Taartje met peer en kaas, sappig! 25


Bij dit sublieme, sappige Taartje met peer en kaas (4 gr. khd per stukje) heb ik veel moeite moeten doen om iets voor mijn heer Hans te bewaren! Schandalig, zo lekker… Voor dit taartje met peer gebruikte ik een stukje St Albray, die had een leuke 35% sticker, daar zeg je geen ‘NEE’ tegen toch? Mocht je nou brie met of zonder zo’n sticker hebben is dat ook prima. Alle kaas die je zelf lekker vind kun je gebruiken voor je taartje met peer. Van mild tot lekker pittige schimmelkaas. Als je vlees eet, kun je zelfs -uitgebakken- spek overwegen. Mocht je helemaal niet van kaas houden (dat lijkt me zo onhandig) dan laat je de kaas achterwege, dan heb je een zoet taartje. Vast ook lekker, doe er dan wat koekkruiden op.

Peren!

Mijn heer Hans eet graag een peertje bij het ontbijt, daar krijgt hij nooit genoeg van. Een van de leukste dingen is dan ook om hem een peer zien schillen en eten. Echt een feestje, als het een echt toffe peer is loopt het sap helemaal via zijn pols naar zijn ellebogen, zo leuk! Eigenlijk hoor je al aan het geluid bij het schillen of dat peertje lekker zal zijn. Zelf vind ik fruit in combinatie met hartig vooral onweerstaanbaar lekker. Dus dit taartje met peer én kaas is voor mij puur genieten. Zowel koud als warm een traktatie!

taartje met peer en kaas

Dit taartje met peer is koolhydraatbeperkt

Hoewel je dit gerecht op allerlei momenten in kunt zetten adviseer ik het hartige taartje met peer als luxe afsluiting van een maaltijd, da’s weer eens wat anders! Zo’n perentaartje bevat uiteraard wel wat meer koolhydraten dan een taartje zonder fruit. Reken op 4 gr. khd per stukje. Ik heb het recept voor dit Taartje met peer en kaas daarom in de categorie koolhydraatbeperkt geplaatst. Als je bij NEVO in de lijst kijkt vind je een waarde van 12 koolhydraten per 100 gram. Ik heb een hele peer gebruikt die woog (schoongemaakt) 180 gram, dat was vrij veel, je zou ook wat minder peer in het taartje kunnen doen.

taartje met peer en kaas

 

taartje met peer en kaas

Kijk hier voor andere lekkernijen hartig of zoet.

Zo maak je het Taartje met peer en kaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Taartje met peer en kaas, sappig!

Door Anna-Karina Geplaatst september 19, 2017

 • Aantal of hoeveelheid: 8 stukjes
 • Koolhydraten: 4 gr. khd per stukje (8 stukjes uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten
 • Kooktijd: 30 minuten
 • Klaar in: 45 minuten

Bij dit sublieme, sappige Taartje met peer en kaas heb ik veel moeite moeten doen om een stukje voor mijn heer Hans te bewaren, oh wat een heerlijkheid!

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenschaal van 15 x 20 cm met ingevet bakpapier. (plakt nogal)
 2. Smelt de boter op laag vuur. Scheur de mozzarella in stukjes boven de boter en laat zacht worden terwijl je roert met een houten lepel. De mozzarella ligt na een paar minuten als een soort kauwgombal in de boter.
 3. Voeg het amandelmeel toe en roer stevig door tot je een egale deegmassa hebt. Maak het deeg een beetje zoet met wat Sweet bee (suikervije honing) of andere zoetstof.
 4. Doof het vuur en breek het ei boven het deeg, roer onmiddellijk door tot het ei helemaal is opgenomen. Stort het warme deeg in de beklede vorm.
 5. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in 8 parten. Snijd de kaas in plakken.
 6. Druk de kaas en de parten peer half in het deeg en leg er stukken walnoot tussen. Bestrijk alles ten slotte met wat Steviala sweet bee.
 7. Bak het taartje eerst 10 minuten, dek dan af met aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten. Controleer de gaarheid. Til het taartje uit de vorm en laat even wat afkoelen.Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijdt in 8 stukken. Zowel koud als warm een ware traktatie!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet
Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 gedachten over “Taartje met peer en kaas, sappig!

