Wat een schatjes hè? Met deze geinige, gouden, gember spekpannenkoekjes hebben we weer een zalig recept toegevoegd aan ons arsenaal pannenkoekjes en wafels. Pannenkoeken zijn sowieso heel erg populair in menig huishouden. Net als bij pizza kun je met een basis alle kanten op. Iedereen kan zijn of haar eigen soort beleg kiezen. Bij ons staan ze ook regelmatig op het menu, vaak in het weekend. Niets lekkerder dan na een fijne wandeling of fietstocht van een stapeltje pannenkoekjes mogen smullen. Voor Anna-Karina meestal hartig en ik mag graag een pannenkoek met appel en stroop eten (Sst… niet verder vertellen).
Sinds we koolhydraatarm eten verzinnen we steeds weer nieuwe manieren om deze lekkernij naar onze hand te zetten. En dat is wel gelukt want ze bevatten per stuk in deze vorm slechts 0.85 gram koolhydraten en wel bijna 10 gram vet. Dat is een mooie verhouding! Deze gember spekpannenkoekjes bakte ik speciaal voor Anna-Karina, vroeger at zij graag een spekpannenkoek met gember, stemgember wel te verstaan. Maar dat gaat natuurlijk niet meer. Zelf eet ik geen vlees, al niet meer sinds mijn twintigste. De kortstondige relatie die ik had met een meisje toen ik Eindhoven een HBO-opleiding volgde heeft deze langdurige levenswijze opgeleverd. Toentertijd was het nog lang niet zo ingeburgerd als nu. Dagelijks een stukje vlees ‘hoorde erbij’. Daar is in elk geval wel wat in veranderd.
Mondgevoel
Natuurlijk is het niet mogelijk om een koolhydraatarme pannenkoek hetzelfde te laten smaken als een die is gemaakt van tarwe en/of andere graansoorten. De smaak en de structuur zijn gewoon anders als je met amandelmeel aan de slag gaat. Kortom; je moet het eigenlijk niet vergelijken. In de siliconen pannenkoekenvorm kun je heel precies lieve kleine, wat dikkere pannenkoekjes bakken. Lekker voedzaam als ontbijt en leuk om zo tussendoor te eten. Anna-Karina wist me te verklappen dat het mondgevoel behoorlijk stevig is en dat ze uitstekend smaken. Ik heb een klein stukje geproefd zonder spek, en ik kan beamen dat je er van kunt smullen. Ga maar doen, zou ik zeggen!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je gember spekpannenkoekjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Gember spekpannenkoekjes
Ook gebruikt
- Pannenkoekjesvorm met 7 gaten Ø 7 cm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Beslag
- 4 stuks eieren
- 75 ml amandelmelk, ongezoet of kokosmelk
- 2 el Griekse yoghurt, 30 ml
- 100 g amandelmeel
- 3,5 el kokosmeel
- 4 cm gemberwortel, geraspt of 2 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie
- vanille
- snufje nootmuskaat
- zoetstof, niet te veel
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
Overig
- olijfolie, om te bakken
- 75 g ontbijtspek, ongeveer
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Beslag maken
- Mix de eieren met amandelmelk in een ruime kom eerst door elkaar. Gebruik een mixer of blender.
- Voeg dan het amandelmeel, kokosmeel, Griekse yoghurt, geraspte gember, olijfolie, vanille, nootmuskaat, zoetstof, zout en het bakpoeder toe en meng alles tot een egaal beslag. Laat voor het beste resultaat 10 minuten rusten om het te laten indikken.
Bakken
- Snijd ondertussen het spek zodat het onder een pannenkoekje past. Wij gebruiken een pannenkoekvorm voor in een pan, maar je kunt ook bergjes scheppen. Roer het beslag na de rusttijd nog even door. Bak eerst de stukjes spek in de vorm op redelijk hoog vuur. Temper het vuur en schep dan het beslag op de stukjes spek en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten. Draai de vorm met pannenkoekjes om als de bovenkant voldoende droog is. Bak ze aan beide zijden goudbruin.
Serveren
- Serveer de gember spekpannenkoekjes met koolhydraatarme stroop of paprikapoeder.
- Geniet van je weekend! (of doordeweekse dag)
- Bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo Hans wat een mooie pannenkoeken heb jij gebakken met de rode bakvorm. Wij hebben deze ook, maar waarom lukt dit bij ons niet en wordt het één groot rommeltje
Hoi Rieky, (AK hier) Wat jammer! Misschien nog een keertje proberen? Het beslag moet voldoende dik zijn anders loopt het er geheid onderdoor. Bodem met olie heet maken, dan het vuur een beetje temperen voordat het beslag erin gaat. Leg de vorm met het extra randje op de vlakke bodem. Je lepelt het beslag voorzichtig in de vorm terwijl je de vorm een beetje tegen de bodem aandrukt. Rustig laten stollen. Niet aanzitten verder tot de pannenkoekjes droog zijn aan de bovenkant. Dan kun je ze met vorm en al omdraaien, maar soms gaan ze ook al gewoon los. Niet erg, want als het goed is zijn ze dan al stevig genoeg. Voer alles uit met alle áándacht die je hebt 😉 Succes! Groet, ook aan A!
Lekker! De pannenkoekjes doen mij denken aan
kaiserschmarrn 😋
Zijn er ook “makkelijke” lunch gerechten die op het werk te eten zijn ipv brood/krentenbol. Er is niks in de buurt om eten in op te warmen ofzo iets dergelijks
Groet Wendy Krol
Je kunt gewoon koolhydraatarm brood en crackers bakken toch? Dit 2 zijn heel makkelijke vervangers:
Omega zaden brood
of dit brood maar dan als gewoon brood bakken.
Voor de ‘lekkere trek’ kun je eens kijken naar de ontbijtkoek. Allemaal in te vriezen en te beleggen zoals je gewend bent.
Dank je voor deze tips
Anna-Karina,
even een vraagje over het kokosmeel? Gebruik je alleen de kokosmeel van Aman prana?? Aangezien ik ook zo een lage KH had van Hongarije maar die is nu op helaas ik wil wel bestellen maar dan zijn er nog even 4.95 verzending bij boven 75 euro pas gratis ik hoop op je antwoord Dank Francisca. Deze pancake was weer heerlijk!!
Klopt wij gebruien uitluitend die.