Ingrediënt: appel

11 berichten

appeltjeAppels zijn niet echt heel erg koolhydraatarm, maar ik gebruik ze heel af en toe wel in bepaalde gerechten. Appels zijn een goede bron van vitamines, voedingsvezels, enzymen, antioxidanten en fytonutriënten.

Een gemiddelde appel weegt zonder klokhuis 100 gram. Wij gebruiken vaak maar een halve appel in een gerecht.

Met schil per bevat appel per 100 gram:  calorieën 56 kcal, koolhydraten 12 g, eiwitten 0.3 g, vetten 0.2 g, vezels 2.0 g. (NEVO)

 

witlofsalade met kaas en walnoot

Witlofsalade met kaas en walnoot

Onweerstaanbaar: witlofsalade met kaas en walnoot. Subtiel qua smaak, maar ook afwisselend genoeg wat betreft samenstelling en structuur.

homemade gerookte kipsalade

Homemade gerookte kipsalade

Zelf vinden we deze heerlijk zachte en romige homemade gerookte kipsalade vele malen lekkerder dan de kipsalade van de grootgrutter. […]

venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel is een mooie combinatie van heel verschillende bites en smaken, die toch samen voor een homogeen geheel […]

bleekselderijsalade met puntpaprika

Bleekselderijsalade met puntpaprika

Eigenlijk kun je deze salade met bleekselderij en puntpaprika bijna overal bij serveren. Lekker met een broodje, stukje (vega)vlees, een […]

waldorfsalade met koolrabi

Waldorfsalade met koolrabi

In deze Waldorfsalade combineert de knapperige koolrabi op meesterlijke wijze met de crunch van de walnoten en het frisse van […]

witlof appelsalade

Witlof appelsalade

Appel is voor velen not done in de koolhydraatarme keuken. Toch gebruik ik af en toe gerust eens een lekker […]

klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade

In de oorspronkelijke klassieke Waldorfsalade (1894) ging knolselderij! Sinds 1894 heeft elke kok een variatie op de Waldorfsalade bedacht.