Koolhydraatarme gado gado met ei 8

koolhydraatarme gado gado met pindasaus en ei en spinazie

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. In Nederland en Suriname is Gado gado vooral bekend als afhaalmaaltijd van een Chinees-Indisch restaurant. Het ‘officiële’ gerecht is is een mengeling van groenten met een schep pindasaus, gekookt ei en wat kroepoek erop. Meestal geserveerd met witte rijst of kleefrijst. Dat pakken wij natuurlijk net even wat anders aan. Wij maken er koolhydraatarme gado gado van en laten dus de kroepoek achterwege en planden er broccolirijst bij.

Planning en uitvoering

Ik zeg planden broccolirijst erbij want tussen planning en uitvoering zat deze keer wel wat verschil. We wonen -gelukkig zeer tijdelijk- boven op een klein kamertje en koken beneden in een keuken die overhoop ligt vanwege werkzaamheden. Dan is koken niet heel aantrekkelijk, want dingen liggen niet op hun normale plek en sommig materiaal blijkt totaal onbereikbaar. Improviseren met simpele maaltijden dus! Daarnaast werden we ook wat ongeduldig omdat de tijd voor foto’s begon te dringen vanwege het afnemende daglicht.

koolhydraatarme gado gado met pindasaus en ei

Al met al mis je bij onze koolhydraatarme gado gado op de foto’s twee ingrediënten: wat blaadjes spinazie en die broccolirijst. De blaadjes spinazie hebben we er even voor je bij getekend, de broccolirijst mag je er zelf dan onder leggen, oké? (Wij hebben zelf de rijst helemaal niet gemist, de spinazie hadden we wel nog even snel van beneden gehaald)

koolhydraatarme gado gado met pindasaus en ei en spinazie

Knapperige koolhydraatarme gado gado

Zoals jullie wellicht weten houden wij wel van lekker veel groente met een beetje een bite. Onze koolhydraatarme gado gado is dan ook een soort lauwwarme groene salade van knapperige groente met warme pindasaus. Ook makkelijk uit te breiden met andere groente. En heel leuk en handig om te serveren voor wat grotere gezelschappen. Serveer alle groenten en ei dan apart zodat ieder naar eigen smaak een bordje kan samenstellen, de dampende pindasaus erover en smullen maar!

Mocht je nu zelf meer van een echt warme én heel gare gado gado houden, bak of kook de groente dan langer en eet het  warm. Wij gebruikten ook Quornstukjes als extra eiwitbron, je kunt dat ook weglaten of vervangen door ‘echte’ kip of (kastanje)champignons.

koolhydraatarme gado gado met pindasaus en ei

Wij zeggen het nog maar eens: onze recepten zijn geen wetten, maar dienen ter inspiratie. Koken is toch vooral een kwestie van zo’n recept naar je eigen smaak maken. De een houdt van pittig de ander juist helemaal niet.

DUS: ken je eigen smaak, proef en geef je eigen draai aan onze recepten.

Ook lekker:

Zo maak je Koolhydraatarme gado gado met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme gado gado met ei

koolhydraatarme gado gado met pindasaus en ei en spinazie

Door Hans van Deelen Geplaatst oktober 16, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 7 gr. khd per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado met ei is een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in zo'n 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  2. (Optioneel: bak de quorn- of kipstukjes)
  3. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd in stukken van 3-5 cm. Kook ze in ruim water met wat zout 7 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel ze koud af om het kookproces te stoppen. Doe de boontjes over in een ruime schaal. Laat de pan met water op laag vuur staan.
  4. Blancheer de kool 1 minuut in het hete water, schep eruit (laat even uitlekken) en meng de kool door de sperzieboontjes.
  5. Blancheer de taugé 15 seconden en schep door de andere groente in de schaal.
  6. Halveer en schil de komkommer. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de komkommer in dunne reepjes van 5 cm. Schep de reepjes door de groente. (optioneel: schep de kip/quorn door de groente)
  7. Verwarm de ingrediënten voor de PINDASAUS langzaam op laag vuur roer af en toe met een houten lepel. De saus wordt dikker bij het verwarmen! Voeg pas meer water toe als de saus warm is. Proef af en breng naar eigen wens op smaak met sambal en peper en zout.
  8. Wok ondertussen de broccolirijst op hoog vuur ongeveer 1-2 minuten, tot het begint te stomen.
  9. Verdeel de broccolirijst over twee borden. Schep de groente erop, vervolgens een schep pindasaus. Snijd de eitjes in vieren en verdeel erover. Tenslotte leg je er verse spinazieblaadjes omheen, niet vergeten hoor! 🙂

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “Koolhydraatarme gado gado met ei