appel

appeltjeAppels zijn niet echt heel erg koolhydraatarm, maar ik gebruik ze heel af en toe wel in bepaalde gerechten. Appels zijn een goede bron van vitamines, voedingsvezels, enzymen, antioxidanten en fytonutriënten.

Een gemiddelde appel weegt zonder klokhuis 100 gram. Wij gebruiken vaak maar een halve appel in een gerecht.

Met schil per bevat appel per 100 gram:  calorieën 56 kcal, koolhydraten 12 g, eiwitten 0.3 g, vetten 0.2 g, vezels 2.0 g. (NEVO)

 

witlofsalade met kaas en walnoot

Witlofsalade met kaas en walnoot

Onweerstaanbaar: witlofsalade met kaas en walnoot. Subtiel qua smaak, maar ook afwisselend genoeg wat betreft samenstelling en structuur.

venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel is een mooie combinatie van heel verschillende bites en smaken, die toch samen voor een homogeen geheel zorgen. Een geweldige lunch!

witte kool salade met kaas en citroen

Witte kool salade met kaas en citroen

Witte kool salade met kaas en citroen. Knapperige witte kool op smaak gebracht met kaas, citroen, appel en zonnebloempitten. Goed voor een zomers gevoel!

waldorfsalade met koolrabi

Waldorfsalade met koolrabi

In deze Waldorfsalade combineert de knapperige koolrabi op meesterlijke wijze met de crunch van de walnoten en het frisse van de appel en de citroen.

notencake met appel

Notencake met appel, zeer geslaagd

Deze notencake met appel heeft een lekker stevige basis en de stukjes appel en gehakte noten geven de cake de perfecte crunch en sappigheid.

klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade

In de oorspronkelijke klassieke Waldorfsalade (1894) ging knolselderij! Sinds 1894 heeft elke kok een variatie op de Waldorfsalade bedacht.

Scroll naar top