Is het geen plaatje deze frisse koolrabi carpaccio? Mede door het geringe aantal koolhydraten heel geschikt als mooi voorgerecht. Het bevat 2.45 gram koolhydraten per portie. Je ziet ook al aan de kleuren dat het subtiel smaakt. Carpaccio kennen de meesten van jullie wel als een gerecht met dunne plakjes rundvlees. Het is ook een favoriet van Anna-Karina als we uit lunchen gaan. Ik eet geen vlees – al niet meer vanaf mijn twintigste jaar – dus ik sla het sowieso altijd over op de kaart. Toch spreekt het concept van carpaccio me wel aan: dungesneden plakjes op je bord die worden verrijkt met allerlei smaakmakers. De kunst is dan om een goed koolhydraatarm en vegetarisch alternatief te vinden.
Eerder maakten we al eens deze carpaccio van rode biet, ook prachtig en lekker! Maar waarom niet eens koolrabi proberen? Tenslotte is die ook van nature al mooi rond. Door de koolrabi te combineren met kappertjes, olijfolie, mosterd en witte wijnazijn is deze koolrabi carpaccio een niet te versmaden voor- of bijgerecht!
Koolrabi de alleskunner
De koolrabi is heel veelzijdige groente, je kunt het op heel veel verschillende manieren gebruiken. Zowel warm als koud smaakt het puik, en niet alleen rauw maar ook gekookt heeft het een mooie structuur. Zelf val ik het meeste op de koolrabi in rauwe vorm. Lekker aromatisch, en een fantastische *knak* en subtiele, iets radijsachtige, frisse smaak. Ook in combinatie met andere ingrediënten is de koolrabi een bijzonder dankbare groente. Anna-Karina en ik hebben de indruk dat de koolrabi niet erg populair is bij jullie. Komt het door het uiterlijk? Lijkt de koolrabi moeilijk eetbaar? Nou, overwin die vrees maar want koolrabi is echt perfecte (rauw)kost.
Dunne carpaccio
Wat bij alle carpaccio belangrijk is, dun snijden, is ook bij deze koolrabi carpaccio belangrijk. Dus gebruik een goed hulpmiddel om de koolrabi mee te schillen. Met een mandoline (nee, niet het muziekinstrument) moet dat natuurlijk prima lukken. Wijzelf gebruiken een uit de kluiten gewassen dunschiller van bijna 10 centimeter breed. Ooit gekocht op één van onze speurtochten door een keukenwinkel. Hoe dunner je de koolrabi snijdt, hoe lekkerder de carpaccio. Mooi vind ik dat je er bijna doorheen kijkt!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je Koolrabi carpaccio
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Koolrabi carpaccio
Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 101
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing
- 1 el kappertjes
- ½ el olijfolie
- ½ el witte wijnazijn, of citroensap
- ½ tl mosterd
- peper en zout
- zoetstof
Serveer met…
- 1 el pijnboompitjes
- 25 g Parmezaanse kaas
- gemengde sla, optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de koolrabi. Schaaf in zo dun mogelijk plakjes op de mandoline of met een dunschiller. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schik de mooiste plakken koolrabi en de radijsjes op 2 borden. In een cirkel, net zoals bij een rundercarpaccio.
Dressing
- Pureer voor de dressing de kappertjes samen met olijfolie, mosterd en wijnazijn tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper, zout en een piepklein beetje zoetstof. Verdeel de dressing druppelsgewijs over de koolrabi carpaccio.
Serveren
- Rooster de pijnboompitjes en strooi ze over het gerecht. Schaaf er ten slotte nog wat Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!
Hoofdmaaltijd?
- TIP: Maak er een maaltijd (lunch of diner) van door gemengde sla onder de plakjes koolrabi te leggen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: