Gember spekpannenkoekjes

gember spekpannenkoekjes

Wat een schatjes hè? Met deze geinige, gouden, gember spekpannenkoekjes hebben we weer een zalig recept toegevoegd aan ons arsenaal pannenkoekjes en wafels. Pannenkoeken zijn sowieso heel erg populair in menig huishouden. Net als bij pizza kun je met een basis alle kanten op. Iedereen kan zijn of haar eigen soort beleg kiezen. Bij ons staan ze ook regelmatig op het menu, vaak in het weekend. Niets lekkerder dan na een fijne wandeling of fietstocht van een stapeltje pannenkoekjes mogen smullen. Voor Anna-Karina meestal hartig en ik mag graag een pannenkoek met appel en stroop eten (Sst… niet verder vertellen).

Sinds we koolhydraatarm eten verzinnen we steeds weer nieuwe manieren om deze lekkernij naar onze hand te zetten. En dat is wel gelukt want ze bevatten per stuk in deze vorm slechts 0.85 gram koolhydraten en wel bijna 10 gram vet. Dat is een mooie verhouding! Deze gember spekpannenkoekjes bakte ik speciaal voor Anna-Karina, vroeger at zij graag een spekpannenkoek met gember, stemgember wel te verstaan. Maar dat gaat natuurlijk niet meer. Zelf eet ik geen vlees, al niet meer sinds mijn twintigste. De kortstondige relatie die ik had met een meisje toen ik Eindhoven een HBO-opleiding volgde heeft deze langdurige levenswijze opgeleverd. Toentertijd was het nog lang niet zo ingeburgerd als nu. Dagelijks een stukje vlees ‘hoorde erbij’. Daar is in elk geval wel wat in veranderd. 

Mondgevoel

Natuurlijk is het niet mogelijk om een koolhydraatarme pannenkoek hetzelfde te laten smaken als een die is gemaakt van tarwe en/of andere graansoorten. De smaak en de structuur zijn gewoon anders als je met amandelmeel aan de slag gaat. Kortom; je moet het eigenlijk niet vergelijken. In de siliconen pannenkoekenvorm kun je heel precies lieve kleine, wat dikkere pannenkoekjes bakken. Lekker voedzaam als ontbijt en leuk om zo tussendoor te eten. Anna-Karina wist me te verklappen dat het mondgevoel behoorlijk stevig is en dat ze uitstekend smaken. Ik heb een klein stukje geproefd zonder spek, en ik kan beamen dat je er van kunt smullen. Ga maar doen, zou ik zeggen!


Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

gember spekpannenkoekjes
gember spekpannenkoekjes

Zo maak je gember spekpannenkoekjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Gember spekpannenkoekjes

gember spekpannenkoekjes
Door: Hans van Deelen
Deze makkelijke gember spekpannenkoekjes hebben een prachtige textuur en vormen het perfecte hartige vakantieontbijt! Niks fijner op een luie weekendochtend dan het maken van super eenvoudige pannenkoekjes. Ook lekker als lunch to go voor onderweg, want ze smaken koud ook prima!
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Rusten 10 min
Totale tijd 35 min

Ook gebruikt

  • Pannenkoekjesvorm met 7 gaten Ø 7 cm

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 113.93 kcalkoolhydraten 0.85 geiwitten 5.6 gvetten 9.46 gvezels 1.77 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stuks à 7 cm

Ingrediënten

Beslag

Overig

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Beslag maken

  • Mix de eieren met amandelmelk in een ruime kom eerst door elkaar. Gebruik een mixer of blender.
  • Voeg dan het amandelmeel, kokosmeel, Griekse yoghurt, geraspte gember, olijfolie, vanille, nootmuskaat, zoetstof, zout en het bakpoeder toe en meng alles tot een egaal beslag. Laat  voor het beste resultaat 10 minuten rusten om het te laten indikken.

Bakken

  • Snijd ondertussen het spek zodat het onder een pannenkoekje past. Wij gebruiken een pannenkoekvorm voor in een pan, maar je kunt ook bergjes scheppen.
    Roer het beslag na de rusttijd nog even door. Bak eerst de stukjes spek in de vorm op redelijk hoog vuur. Temper het vuur en schep dan het beslag op de stukjes spek en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten. Draai de vorm met pannenkoekjes om als de bovenkant voldoende droog is. Bak ze aan beide zijden goudbruin.

Serveren

  • Serveer de gember spekpannenkoekjes met koolhydraatarme stroop of paprikapoeder.
  • Geniet van je weekend! (of doordeweekse dag)
  • Bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


(Visited 20 times, 2 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties