koolrabi komkommer salade

Koolrabi komkommer salade

Deze koolhydraatarme koolrabi komkommer salade vult enorm goed. Daarom is het gerecht uitstekend als maaltijdsalade. Het is bovendien heel makkelijk klaar te maken en snel klaar. Ideaal dus als je weinig tijd hebt of een keertje niet zolang in de keuken wil staan en toch een heel gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. De salade bevat  95.1 kcal ⋆ koolhydraten 4.8 g ⋆ eiwitten 4.5 g ⋆ vetten 5.27 g ⋆ vezels 4 g. Wij aten er nog een vegetarische hamburger bij, maar het lijkt me ook heel lekker met stukjes kip erdoor.

Advertentie

Koolrabi

Koolrabi is laag in calorieën en rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een uitstekende bron van kalium. Verwar deze frisse groente niet met koolraap of meiraap/herfstraap (knolraap) of knolselderij. Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan bv. koolraap groeit koolrabi boven de grond. Afhankelijk van de soort zijn de knollen bleekgroen of blauwviolet van kleur, ik had vandaag een mooie paarse. Onder de schil zijn beide soorten wit-geel van kleur, dus van de kleur zie je niets terug. De smaak lijkt een beetje op bloemkool, maar dan iets pittiger. Koolrabi kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Rauwe koolrabi smaakt een beetje radijsachtig en is heel geschikt in een salade of om te dippen. (bron: Groente en fruitbureau)

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolrabi komkommer salade

Zo maak je koolrabi komkommer salade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolrabi komkommer salade

Koolrabi komkommer salade

Deze koolrabi komkommer salade vult goed en kan je dus makkelijk als maaltijdsalade eten. Het is bovendien heel makkelijk klaar te maken en snel klaar.
4.60 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie (hoofdgerecht)
kcal 95.1 koolhydraten 4.8 geiwitten 4.5 gvetten 5.27 gvezels 4 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster het sesamzaad in een droge pan en zet apart op een schoteltje.
  • Maak de koolrabi schoon en rasp op een grove rasp. Schaaf de komkommer met een fijne kaasschaaf in dunne plakjes. Doe beide in een kom.

Dressing

  • (Snijd eerst een plakje van de limoen voor de garnering) Klop of schud een dressing van Griekse yoghurt met azijn, kneepje limoensap en mosterd. Proef en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade in de kom.

Serveren

  • Snijd ijsbergsla en leg deze op een platte schaal. Schep de koolrabi komkommer salade erop en drizzle er wat lekkere olijfolie over. Strooi tot slot het geroosterde sesamzaad erover en garneer met een plakje limoen.
    Serveer onmiddellijk en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



6 gedachten over “Koolrabi komkommer salade”

  1. 5 sterren
    Kom net uit mijn moestuin met onder andere een.koolrabi en een kleine komkommer. Dankzij jullie recepten ben ik ‘aan de koolrabi’ gegaan. Dat wordt weer een heerlijke lunch.

  2. 5 sterren
    Bij de Lidl kwam ik kleine koolrabi’s tegen, maar ja, wat doe je er mee? Googelen op koolhydraatarm en koolrabi kwam ik (natuurlijk!) weer bij jou terecht! Heerlijk frisse salade en supermakkelijk! Toppertje!

  3. 4 sterren
    Ik woon in Thailand en de ingrediënten zijn hier niet helemaal hetzelfde als in Nederland. Maar ik kwam bij toeval koolrabi tegen en ik moet zeggen: Heerlijk!!! Ik ben zeer benieuwd wat mijn Thaise vriendin er vanavond van vindt. Lekker fris en een beetje zuur/zoet. Ik heb er voor de smaak een gekookt eitje door gedaan en dat geeft het net even meer. Bedankt voor het recept.

Reacties zijn gesloten.

4.60 from 5 votes (1 rating without comment)
Scroll naar boven