koolrabi komkommer salade

Koolrabi komkommer salade

Deze koolhydraatarme koolrabi komkommer salade vult enorm goed. Daarom is het gerecht uitstekend als maaltijdsalade. Het is bovendien heel makkelijk klaar te maken en snel klaar. Ideaal dus als je weinig tijd hebt of een keertje niet zolang in de keuken wil staan en toch een heel gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Wij aten er een vegetarische hamburger bij, maar het lijkt me ook heel lekker met Quorn of stukjes kip erdoor.

Koolrabi

Koolrabi is laag in calorieën en rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een uitstekende bron van kalium. Verwar deze frisse groente niet met koolraap of meiraap/herfstraap (knolraap) of knolselderij. Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan bv. koolraap groeit koolrabi boven de grond. Afhankelijk van de soort zijn de knollen bleekgroen of blauwviolet van kleur, ik had vandaag een mooie paarse. Onder de schil zijn beide soorten wit-geel van kleur, dus van de kleur zie je niets terug. De smaak lijkt een beetje op bloemkool, maar dan iets pittiger. Koolrabi kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Rauwe koolrabi smaakt een beetje radijsachtig en is heel geschikt in een salade of om te dippen. (bron: Groente en fruitbureau)

 

koolrabi komkommer salade

Zo maak je koolrabi komkommer salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolrabi komkommer salade

Koolrabi komkommer salade

Deze koolrabi komkommer salade vult goed en kan je dus makkelijk als maaltijdsalade eten. Het is bovendien heel makkelijk klaar te maken en snel klaar.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: maaltijdsalade
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5 gram koolhydraten per portie (hoofdgerecht)
Uit recept: 3 porties

Ingrediënten

Dressing
Serveren

Bereiden

  • Rooster het sesamzaad in een droge pan en zet apart.
  • Maak de koolrabi schoon en rasp op een grove rasp. Schaaf de komkommer met een fijne kaasschaaf in dunne plakjes. Doe beide over in een schaal.
Dressing
  • (Snijd eerst een plakje van de limoen voor de garnering) Klop een dressing van Griekse yoghurt met azijn, kneepje limoensap en mosterd. Proef en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door koolrabi en komkommerplakjes.
Serveren
  • Snijd ijsbergsla en leg deze onderin een platte schaal. Schep de koolrabi komkommer salade erop en besprenkel alles met olijfolie en limoensap. Strooi tot slot het geroosterde sesamzaad erover en garneer met een plakje limoen. Serveer onmiddellijk en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Koolrabi komkommer salade”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

233 Shares
Share116
Pin117
Tweet