Heerlijk op je bord, omelet met gerookte spekjes

Omelet met gerookte spekjes, slim bezig!

Als ontbijt maak ik vandaag deze omelet met gerookte spekjes, wat geraspte kaas, een handje rucola en twee kerstomaatjes. Een lekker stevig ontbijt, want een verstandig mens “ontbijt als een keizer, luncht als een koning en dineert als een bedelaar“, volgens het spreekwoord tenminste. Een goed ontbijt is uiteraard ook bijzonder nuttig voor je concentratie en je productiviteit op je werk en het ontbijt beïnvloedt ook school- en studieprestaties op een positieve manier. Dus lekker slim bezig, bovendien heel erg koolhydraatarm met slechts 1.7 gram koolhydraten per portie. 

Advertentie

Goed ontbijten, slim bezig!

Een goed ontbijt is de basis van gezonde voeding. Met een goed ontbijt, zoals deze omelet met gerookte spekjes, zet je de spijsvertering en je darmen gelijk aan het werk. Daarmee zorg je ervoor dat je lekker energiek aan de dag begint. Een goed en voedzaam ontbijt is de perfecte garantie voor een snaaivrije dag! Voldoende voeding in de vorm van vezels, eiwitten en vetten voorzien je ’s ochtends direct van de nodige voedingsstoffen en energie. Daardoor blijft je bloedsuikerspiegel mooi stabiel en zo voorkom je later op de dag hongeraanvallen. Als je je bloedsuikerspiegel onder controle hebt en houdt heb je op den duur helemaal geen trek meer in koolhydraatrijke snacks. Hou je lichaam dus goed in balans en gebruik zo je eigen opgeslagen vet als energiebron. Je kunt ook vega speckjes gebruiken, dan wel zelf even de extra koolhydraten bijtellen.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Heerlijk op je bord, omelet met gerookte spekjes

Zo maak je de Omelet met gerookte spekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Heerlijk op je bord, omelet met gerookte spekjes

Omelet met gerookte spekjes

Omelet met gerookte spekjes, geraspte kaas, een handje rucola en twee kerstomaatjes. Een stevig ontbijt, want een verstandig mens ontbijt als een keizer!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 320.9 koolhydraten 1.7 geiwitten 21.3 gvetten 25.6 gvezels 1.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren los met slagroom.
  • Bak de (vega)spekjes even lichtbruin en giet vervolgens het eimengsel erbij.
  • Laat op een zacht vuur stollen en keer de omelet om. Snijd ondertussen de rucola en tomaatjes zoals aangegeven en rasp wat kaas.
  • Bestrooi de omelet in de pan met geraspte kaas, de fijngesneden rucola en de tomaatjes. Laat ongeveer 1 minuut in de pan tot de kaas gesmolten is.
  • Klap de omelet met spekjes dubbel op een bord.
  • Heerlijk zo'n energierijke start van de dag, een goedemorgen gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept3 gedachten over “Omelet met gerookte spekjes, slim bezig!”

  1. Ik had net helemaal geen zin in een van mijn standaardontbijtjes, dus dit kwam als geroepen! IJsbergsla ipv rucola gebruikt, de rest had ik gewoon in huis. En dat was smullen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven