Snel stoofpotje met vis of vega(n)

Met een paar simpele ingrediënten, binnen no-time iets lekkers op tafel zetten, wie wil dat nou niet? Stoven en snel gaan vaak niet goed samen. Maar in dit gerecht gebruiken we stukjes vis, om preciezer te zijn: kabeljauw. Kabeljauw is heel snel gaar en perfect voor dit stoofpotje. Daarmee is het een heel simpel, maar smakelijk en snel stoofpotje met vis geworden!  Mocht je niet van vis houden of een vegetarisch of zelfs veganistisch recept zoeken, neem dan eenvoudig vega balletjes of vegan kipstuckjes, zie onder. Wel even zelf het aantal koolhydraten in de gaten houden. In onze vorm met kabeljauw en 200 gram tomaten bevat het gerecht 8.45 gram koolhydraten per persoon.

Snelle tomatensaus!

Meestal maken wij onze eigen Italiaanse tomatensaus, die we vervolgens geportioneerd invriezen. Maar helaas, we grepen mis! Daarom maakten we van tomaten, knoflook en Italiaanse kruiden een heel snelle tomatensaus, door die ingrediënten te pureren met een staafmixer. Even bzzzzt-bzzzzt en klaar! De saus is op deze manier wel wat wateriger, maar dat vonden wij niet zo erg, een broodje erbij om je bordje mee schoon te vegen, heerlijk! Je zou ook passata kunnen nemen, die is wat dikker en ook uitermate geschikt als snelle basis voor je tomatensaus. Er zijn veel verschillende varianten passata, let goed op de koolhydraten, sommigen merken voegen suiker toe! Het merk La Bio Idea gebruikt voor 700 gram passata ongeveer 1,5 kg verse tomaten uit Italië en bevat 3,4 gram koolhydraten per 100 gram. Een prima alternatief dus! 

Vegan kipstuckjes?

In plaats van met vis zou je het stoofpotje ook vegan kunnen maken met kipstuckjes. De 100% plantaardige Vegetarische Kipstuckjes zijn het paradepaardje van De Vegetarische Slager en bevatten 4,7 gram koolhydraten per 100 gram. De sensationele smaak is volgens velen kippiger dan kip en heerlijk mals. Topchefs kunnen ‘m niet of nauwelijks van echt onderscheiden. De vegan kipstuckjes zijn ook lekker in een curry of een wokgerecht. Of lauwwarm in een salade. Bak deze kipvervanger, bij voorkeur ontdooid, aan beide zijden in een scheut olie goudbruin krokant op hoog vuur. Als je de kipstuckjes in dit gerecht gebruikt, bak ze dan éérst en voeg ze als laatste toe.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

snel stoofpotje met vis
snel stoofpotje met vis

Zo maak je een Snel stoofpotje met vis of vega(n)

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Snel stoofpotje met vis of vega(n)

snel stoofpotje met vis
Door: Anna-Karina van Denderen
Kabeljauw is heel snel gaar en perfect voor dit stoofpotje. Daarmee is het een heel simpel, maar smakelijk en super snel stoofpotje met vis geworden! Neem vegan kipstuckjes als het plantaardig moet zijn!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 136.1 kcalkoolhydraten 8.45 geiwitten 12.3 gvetten 5.7 gvezels 3.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de kabeljauw in stukken en zet apart. Als je de vegan kipstuckjes neemt bak deze dan eerst krokant.
  • Pureer voor de saus de tomaten met een gepeld teentje knoflook en Italiaanse kruiden.
  • Halveer de courgette en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringen. Bak de courgette samen met de helft van de bosui in wat olijfolie gedurende 3 minuten.
  • Voeg de tomatensaus en de kabeljauwstukjes toe en laat met een deksel op de pan 5-7 minuten garen. Schep halverwege voorzichtig om.
  • Hak ondertussen alvast de peterselie fijn.
  • Proef het stoofpotje af en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over twee borden, bestrooi met peterselie en de rest van de bosui. Serveer met limoenpartjes.
  • Neem eventueel een broodje om je bord mee schoon te vegen! Geen nattigheid op je bord? Gebruik dan een schuimspaan om op te scheppen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top