Wat een schatjes hè? Met deze geinige, gouden, gember spekpannenkoekjes hebben we weer een zalig recept toegevoegd aan ons arsenaal pannenkoekjes en wafels. Pannenkoeken zijn sowieso heel erg populair in menig huishouden. Net als bij pizza kun je met een basis alle kanten op. Iedereen kan zijn of haar eigen soort beleg kiezen. Bij ons staan ze ook regelmatig op het menu, vaak in het weekend. Niets lekkerder dan na een fijne wandeling of fietstocht van een stapeltje pannenkoekjes mogen smullen. Voor Anna-Karina meestal hartig en ik mag graag een pannenkoek met appel en stroop eten (Sst… niet verder vertellen).
Sinds we koolhydraatarm eten verzinnen we steeds weer nieuwe manieren om deze lekkernij naar onze hand te zetten. En dat is wel gelukt want ze bevatten per stuk in deze vorm slechts 0.85 gram koolhydraten en wel bijna 10 gram vet. Dat is een mooie verhouding! Deze gember spekpannenkoekjes bakte ik speciaal voor Anna-Karina, vroeger at zij graag een spekpannenkoek met gember, stemgember wel te verstaan. Maar dat gaat natuurlijk niet meer. Zelf eet ik geen vlees, al niet meer sinds mijn twintigste. De kortstondige relatie die ik had met een meisje toen ik Eindhoven een HBO-opleiding volgde heeft deze langdurige levenswijze opgeleverd. Toentertijd was het nog lang niet zo ingeburgerd als nu. Dagelijks een stukje vlees ‘hoorde erbij’. Daar is in elk geval wel wat in veranderd.
Mondgevoel
Natuurlijk is het niet mogelijk om een koolhydraatarme pannenkoek hetzelfde te laten smaken als een die is gemaakt van tarwe en/of andere graansoorten. De smaak en de structuur zijn gewoon anders als je met amandelmeel aan de slag gaat. Kortom; je moet het eigenlijk niet vergelijken. In de siliconen pannenkoekenvorm kun je heel precies lieve kleine, wat dikkere pannenkoekjes bakken. Lekker voedzaam als ontbijt en leuk om zo tussendoor te eten. Anna-Karina wist me te verklappen dat het mondgevoel behoorlijk stevig is en dat ze uitstekend smaken. Ik heb een klein stukje geproefd zonder spek, en ik kan beamen dat je er van kunt smullen. Ga maar doen, zou ik zeggen!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je gember spekpannenkoekjes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Gember spekpannenkoekjes
Ook gebruikt
- Pannenkoekjesvorm met 7 gaten Ø 7 cm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Beslag
- 4 stuks ei
- 75 ml amandelmelk, ongezoet of kokosmelk
- 2 el Griekse yoghurt, 30 ml
- 100 g amandelmeel
- 3,5 el kokosmeel
- 4 cm gemberwortel, geraspt of 2 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie
- vanille
- snufje nootmuskaat
- zoetstof, niet te veel
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
Overig
- olijfolie, om te bakken
- 75 g ontbijtspek, ongeveer
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Beslag maken
- Mix de eieren met amandelmelk in een ruime kom eerst door elkaar. Gebruik een mixer of blender.
- Voeg dan het amandelmeel, kokosmeel, Griekse yoghurt, geraspte gember, olijfolie, vanille, nootmuskaat, zoetstof, zout en het bakpoeder toe en meng alles tot een egaal beslag. Laat voor het beste resultaat 10 minuten rusten om het te laten indikken.
Bakken
- Snijd ondertussen het spek zodat het onder een pannenkoekje past. Wij gebruiken een pannenkoekvorm voor in een pan, maar je kunt ook bergjes scheppen. Roer het beslag na de rusttijd nog even door. Bak eerst de stukjes spek in de vorm op redelijk hoog vuur. Temper het vuur en schep dan het beslag op de stukjes spek en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten. Draai de vorm met pannenkoekjes om als de bovenkant voldoende droog is. Bak ze aan beide zijden goudbruin.
Serveren
- Serveer de gember spekpannenkoekjes met koolhydraatarme stroop of paprikapoeder.
- Geniet van je weekend! (of doordeweekse dag)
- Bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: