Is het geen plaatje deze frisse koolrabi carpaccio? Mede door het geringe aantal koolhydraten heel geschikt als mooi voorgerecht. Het bevat 2.45 gram koolhydraten per portie. Je ziet ook al aan de kleuren dat het subtiel smaakt. Carpaccio kennen de meesten van jullie wel als een gerecht met dunne plakjes rundvlees. Het is ook een favoriet van Anna-Karina als we uit lunchen gaan. Ik eet geen vlees – al niet meer vanaf mijn twintigste jaar – dus ik sla het sowieso altijd over op de kaart. Toch spreekt het concept van carpaccio me wel aan: dungesneden plakjes op je bord die worden verrijkt met allerlei smaakmakers. De kunst is dan om een goed koolhydraatarm en vegetarisch alternatief te vinden.
Eerder maakten we al eens deze carpaccio van rode biet, ook prachtig en lekker! Maar waarom niet eens koolrabi proberen? Tenslotte is die ook van nature al mooi rond. Door de koolrabi te combineren met kappertjes, olijfolie, mosterd en witte wijnazijn is deze koolrabi carpaccio een niet te versmaden voor- of bijgerecht!
Koolrabi de alleskunner
De koolrabi is heel veelzijdige groente, je kunt het op heel veel verschillende manieren gebruiken. Zowel warm als koud smaakt het puik, en niet alleen rauw maar ook gekookt heeft het een mooie structuur. Zelf val ik het meeste op de koolrabi in rauwe vorm. Lekker aromatisch, en een fantastische *knak* en subtiele, iets radijsachtige, frisse smaak. Ook in combinatie met andere ingrediënten is de koolrabi een bijzonder dankbare groente. Anna-Karina en ik hebben de indruk dat de koolrabi niet erg populair is bij jullie. Komt het door het uiterlijk? Lijkt de koolrabi moeilijk eetbaar? Nou, overwin die vrees maar want koolrabi is echt perfecte (rauw)kost.
Dunne carpaccio
Wat bij alle carpaccio belangrijk is, dun snijden, is ook bij deze koolrabi carpaccio belangrijk. Dus gebruik een goed hulpmiddel om de koolrabi mee te schillen. Met een mandoline (nee, niet het muziekinstrument) moet dat natuurlijk prima lukken. Wijzelf gebruiken een uit de kluiten gewassen dunschiller van bijna 10 centimeter breed. Ooit gekocht op één van onze speurtochten door een keukenwinkel. Hoe dunner je de koolrabi snijdt, hoe lekkerder de carpaccio. Mooi vind ik dat je er bijna doorheen kijkt!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Koolrabi carpaccio
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolrabi carpaccio
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing
- 1 el kappertjes
- ½ el olijfolie
- ½ el witte wijnazijn, of citroensap
- ½ tl mosterd
- peper en zout
- zoetstof
Serveer met…
- 1 el pijnboompitjes
- 25 g Parmezaanse kaas
- gemengde sla, optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de koolrabi. Schaaf in zo dun mogelijk plakjes op de mandoline of met een dunschiller. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schik de mooiste plakken koolrabi en de radijsjes op 2 borden. In een cirkel, net zoals bij een rundercarpaccio.
Dressing
- Pureer voor de dressing de kappertjes samen met olijfolie, mosterd en wijnazijn tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper, zout en een piepklein beetje zoetstof. Verdeel de dressing druppelsgewijs over de koolrabi carpaccio.
Serveren
- Rooster de pijnboompitjes en strooi ze over het gerecht. Schaaf er ten slotte nog wat Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!
Hoofdmaaltijd?
- TIP: Maak er een maaltijd (lunch of diner) van door gemengde sla onder de plakjes koolrabi te leggen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wij aten vroeger thuis nooit koolrabi, ik kende het helemaal niet. Dus misschien is dat de reden? Dat het een vrij onbekende groente is? Onbekend maakt onbemind?
Terwijl het in Duitsland juist weer een heel bekende groente is, dus het is kennelijk ook cultuurbepaald. Ik pleit daarom voor meer recepten met koolrabi, zodat we op allerlei manieren kennis kunnen maken met deze groente.
Ik heb 2 koolrabi’s gekweekt in mijn Makkelijke Moestuin en toen ik die klaar ging maken… wat een verschil met koolrabi uit de winkel! Vers en knapperig. Toen ik ze geoogst had, heb ik dan ook direct weer 2 nieuwe plantjes gekocht en in de MM gezet. 😉
Dat moestuinieren moet bij ons even wachten, veel te druk met de recepten! Soms wel jammer…
Helaas geen koolrabi hier te verkrijgen. Vond het vroeger als kind al heerlijk. Gekookt met een bloemkool papje. 🙂