7 x zomerse salades

7 x zomerse salades

Vandaag schotelen we jullie 7 x zomerse salades voor.  We kondigden vorige week al aan dat we in de zomermaanden een soort van reces houden. We posten in plaats 2 nieuwe recepten 1 nieuw recept, en daarbij elke week een lekker overzicht van onze favorieten in een bepaalde categorie. Vandaag nog niet helemaal gelukt, want er zit stiekem toch een heerlijke gloednieuwe bieten salade bij. Maar daar hebben jullie vast geen bezwaar tegen? Mocht je nog een broodje zoeken voor bij de salade dan is dit Keto Italiaanse platbrood echt een aanrader!

Advertentie

7 x zomerse salades

De zomer is voor veel mensen bij uitstek de tijd voor lekkere salades. Wij eten het hele jaar door allerlei salades, dat is ook wel te zien op ons foodblog. Toen ik aan dit bericht begon stonden er 129 salades online en daar ga ik nu een selectie van maken. Het is een combinatie van onze persoonlijke keus en de salade recepten die het best scoren binnen de categorie ‘zomer’.  Ben je er klaar voor? Daar komen de  7 x zomerse salades!

7 x zomerse salades

1. Snelle bietensalade

Komt die je niet bekend voor? Dat klopt helemaal, want die pas vandaag verschenen. Je krijgt dus deze week stiekem toch gewoon twee nieuwe recepten. Deze zomerse bietensalade is zo lief om te zien op dat roze bordje. Extra mooi. Ik denk trouwens dat kinderen ‘m ook heel lekker gaan vinden. Misschien dan een beetje zuiniger met de mierikswortel? 

Snelle bietensalade

snelle bietensalade
Deze heerlijke, frisse en snelle bietensalade staat met 7 minuten op tafel. Je zou de bietensalade deels ook vooraf al kunnen maken en lekker koud zetten tot gebruik. 
Bekijk ’t recept

2. Zomerse komkommerbowl met zalm en tomaat

Komkommer is misschien wel het meest verwerkt in zomerse salades, terecht want komkommer is een zeer verfrissende groente. Mocht je opeens zin krijgen in een ander soort gerecht met komkommer dan klik je gewoon op het ingrediënt komkommer.

Komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat

komkommerbowl met zalm
Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Omdat je de tomaat roostert in de oven geef je het gerecht gelijk al een mediterraan tintje mee.
Bekijk ’t recept

3. Venkelsalade met passie!

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Ik ben dol op salades waar een beetje fruit in zit verwerkt. En op deze manier met die zalige passievruchtendressing. oh… dat vind ik onweerstaanbaar lekker! Het maakt de salade ook een beetje bijzonder en daardoor extra geschikt om op tafel te zetten als je met vrienden een barbecue organiseert. 

Venkelsalade met passie!

In deze venkelsalade met passie vormen het (licht)bittere van de venkel en het aromatische zoet van de passievrucht een onweerstaanbare combinatie.
Bekijk ’t recept

4. Koolrabi carpaccio

Ziet dit bordje er niet geweldig subtiel uit? Ik word zelf al heel blij van alleen het kijken naar mooi eten. Voor mij mag het er simpel uitzien, het hoeft heus niet altijd spektakel te zijn. Door het uiterlijk van dit bordje neem ik vanzelf heel bewust de tijd om te proeven. En dat werkt goed, want zo breng je ook veel sneller een seintje naar je hersenen dat je verzadigd bent. 

Koolrabi carpaccio

koolrabi carpaccio
Bij deze koolrabi carpaccio zorgt de koolrabi voor een fantastische *knak*. De smaak accentueren we met kappertjes, mosterd, pijnboompitjes en Parmezaan!
Bekijk ’t recept

5. Tabouleh – voor bij een mezze tafel

Heb je een kluppie vrienden te eten, of organiseer je met buren of familie een uitgebreide sharing dinner? Maak eens een grote schaal van deze overheerlijke tabouleh! Geheid dat men je het recept vraagt. Je mag het onder vermelding van onze website naar hartenlust met ze delen!  Er staan trouwens in de categorie mezze nog veel meer lekkere hapjes om te sharen

Tabouleh – koolhydraatarme mezzes op tafel

tabouleh - mezze
Voor genoeglijke koolhydraatarme 'vakantiesferen thuis' kies je uit een keur van koolhydraatarme mezzes. Bijvoorbeeld deze frisse (vegan) tabouleh met tomaat, komkommer en munt.
Bekijk ’t recept

6. Snijbiet salade met aardbei

Dit is ook weer zo’n lekkertje. Sommige mensen eten nauwelijks fruit meer als ze ketogeen eten. Ik vind dat zo jammer, in fruit zitten ook hele nuttige voedingsstoffen namelijk. Eet wel zoveel mogelijk de hele vrucht. Om het aantal koolhydraten te beperken verwerken wij graag wat fruit in onze zomerse salades. En wat kun je dan beter hebben dan aardbeien, die worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd toch? 

Snijbiet salade met aardbei

snijbiet salade met aardbei
Bijzondere snelle snijbiet salade met aardbei die moet je absoluut proberen. De aardse smaak van snijbiet combineert perfect met het zoet van de aardbeien.
Bekijk ’t recept

7. Peer met gorgonzola en zoete dressing

Als laatste van de 7 x zomerse salades eigenlijk iets wat je ook als een soort dessert kunt beschouwen. De beproefde smaakcombinatie van blauwschimmelkaas en peer behoeft eigenlijk niet eens nadere uitleg. Dat is gewoon lekker! We gebruiken voor de dressing suikervrije honing Steviala Sweet Bee. Die zit in een lekvrij knijpflesje, geen geplak en geknoei. Gewoon knijpen, dopje weer dicht en klaar. Niet goedkoop, maar zó lekker en je doet er heel lang mee!!

Peer met gorgonzola en zoete dressing

peer met gorgonzola en zoete dressing
Lekkere simpele salade van peer met gorgonzola, walnoot en zoete dressing op basis van Steviala Sweet Bee. Een fantastische suikervrije ‘honing’.
Bekijk ’t recept

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven