wafels met boter en kaneel

Wafels met boter, kaneel en ‘suiker’

Een prachtig begin van het weekend! Wat een verwenontbijtje deze verse wafels met boter, kaneel en (nep)suiker. Werkelijk delicieus! Bijzonder makkelijk om te maken en super luchtig. Meestal hou ik mijn doordeweekse ontbijtje simpel. Een gekookt eitje met wat rauwkost, een belegd kaas- of pompoenpittenbroodje of een simpel bakje Griekse yoghurt met homemade granola en een klein handje fruit. Als ik de avond van tevoren nogal veel heb gegeten, dan merk ik dat aan mijn trek ’s morgens. Daar pas ik de grootte van het ontbijt dan op aan. Ook probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen met hartig en zoet. Een goed en stevig ontbijt voorkomt snaaimomenten later op de dag! Dit is echt een licht ontbijtje met slechts 0.95 gram koolhydraten per wafel.

Advertentie

Belgisch ontbijt?

Ons weekend begint eigenlijk al op donderdagavond, mijn heer Hans is op vrijdag namelijk vrij van zijn gewone werk. Die vrijdagen gebruiken we de laatste tijd om samen voor de website te koken.  We nuttigen dan ook regelmatig een warm ontbijt uit een pan ofzo. Een frittata, een stapeltje verse pannenkoekjes, een bordje poffertjes of een paar lekkere wafels met boter, kaneel en suiker zoals vandaag. Kweenie hoor, maar na dat ontbijt had ik opeens heel veel zin om naar Antwerpen te gaan… blijkbaar associeer ik dit soort heerlijke wafels met België, ik vraag me af of meer mensen dat hebben?

Wafel recept

Wafels bakken is echt zo gepiept met dit recept, beslag maken en je wafelijzer aan het werk zetten. Dit wafelbeslag is een variant van de hartige kaaswafels die  we onlangs maakten. Voor extra proteïne voegde ik aan het recept eiwitpoeder toe met vanillesmaak. Dat vanille-eiwitpoeder kun je ook vervangen door neutraal eiwitpoeder (whey) met wat zoetstof. Druppels met butterscotsch zijn lekker! Mocht je zin hebben in hartig én zoet dan maak je ze gewoon allebei.  Halveer de ingrediënten en bak ze twee aan twee.

Wafels beleggen

Als je meer mensen aan de ontbijttafel hebt, zet dan verschillende schaaltjes neer, zodat iedereen zelf kan combineren, extra feestelijk! Denk aan: Verse frambozen met lemon curd. Gehakte noten en chocola. Griekse yoghurt met granola crunch? Wafels zijn ook geinig als nagerecht, lekker met een bolletje ijs en slagroom. Of wat te denken van wafels als onderdeel van een high tea? Maak er een soort taartje van met warm fruit en slagroom.  Of eh… slagroom en chocolade is ook een echte klassieker natuurlijk.  Maar gewoon simpel, zoals deze, met een klont roomboter en wat 0 koolhydraten suiker (Greensweet erythritol bv.) en kaneel lukt ook wel denk ik?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

wafels hartig en zoet
wafels met boter en kaneel

Zo maak je de Wafels met boter, kaneel en ‘suiker’

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


wafels met boter en kaneel

Wafels met boter, kaneel en ‘suiker’

Wat een verwenontbijtje deze verse, koolhydraatarme wafels met boter en kaneel en suikervrije suiker. Werkelijk delicieus! Bijzonder makkelijk om te maken en super luchtig.
4.77 van 13 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 17
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 19 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 179.73 koolhydraten 0.95 geiwitten 14.65 gvetten 12.8 gvezels 2.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Beslag

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Beslag

 • Mix de eieren met de roomkaas luchtig. Voeg de overige ingrediënten voor het beslag toe en mix nogmaals.
 • Verwarm het wafelijzer, vet het in en schep het beslag in de vorm. Bak in 7 minuten gaar (mijn apparaat). 2 bakrondes.

Topping

 • Laat een klont roomboter smelten op de warme wafels en bestrooi met kaneel en suikervrije suiker, bv. Greensweet erythritol, naar smaak.
 • Serveer onmiddellijk. Goed weekend!

In de oven of koekenpan kan ook

 • heb je een siliconen wafelvorm voor in de oven? Bak ze dan 30 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 175 °C. (6 stuks)
 • Heb je geen wafelijzer of wafelvorm? Bak er dan pannenkoekjes van.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept40 gedachten over “Wafels met boter, kaneel en ‘suiker’”

 1. 4 sterren
  Helaas geen wafelijzer maar als pannenkoek ook heerlijk. Normaal at ik pannenkoek van ei en mascarpone ook heerlijk maar dit is een lekkere aanvulling en de physiliumvezels worden eens gebruikt 🙂

 2. Hallo Anna Karina
  Even een vraagje. In het land waar ik woon is geen eierwitpoeder te koop .
  Wat kan ik daarvoor in de plaats gebruiken of kan ik het weg laten.
  Alvast bedankt voor je antwoord. vriendelijke groeten Anna

  1. Wat een gek land 😉
   Het ligt er maar net aan in welk recept je eiwitpoeder wilt vervangen. Ik kan niet zo 1,2,3 iets noemen dat je altijd als vervanger zou kunnen gebruiken.
   Zelf wat experimenteren dus en beoordelen of jij het resultaat oké vindt. Weglaten of vervangen door een beetje extra fijngemalen amandelmeel?

