Gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Vandaag deel ik deze getverdemmes lekkere gegrilde paprika met citroendressing en cranberry. Een prachtig koolhydraatarm voorgerecht, geschikt voor alle seizoenen. Ik krijg er gelijk een heel zonnig humeur van! Jemig, die kleuren alleen al! Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat maar ik wil zoiets dan echt onmiddellijk verorberen. Dat kan nooit slecht voor je zijn. De ingrediëntenlijst is trouwens uiterst overzichtelijk, de meeste ingrediënten gaan in de dressing. Wij aten het als voorgerecht, dan is het recept voldoende voor 4 personen, 3.9 gram koolhydraten pp. Maak je het als lunch, dan is het recept geschikt voor twee personen, reken dan dus het dubbele 7.8 g khd pp.

Felle kleuren

Normaal gesproken zweer ik bij rode paprika, want die is lekker zoet en vol van smaak. Maar voor deze gegrilde paprika met citroendressing nam ik een groene en een gele paprika. De smaak van de groene paprika is ietsje bitter en de gele zoet en lekker fris. Maar eerlijk gezegd nam ik die gele paprika vooral voor de kleur. Samen met de rode cranberry’s is het een mooi fel gekleurd bordje vol met gezonde dingen geworden!  Het oog wil ook wat tenslotte.

Smaakfeest

We hebben al eerder een bijzonder smaakvolle zoete Geroosterde paprika salade gedeeld, die is echter niet veganistisch. Deze gegrilde paprika is totaal anders qua smaak, is bovendien wel veganistisch en staat ook iets sneller op tafel. Dat laatste komt doordat ik de paprika’s redelijk kort tussen de tafelgrill legde in plaats van in de oven roosterde. Door het grillen krijgen de paprika’s hun diepe volle smaak. Dat grillen moet je trouwens niet overdrijven, het is lekker als de paprika nog een beetje stevig is. Ook de grillstrepen wil ik niet keizwart, dat is me te ongezond.

Deze gegrilde paprika met citroendressing en cranberry is echt één groot smaakfeest, bij elke hap proef je weer iets anders. De combinatie van de citroendressing en cranberry is prettig fris.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Zo maak je gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Gegrilde paprika met citroendressing en cranberry

Deze gegrilde paprika met citroendressing en cranberry is echt één groot smaakfeest, bij elke hap proef je weer iets anders. De combinatie van de citroendressing en cranberry is prettig fris.
5 van 2 stemmen

Aangepast in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 85

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 121.43 koolhydraten 3.9 geiwitten 1.57 gvetten 10.45 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de paprika’s schoon en snijd elke paprika in 8 stukken. Olie een tafelgrill of grillpan in en grill de paprika een minuut of 5 tot er leuke grillstrepen op zitten.
  • Ontdooi de cranberry’s met een paar druppels zoetstof in een steelpannetje.
  • Hak de muntblaadjes en rozemarijnnaaldjes voor de dressing fijn en klop ze met de olie, azijn, teentje geperste knoflook, citroenrasp en -sap tot een mooie dressing. Roer de cranberry’s erdoor. Proef en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Schik de paprika op 4 bordjes en schep wat dressing en cranberry’s erover. Hak de walnoten grof en verdeel ze over de bordjes. Maal er ten slotte nog wat peper over.
  • Je kunt het gerecht lauwwarm serveren of helemaal afgekoeld, beide even lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


1 gedachte over “Gegrilde paprika met citroendressing en cranberry”

  1. Dank je wel voor dit recept. Ik vond het erg lekker. Makkelijk zo, op deze manier de paprika’s te grillen, het is zo klaar eigenlijk.
    Een blijfrecept dus. Op naar de volgende salade van jouw hand die ik ga proberen 🙂 Ik ben fan hoor.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top