klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade

Afgelopen week maakte ik een geweldige ovenschotel met wortel, prei en een knolselderijpuree. Bij het recept vertelde ik meer over het fenomeen knolselderij. Het ging daar ook al over de oorspronkelijke klassieke Waldorfsalade (1893) met knolselderij. Dat kon niet uitblijven natuurlijk, dus hier volgt het (ons) recept van die klassieke Waldorfsalade.

 

Waldorf-Astoria in New York

Sinds 1894 heeft elke kok wel een eigen variatie op deze klassieke Waldorfsalade bedacht. Met kaas, bleekselderij, peer, ananas, rozijnen etc. etc. Toch is deze originele Waldorfsalade misschien nog steeds wel de allerlekkerste? Mooi in zijn eenvoud en een perfecte smaakbalans. Het heet trouwens Waldorfsalade omdat het is ‘uitgevonden’ door de maître d’hôtel van het Waldorf-Astoria in New York City.waldorf hotel

In 1893 opende William Waldorf Astor het Waldorfhotel aan de Fifth Avenue in Manhattan, hartje New York, op de plek waar nu het Empire State Building staat.

Voorzaan

Onderstaande recept maakte ik gewoon in de keuken van ons eigen nederige stulpje op het Eiland in Voorzaan! Ik vind het leuk om de ingrediënten als lucifertjes te snijden, doordat je dan allemaal snijvlakjes hebt barst de salade van de smaak! Heb je een kookring? Dan is het mooi om de salade in een torentje op het bord te serveren.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de klassieke Waldorfsalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Klassieke waldorfsalade


klassieke waldorfsalade

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 20, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 1
  • Koolhydraten: 9 khd (1 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

In de oorspronkelijke klassieke Waldorfsalade (1894) ging knolselderij! Sinds 1894 heeft elke kok een variatie op de Waldorfsalade bedacht.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de knolselderij in lucifertjes (julienne). Blancheer de julienne 1 minuut knapperig beetgaar en spoel direct koud af in een zeef en laat de lucifertjes goed uitlekken.
  2. Snijd de appel in mooie reepjes en meng alles met een frisse citroenmayonaise en een snufje zout. Hak een klein handje walnoten en schep erdoor, leg 1 walnoot bovenop. Zo simpel? Ja, zo simpel!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Klassieke waldorfsalade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

131 Shares
Share26
Pin105
Tweet