koolrabi carpaccio

Koolrabi carpaccio

Is het geen plaatje deze frisse koolrabi carpaccio? Je ziet al aan de kleuren dat het subtiel smaakt. Carpaccio kennen de meesten van jullie wel als een gerecht met dunne plakjes rundvlees. Het is ook een favoriet van Anna-Karina als we uit lunchen gaan. Ik eet geen vlees – al niet meer vanaf mijn twintigste jaar – dus ik sla het sowieso altijd over op de kaart. Toch spreekt het concept me wel aan: dungesneden plakjes op je bord die worden verrijkt met allerlei smaakmakers. De kunst is dan om een goed koolhydraatarm en vegetarisch alternatief te vinden. Eerder maakten we al eens deze carpaccio van rode biet, ook prachtig en lekker!  Maar waarom niet eens koolrabi proberen? Tenslotte is die ook van nature al mooi rond. Door de koolrabi te combineren met kappertjes, olijfolie, mosterd en witte wijnazijn is deze koolrabi carpaccio een niet te versmaden voor- of bijgerecht!

Koolrabi de alleskunner

De koolrabi is heel veelzijdige groente, je kunt het op heel veel verschillende manieren gebruiken. Zowel warm als koud smaakt het puik, en niet alleen rauw maar ook gekookt heeft het een mooie structuur. Zelf val ik het meeste op de koolrabi in rauwe vorm. Lekker aromatisch, en een fantastische *knak* en subtiele, iets radijsachtige, frisse smaak. Ook in combinatie met andere ingrediënten is de koolrabi een bijzonder dankbare groente. Anna-Karina en ik hebben de indruk dat de koolrabi niet erg populair is bij jullie. Komt het door het uiterlijk? Lijkt de koolrabi moeilijk eetbaar? Nou, overwin die vrees maar want koolrabi is echt perfecte (rauw)kost.

Dunne carpaccio

Wat bij alle carpaccio belangrijk is, dun snijden, is ook bij deze koolrabi carpaccio belangrijk. Dus gebruik een goed hulpmiddel om de koolrabi mee te schillen. Met een mandoline (nee, niet het muziekinstrument) moet dat natuurlijk prima lukken. Wijzelf gebruiken een uit de kluiten gewassen dunschiller van bijna 10 centimeter breed. Ooit gekocht op één van onze speurtochten door een keukenwinkel. Hoe dunner je de koolrabi snijdt, hoe lekkerder de carpaccio. Mooi vind ik dat je er bijna doorheen kijkt!

koolrabi carpaccio

koolrabi carpaccio

Ook lekker:

Zo maak je Koolrabi carpaccio

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolrabi carpaccio


koolrabi carpaccio

Door Hans van Deelen Geplaatst augustus 2, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Bij deze koolrabi carpaccio zorgt de koolrabi voor een fantastische *knak*. De smaak accentueren we met kappertjes, mosterd, pijnboompitjes en Parmezaan!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en schaaf in zo dun mogelijk plakjes op de mandoline of met een dunschiller. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schik de koolrabi en de radijsjes op twee borden. In een cirkel, net zoals bij een rundercarpaccio.
  2. Pureer de kappertjes samen met olijfolie, mosterd en wijnazijn tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper, zout en een piepklein beetje zoetstof. Verdeel de dressing druppelsgewijs over de koolrabi carpaccio.
  3. Rooster wat pijnboompitjes en strooi ze over het gerecht. Schaaf er ten slotte nog wat Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!
  4. TIP: Maak er een volwaardige lunch van door (neutraal smakende) gemengde sla onder de plakjes koolrabi te leggen.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Koolrabi carpaccio”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

48 Shares
Share16
Pin32
Tweet