Gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Vandaag deel ik deze getverdemmes lekkere gegrilde paprika met citroendressing en cranberry. Een prachtig koolhydraatarm voorgerecht, geschikt voor alle seizoenen. Ik krijg er gelijk een heel zonnig humeur van! Jemig, die kleuren alleen al! Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat maar ik wil zoiets dan echt onmiddellijk verorberen. Dat kan nooit slecht voor je zijn. De ingrediëntenlijst is trouwens uiterst overzichtelijk, de meeste ingrediënten gaan in de dressing. Wij aten het als voorgerecht, dan is het recept voldoende voor 4 personen, 3,3 gr khd pp. Maak je het als lunch, dan is het eerder geschikt voor twee personen en bevat het 6,6 gr khd per persoon.

Felle kleuren

Normaal gesproken zweer ik bij rode paprika, want die is lekker zoet en vol van smaak. Maar voor deze gegrilde paprika met citroendressing nam ik een groene en een gele paprika. De smaak van de groene paprika is ietsje bitter en de gele zoet en lekker fris. Maar eerlijk gezegd nam ik die gele paprika vooral voor de kleur. Samen met de rode cranberry’s is het een mooi fel gekleurd bordje vol met gezonde dingen geworden!  Het oog wil ook wat tenslotte. 

gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Smaakfeest

We hebben al eerder een bijzonder smaakvolle zoete Geroosterde paprika salade gedeeld, die is echter niet veganistisch. Deze gegrilde paprika is totaal anders qua smaak, is bovendien wel veganistisch en staat ook iets sneller op tafel. Dat laatste komt doordat ik de paprika’s redelijk kort tussen de tafelgrill legde in plaats van in de oven roosterde. Door het grillen krijgen de paprika’s hun diepe volle smaak. Dat grillen moet je trouwens niet overdrijven, het is lekker als de paprika nog een beetje stevig is. Ook de grillstrepen wil ik niet keizwart, dat is me te ongezond.

Deze gegrilde paprika met citroendressing en cranberry is echt één groot smaakfeest, bij elke hap proef je weer iets anders. De combinatie van de citroendressing en cranberry is prettig fris.

The making off – fotoserie – gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Ook lekker:

Zo maak je gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Door Anna-Karina Geplaatst juli 13, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 3,3 gr khd pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Deze gegrilde paprika met citroendressing en cranberry is echt één groot smaakfeest, bij elke hap proef je weer iets anders. De combinatie van de citroendressing en cranberry is prettig fris.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de paprika's schoon en snijd elke paprika in 8 stukken. Olie een tafelgrill of grillpan in en grill de paprika een minuut of 5 tot er leuke grillstrepen op zitten.
  2. Ontdooi de cranberry's met een paar druppels zoetstof in een steelpannetje.
  3. Hak de muntblaadjes en rozemarijnnaaldjes voor de dressing fijn en klop ze met de olie, azijn, teentje geperste knoflook, citroenrasp en -sap tot een mooie dressing. Roer de cranberry's erdoor. Proef en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  4. Schik de paprika op 4 bordjes en schep wat dressing en cranberry's erover. Hak de walnoten grof en verdeel ze over de bordjes. Maal er ten slotte nog wat peper over.
  5. Je kunt het gerecht lauwwarm serveren of helemaal afgekoeld, beide even lekker!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.