waldorfsalade met koolrabi

Waldorfsalade met koolrabi

Ik heb een Waldorfsalade altijd als iets feestelijks beschouwd. Waarschijnlijk ook ingegeven door het feit dat deze salade ontleend is aan het Waldorf Astoria Hotel in New York. Die originele salade bestond uit knolselderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en citroen. En is daar in 1893 voor het eerst geserveerd.  Echter de klassieke waldorfsalade bevat, zoals je ziet, enkele ingrediënten die niet echt koolhydraatarm zijn. Immers rozijnen en appel bevatten relatief veel koolhydraten. Daarvan zijn de rozijnen de ‘grootste boosdoeners’. Voor de smaak van de salade zijn ze echter niet essentieel. De appel daarentegen is eigenlijk wel onmisbaar. Door slechts een halve appel te gebruiken maken deze waldorfsalade met koolrabi wel koolhydraatarm!

Combineer met vis, groente of vlees

In het originele recept van deze salade gebruikt men knolselderij. In plaats daarvan neem ik koolrabi. Die is namelijk wat frisser en een stuk brosser. In deze Waldorfsalade combineert juist die enorm knapperige koolrabi op meesterlijke wijze met de crunch van de walnoten. Daarnaast heb je nog het frisse van de appel en de citroen, het aardse van de zonnebloempitten en het smeuïge van de mayonaise. Het vormt al met al een makkelijk inzetbaar bijgerecht, want je kunt de koolrabi waldorfsalade eigenlijk met heel veel dingen combineren. Probeer gerust gebakken of gestoomde zalm, pompoen uit de oven, een quornsteak of een goed stukje biologisch vlees. Bedenk zelf nog maar meer mogelijkheden. Heb je een topper bedacht? Laat het ons dan zeker even weten!

Klassieke waldorfsalade

De klassieke waldorfsalade staat ook op onze website, voor de liefhebbers. Het is zelfs een van onze oudste recepten, want ik zie dat dat recept al verschenen is op 20 november 2014!

Kijk hier voor meer bijgerechten.

 waldorfsalade met koolrabi

waldorfsalade met koolrabi

Zo maak je deze waldorfsalade met koolrabi

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


waldorfsalade met koolrabi

Waldorfsalade met koolrabi

In deze Waldorfsalade combineert de knapperige koolrabi op meesterlijke wijze met de crunch van de walnoten en het frisse van de appel en de citroen.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 85

5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: groente, maaltijdsalade
Voorbereiden: 15 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5 gram koolhydraten per portie
Bijgerecht 3 porties (5 g khd), lunch 2 porties (7,5 g khd)
Uit recept: 3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster eerst de zonnebloempitten in een droge pan zonder olie of boter en laat afkoelen.
  • Schil de koolrabi en maak er vervolgens mini-frites van. Schil de appel en snijd in schijfjes. Meng beide in een saladeschaal met een kneepje citroensap.
  • Snij de kaas in piepkleine blokjes. Hak de walnoten. Snij de peterselie. Voeg alles toe aan de saladeschaal en meng met mayonaise. Proef en breng op smaak met peper en zout.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Waldorfsalade met koolrabi”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

398 Shares
Share195
Pin203
Tweet