Onze hele benedenverdieping, inclusief keuken, ligt momenteel weer helemaal overhoop in verband met stucwerk. We willen daar eigenlijk zo min mogelijk tijd verblijven. Omdat we dus een beetje aan het kamperen zijn in eigen huis, proberen we dat extra leuk te maken met ‘verwen-eten’. Dus op zoek naar snelle, maar super lekkere gerechtjes. Nou dan is deze Peer met gorgonzola, walnoot en zoete dressing wel echt een voltreffer! De peer schillen was het meeste werk. Verder is het eigenlijk een kwestie van op het bordje leggen en smullen maar! Nomnomnom!
Zoete dressing met Steviala Sweet Bee
De heerlijk zoete dressing is op basis van Steviala Sweet Bee. Sinds ik een flesje op proef kreeg (dank Melissa!) ben ik ‘om’. Het heeft een lekkere honingachtige smaak en ook de substantie is uitstekend te verwerken. Zelf vind ik het lekvrije knijpflesje een uitkomst, geen geplak en geknoei. Gewoon knijpen, dopje weer dicht en klaar. De suikervrije ‘honing’ is niet heel goedkoop, maar wij doen er enorm lang mee. Meestal gebruik je in een recept maar een klein beetje namelijk. Voor onze echte pepernoten gebruikten we wel wat meer dan een kneepje. In deze zoete dressing is 1 kneepje ruim voldoende om precies de juiste smaak aan het voorgerecht toe te voegen. Altijd zelf even proeven hoe je het zelf het lekkerst vindt!
Peer met gorgonzola is koolhydraatbeperkt
Peer met kaas en honing is een zeer beproefde combinatie en je kunt er eindeloos mee variëren. Vroeger at ik het heel vaak in allerlei vormen. Met een wat hardere uitgeholde peer met pittige blauwe kaas erin uit de oven (MJUMMIE!!! Kan ik van de winter wel weer eens maken!). NEVO geeft een waarde voor peer van 12 koolhydraten per 100 gram. Peer bevat dus relatief wel wat meer koolhydraten. In het recept gebruik je een kwart peer per portie, dat komt overeen met zo’n 50 gram (6 khd).
Wij zijn niet zo enorm streng in de leer en vinden dat zo’n koolhydraatbeperkte uitspatting – af en toe – uitstekend kan. Een beetje opletten met soort gerechtjes, want zoiets eet je natuurlijk niet dagelijks.

Ons werkeiland bewijst ook goede dienst als werkbank 😉
♥ Ook lekker:
- Ons favoriete taartje met peer.
- Salade met paprika en cranberry
- Of zoek met onze receptenzoeker
Zo maak je deze Peer met gorgonzola
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Peer met gorgonzola en zoete dressing
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 1 handje rucola
- ½ peer - rijp, 12 khd
- 20 g gorgonzola - dolce, of een andere soort naar keuze)
- 4 halve walnoten - 0,5 khd
DRESSING
- 1 el olijfolie - walnoot-
- 1 tl citroensap - 0,2 khd
- kneepje Steviala Sweet Bee
- snufje peper en zout
- mosterd - OPTIONEEL
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef en breng naar eigen inzicht op smaak.
- Halveer een peer. Schil 1 helft en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en snijd de kaas in stukjes.
- Verdeel de rucola over twee bordjes. Schik de peer erop, en verdeel de walnoten en kaas erover. besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk.
- De gorgonzola dolce die wij gebruikten is een zachte, heel milde blauwschimmelkaas. Als je van pittiger houdt, neem dan gerust een andere variant!
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |
Salade gemaakt voor bij de barbecue. Was erg lekker
Lekker voorgerechtje zo te lezen, net boodschappen gedaan. Morgen uitproberen.
Ik heb het uitgeprint lijkt me ook een leuk voorgerecht voor straks met de feestdagen.