gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Met die heerlijk knapperige gegrilde paksoi helemaal perfect. Heb je geen (tafel)grill? Geeft niets, je hoeft de paksoi niet perse te grillen, in grote of kleinere stukjes snijden en wokken, stomen roerbakken of gewoon koken kan ook prima. Als je dat sausje maar erover doet! Ik heb er twee gemaakt, zie foto’s. De gegrilde paksoi kan zowel warm als lauwwarm worden gegeten.

Paksoi

Maak paksoi nooit te gaar, hou ‘m lekker knapperig, goed voor de vitamientjes! Zelf vind ik gegrilde paksoi eigenlijk wel het makkelijkst om klaar te maken: gewoon een stronk paksoi wassen en in de lengte in vieren snijden tussen de hete grill leggen. Ondertussen maak ik dat hemelse sausje wat er overheen gegoten wordt *mjummie*. Snel klaar, gezond en nog prachtig om te zien ook!

Als het een lunch is laat je het bij de paksoi met dat sausje, maar eet je het als hoofdgerecht (zoals wij) dan maak je er bijvoorbeeld een Oosters vispakketje bij. Of een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje kan ook, als het maar een oosters tintje heeft. Grote eters kunnen het nog uitgebreider doen met wat bloemkoolnasi.

 

gegrilde paksoi

gegrilde paksoi

Zo maak je zelf de Gegrilde paksoi

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Donders lekker deze gegrilde paksoi. Door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq, groente
Voorbereiden: 3 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 13 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4,2 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Saus

Bereiden

  • Snijd de stronk paksoi in vieren en was ze onder stromend water, maak droog. Grill de stronken tussen een tafelgrill of in een grillpan. Ongeveer 10 minuten.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.
Saus
  • Snipper de ui en fruit in een steelpannetje met dikke bodem. Rasp gember en knoflook erboven en voeg sesamolie, sojasaus en citroensap toe. proef en breng op smaak met een drupje zoetstof.
  • Serveer per twee ¼ stronken op een bord, giet het sausje erover en bestrooi tot slot met het geroosterde sesamzaad.
  • Lekker met bijvoorbeeld dit oosters vispakketje, een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties op “Gegrilde paksoi met sesamzaad”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

383 Shares
Share111
Pin272
Tweet