koolrabi komkommer salade

Koolrabi komkommer salade

Koolrabi komkommer salade vult goed en kan je dus makkelijk als volledige maaltijd eten. Het is bovendien heel makkelijk klaar te maken en snel klaar. Ideaal dus als je weinig tijd hebt of een keertje niet zolang in de keuken wil staan en toch een heel gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.

koolrabi komkommer saladeKoolrabi
Koolrabi is laag in calorieën en rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een uitstekende bron van kalium. Verwar deze frisse groente niet met koolraap of meiraap/herfstraap (knolraap) of knolselderij. Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan bv. koolraap groeit koolrabi boven de grond. Afhankelijk van de soort zijn de knollen bleekgroen of blauwviolet van kleur, ik had vandaag een mooie paarse. Onder de schil zijn beide soorten wit-geel van kleur, dus van de kleur zie je niets terug. De smaak lijkt een beetje op bloemkool, maar dan iets pittiger. Koolrabi kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Rauwe koolrabi smaakt een beetje radijsachtig en is heel geschikt in een salade of om te dippen. (bron: Groente en fruitbureau)

Wij aten er een vegetarische hamburger bij, maar het lijkt me ook heel lekker met Quorn of kipstuckjes erdoor.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je koolrabi komkommer salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolrabi komkommer salade

koolrabi komkommer salade

Door Anna-Karina Geplaatst augustus 12, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 3 porties
  • Koolhydraten: 5 gr. pp (3 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Koolrabi komkommer salade vult goed en kan je dus makkelijk als volledige maaltijd eten. Het is bovendien heel makkelijk klaar te maken en snel klaar.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en rasp met een grove rasp. Was de komkommer en schaaf met een fijne kaasschaaf in dunne plakjes. Rooster wat sesamzaadjes in een droge pan.
  2. Maak de dressing van yoghurt, azijn, een beetje limoensap en mosterd, proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel iets meer mosterd. Schep de dressing door de geraspte koolrabi en meng komkommerplakjes erdoor.
  3. Snijd ijsbergsla fijn en leg deze onderin een platte schaal. Schep de koolrabi komkommer salade erop en besprenkel alles met olijfolie en limoensap. Strooi als laatste het sesamzaad erover en serveer onmiddellijk. Geniet ervan!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Koolrabi komkommer salade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

126 Shares
Share86
Pin40
Tweet