Goed nieuws! Je kunt de verschillende onderdelen voor deze zalige komkommer gevuld met kipkerriesalade makkelijk voorbereiden. Dus: de komkommertjes uithollen, de dressing maken, kip bakken en augurk en bleekselderij snijden. Je kunt ervoor kiezen om de kipkerriesalade helemaal in elkaar te zetten en de komkommertjes los meenemen of alles in losse onderdelen. Vlak voor het serveren vul je de komkommerhelften met de kipkerrie salade en smullen maar. Zomer en winter een uitstekende snack voor bij de buis of in je vriendinnen (m/v/+) picknick lunch!
Kleine komkommertjes gevuld met een heerlijke kipkerriesalade, het ideale tussendoortje! We hebben de voedingswaarde per halve gevulde komkommer berekend, zo kun je zelf makkelijk doseren. Per halve komkommer gevuld met kipkerriesalade bevat dit recept: kcal 66.12 ⋆ koolhydraten 0.8 g ⋆ eiwitten 5.03 g ⋆ vetten 4.63 g ⋆ vezels 0.37 g. Eet je er 1 als snack? Of misschien wel 3 als lunch?
Variatietips & bewaren
Eenmaal gemengd kun je de kipkerriesalade, goed afgedekt, zeker 2-3 dagen goedhouden in de koelkast. Neem steeds met schoon bestek eruit wat je nodig hebt en zet het zo snel mogelijk weer terug in de koelkast. Enne… altijd eerst kijken, ruiken en proeven voordat je kostbaar voedsel weggooit. Want wie weet blijft het wel 4 dagen lekker!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je komkommer gevuld met kipkerriesalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Komkommer gevuld met kipkerriesalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing
- 30 g roomkaas
- 15 ml mayonaise
- 2 cm gemberwortel, vers geraspt
- 1 tl sojasaus
- 2 tl kerrie, naar smaak
- snuf knoflookpoeder
- 1 druppel zoetstof, vloeibaar dus
Garneren (optioneel)
- 2 radijsjes, in dunne plakjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze op redelijk hoog vuur met 1 tl kerrie in de olijfolie krokant. Zet apart om af te koelen.
- Snijd de augurk en bleekselderij fijn, meng met de gebakken kip.
- Snijd de snackkomkommertjes in de lengte door en hol ze uit (kan in een smoothie!). Schaaf een dun plakje van de onderkant zodat de helften stabiel kunnen staan.
Dressing
- Meng de roomkaas met mayonaise, geraspte gember, sojasaus, kerrie, knoflookpoeder en tot slot een druppel zoetstof.
Vullen
- Meng de dressing door de stukjes kip, augurk en bleekselderij. Proef en breng nog naar wens op smaak met meer zoetstof, gember of sojasaus.Verdeel de kipkerriesalade over de uitgeholde komkommertjes en steek er (optioneel) plakjes radijs in. Serveer de gevulde komkommertjes op een schaal.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet