Wafels met boter, kaneel en suiker 6

wafels met boter en kaneel

Een prachtig begin van het weekend! Wat een verwenontbijtje deze verse Wafels met boter, kaneel en (nep)suiker. Werkelijk delicieus! Bijzonder makkelijk om te maken en super luchtig. Meestal hou ik mijn doordeweekse ontbijtje simpel. Een gekookt eitje met wat rauwkost, een belegd kaas- of pompoenpittenbroodje of een simpel bakje Griekse yoghurt met homemade granola en een klein handje fruit. Als ik de avond van tevoren nogal veel heb gegeten, dan merk ik dat aan mijn trek ‘s morgens. Daar pas ik de grootte van het ontbijt dan op aan. Ook probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen met hartig en zoet. Een goed en stevig ontbijt voorkomt snaaimomenten later op de dag!

Belgisch ontbijt?

Ons weekend begint eigenlijk al op donderdagavond, mijn heer Hans is op vrijdag namelijk vrij van zijn gewone werk. Die vrijdagen gebruiken we de laatste tijd om samen voor de website te koken.  We nuttigen dan ook regelmatig een warm ontbijt uit een pan ofzo. Een frittata, een stapeltje verse pannenkoekjes, een bordje poffertjes of een paar lekkere wafels met boter, kaneel en suiker zoals vandaag. Kweenie hoor, maar na dat ontbijt had ik opeens heel veel zin om naar Antwerpen te gaan… blijkbaar associeer ik dit soort heerlijke wafels met België, ik vraag me af of meer mensen dat hebben?

wafels met boter en kaneel

Wafel recept

Wafels bakken is echt zo gepiept met dit recept, beslag maken en je wafelijzer aan het werk zetten. Dit wafelbeslag is een variant van de hartige kaaswafels die  we onlangs maakten. Voor extra proteïne voegde ik aan het recept eiwitpoeder toe met vanillesmaak. Dat vanille-eiwitpoeder kun je ook vervangen door neutraal eiwitpoeder (whey) met wat zoetstof. Druppels met butterscotch van Steviala zijn lekker! Mocht je zin hebben in hartig én zoet dan maak je ze gewoon allebei.  Halveer de ingrediënten en bak ze twee aan twee.

wafels hartig en zoet

Wafels beleggen

Als je meer mensen aan de ontbijttafel hebt, zet dan verschillende schaaltjes neer, zodat iedereen zelf kan combineren, extra feestelijk! Denk aan: Verse frambozen met lemon curd. Gehakte noten en chocola. Griekse yoghurt met granola crunch? Wafels zijn ook geinig als nagerecht, lekker met een bolletje ijs en slagroom. Of wat te denken van wafels als onderdeel van een high tea? Maak er een soort taartje van met warm fruit en slagroom.  Offeh… slagroom en chocolade is ook een echte klassieker natuurlijk.  Maar gewoon simpel, zoals deze, met een klont roomboter en wat 0 koolhydraten suiker (Steviala erythritol bv.) en kaneel lukt ook wel denk ik?
Bekijk hier de hele afdeling met ontbijtrecepten.

wafels met boter en kaneel

Zo maak je de Wafels

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Wafels met boter, kaneel en suiker

wafels met boter en kaneel

Door Anna-Karina Geplaatst december 1, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 4 stuks
  • Koolhydraten: 1,25 gr khd per stuk (4 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 7 minuten
  • Klaar in: 19 minuten

Wat een verwenontbijtje deze verse wafels met boter en kaneel en suikervrije suiker. Werkelijk delicieus! Bijzonder makkelijk om te maken en super luchtig.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix de eieren met de roomkaas luchtig. Voeg de overige ingrediënten voor het beslag toe en mix nogmaals.
  2. Verwarm het wafelijzer, vet het in en bak de wafels gaar. In mijn ijzer waren ze na 7 minuten goed. 2 bakrondes. Geen wafelijzer? Bak er dan pannenkoekjes van.
  3. Laat een klont roomboter smelten op de warme wafels en bestrooi met kaneel en suikervrije suiker, bv. Steviala erythritol, naar smaak. Serveer onmiddellijk. Goed weekend!
  4. Andere topping? Zie tekst voor suggesties.
  5. *Het eiwitpoeder met vanillesmaak kun je ook vervangen door een soort zonder smaak met minder koolhydraten + een beetje vloeibare Steviala butterscotch bijvoorbeeld.
  6. NB: ze kunnen ook in een siliconen wafelvorm voor in de oven. Helen (zie reacties bij de kaaswafels) bakte ze in de hetelucht oven 170-180 graden 30 minuten voor 6 stuks.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Wafels met boter, kaneel en suiker

  • Esther

    Ha Anna-Karina,

    Dank voor dit recept, het was heerlijk!
    Geen tijd voor een foto hoor, ik kon niet wachten met eten, het rook zo lekker…
    Ik heb er roomboter, kaneel en stevia poeder opgedaan.
    In plaats van eiwitpoeder nam ik amandelpoeder, dat ging ook goed. Een iets taaie bite, maar dat is ook prima!
    Ik heb je boek al van de Sint gekregen, nog niet eens gekeken of dit recept er ook in staat.
    Super fijn deze recepten, want ik heb diabetes en nog te moe om zelf veel te experimenteren.
    Groetjes!

  • Anke

    3 heerlijke ronde wafels gebakken. Ik had ze gezoet met in totaal 10 druppels Stevia en we hebben er geen boter bij gegeten maar gezoete (Stevia) slagroom. Het was dit keer in plaats van een pannenkoek. Ze waren zalig! En weet je wat het leukste was? Mijn bloedsuikertjes bleven mooi stabiel! Dus voor herhaling vatbaar!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Misschien, ik gebruik vrijwel nooit sojameel. Als je meel gaat gebruiken dan zou ik eerder de vezels vervangen. Zelf even de verhouding bekijken dan. dat worden dan wel heel andere wafels!