koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. In Nederland is Gado gado vooral bekend als afhaalmaaltijd van een Chinees-Indisch restaurant. Het ‘officiële’ gerecht is een mengeling van groenten met een schep pindasaus, gekookt ei en wat kroepoek erop. Meestal geserveerd met witte rijst of kleefrijst. Dat pakken wij natuurlijk net even wat anders aan. Wij maken er koolhydraatarme gado gado van. Daarom laten we de kroepoek achterwege en maakten er broccolirijst bij.

Advertentie

Knapperige koolhydraatarme gado gado

Zoals jullie wellicht weten houden wij wel van lekker veel groente met een beetje een bite. Onze koolhydraatarme gado gado met ei is dan ook een soort lauwwarme groene salade van knapperige groente met warme pindasaus. Ook makkelijk uit te breiden met andere groente. En heel leuk en handig om te serveren voor wat grotere gezelschappen. Serveer alle groenten en ei dan apart zodat ieder naar eigen smaak een bordje kan samenstellen, de dampende pindasaus erover en smullen maar!

Eigen smaak

Mocht je nu zelf meer van een echt warme én heel gare gado gado houden, bak of kook de groente dan langer en eet het  warm. Wij gebruikten ook Quornstukjes als extra eiwitbron, je kunt dat ook weglaten of vervangen door ‘echte’ kip of (kastanje)champignons. Wij zeggen het nog maar eens: onze recepten zijn geen wetten, maar dienen ter inspiratie. Koken is toch vooral een kwestie van zo’n recept naar je eigen smaak maken. De een houdt van pittig de ander juist helemaal niet. Dus, ken je eigen smaak, proef en geef je eigen draai aan onze recepten.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme gado gado met ei
koolhydraatarme gado gado met ei

Zo maak je Koolhydraatarme gado gado met ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado met ei is heel makkelijk om te maken. Een klassiek Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. Maar wel met een duidelijke koolhydraatarme twist.
5 van 4 stemmen
Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 139
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 235.55 koolhydraten 5.25 geiwitten 19.2 gvetten 13.6 gvezels 8.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pindasaus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen in koud water.
  • Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in stukken van 3-5 cm. Kook ze 7 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel direct koud af om het kookproces te stoppen. Doe de boontjes over in een ruime schaal. Gebruik de pan met kokend water om de kool en de taugé te blancheren.
  • Blancheer de kool 1 minuut in het kokende water, doe over in een vergiet. Blancheer als laatste de taugé 15 seconden, laat uitlekken. Schep kool en taugé door de andere groente.
  • Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de komkommer in dunne maantjes. Schep door de groente.
  • Pel de eieren en snijd in kwarten.

Pindasaus

  • Verwarm alle ingrediënten van de pindasaus langzaam op laag vuur. Roer met een houten lepel. De saus wordt dikker bij het verwarmen, dus voeg pas meer water toe als de saus helemaal warm is. Proef en breng de pindasaus op smaak met sambal en peper en zout.

Broccolirijst

  • Wok ondertussen de broccolirijst op hoog vuur ongeveer 1-2 minuten, tot het begint te stomen.
  • Verdeel de broccolirijst over twee borden en schep de groente erop. Vervolgens een schep pindasaus. Verdeel de eitjes erover. Leg er tot slot verse spinazieblaadjes omheen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



11 gedachten over “Koolhydraatarme gado gado met ei”

  1. 5 sterren
    Wat een super lekker gerecht. Hebben het afgelopen week al 2 keer gegeten. Een echte aanrader.

  2. Zo, wat heerlijk hebben wij gegeten! Veel soorten champignons, veel boontjes, eitje en vergeten spinazie. Echt vergeten. Zonder broccolirijst of andere rijst, wel met de heerlijke saté saus en lekker veel taugé.
    Verrukkelijk! En gevoed.

  3. Gado Gado was heerlijk! Gemaakt met bloemkoolrijst en apart een saté stokje.
    Spinazie vergeten…

  4. Beste Anna-Karina
    Nu na drie maand koolhydraatarm leven wil ik even reageren. Begin juli dacht ik het moet anders en ontdekte ik je site. De kookboeken had ik binnen een week in huis. Wat een heerlijke inspirerende recepten. Vanaf dat moment eet ik en mijn man een van jou recepten. We vinden het heerlijk. Het koken is een feestje geworden. Ingrediënten die we nooit aten zijn nu bijna dagelijkse kost. We willen niet meer anders. Bedankt voor je inspiratie en nog veel meer.
    Lieve gr Annette en henk

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven