Koolhydraatarme perentaart met kaas, sappig!

Deze sublieme, sappige en toch koolhydraatarme perentaart met kaas bevat 4 gram koolhydraten per stukje. Ik heb veel moeite moeten doen om iets voor mijn heer Hans te bewaren. Want het hartige taartje is schandalig lekker… Voor de perentaart met kaas gebruikte ik een stukje St. Albray. Want die had een leuke 35% sticker, daar zeg je geen ‘NEE’ tegen toch? Mocht je nou brie of camembert hebben is dat ook prima. Alle kaas die je zelf lekker vind kun je gebruiken voor het perentaartje. Van mild tot lekker pittige schimmelkaas. Als je vlees eet, kun je zelfs -uitgebakken- spek overwegen. Mocht je helemaal niet van kaas houden (dat lijkt me zo onhandig) dan laat je de kaas achterwege. Dan heb je een zoet taartje. Vast ook lekker, doe er dan wat koekkruiden op.

Peren!

Mijn heer Hans eet graag een peertje bij het ontbijt, daar krijgt hij nooit genoeg van. Een van de leukste dingen is dan ook om hem een peer zien schillen en eten. Echt een feestje, als het een echt toffe peer is loopt het sap helemaal via zijn pols naar zijn ellebogen, zo’n leuke voorstelling om naar te kijken! Eigenlijk hoor je al aan het geluid bij het schillen of dat peertje lekker zal zijn. Zelf vind ik fruit in combinatie met hartig vooral onweerstaanbaar lekker. Dus zo’n koolhydraatarme perentaart met kaas is voor mij puur genieten. Maakt mij niet echt uit of het nu koud of warm is, allebei is het een traktatie!

Koolhydraatarme perentaart met kaas

Hoewel je dit gerecht op allerlei momenten in kunt zetten, adviseer ik het hartige taartje met peer als luxe afsluiting van een maaltijd, da’s weer eens wat anders! Zo’n perentaartje bevat uiteraard wel wat meer koolhydraten dan een taartje zonder fruit. Reken op 4 gram koolhydraten per stukje. Dat is prima als je tot ongeveer 50 gram koolhydraten per dag eet. Als je streng ketogeen eet zou ik het niet doen. Ik heb het recept voor de koolhydraatarme perentaart met kaas daarom in ook niet in de categorie ketogeen geplaatst. Als je bij NEVO in de lijst kijkt vind je een waarde voor peer van 12 koolhydraten per 100 gram. Ik heb een hele peer gebruikt die woog (schoongemaakt) 180 gram, dat was vrij veel peer. Je zou dus ook best wat minder peer in het taartje kunnen doen.

Kijk hier voor andere lekkernijen hartig of zoet.

taartje met peer en kaas

taartje met peer en kaas

taartje met peer en kaas

Zo maak je het koolhydraatarme perentaart met kaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Koolhydraatarme perentaart met kaas, sappig!

Bij dit sublieme, sappige en koolhydraatarme perentaart met kaas heb ik veel moeite moeten doen om een stukje voor mijn heer Hans te bewaren, oh wat een schandalige heerlijkheid!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 211

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (hartig), Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, oven
Voorbereiden: 15 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4 gram koolhydraten per stukje
Uit recept: 8 stukjes

Ingrediënten

Mozzarelladeeg
Vulling
  • 1 peer - 21,6 khd (180 g schoongemaakt)
  • 70 g St. Albray - 0,6 khd brie of camembert kan ook
  • 8 halve walnoten - 1 khd

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bekleed een ovenschaal van 15 x 20 cm met ingevet bakpapier. (plakt nogal)
Mozzarelladeeg
  • Smelt de boter op laag vuur. Scheur de mozzarella in stukjes boven de boter en laat zacht worden terwijl je roert met een houten lepel. De mozzarella ligt na een 4-5 minuten als een soort kauwgombal in de boter, het lost niet echt op.
  • Voeg in één keer het amandelmeel toe en roer direct stevig tot je een egale deegmassa hebt. Maak het deeg een beetje zoet met wat Sweet bee (suikervije honing) of andere zoetstof.
  • Doof het vuur en breek het ei boven het deeg en roer onmiddellijk door tot het ei helemaal is opgenomen. Stort het warme deeg in de beklede vorm.
Vulling
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in 8 parten. Snijd de kaas in plakken.
  • Druk de kaas en de parten peer half in het deeg en leg de stukken walnoot ertussen. Bestrijk alles ten slotte met wat Steviala sweet bee.
Bakken
  • Bak de koolhydraatarme perentaart eerst 10 minuten, dek vervolgens af met aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten. Controleer de gaarheid met een houten prikker. Til het taartje uit de vorm en laat 5 minuten rusten. Verwijder vervolgens het bakpapier en snijd in 8 stukken.
  • Zowel koud als warm een ware traktatie!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 reacties op “Koolhydraatarme perentaart met kaas, sappig!”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

703 Shares
Share283
Pin420
Tweet