Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. In Nederland is Gado gado vooral bekend als afhaalmaaltijd van een Chinees-Indisch restaurant. Het ‘officiële’ gerecht is een mengeling van groenten met een schep pindasaus, gekookt ei en wat kroepoek erop. Meestal geserveerd met witte rijst of kleefrijst. Dat pakken wij natuurlijk net even wat anders aan. Wij maken er koolhydraatarme gado gado van. Daarom laten we de kroepoek achterwege en maakten er broccolirijst bij.
Knapperige koolhydraatarme gado gado
Zoals jullie wellicht weten houden wij wel van lekker veel groente met een beetje een bite. Onze koolhydraatarme gado gado met ei is dan ook een soort lauwwarme groene salade van knapperige groente met warme pindasaus. Ook makkelijk uit te breiden met andere groente. En heel leuk en handig om te serveren voor wat grotere gezelschappen. Serveer alle groenten en ei dan apart zodat ieder naar eigen smaak een bordje kan samenstellen, de dampende pindasaus erover en smullen maar!
Eigen smaak
Mocht je nu zelf meer van een echt warme én heel gare gado gado houden, bak of kook de groente dan langer en eet het warm. Wij gebruikten ook Quornstukjes als extra eiwitbron, je kunt dat ook weglaten of vervangen door ‘echte’ kip of (kastanje)champignons. Wij zeggen het nog maar eens: onze recepten zijn geen wetten, maar dienen ter inspiratie. Koken is toch vooral een kwestie van zo’n recept naar je eigen smaak maken. De een houdt van pittig de ander juist helemaal niet. Dus, ken je eigen smaak, proef en geef je eigen draai aan onze recepten.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Koolhydraatarme gado gado met ei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme gado gado met ei
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 125 g sperzieboontjes
- 100 g Chinese kool, gesneden
- 60 g taugé
- 125 g komkommer
Pindasaus
- 2 el pindakaas
- zoetstof, naar smaak (kneepje) Steviala sweet bee
- ½ tl gemberpoeder
- 1 el sojasaus, type tamari
- 1 tl sambal, naar smaak
- peper en zout
- 1 – 2 el water, naar wens
Erbij
- 200 g broccolirijst
- handje spinazie (wilde)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
- Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in stukken van 3-5 cm. Kook ze 7 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel direct koud af om het kookproces te stoppen. Doe de boontjes over in een ruime schaal. Gebruik de pan met kokend water om de kool en de taugé te blancheren.
- Blancheer de kool 1 minuut in het kokende water, doe over in een vergiet. Blancheer als laatste de taugé 15 seconden, laat uitlekken. Schep kool en taugé door de andere groente.
- Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de komkommer in dunne maantjes. Schep door de groente.
- Pel de eieren en snijd in kwarten.
Pindasaus
- Verwarm alle ingrediënten van de pindasaus langzaam op laag vuur. Roer met een houten lepel. De saus wordt dikker bij het verwarmen, dus voeg pas meer water toe als de saus helemaal warm is. Proef en breng de pindasaus op smaak met sambal en peper en zout.
Broccolirijst
- Wok ondertussen de broccolirijst op hoog vuur ongeveer 1-2 minuten, tot het begint te stomen.
- Verdeel de broccolirijst over twee borden en schep de groente erop. Vervolgens een schep pindasaus. Verdeel de eitjes erover. Leg er tot slot verse spinazieblaadjes omheen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een super lekker gerecht. Hebben het afgelopen week al 2 keer gegeten. Een echte aanrader.
Zo, wat heerlijk hebben wij gegeten! Veel soorten champignons, veel boontjes, eitje en vergeten spinazie. Echt vergeten. Zonder broccolirijst of andere rijst, wel met de heerlijke saté saus en lekker veel taugé.
Verrukkelijk! En gevoed.
🙂 wij gaan het binnenkort weer knutselen, maar dan wel mét de spinazie!
Gado Gado was heerlijk! Gemaakt met bloemkoolrijst en apart een saté stokje.
Spinazie vergeten…
haha, wat is dat toch met die spinazie????
Een heeeeerlijk gerecht. Ga ik vaker maken ❣
Heerlijk en makkelijk! Hmmmm. Gegeten zonder de rijst , niet gemist
Nee, wij dus ook echt niet en wij hadden er ook meer dan genoeg aan zo.
In 1 woord HEERLIJK.
Beste Anna-Karina
Nu na drie maand koolhydraatarm leven wil ik even reageren. Begin juli dacht ik het moet anders en ontdekte ik je site. De kookboeken had ik binnen een week in huis. Wat een heerlijke inspirerende recepten. Vanaf dat moment eet ik en mijn man een van jou recepten. We vinden het heerlijk. Het koken is een feestje geworden. Ingrediënten die we nooit aten zijn nu bijna dagelijkse kost. We willen niet meer anders. Bedankt voor je inspiratie en nog veel meer.
Lieve gr Annette en henk
Dank je en nog veel kookplezier gewenst!