klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade

Afgelopen week maakte ik een geweldige ovenschotel met wortel, prei en een knolselderijpuree. Bij het recept vertelde ik meer over het fenomeen knolselderij. Het ging daar ook al over de oorspronkelijke klassieke Waldorfsalade (1893) met knolselderij. Dat kon niet uitblijven natuurlijk, dus hier volgt het (ons) recept van die klassieke Waldorfsalade.

Waldorf-Astoria in New York

Sinds 1894 heeft elke kok wel een eigen variatie op deze klassieke Waldorfsalade bedacht. Met kaas, bleekselderij, peer, ananas, rozijnen etc. etc. Toch is deze originele Waldorfsalade misschien nog steeds wel de allerlekkerste? Mooi in zijn eenvoud en een perfecte smaakbalans. Het heet trouwens Waldorfsalade omdat het is ‘uitgevonden’ door de maître d’hôtel van het Waldorf-Astoria in New York City.waldorf hotel

In 1893 opende William Waldorf Astor het Waldorfhotel aan de Fifth Avenue in Manhattan, hartje New York, op de plek waar nu het Empire State Building staat.

Voorzaan

Onderstaande recept maakte ik gewoon in de keuken van ons eigen nederige stulpje op het Eiland in Voorzaan! Ik vind het leuk om de ingrediënten als lucifertjes te snijden, doordat je dan allemaal snijvlakjes hebt barst de salade van de smaak! Heb je een kookring? Dan is het mooi om de salade in een torentje op het bord te serveren.

klassieke waldorfsalade

Zo maak je de klassieke Waldorfsalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade

door Anna-Karina van Denderen
In de oorspronkelijke klassieke Waldorfsalade (1894) ging knolselderij! Sinds 1894 heeft elke kok een variatie op de Waldorfsalade bedacht.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Salade
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: maaltijdsalade
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

9 gram koolhydraten per portie

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de knolselderij in lucifertjes (julienne). Blancheer de lucifertjes 1 minuut. Ze moeten echt knapperig blijven, dus spoel direct koud af in een zeef en laat goed uitlekken.
  • Snijd de appel in mooie dunne reepjes en meng alles met een frisse citroenmayonaise en een snufje zout. Hak een klein handje walnoten en schep erdoor, leg 1 walnoot bovenop.
  • Zo simpel? Ja, zo simpel!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 508 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Klassieke waldorfsalade”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like