Deze koolhydraatarme koolrabi komkommer salade vult enorm goed. Daarom is het gerecht uitstekend als maaltijdsalade. Het is bovendien heel makkelijk klaar te maken en snel klaar. Ideaal dus als je weinig tijd hebt of een keertje niet zolang in de keuken wil staan en toch een heel gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. De salade bevat 95.1 kcal ⋆ koolhydraten 4.8 g ⋆ eiwitten 4.5 g ⋆ vetten 5.27 g ⋆ vezels 4 g. Wij aten er nog een vegetarische hamburger bij, maar het lijkt me ook heel lekker met stukjes kip erdoor.
Koolrabi
Koolrabi is laag in calorieën en rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een uitstekende bron van kalium. Verwar deze frisse groente niet met koolraap of meiraap/herfstraap (knolraap) of knolselderij. Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan bv. koolraap groeit koolrabi boven de grond. Afhankelijk van de soort zijn de knollen bleekgroen of blauwviolet van kleur, ik had vandaag een mooie paarse. Onder de schil zijn beide soorten wit-geel van kleur, dus van de kleur zie je niets terug. De smaak lijkt een beetje op bloemkool, maar dan iets pittiger. Koolrabi kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Rauwe koolrabi smaakt een beetje radijsachtig en is heel geschikt in een salade of om te dippen. (bron: Groente en fruitbureau)
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolrabi komkommer salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolrabi komkommer salade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing
- 100 g Griekse yoghurt
- 2 el azijn, type witte wijn azijn
- kneepje limoensap, en een plakje
- 1 tl mosterd, naar smaak
- peper en zout
Serveren
- 100 g ijsbergsla
- drizzle olijfolie
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster het sesamzaad in een droge pan en zet apart op een schoteltje.
- Maak de koolrabi schoon en rasp op een grove rasp. Schaaf de komkommer met een fijne kaasschaaf in dunne plakjes. Doe beide in een kom.
Dressing
- (Snijd eerst een plakje van de limoen voor de garnering) Klop of schud een dressing van Griekse yoghurt met azijn, kneepje limoensap en mosterd. Proef en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade in de kom.
Serveren
- Snijd ijsbergsla en leg deze op een platte schaal. Schep de koolrabi komkommer salade erop en drizzle er wat lekkere olijfolie over. Strooi tot slot het geroosterde sesamzaad erover en garneer met een plakje limoen. Serveer onmiddellijk en geniet!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
net geprobeerd vanavond. Was lekker fris hapje
Kom net uit mijn moestuin met onder andere een.koolrabi en een kleine komkommer. Dankzij jullie recepten ben ik ‘aan de koolrabi’ gegaan. Dat wordt weer een heerlijke lunch.
Wat lollig 😉 er zijn vast wel ergere verslavingen denkbaar?
Bij de Lidl kwam ik kleine koolrabi’s tegen, maar ja, wat doe je er mee? Googelen op koolhydraatarm en koolrabi kwam ik (natuurlijk!) weer bij jou terecht! Heerlijk frisse salade en supermakkelijk! Toppertje!
🙂
Ik woon in Thailand en de ingrediënten zijn hier niet helemaal hetzelfde als in Nederland. Maar ik kwam bij toeval koolrabi tegen en ik moet zeggen: Heerlijk!!! Ik ben zeer benieuwd wat mijn Thaise vriendin er vanavond van vindt. Lekker fris en een beetje zuur/zoet. Ik heb er voor de smaak een gekookt eitje door gedaan en dat geeft het net even meer. Bedankt voor het recept.