 3. 5 sterren
  Wat een heerlijk beslag! Ik haalde er 6 wafels uit, gebakken in het wafelijzer van het tosti apparaat. Ik wist niet precies hoeveel beslag er per bakronde in moest, dus heb de eerste keer een kleine overstroming gehad – dat overkomt je maar 1 keer 😉 Heerlijk luchtige wafels! We hebben weer zitten genieten.

 4. Tonnie Groenendijk

  5 sterren
  Voor het eerst de wafels gemaakt in mijn nieuwe ijzer. Ze waren al in 3 minuten klaar. Ze waren heerlijk maar volgende keer doe ik er nog wat extra vanille smaakstof bij.
  Ik heb ze gegeten met verse aardbeien en slagroom 😋
  Ik haalde 6 wafels uit dit beslag, hoe kun je ze het best beweren en weer eten?

 5. Mijn beslag bleef dun, heb er kokosmeel en amandelmeel doorgedaan. Wafels goed gelukt. Lekker met wat vers fruit.

 6. Vanmorgen gemaakt voormij ontbijt. Heerlijk met een paar verse aarbeien en Hershey chocoladesaus. De slagroom stond helaas niet koud ;).

   1. Ik heb het geprobeerd vanmorgen. Het was heerlijk. Idd een beetje geitenkaas smaak, maar met vers fruit was het een voortreffelijke ontbijtje

 7. Een vraagje: wat zou ik kunnen doen als ik geen eiwitpoeders in enige vorm in huis heb?

 8. 1e recept wat ik maak uit het tweede boek.
  Héérlijk!!! Wat een feestelijk ontbijt voor de zondag. Manlief heeft er ook van genoten.

 9. Super lekker. Ik had vandaag bak dag en heel wat recepten van je site gemaakt. Nu als laatste de wafels en wat zijn ze lekker. Ik heb ze in de oven gemaakt en op 175 gr en dan eerst 20 min en daarna keren en nog eens 10 min anders is de andere kant niet gaar en glas.
  Ik heb de kaneel bij het beslag gedaan. Hij staat nu onder mijn favo

 10. Mijn wafels zagen er prachtig uit ! Alleen vind ik de structuur een beetje gummi . Waar ligt dat aan ? Met kaneel, aardbeien en slagroom een traktatie !

 11. Hallo Anna-Karina. De wafels lijken mij heerlijk. Ik ben nu opzoek naar het whey isolaat met 0% khd, waarnaar jij verwijst. Die kan niet vinden bij Holland&Barret (voorheen de Tuinen) en ook elders op internet niet. Welk merk met 0% khd bedoel je? Lucovitaal whey isolaat bij Holland&Barret heeft 2,5% khd per 100.

 12. Goedemorgen ,

  Anna- Karina,

  Ik mis je op Facebook ? Die ik iets fout of heb je even geen tijd?

  Lieve groet,

  Trudy

 13. Yes, eindelijk lekkere pannekoekjes!!
  Ik weet dat het wafels zijn maar bij gebrek aan een wafelijzer er pannekoekjes van gebakken en die zijn zeer geslaagd!!
  Mijn beslag was wel wat dik , heb er een klein beetje melk bijgedaan.

 14. vond de wafel op zich er droog, maar wel lekker, had er niks opgedaan, 3 in de koelkast gelegd voor morgen, maar even een busje (light) slagroom halen of zo. kun je ook light kaas gebruiken?
  Volgende keer de kaas wafels maken.

  1. De wafels horen zeker niet droog te zijn! Liever volle producten gebruiken bij een koolhydraatarm dieet je hebt JUIST vet nodig In lightproducten is dat kostbare vet vaak vervangen door suiker…

 15. Super lekker. Ik had ze ook in de oven in siliconen vorm op 175 gr na een kwartier gedraaid en toen andere kant nog even laten bruinen. Met 20 min waren ze echt klaar. We hebben ongestraft ervan genoten, hoe lekker is gezond eten wel niet. Bedank Anna Karina

 16. Ha Anna-Karina,

  Dank voor dit recept, het was heerlijk!
  Geen tijd voor een foto hoor, ik kon niet wachten met eten, het rook zo lekker…
  Ik heb er roomboter, kaneel en stevia poeder opgedaan.
  In plaats van eiwitpoeder nam ik amandelpoeder, dat ging ook goed. Een iets taaie bite, maar dat is ook prima!
  Ik heb je boek al van de Sint gekregen, nog niet eens gekeken of dit recept er ook in staat.
  Super fijn deze recepten, want ik heb diabetes en nog te moe om zelf veel te experimenteren.
  Groetjes!

 17. 5 sterren
  3 heerlijke ronde wafels gebakken. Ik had ze gezoet met in totaal 10 druppels Stevia en we hebben er geen boter bij gegeten maar gezoete (Stevia) slagroom. Het was dit keer in plaats van een pannenkoek. Ze waren zalig! En weet je wat het leukste was? Mijn bloedsuikertjes bleven mooi stabiel! Dus voor herhaling vatbaar!

  1. Misschien, ik gebruik vrijwel nooit sojameel. Als je meel gaat gebruiken dan zou ik eerder de vezels vervangen. Zelf even de verhouding bekijken dan. dat worden dan wel heel andere wafels!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven