Gember spekpannenkoekjes

gember spekpannenkoekjes

Wat een schatjes hè? Met deze geinige, gouden, gember spekpannenkoekjes hebben we weer een zalig recept toegevoegd aan ons arsenaal pannenkoekjes en wafels. Pannenkoeken zijn sowieso heel erg populair in menig huishouden. Net als bij pizza kun je met een basis alle kanten op. Iedereen kan zijn of haar eigen soort beleg kiezen. Bij ons staan ze ook regelmatig op het menu, vaak in het weekend. Niets lekkerder dan na een fijne wandeling of fietstocht van een stapeltje pannenkoekjes mogen smullen. Voor Anna-Karina meestal hartig en ik mag graag een pannenkoek met appel en stroop eten (Sst… niet verder vertellen).

Sinds we koolhydraatarm eten verzinnen we steeds weer nieuwe manieren om deze lekkernij naar onze hand te zetten. En dat is wel gelukt want ze bevatten per stuk in deze vorm slechts 0.85 gram koolhydraten en wel bijna 10 gram vet. Dat is een mooie verhouding! Deze gember spekpannenkoekjes bakte ik speciaal voor Anna-Karina, vroeger at zij graag een spekpannenkoek met gember, stemgember wel te verstaan. Maar dat gaat natuurlijk niet meer. Zelf eet ik geen vlees, al niet meer sinds mijn twintigste. De kortstondige relatie die ik had met een meisje toen ik Eindhoven een HBO-opleiding volgde heeft deze langdurige levenswijze opgeleverd. Toentertijd was het nog lang niet zo ingeburgerd als nu. Dagelijks een stukje vlees ‘hoorde erbij’. Daar is in elk geval wel wat in veranderd. 

Mondgevoel

Natuurlijk is het niet mogelijk om een koolhydraatarme pannenkoek hetzelfde te laten smaken als een die is gemaakt van tarwe en/of andere graansoorten. De smaak en de structuur zijn gewoon anders als je met amandelmeel aan de slag gaat. Kortom; je moet het eigenlijk niet vergelijken. In de siliconen pannenkoekenvorm kun je heel precies lieve kleine, wat dikkere pannenkoekjes bakken. Lekker voedzaam als ontbijt en leuk om zo tussendoor te eten. Anna-Karina wist me te verklappen dat het mondgevoel behoorlijk stevig is en dat ze uitstekend smaken. Ik heb een klein stukje geproefd zonder spek, en ik kan beamen dat je er van kunt smullen. Ga maar doen, zou ik zeggen!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gember spekpannenkoekjes
gember spekpannenkoekjes

Zo maak je gember spekpannenkoekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gember spekpannenkoekjes

Gember spekpannenkoekjes

Deze makkelijke gember spekpannenkoekjes hebben een prachtige textuur en vormen het perfecte hartige vakantieontbijt! Niks fijner op een luie weekendochtend dan het maken van super eenvoudige pannenkoekjes. Ook lekker als lunch to go voor onderweg, want ze smaken koud ook prima!
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Rusten 10 min
Totale tijd 35 min

Ook gebruikt

  • Pannenkoekjesvorm met 7 gaten Ø 7 cm

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 113.93 koolhydraten 0.85 geiwitten 5.6 gvetten 9.46 gvezels 1.77 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stuks à 7 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Beslag

Overig

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Beslag maken

  • Mix de eieren met amandelmelk in een ruime kom eerst door elkaar. Gebruik een mixer of blender.
  • Voeg dan het amandelmeel, kokosmeel, Griekse yoghurt, geraspte gember, olijfolie, vanille, nootmuskaat, zoetstof, zout en het bakpoeder toe en meng alles tot een egaal beslag. Laat  voor het beste resultaat 10 minuten rusten om het te laten indikken.

Bakken

  • Snijd ondertussen het spek zodat het onder een pannenkoekje past. Wij gebruiken een pannenkoekvorm voor in een pan, maar je kunt ook bergjes scheppen.
    Roer het beslag na de rusttijd nog even door. Bak eerst de stukjes spek in de vorm op redelijk hoog vuur. Temper het vuur en schep dan het beslag op de stukjes spek en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten. Draai de vorm met pannenkoekjes om als de bovenkant voldoende droog is. Bak ze aan beide zijden goudbruin.

Serveren

  • Serveer de gember spekpannenkoekjes met koolhydraatarme stroop of paprikapoeder.
  • Geniet van je weekend! (of doordeweekse dag)
  • Bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


8 gedachten over “Gember spekpannenkoekjes”

  1. Hallo Hans wat een mooie pannenkoeken heb jij gebakken met de rode bakvorm. Wij hebben deze ook, maar waarom lukt dit bij ons niet en wordt het één groot rommeltje

    1. Hoi Rieky, (AK hier) Wat jammer! Misschien nog een keertje proberen? Het beslag moet voldoende dik zijn anders loopt het er geheid onderdoor. Bodem met olie heet maken, dan het vuur een beetje temperen voordat het beslag erin gaat. Leg de vorm met het extra randje op de vlakke bodem. Je lepelt het beslag voorzichtig in de vorm terwijl je de vorm een beetje tegen de bodem aandrukt. Rustig laten stollen. Niet aanzitten verder tot de pannenkoekjes droog zijn aan de bovenkant. Dan kun je ze met vorm en al omdraaien, maar soms gaan ze ook al gewoon los. Niet erg, want als het goed is zijn ze dan al stevig genoeg. Voer alles uit met alle áándacht die je hebt 😉 Succes! Groet, ook aan A!

  2. Zijn er ook “makkelijke” lunch gerechten die op het werk te eten zijn ipv brood/krentenbol. Er is niks in de buurt om eten in op te warmen ofzo iets dergelijks
    Groet Wendy Krol

  3. 5 sterren
    Anna-Karina,
    even een vraagje over het kokosmeel? Gebruik je alleen de kokosmeel van Aman prana?? Aangezien ik ook zo een lage KH had van Hongarije maar die is nu op helaas ik wil wel bestellen maar dan zijn er nog even 4.95 verzending bij boven 75 euro pas gratis ik hoop op je antwoord Dank Francisca. Deze pancake was weer heerlijk!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top