koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. In Nederland is Gado gado vooral bekend als afhaalmaaltijd van een Chinees-Indisch restaurant. Het ‘officiële’ gerecht is een mengeling van groenten met een schep pindasaus, gekookt ei en wat kroepoek erop. Meestal geserveerd met witte rijst of kleefrijst. Dat pakken wij natuurlijk net even wat anders aan. Wij maken er koolhydraatarme gado gado van. Daarom laten we de kroepoek achterwege en maakten er broccolirijst bij.

Knapperige koolhydraatarme gado gado

Zoals jullie wellicht weten houden wij wel van lekker veel groente met een beetje een bite. Onze koolhydraatarme gado gado met ei is dan ook een soort lauwwarme groene salade van knapperige groente met warme pindasaus. Ook makkelijk uit te breiden met andere groente. En heel leuk en handig om te serveren voor wat grotere gezelschappen. Serveer alle groenten en ei dan apart zodat ieder naar eigen smaak een bordje kan samenstellen, de dampende pindasaus erover en smullen maar!

Eigen smaak

Mocht je nu zelf meer van een echt warme én heel gare gado gado houden, bak of kook de groente dan langer en eet het  warm. Wij gebruikten ook Quornstukjes als extra eiwitbron, je kunt dat ook weglaten of vervangen door ‘echte’ kip of (kastanje)champignons. Wij zeggen het nog maar eens: onze recepten zijn geen wetten, maar dienen ter inspiratie. Koken is toch vooral een kwestie van zo’n recept naar je eigen smaak maken. De een houdt van pittig de ander juist helemaal niet. Dus, ken je eigen smaak, proef en geef je eigen draai aan onze recepten.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme gado gado met ei
koolhydraatarme gado gado met ei

Zo maak je Koolhydraatarme gado gado met ei

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme gado gado met ei

koolhydraatarme gado gado met ei
Door: van Deelen
Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado met ei is heel makkelijk om te maken. Een klassiek Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. Maar wel met een duidelijke koolhydraatarme twist.

Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 139

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 235.55 kcalkoolhydraten 5.25 geiwitten 19.2 gvetten 13.6 gvezels 8.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pindasaus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
  • Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in stukken van 3-5 cm. Kook ze 7 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel direct koud af om het kookproces te stoppen. Doe de boontjes over in een ruime schaal. Gebruik de pan met kokend water om de kool en de taugé te blancheren.
  • Blancheer de kool 1 minuut in het kokende water, doe over in een vergiet. Blancheer als laatste de taugé 15 seconden, laat uitlekken. Schep kool en taugé door de andere groente.
  • Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de komkommer in dunne maantjes. Schep door de groente.
  • Pel de eieren en snijd in kwarten.

Pindasaus

  • Verwarm alle ingrediënten van de pindasaus langzaam op laag vuur. Roer met een houten lepel. De saus wordt dikker bij het verwarmen, dus voeg pas meer water toe als de saus helemaal warm is. Proef en breng de pindasaus op smaak met sambal en peper en zout.

Broccolirijst

  • Wok ondertussen de broccolirijst op hoog vuur ongeveer 1-2 minuten, tot het begint te stomen.
  • Verdeel de broccolirijst over twee borden en schep de groente erop. Vervolgens een schep pindasaus. Verdeel de eitjes erover. Leg er tot slot verse spinazieblaadjes omheen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top