Taartje met peer en kaas, sappig! 20


Bij dit sublieme, sappige Taartje met peer en kaas (4 gr. khd per stukje) heb ik veel moeite moeten doen om iets voor mijn heer Hans te bewaren! Schandalig, zo lekker… Voor dit taartje met peer gebruikte ik een stukje St Albray, die had een leuke 35% sticker, daar zeg je geen ‘NEE’ tegen toch? Mocht je nou brie met of zonder zo’n sticker hebben is dat ook prima. Alle kaas die je zelf lekker vind kun je gebruiken voor je taartje met peer. Van mild tot lekker pittige schimmelkaas. Als je vlees eet, kun je zelfs -uitgebakken- spek overwegen. Mocht je helemaal niet van kaas houden (dat lijkt me zo onhandig) dan laat je de kaas achterwege, dan heb je een zoet taartje. Vast ook lekker, doe er dan wat koekkruiden op.

Peren!

Mijn heer Hans eet graag een peertje bij het ontbijt, daar krijgt hij nooit genoeg van. Een van de leukste dingen is dan ook om hem een peer zien schillen en eten. Echt een feestje, als het een echt toffe peer is loopt het sap helemaal via zijn pols naar zijn ellebogen, zo leuk! Eigenlijk hoor je al aan het geluid bij het schillen of dat peertje lekker zal zijn. Zelf vind ik fruit in combinatie met hartig vooral onweerstaanbaar lekker. Dus dit taartje met peer én kaas is voor mij puur genieten. Zowel koud als warm een traktatie!

taartje met peer en kaas

Dit taartje met peer is koolhydraatbeperkt

Hoewel je dit gerecht op allerlei momenten in kunt zetten adviseer ik het hartige taartje met peer als luxe afsluiting van een maaltijd, da’s weer eens wat anders! Zo’n perentaartje bevat uiteraard wel wat meer koolhydraten dan een taartje zonder fruit. Reken op 4 gr. khd per stukje. Ik heb het recept voor dit Taartje met peer en kaas daarom in de categorie koolhydraatbeperkt geplaatst. Als je bij NEVO in de lijst kijkt vind je een waarde van 12 koolhydraten per 100 gram. Ik heb een hele peer gebruikt die woog (schoongemaakt) 180 gram, dat was vrij veel, je zou ook wat minder peer in het taartje kunnen doen.

taartje met peer en kaas

 

taartje met peer en kaas

Kijk hier voor andere lekkernijen hartig of zoet.

Zo maak je het Taartje met peer en kaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Taartje met peer en kaas, sappig!

Door Anna-Karina Geplaatst september 19, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 8 stukjes
  • Koolhydraten: 4 gr. khd per stukje (8 stukjes uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Bij dit sublieme, sappige Taartje met peer en kaas heb ik veel moeite moeten doen om een stukje voor mijn heer Hans te bewaren, oh wat een heerlijkheid!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenschaal van 15 x 20 cm met ingevet bakpapier. (plakt nogal)
  2. Smelt de boter op laag vuur. Scheur de mozzarella in stukjes boven de boter en laat zacht worden terwijl je roert met een houten lepel. De mozzarella ligt na een paar minuten als een soort kauwgombal in de boter.
  3. Voeg het amandelmeel toe en roer stevig door tot je een egale deegmassa hebt. Maak het deeg een beetje zoet met wat Sweet bee (suikervije honing) of andere zoetstof.
  4. Doof het vuur en breek het ei boven het deeg, roer onmiddellijk door tot het ei helemaal is opgenomen. Stort het warme deeg in de beklede vorm.
  5. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in 8 parten. Snijd de kaas in plakken.
  6. Druk de kaas en de parten peer half in het deeg en leg er stukken walnoot tussen. Bestrijk alles ten slotte met wat Steviala sweet bee.
  7. Bak het taartje eerst 10 minuten, dek dan af met aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten. Controleer de gaarheid. Til het taartje uit de vorm en laat even wat afkoelen.Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijdt in 8 stukken. Zowel koud als warm een ware traktatie!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 gedachten over “Taartje met peer en kaas, sappig!