Met een paar simpele ingrediënten, binnen no-time iets lekkers op tafel zetten, wie wil dat nou niet? Stoven en snel gaan vaak niet goed samen. Maar in dit gerecht gebruiken we stukjes vis, om preciezer te zijn: kabeljauw. Kabeljauw is heel snel gaar en perfect voor dit stoofpotje. Daarmee is het een heel simpel, maar smakelijk en snel stoofpotje met vis geworden! Mocht je niet van vis houden of een vegetarisch of zelfs veganistisch recept zoeken, neem dan eenvoudig vega balletjes of vegan kipstuckjes, zie onder. Wel even zelf het aantal koolhydraten in de gaten houden. In onze vorm met kabeljauw en 200 gram tomaten bevat het gerecht 8.45 gram koolhydraten per persoon.
Snelle tomatensaus!
Meestal maken wij onze eigen Italiaanse tomatensaus, die we vervolgens geportioneerd invriezen. Maar helaas, we grepen mis! Daarom maakten we van tomaten, knoflook en Italiaanse kruiden een heel snelle tomatensaus, door die ingrediënten te pureren met een staafmixer. Even bzzzzt-bzzzzt en klaar! De saus is op deze manier wel wat wateriger, maar dat vonden wij niet zo erg, een broodje erbij om je bordje mee schoon te vegen, heerlijk! Je zou ook passata kunnen nemen, die is wat dikker en ook uitermate geschikt als snelle basis voor je tomatensaus. Er zijn veel verschillende varianten passata, let goed op de koolhydraten, sommigen merken voegen suiker toe! Het merk La Bio Idea gebruikt voor 700 gram passata ongeveer 1,5 kg verse tomaten uit Italië en bevat 3,4 gram koolhydraten per 100 gram. Een prima alternatief dus!
Vegan kipstuckjes?
In plaats van met vis zou je het stoofpotje ook vegan kunnen maken met kipstuckjes. De 100% plantaardige Vegetarische Kipstuckjes zijn het paradepaardje van De Vegetarische Slager en bevatten 4,7 gram koolhydraten per 100 gram. De sensationele smaak is volgens velen kippiger dan kip en heerlijk mals. Topchefs kunnen ‘m niet of nauwelijks van echt onderscheiden. De vegan kipstuckjes zijn ook lekker in een curry of een wokgerecht. Of lauwwarm in een salade. Bak deze kipvervanger, bij voorkeur ontdooid, aan beide zijden in een scheut olie goudbruin krokant op hoog vuur. Als je de kipstuckjes in dit gerecht gebruikt, bak ze dan éérst en voeg ze als laatste toe.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je een Snel stoofpotje met vis of vega(n)
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Snel stoofpotje met vis of vega(n)
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 gr kabeljauw, of vegan kipstuckjes van DVS
- 200 gr cherrytomaatje
- teentje knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 courgette
- 2 stengels bosui
- olijfolie
- handje platte peterselie, vers
- peper en zout
- ½ limoen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de kabeljauw in stukken en zet apart. Als je de vegan kipstuckjes neemt bak deze dan eerst krokant.
- Pureer voor de saus de tomaten met een gepeld teentje knoflook en Italiaanse kruiden.
- Halveer de courgette en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringen. Bak de courgette samen met de helft van de bosui in wat olijfolie gedurende 3 minuten.
- Voeg de tomatensaus en de kabeljauwstukjes toe en laat met een deksel op de pan 5-7 minuten garen. Schep halverwege voorzichtig om.
- Hak ondertussen alvast de peterselie fijn.
- Proef het stoofpotje af en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over twee borden, bestrooi met peterselie en de rest van de bosui. Serveer met limoenpartjes.
- Neem eventueel een broodje om je bord mee schoon te vegen! Geen nattigheid op je bord? Gebruik dan een schuimspaan om op te scheppen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Erg lekker hoor zo’n vis gerecht altijd een lekkere lichte maaltijd zalig 😋
Wel even een vraagje( gaat niet over dit recept )ik wilde even weten of de Kh nog verschillen van witte en rode ui volgens mij zie ik het niet in de Nevo tabel??
Bedankt hoor voor alles😘
Wat betreft ui: wij houden voor alle soorten ui 5 gram netto koolhydraten aan.
Wat fijn dat je het recept kunt aanpassen aan het aantal mee-eters
Hoi Irma, Ja dat is bij alle nieuwe recepten het geval! We zijn op de achtergond bezig om alle 600 recepten(!) om te zetten naar de nieuwe opmaak. Geef het recept ook vooral ook een sterretjeswaardering!