 • Astrid

  Ik heb het nu de tweede keer gemaakt en er is iets aan het taartje wat niet klopt voor mij. Het is lekker, maar OK lekker en niet overheerlijk en dat had ik wel verwacht 😉 Smaakt het deeg te kazig? Ik weet het niet.

  Heb je nog ergens een recept waar je gebruik maakt van dit ‘deeg’? Dan moet ik dat eens proberen om te zien of het deeg het ‘probleem’ is of de peer en kaas combi.

   • Astrid

    Ik ga de tarte tatin eens maken. Lijkt me een gelijkaardig deeg te zijn. Misschien dat ik dat heerlijk vind.
    Nogmaals bedankt voor de superrecepten. Die mislukken nu eens (bijna) nooit 😉 Zoveel werk dat jij er in wil steken en zomaar, voor niks…

 • Bianca

  Steeds kwam dit recept langs. En vandaag kwam het ervan. Wow wat kan zoiets overheerlijks zo makkelijk te maken zijn. Ik dacht er veel te moeilijk over. Heerlijk en nog maar 4 stukjes over in de koelkast. Het zout van de kaas en dan de volgende hap het zoet van de peer mmm dit eet je met je ogen dicht. Wat een feestje. Heel erg bedankt weer.

   • Ineke

    Ik heb hem gemaakt. Yummy wat heerlijk!
    Aan invriezen kom ik nu niet toe. Gaat snel genoeg op.
    Ik heb hem 10 min. langer laten bakken. Ik gebruik ‘Sweet like syrup’ Maple smaak van De Tuinen als zoetstof. Heerlijk spul.

    Ik ga uitproberen of ik het deeg ook als basis kan gebruiken voor andere taartjes bv in muffinbakjes, En dan garneren met nootjes, of stukjes gewelde abrikoos etc. etc.

 • Hilde

  Maar 1 probleem met dit taartje dat ikmet brie maakte: het is vééél te lekker. Ik kon er haast niet afblijven…
  Het was even zoeken of ik de oven op boven- en onderwarmte moest zetten of gewoon op hete lucht. Dat laatste leek me het beste, anders werd het niet bruin. Dit maak ik zeker nog, met roquefort bv.
  Heel erg bedankt voor de lekkere recepten

 • trudie

  Heb het perentaartje net gebakken kan alleen niet zien of dat het gaar is met die gesmolten kaas
  Ook is het aan de bovenkant niet echt bruin geworden, nou maar afwachten hoe het smaakt als het af gekoeld is

 • Nellie

  Taartje gebakken was heerlijk ook een stukje meegegeven aan de roeiers die in Amsterdam het lichtjestocht roeiden zij vonden het ook heerlijk. Vandaag gaan we er weer één maken.

 • Xaris Delfos

  Wat een feestelijk taartje alleen het zien daarvan loopt het water mij in de mond en gelukkig kan ik de ingrediënten hier ook kopen.Een vervanging van kokosmeel heb ik nog niet kunnen vinden,misschien straks als het weer wat minder warm is de stad maar eens in.Bedankt voor de heerlijke recepten!

 • Rita

  Oooooo, wat ziet dit er weer zalig uit. Ik zit nog 14 dagen op de camping ( erg fijn), maar moet het doen met een mini, mini oventje. Dus niets van al deze zaligheden die bij Anna Karina vandaan komen. Bij thuiskomst eerst een heupoperatie en dan BAKKEN. Ik kan niet wachten.

 • Gaby

  Goedemorgen
  Nou vind ik kaas wel lekker maar niet de Franse schimmelkaasjes .
  Kan het ook met goudse belegen kaas?
  Lijkt mij namelijk een heerlijk nagerecht .