Een beetje opletten met soort gerechtjes, want zoiets eet je natuurlijk niet dagelijks.

peer met gorgonzola en zoete dressing

Ons werkeiland bewijst ook goede dienst als werkbank 😉

Keuken op 9 oktober
Keuken op 9 oktober

Ook lekker:

Zo maak je deze Peer met gorgonzola

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Peer met gorgonzola en zoete dressing


peer met gorgonzola en zoete dressing

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 12, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6,5 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten

Lekkere simpele salade van peer met gorgonzola, walnoot en zoete dressing op basis van Steviala Sweet Bee. Een fantastische suikervrije 'honing'.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef en breng naar eigen inzicht op smaak.
  2. Halveer een peer. Schil 1 helft en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en snijd de kaas in stukjes.
  3. Verdeel de rucola over twee bordjes. Schik de peer erop, en verdeel de walnoten en kaas erover. besprenkel met de dressing.* Serveer onmiddellijk.
  4. De gorgonzola dolce die wij gebruikten is een zachte, heel milde blauwschimmelkaas. Als je van pittiger houdt, neem dan gerust een andere variant!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Peer met gorgonzola en zoete dressing”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

472 Shares
Share150
Pin322
Tweet