Het stortregende in Zaandam toen we achter ons heerlijke bordje bleekselderijsalade met puntpaprika zaten. Een vleugje sinaasappel en de munt geven de salade een bijzonder […]
Ingrediënt: walnoten
Onze hele benedenverdieping, inclusief keuken, ligt momenteel weer helemaal overhoop i.v.m. stucwerk. We willen daar eigenlijk zo min mogelijk tijd verblijven. Omdat we dus een […]
We hadden eens ergens onderweg een potje walnotenpesto gekocht. Zeer naar tevredenheid. Zelfs in die mate lekker, dat het potje – dat van bescheiden omvang […]
Deze peperkoek met walnoten mag je met recht een echte lowcarb ontbijtkoek noemen, met slechts 0,93 gr. koolhydraten per plak van 30 gram! Verbazend lekker […]
We zijn bezig aan ons mezze vakantie thema. Na de mediterrane frisse tabouleh, volgt vandaag het tweede recept. Het is uiteraard koolhydraatarm. Deze Feta walnotendip […]
Vandaag deel ik deze getverdemmes lekkere gegrilde paprika met citroendressing en cranberry. Een prachtig koolhydraatarm voorgerecht, geschikt voor alle seizoenen. Ik krijg er gelijk een […]
Ik denk dat een koolhydraatarm ontbijt bij veel mensen vaak bestaat uit Griekse yoghurt met ‘iets’ erin. Zo’n bakje zuivel eet nu eenmaal lekker makkelijk […]
Als ik in vroeger dagen wat betreft eten een feestelijk gevoel wilde creëren, dan zette ik steevast gevulde witlofbootjes op het menu. Daar ging echter […]
Tralala, het ei is gelegd, de hartige rabarbersoep is klaar voor de wereld! De meeste mensen bereiden en eten rabarber als fruit, dat wil zeggen […]
Deze smaakvolle zomerse Indiase rijstsalade is in een mum van tijd klaar. Hoewel de rijstsalade direct geschikt is voor consumptie kun je ‘m ook een […]
Het eten van pasta is al geruime tijd afgezworen in Huize van Dee, maar als ik moet zeggen wat ik het meeste daarvan mis, dan […]
Zoals jullie wellicht hebben meegekregen gaan we verhuizen (september 2018 pas hoor). Ons huis moest fotoproof spic & span worden gemaakt voor de foto’s op […]
Deze luchtige karamel ricotta met walnoten was het dessert in een uitgebreide lunch met gasten. Vroeger was ik nooit zo van de toetjes. Tegenwoordig vind […]
Vaak kun je uit de naam van een exotisch gerecht wel afleiden wat voor soort culinaire geneugte het is. Het woord esfenaj deed bij mij […]
Ik heb een Waldorfsalade altijd als iets feestelijks beschouwd. Waarschijnlijk ook ingegeven door het feit dat deze salade ontleend is aan het Waldorf Astoria Hotel […]
Samen met de cranberrycompote vormt deze paddenstoelenpaté een feestelijke amuse of voor- of lunchgerecht. Perfect voor bijzondere dagen. Echter deze verrukkelijke paddenstoelenpaté moet je niet […]
Bij dit sublieme, sappige Taartje met peer en kaas (4 gr. khd per stukje) heb ik veel moeite moeten doen om iets voor mijn heer […]
Deze notencake met appel is mijn 1e experiment met lupinemeel. Zeer geslaagd mag ik wel zeggen. Als je op zoek bent naar een alternatief voor […]