Onze hele benedenverdieping, inclusief keuken, ligt momenteel weer helemaal overhoop in verband met stucwerk. We willen daar eigenlijk zo min mogelijk tijd verblijven. Omdat we dus een beetje aan het kamperen zijn in eigen huis, proberen we dat extra leuk te maken met ‘verwen-eten’. Dus op zoek naar snelle, maar super lekkere gerechtjes. Nou dan is deze peer met gorgonzola, walnoot en zoete dressing wel echt een voltreffer! (5.8 g koolhydraten pp) De peer schillen was het meeste werk. Verder is het eigenlijk een kwestie van op het bordje leggen en smullen maar! Nomnomnom! Wij zijn niet zo enorm streng in de leer en vinden dat zo’n koolhydraatbeperkte uitspatting – af en toe – uitstekend kan. Wel een beetje blijven opletten met soort gerechtjes, want zoiets eet je natuurlijk niet dagelijks.
Zoete dressing met Steviala Sweet Bee
De heerlijk zoete dressing is op basis van Steviala Sweet Bee. Sinds ik een flesje op proef kreeg (dank Melissa!) ben ik ‘om’. Het heeft een lekkere honingachtige smaak en ook de substantie is uitstekend te verwerken. Zelf vind ik het lekvrije knijpflesje een uitkomst, geen geplak en geknoei. Gewoon knijpen, dopje weer dicht en klaar. De suikervrije ‘honing’ is niet heel goedkoop, maar wij doen er enorm lang mee. Meestal gebruik je in een recept maar een klein beetje namelijk. Voor onze echte pepernoten gebruikten we wel wat meer dan een kneepje. In deze zoete dressing is 1 kneepje ruim voldoende om precies de juiste smaak aan de peer met gorgonzola toe te voegen. Altijd zelf even proeven hoe je het zelf het lekkerst vindt!
Aantal koolhydraten
Peer met kaas en honing is een zeer beproefde combinatie en je kunt er eindeloos mee variëren. Vroeger at ik het heel vaak in allerlei vormen. Met een wat hardere uitgeholde peer met pittige blauwe kaas erin uit de oven (MJUMMIE!!! Kan ik van de winter wel weer eens maken!). NEVO geeft een waarde voor peer van 11.7 gram koolhydraten per 100 gram. Peer bevat dus wel wat meer koolhydraten. In het recept voor deze peer met gorgonzola gebruik je een kwart peer per portie, dat komt overeen met zo’n 45 gram peer. Bij elkaar bevat dit zalige gerechtje: calorieën 128.8 kcal ⋆ koolhydraten 5.8 g ⋆ eiwitten 3.1 g ⋆ vetten 10.25 g ⋆ vezels 1.2 g per portie.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Ons werkeiland bewijst ook goede dienst als werkbank 😉
Zo maak je deze Peer met gorgonzola
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Peer met gorgonzola en zoete dressing
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 handje rucola
- 90 g peer, schoon gewogen, ½
- 20 g gorgonzola, dolce, of een andere soort naar keuze)
- 4 halve walnoot
DRESSING
- 1 el olijfolie, of walnootolie
- 1 tl citroensap
- kneepje honingvervanger
- snufje peper en zout
Optioneel
- mosterd, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef en breng naar eigen inzicht op smaak.
- Halveer een peer. Schil 1 helft en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en snijd de kaas in stukjes.
- Verdeel de rucola over twee bordjes. Schik de peer erop, en verdeel de walnoten en kaas erover, besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk.
- De gorgonzola dolce die wij gebruikten is een zachte, heel milde blauwschimmelkaas. Als je van pittiger houdt, neem dan gerust een andere variant!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Salade gemaakt voor bij de barbecue. Was erg lekker
Lekker voorgerechtje zo te lezen, net boodschappen gedaan. Morgen uitproberen.
Ik heb het uitgeprint lijkt me ook een leuk voorgerecht voor straks met de feestdagen.