Oosters gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Met die heerlijk knapperige gegrilde paksoi helemaal perfect. Heb je geen (tafel)grill? Geeft niets, je hoeft de paksoi niet perse te grillen, in grote of kleinere stukjes snijden en wokken, stomen roerbakken of gewoon koken kan ook prima. Ik heb twee verschillende gemaakt, zie foto 1. NB: deze paksoi kan zowel warm als lauwwarm worden gegeten.

 

Paksoi

Maak paksoi nooit te gaar, hou ‘m lekker knapperig, goed voor de vitamientjes! Zelf vind ik gegrilde paksoi eigenlijk wel het makkelijkst om klaar te maken: gewoon een stronk paksoi wassen en in de lengte in vieren snijden tussen de hete grill leggen. Ondertussen maak ik dat hemelse sausje wat er overheen gegoten wordt *mjummie*. Snel klaar, gezond en nog prachtig om te zien ook!

Als het een lunch is laat je het bij de paksoi met dat sausje, maar eet je het als hoofdgerecht (zoals wij) dan maak je er bijvoorbeeld een Oosters vispakketje bij. Of een lekker mals tonijnspiesje of deze saté in een glaasje kan ook, als het maar een oosters tintje heeft. Grote eters kunnen het nog uitgebreider doen met wat bloemkoolnasi.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je zelf de Gegrilde paksoi

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gegrilde paksoi met sesamzaad


Oosters gegrilde paksoi

Door Anna-Karina Geplaatst september 19, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 4,2 khd per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 13 minuten

Donders lekker deze gegrilde paksoi! Door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de stronk paksoi in vieren en was ze onder stromens water, schud aanhangend water eraf. Verwarm je grill en vet de platen in, leg de stronken ertussen.
  2. Rooster een lepel sesamzaad in een droge koekenpan lichtjes tot de geur vrijkomt en laat afkoelen op een schoteltje. Niet in de hete pan laten, dan verbrandt het alsnog!
  3. SAUSJE
    Kan vooraf gemaakt worden en worden opgewarmd.
    In een steelpannetje met dikke bodem bak je de ui in kokosolie zachtjes aan gedurende 2 minuten. Doe dan de gember en knoflook erbij en laat even mee warmen. Maak er een sausje van door toevoegen van sesamolie, sojasaus en citroensap. Breng eventueel verder op smaak met een piepklein beetje zoetstof. Mocht de saus niet goed mengen (teveel olie) doe er dan een beetje water met johannesbroodpitmeel bij om te binden.
  4. Als de paksoi gaar genoeg is (ong. 10 minuten), leg je 'm op een bord en giet het sausje erover, strooi het geroosterde sesamzaad erop en je kan gaan smullen! Lekker met een vispakketje, tonijnspiesje of saté...

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties op “Gegrilde paksoi met sesamzaad”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

224 Shares
Share78
Pin146
Tweet