koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. In Nederland is Gado gado vooral bekend als afhaalmaaltijd van een Chinees-Indisch restaurant. Het ‘officiële’ gerecht is een mengeling van groenten met een schep pindasaus, gekookt ei en wat kroepoek erop. Meestal geserveerd met witte rijst of kleefrijst. Dat pakken wij natuurlijk net even wat anders aan. Wij maken er koolhydraatarme gado gado van. Daarom laten we de kroepoek achterwege en maakten er broccolirijst bij.

Knapperige koolhydraatarme gado gado

Zoals jullie wellicht weten houden wij wel van lekker veel groente met een beetje een bite. Onze koolhydraatarme gado gado met ei is dan ook een soort lauwwarme groene salade van knapperige groente met warme pindasaus. Ook makkelijk uit te breiden met andere groente. En heel leuk en handig om te serveren voor wat grotere gezelschappen. Serveer alle groenten en ei dan apart zodat ieder naar eigen smaak een bordje kan samenstellen, de dampende pindasaus erover en smullen maar!

Eigen smaak

Mocht je nu zelf meer van een echt warme én heel gare gado gado houden, bak of kook de groente dan langer en eet het  warm. Wij gebruikten ook Quornstukjes als extra eiwitbron, je kunt dat ook weglaten of vervangen door ‘echte’ kip of (kastanje)champignons. Wij zeggen het nog maar eens: onze recepten zijn geen wetten, maar dienen ter inspiratie. Koken is toch vooral een kwestie van zo’n recept naar je eigen smaak maken. De een houdt van pittig de ander juist helemaal niet. Dus, ken je eigen smaak, proef en geef je eigen draai aan onze recepten.

Ook lekker:

 

koolhydraatarme gado gado met ei

 

koolhydraatarme gado gado met ei

Zo maak je Koolhydraatarme gado gado met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado met ei is heel makkelijk om te maken. Een klassiek Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. Maar wel met een duidelijke koolhydraatarme twist.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

7 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Pindasaus
Erbij

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
  • Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in stukken van 3-5 cm. Kook ze 7 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel direct koud af om het kookproces te stoppen. Doe de boontjes over in een ruime schaal. Gebruik de pan met kokend water om de kool en de taugé te blancheren.
  • Blancheer de kool 1 minuut in het kokende water, doe over in een vergiet. Blancheer als laatste de taugé 15 seconden, laat uitlekken. Schep kool en taugé door de andere groente.
  • Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de komkommer in dunne maantjes van 5 cm. Schep door de groente.
  • Pel de eieren en snijd in kwarten.
Pindasaus
  • Verwarm alle ingrediënten van de pindasaus langzaam op laag vuur. Roer met een houten lepel. De saus wordt dikker bij het verwarmen, dus voeg pas meer water toe als de saus helemaal warm is. Proef en breng de pindasaus op smaak met sambal en peper en zout.
Broccolirijst
  • Wok ondertussen de broccolirijst op hoog vuur ongeveer 1-2 minuten, tot het begint te stomen.
  • Verdeel de broccolirijst over twee borden en schep de groente erop. Vervolgens een schep pindasaus. Verdeel de eitjes erover. Leg er tot slot verse spinazieblaadjes omheen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties op “Koolhydraatarme gado gado met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.4K Shares
Share459
Pin969
Tweet