Zó donders lekker is deze koolhydraatarme gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember, knoflook en sojasaus. Erg eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Smaakt samen die heerlijk knapperige gegrilde paksoi helemaal perfect. Al met al bevat de groente (ik rekende 600 gram paksoi) met die lekkere saus 5.8 gram koolhydraten per portie. Heb je geen grillpan of tafelgrill? Geeft niets, je hoeft de paksoi niet perse te grillen, in grote of kleinere stukjes snijden en wokken, stomen roerbakken of gewoon koken kan ook prima. Als je dat zalige sausje er maar overheen doet! Bij ons op de foto’s zie je twee versies. De gegrilde paksoi kan zowel warm als lauwwarm worden gegeten.
Paksoi
Maak paksoi nooit te gaar, hou ‘m lekker knapperig, goed voor de vitamientjes! Zelf vind ik gegrilde paksoi eigenlijk wel het makkelijkst om klaar te maken: gewoon een stronk paksoi wassen en in de lengte in vieren snijden tussen de hete grill leggen. Ondertussen maak ik dat hemelse sausje wat er overheen gegoten wordt *mjummie*. Snel klaar, gezond en nog prachtig om te zien ook!
Als het een lunch is laat je het bij de paksoi met dat sausje, maar eet je het als hoofdgerecht (zoals wij) dan maak je er bijvoorbeeld een oosters vispakketje bij. Of een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje kan ook, als het maar een oosters tintje heeft. Grote eters kunnen het nog uitgebreider doen met wat bloemkoolnasi.


Zo maak je zelf de Gegrilde paksoi
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gegrilde paksoi met sesamzaad
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Saus
- 1 ui, 1 khd gesnipperd
- 10 ml olijfolie, of boter
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl sesamolie
- 2 el sojasaus, tamari
- 1 el citroensap
- drupje zoetstof
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de stronk paksoi in vieren en was ze onder stromend water, maak droog. Grill de stronken ongeveer 10 minuten tussen een tafelgrill of in een grillpan.
- Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.
Saus
- Snipper de ui en fruit die in een steelpannetje met dikke bodem met wat olie of boter. Rasp gember en knoflook erboven en voeg sesamolie, sojasaus en citroensap toe. Proef en breng op smaak met een druppel zoetstof.
- Serveer per persoon twee ¼ stronken op een bord, giet het sausje erover en bestrooi tot slot met het geroosterde sesamzaad.
Erbij
- Lekker met bijvoorbeeld dit oosters vispakketje, een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
superlekker!
Gisteren avond gegrilde paksoi gemaakt , met een moot zalm op een plankje in de weber bbq . Als vooraf gegrilde groene asperges met kaas (indirect op de weber). Ik was zeer verrast wat een heerlijke smaak, er blijkt wel weer er hoeft niet alleen vlees op de bbq.
Hartelijk dank voor deze heerlijke gerechten staan nu op onze lievelings groente lijst.
Klinkt lekker, het was er wel weer voor!
Echt HEERLIJK! Ik heb het recept vanmorgen gezien en vanmiddag gemaakt, met grote gamba’s erbij.
Zelfs mijn hubby vond het lekker, al zat er wel een ‘zeep’smaak aan, dat is de verse gember 🙂
Volgende keer maar wat minder voor mijnheer.
Bedankt voor het heerlijke recept weer!
Heerlijk, heb het samen met de kip saté in glaasje gegeten. Echt om je vingers bij af te likken.
Mooi zo dat ’t heeft gesmaakt! Groetje, AK
Deze ga ik zeker nog een keer maken, heerlijk!
tnxzz