waldorfsalade met koolrabi

Waldorfsalade met koolrabi

Door slechts een halve appel te gebruiken en de rozijnen te schrappen maken deze waldorfsalade met koolrabi koolhydraatarm genoeg, onze salade bevat 5.33 gram koolhydraten. Toch nog teveel? Vervang de appel dan door bleekselderij. Ik heb een Waldorfsalade altijd als iets feestelijks beschouwd. Waarschijnlijk ook ingegeven door het feit dat deze salade ontleend is aan het Waldorf Astoria Hotel in New York. De klassieke Waldorfsalade staat ook op onze website, voor de liefhebbers. Het is zelfs een van onze oudste recepten, want ik zie dat dat recept al verschenen is op 20 november 2014!

Advertentie

Combineer met vis, groente of vlees

In het klassieke  recept van deze salade gebruikt men knolselderij. In plaats daarvan neem ik koolrabi. Die is namelijk wat frisser en een stuk brosser. In deze Waldorfsalade combineert juist die enorm knapperige koolrabi op meesterlijke wijze met de crunch van de walnoten. Daarnaast heb je nog het frisse van de appel en de citroen, het aardse van de zonnebloempitten en het smeuïge van de mayonaise. Het vormt al met al een makkelijk inzetbaar bijgerecht, want je kunt de koolrabi Waldorfsalade eigenlijk met heel veel dingen combineren. Probeer gerust gebakken of gestoomde zalm, pompoen uit de oven, een quornsteak of een goed stukje biologisch vlees. Bedenk zelf nog maar meer mogelijkheden. Heb je een topper bedacht? Laat het ons dan zeker even weten!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

waldorfsalade met koolrabi
waldorfsalade met koolrabi

Zo maak je deze Waldorfsalade met koolrabi

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


waldorfsalade met koolrabi

Waldorfsalade met koolrabi

In deze Waldorfsalade combineert de knapperige koolrabi op meesterlijke wijze met de crunch van de walnoten en het frisse van de appel en de citroen.
5 van 7 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 85
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
 
kcal 342.17 koolhydraten 5.33 geiwitten 13.37 gvetten 28.6 gvezels 4.07 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster eerst de zonnebloempitten in een droge pan zonder olie of boter en laat afkoelen.
  • Schil de koolrabi en maak er vervolgens mini-frites van. Schil de appel en snijd in schijfjes. Meng beide in een saladeschaal met een kneepje citroensap.
  • Snij de kaas in piepkleine blokjes. Hak de walnoten. Snij de peterselie. Voeg alles toe aan de saladeschaal en meng met mayonaise. Proef en breng op smaak met peper en zout.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



18 gedachten over “Waldorfsalade met koolrabi”

  1. 5 sterren
    Heerlijk, we hebben erg genoten. Koolrabi is ook lekker als tussendoortje. Lekker fris. Is het gezond? Veel goede stoffen?

  2. 5 sterren
    Ik maak dit recept geregeld en lik mijn vingers er bij af. Ik heb het ook gedeeld op facebook.
    Echt een heerlijk en zo te maken salade.

  3. Jacqueline S.

    Gisteren terug gekomen van een lang weekend Berlijn. Vanochtend gekeken hoe de Makkelijke Moestuin er bij stond en wat zag ik: de koolrabi en de pluksla konden gesneden.

    Zo gezegd zo gedaan. Verse kruiden geknipt. Een heerlijke kakelverse salade gemaakt met dit recept als basis. Een blijvertje dus!

  4. Ik ga de salade vanavond maken voor de lunch van morgen. Koolrabi is voor mij een uitdagende groente; ben er nog niet zo mee bekend. Maar dankzij deze site en de boeken komt daar verandering in.

    Ik lust geen kaas en daarom vervang ik die voor gerookte kipfilet.

    Dat worden morgen weer jaloerse blikken van mijn collega’s als ik mijn saladebox open doe! ??

  5. Gisteren gemaakt en gegeten. Heel smaakvol met gerookte kip erin. Wel veel kauwen dus heel fijn gesneden frietjes zijn het lekkerst. Ik vraag me af of het beter zou zijn om de salade 1 dag van te voren te maken. Vandaag gaat een restje mee naar het werk dus dan kom ik erachter. In ieder geval een compliment voor alweer een erg lekkere koolhydraatarme variant op een favoriet recept!

  6. Coby Smoltsak-Verver

    Hallo Anna-Karina, deze salade hebben we vorige week gegeten. Heel veel kauwwerk – je wordt er gewoon moe van – maar erg lekker. Ik eet koolrabi meestal uit het vuistje, maar op deze manier is het echt favoriet. Voor herhaling vatbaar.

  7. Irene Buchholtz

    Hoi Anna -Karina, heerlijk deze waldorfsalade. Ik vindt koolrabi rauw erg lekker en zeker in dit recept. Ga ik nog vaker maken. Dank je wel.

  8. Koolrabi is mijn favoriete knol.

    Ik denk dat deze recepten heerlijk zullen zijn, ga ze zeker maken.

    Bedankt Anna-Karina

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven