Gegrilde paksoi met sesamzaad

gegrilde paksoi

Zó donders lekker is deze koolhydraatarme gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember, knoflook en sojasaus. Erg eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Smaakt samen die heerlijk knapperige gegrilde paksoi helemaal perfect. Al met al bevat de groente (ik rekende 600 gram paksoi) met die lekkere saus 5.8 gram koolhydraten per portie. Heb je geen grillpan of tafelgrill? Geeft niets, je hoeft de paksoi niet perse te grillen, in grote of kleinere stukjes snijden en wokken, stomen roerbakken of gewoon koken kan ook prima. Als je dat zalige sausje er maar overheen doet! Bij ons op de foto’s zie je twee versies. De gegrilde paksoi kan zowel warm als lauwwarm worden gegeten.

Paksoi

Maak paksoi nooit te gaar, hou ‘m lekker knapperig, goed voor de vitamientjes! Zelf vind ik gegrilde paksoi eigenlijk wel het makkelijkst om klaar te maken: gewoon een stronk paksoi wassen en in de lengte in vieren snijden tussen de hete grill leggen. Ondertussen maak ik dat hemelse sausje wat er overheen gegoten wordt *mjummie*. Snel klaar, gezond en nog prachtig om te zien ook!

Als het een lunch is laat je het bij de paksoi met dat sausje, maar eet je het als hoofdgerecht (zoals wij) dan maak je er bijvoorbeeld een oosters vispakketje bij. Of een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje kan ook, als het maar een oosters tintje heeft. Grote eters kunnen het nog uitgebreider doen met wat bloemkoolnasi.

gegrilde paksoi
gegrilde paksoi

Zo maak je zelf de Gegrilde paksoi

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Gegrilde paksoi met sesamzaad

gegrilde paksoi
Door: Anna-Karina van Denderen
Donders lekker deze gegrilde paksoi. Door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol!
5 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 3 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 13 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 68.9 kcalkoolhydraten 5.8 geiwitten 4.4 gvetten 2.2 gvezels 4.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

  • 1 krop paksoi - in vieren of in stukjes (netto 600 g)
  • 1 el sesamzaad - geroosterd

Saus

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de stronk paksoi in vieren en was ze onder stromend water, maak droog. Grill de stronken ongeveer 10 minuten tussen een tafelgrill of in een grillpan.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.

Saus

  • Snipper de ui en fruit die in een steelpannetje met dikke bodem met wat olie of boter. Rasp gember en knoflook erboven en voeg sesamolie, sojasaus en citroensap toe. Proef en breng op smaak met een druppel zoetstof.
  • Serveer per twee ¼ stronken op een bord, giet het sausje erover en bestrooi tot slot met het geroosterde sesamzaad.

Erbij


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties