Heerlijk op je bord, omelet met gerookte spekjes

Omelet met gerookte spekjes, slim bezig!

Als ontbijt maak ik vandaag deze omelet met gerookte spekjes, wat geraspte kaas, een handje rucola en twee kerstomaatjes. Een lekker stevig ontbijt want een verstandig mens “ontbijt als een keizer, luncht als een koning en dineert als een bedelaar” volgens het spreekwoord tenminste.

 

Goed ontbijten, slim bezig!
Een goed ontbijt is de basis van gezonde voeding. Met een goed ontbijt, zoals deze omelet met gerookte spekjes, zet je de spijsvertering en je darmen gelijk aan het werk. Daarmee zorg je ervoor dat je lekker energiek aan de dag begint. Een goed en voedzaam ontbijt is de perfecte garantie voor een snaaivrije dag! Voldoende voeding in de vorm van vezels, eiwitten en vetten voorzien je ‘s ochtends direct van de nodige voedingsstoffen en energie. Daardoor blijft je bloedsuikerspiegel mooi stabiel en zo voorkom je later op de dag hongeraanvallen. Als je je bloedsuikerspiegel onder controle hebt en houdt heb je op den duur helemaal geen trek meer in koolhydraatrijke snacks. Hou je lichaam dus goed in balans en gebruik zo je eigen opgeslagen vet als energiebron. Je kunt ook vega speckjes gebruiken, dan wel zelf even de extra koolhydraten bijtellen.

Een goed ontbijt is uiteraard ook bijzonder nuttig voor je concentratie en je productiviteit op je werk en het ontbijt beïnvloedt ook school- en studieprestaties op een positieve manier, slim bezig!

Kijk ook eens bij lunch recepten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Omelet met gerookte spekjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Omelet met gerookte spekjes, slim bezig!


Heerlijk op je bord, omelet met gerookte spekjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 6, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 1,9 gr. pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Omelet met gerookte spekjes, geraspte kaas, een handje rucola en twee kerstomaatjes. Een stevig ontbijt, want een verstandig mens ontbijt als een keizer!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop 2 eieren los met een klein scheutje slagroom.
  2. Bak de spekjes (vega) even lichtbruin en giet vervolgens het eimengsel erbij.
  3. Laat op een zacht vuur stollen en keer de omelet om. Snijd ondertussen de rucola en tomaatjes zoals aangegeven en rasp wat kaas.
  4. Bestrooi de omelet in de pan met geraspte kaas, de fijngesneden rucola en de tomaatjes. Laat ongeveer 1 minuut in de pan tot de kaas gesmolten is.
  5. Klap de omelet met spekjes dubbel op een bord. Heerlijk zo'n energierijke start van de dag, een goedemorgen gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Omelet met gerookte spekjes, slim bezig!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

476 Shares
Share254
Pin222
Tweet