koolhydraatarme tomatenmuffins

Koolhydraatarme tomatenmuffins

Grappig hè, die slurfjes eraan? Hoe dat komt? Geen idee! Maar het is wel een extra leuk gezicht. Van echt goede koolhydraatarme brood-achtigen kunnen we nooit genoeg recepten hebben. Deze versgebakken koolhydraatarme tomatenmuffins kun je beleggen, maar eigenlijk is dat niet eens echt nodig want ze smaken op zich al verrukkelijk! Lekker hartig door de gedroogde tomaatjes (op olie), Parmezaanse kaas en het kruidenzout. Ze zijn goed voedzaam en een muffin bevat met onze ingrediënten toch maar 1.75 gram koolhydraten.  Ik heb 10 muffins gemaakt in een muffinvorm met siliconen inzetvormpjes. Ideaal qua vorm en ook perfect passend bij de smaak, want zo’n muffin geeft net wat meer een luxe gevoel dan ‘ordinaire’ sneetjes koolhydraatarm brood. Mocht je liever een heel broodje bakken kan dat natuurlijk ook prima. Dan zou ik wel 2x het recept nemen en zelf even goed de baktijd in de gaten houden, die zal mogelijk iets langer zijn.

Advertentie

Topbroodje & bewaren

Hoewel in de koolhydraatarme tomatenmuffins amandelmeel verwerkt is, proefje dat eigenlijk helemaal niet terug. Dat was ook de eerste opmerking die mijn heer Hans maakte toen hij moest proeven. De tomatenmuffins waren nog warm en hij vond ze geweldig! Totaal geen droog mondgevoel en ook de soms wat sponzige structuur van psylliumvezels ontbreekt. Echt een topbroodje dus! We zijn blij met deze heerlijke toevoeging aan ons arsenaal van broodachtigen. Ik heb ze per twee in een ziplockzakje gedaan. Een deel om in te vriezen en daarnaast een viertal, voor de komende dagen, in de koelkast gelegd. Omdat er geen conserveermiddel in dit brood zit bewaar je ze het beste koel. Zo’n 3 dagen moet wel lukken.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme tomatenmuffins

Zo maak je koolhydraatarme tomatenmuffins

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme tomatenmuffins

Koolhydraatarme tomatenmuffins

Deze versgebakken koolhydraatarme tomatenmuffins kun je beleggen, maar eigenlijk is dat niet eens echt nodig want ze smaken op zich al verrukkelijk! Lekker hartig door de gedroogde tomaatjes (op olie), Parmezaanse kaas en het kruidenzout.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per muffin
kcal 220.61 koolhydraten 1.75 geiwitten 9.71 gvetten 18.57 gvezels 4.39 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 muffins

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Is je baksel groen of paars geworden?

  • Groen: dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen helpt.
    Paars: dan heb je niet uitsluitend de vezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
    De smaak van die groene of paarse broodjes is wel normaal en je kunt het gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit….

Deeg/beslag

  • Vet een muffinvorm in of gebruik siliconen inzetvormpjes. Snijd eerst voor de vulling de tomaatjes grof en rasp de kaas.
  • Meng dan de eieren met Griekse yoghurt, amandelmeel, kokosmeel, psylliumvezels, bakpoeder en selderijzout tot iets tussen deeg en beslag in. Schep de gesneden tomaatjes en de geraspte kaas erdoor. Verdeel het mengsel over 10 muffin holtes en leg bovenop elke muffin een halve walnoot, druk lichtjes aan. Laat de muffins nu minstens 20 minuten rusten.
  • Verwarm na 10 minuten de heteluchtoven voor op 160 ° C.

Bakken

  • Bak de muffins 30 minuten of tot ze goudgel kleuren en gaar zijn.
  • Laat de muffins 10 minuten afkoelen buiten de oven en haal ze dan uit de vorm. Eet smakelijk!
  • Kan ongeveer drie dagen in de koelkast worden bewaard of ingevroren tot 3 maanden.

Brood?

  • Mocht je liever een heel broodje bakken kan dat natuurlijk ook prima. Dan zou ik wel 2x het recept nemen en een niet te grote broodvorm.

Veel drinken!!

  • Eet maximaal 15 gram psylliumvezels op een dag. Bovendien extra bij drinken, anders werkt het beslist verstoppend. Zo'n 2 glazen water bij 1 broodje is echt niet overdreven.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


5 gedachten over “Koolhydraatarme tomatenmuffins”

  1. Ik heb er zes gemaakt in grotere vormpjes, heerlijk in combinatie met die fantastische pompoenkokossoep. 👌🏻

  2. Heerlijk! Smaakvol en hartig broodje, heerlijk met roomboter en plakje kaas. Hij is bij mij wel wat sponzig, maar de smaak is er niet minder om. Deze blijft er in als afwisseling voor mijn vaste weekendbaksel voor ‘‘tijdens het wandelen-lunch’, het focacciabroodje!

  3. Wat fijn dat je uitlegt HOE de verkleuring ontstaat. Eerlijk gezegd maakte ik bepaalde ‘broodjes’ niet meer omdat het er echt niet lekker uitziet.
    Ik ga je tip uitproberen. Bedankt en hartelijke groet, ook van P.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven