wafels met boter en kaneel

Wafels met boter, kaneel en ‘suiker’

Een prachtig begin van het weekend! Wat een verwenontbijtje deze verse wafels met boter, kaneel en (nep)suiker. Werkelijk delicieus! Bijzonder makkelijk om te maken en super luchtig. Meestal hou ik mijn doordeweekse ontbijtje simpel. Een gekookt eitje met wat rauwkost, een belegd kaas- of pompoenpittenbroodje of een simpel bakje Griekse yoghurt met homemade granola en een klein handje fruit. Als ik de avond van tevoren nogal veel heb gegeten, dan merk ik dat aan mijn trek ’s morgens. Daar pas ik de grootte van het ontbijt dan op aan. Ook probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen met hartig en zoet. Een goed en stevig ontbijt voorkomt snaaimomenten later op de dag! Dit is echt een licht ontbijtje met slechts 0.95 gram koolhydraten per wafel.

Belgisch ontbijt?

Ons weekend begint eigenlijk al op donderdagavond, mijn heer Hans is op vrijdag namelijk vrij van zijn gewone werk. Die vrijdagen gebruiken we de laatste tijd om samen voor de website te koken.  We nuttigen dan ook regelmatig een warm ontbijt uit een pan ofzo. Een frittata, een stapeltje verse pannenkoekjes, een bordje poffertjes of een paar lekkere wafels met boter, kaneel en suiker zoals vandaag. Kweenie hoor, maar na dat ontbijt had ik opeens heel veel zin om naar Antwerpen te gaan… blijkbaar associeer ik dit soort heerlijke wafels met België, ik vraag me af of meer mensen dat hebben?

Wafel recept

Wafels bakken is echt zo gepiept met dit recept, beslag maken en je wafelijzer aan het werk zetten. Dit wafelbeslag is een variant van de hartige kaaswafels die  we onlangs maakten. Voor extra proteïne voegde ik aan het recept eiwitpoeder toe met vanillesmaak. Dat vanille-eiwitpoeder kun je ook vervangen door neutraal eiwitpoeder (whey) met wat zoetstof. Druppels met butterscotsch zijn lekker! Mocht je zin hebben in hartig én zoet dan maak je ze gewoon allebei.  Halveer de ingrediënten en bak ze twee aan twee.

Wafels beleggen

Als je meer mensen aan de ontbijttafel hebt, zet dan verschillende schaaltjes neer, zodat iedereen zelf kan combineren, extra feestelijk! Denk aan: Verse frambozen met lemon curd. Gehakte noten en chocola. Griekse yoghurt met granola crunch? Wafels zijn ook geinig als nagerecht, lekker met een bolletje ijs en slagroom. Of wat te denken van wafels als onderdeel van een high tea? Maak er een soort taartje van met warm fruit en slagroom.  Of eh… slagroom en chocolade is ook een echte klassieker natuurlijk.  Maar gewoon simpel, zoals deze, met een klont roomboter en wat 0 koolhydraten suiker (Greensweet erythritol bv.) en kaneel lukt ook wel denk ik?

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

wafels hartig en zoet
wafels met boter en kaneel

Zo maak je de Wafels met boter, kaneel en ‘suiker’

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Wafels met boter, kaneel en ‘suiker’

wafels met boter en kaneel
Door: Anna-Karina van Denderen
Wat een verwenontbijtje deze verse, koolhydraatarme wafels met boter en kaneel en suikervrije suiker. Werkelijk delicieus! Bijzonder makkelijk om te maken en super luchtig.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 17

4.8 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 14 min
Totale tijd 19 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 179.73 kcalkoolhydraten 0.95 geiwitten 14.65 gvetten 12.8 gvezels 2.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Beslag

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Beslag

  • Mix de eieren met de roomkaas luchtig. Voeg de overige ingrediënten voor het beslag toe en mix nogmaals.
  • Verwarm het wafelijzer, vet het in en schep het beslag in de vorm. Bak in 7 minuten gaar (mijn apparaat). 2 bakrondes.

Topping

  • Laat een klont roomboter smelten op de warme wafels en bestrooi met kaneel en suikervrije suiker, bv. Greensweet erythritol, naar smaak.
  • Serveer onmiddellijk. Goed weekend!

In de oven of koekenpan kan ook

  • heb je een siliconen wafelvorm voor in de oven? Bak ze dan 30 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 175 °C. (6 stuks)
  • Heb je geen wafelijzer of wafelvorm? Bak er dan pannenkoekjes van.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

39 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top