Deze pompoentaart met notencrunch is de perfecte manier om de pompoen te gebruiken die er al een tijdje ligt. Pompoen bederft gelukkig niet zo snel, maar vandaag moet-ie er toch echt aan geloven! Ik ben dol op de warme winterse smaken van deze pompoentaart met notencrunch: kaneel, gember, nootmuskaat etc. De pompoentaart maak ik niet te zoet, dan is het contrast met de heerlijke zoete crunch des te groter. De crunch smaakt enigszins naar ‘spijs’, dat komt door het amandelmeel. Werkelijk een heerlijke combinatie. Serveer het als gebak of als toetje. Per stukje inclusief die zalige crunch bevat het calorieën 161.36 kcal ⋆ koolhydraten 2 g ⋆ eiwitten 5.92 g ⋆ vetten 13.88 g ⋆ vezels 3.05 g.
Vorm
Je kunt verschillende vormen kiezen voor pompoentaart, ik nam een glazen cakevorm (ca. 25 x 10 cm) waar ik 12 plakjes uithaalde. Als je een springvorm hebt kan dat ook prima neem dan een niet te grote diameter. Of doe het beslag in muffinvormpjes. Let dan wel even op de baktijden (ietsje korter?) en controleer met een houten prikker of de taart gaar is. Je kunt je gebak na het afkoelen nog besmeren met een laagje glazuur. Welke vorm of afwerking je ook kiest de pompoentaart is een heerlijke gezonde traktatie voor iedereen. Die notencrunch moet je er wel echt bijmaken, dat is zo lekker!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de pompoentaart met notencrunch
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pompoentaart met notencrunch
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Pompoentaart
- 450 g pompoen, (hokkaido)
- 5 eieren
- 60 g amandelmeel
- 30 g kokosmeel
- 100 ml slagroom
- 2 tl kaneel
- 2 tl gemberpoeder
- 1-2 tl nootmuskaat, naar smaak
- 1 tl koek- of speculaaskruiden
- zoetstof
- 1½ tl bakpoeder
- snufje peper en zout
Notencrunch (12 porties)
- 75 g pecannoten, grof gehakt
- 30 g amandelmeel
- kneepje honingvervanger
- drupje water
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Pompoentaart
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C, haal de bakplaat eruit en vet een spring- of cakevorm in.
- Je hoeft een hokkaido pompoen niet te schillen. Was de pompoen en snijd doormidden. Schraap de pitten eruit met een lepel. Snijd de pompoen in plakken en daarna in stukjes. Verdeel de stukjes over de bakplaat.
- Bak in 15 minuten zacht. Laat de pompoen buiten de oven een beetje afkoelen.
- Schep de gare pompoenstukjes in de keukenmachine en giet de slagroom erbij. Pureer dit tot de pompoen fijn genoeg is. Voeg de eieren, specerijen, kokos- en amandelmeel, zoetstof en snufje peper en zout toe en pureer alles tot een mooi (dun) beslag. Maak het beslag in dit geval niet té zoet. De crunch maak je wel lekker zoet.
- Giet het beslag voor de pompoentaart in de vorm en bak gedurende 40-50 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen op een rooster en schep voor het serveren de crunch erover. Eventueel nog garneren met slagroom of een bolletje ijs en uitgebreid van genieten!
Notencrunch
- Meng de gehakte pecannoten met het amandelmeel. Voeg Steviala Sweet bee naar smaak toe. Proeven en eventueel een drupje water toevoegen om een mooie kruimelige structuur te krijgen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Beste Anna-Karina,
Dit ziet er heerlijk uit, ik ben van plan om ‘m snel te maken. Ik zie bij de bereiding van de notencrunch niet staan, dat het in de oven moet. Is alleen het mengen van de pecannoten, amandelmeel en zoetstof genoeg? Of zie ik iets over het hoofd?
Dank je wel voor dit en alle andere geweldige recepten!
klopt dat hoeft niet, kan wel.
Ik ben er nu mee bezig en vraag me ook af: Wat met de crunch?
Die serveer je erbij, zoals je ziet op de foto’s
zo hee deze is lekkerrrrrrr, zelfs manlief die een echte zoetekauw is en ‘weigert’ om mijn kha recepten te eten is om!!
Ik heb de pompoen zonder toevoeging van water in de oven gegaard. Maar wellicht dat de pompoen van zichzelf al veel vocht bevatte. De smaak is overigens prima! ?
Ik heb ‘m vanmorgen gebakken, maar hij blijft zo vochtig. is dat de bedoeling?
Hij is wel een beetje klef, maar niet heel vochtig. Zou kunnen dat de pompoen net wat meer vocht bevatte?
Heb de taart gisteravond gemaakt en hij is heerlijk. Heb er wel in het midden en bovenop een laagje creme (mascarpone met slagroomen een beetje zoetstof) tussen gedaan. Wilde de notencrunch weg laten maar ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Wat is dat lekker zeg! Die ga ik vaker maken. Dank je wel weer voor het recept!
Hoi Erica,
Graag gedaan, en geniet ervan!
Heb hem net gemaakt en heb er ook lekker slagroom bij gedaan en dan is hij erg lekker hoor!
Dit is geen straf om te mogen eten hahaha
De taart is prima gelukt. Ik vind alleen de hoeveelheid nootmuskaat wat veel. Een volgende keer doe ik de helft in t recept.
Oh, ja dat zou kunnen kloppen ik zie dat er bij het omzetten van het recept naar de nieuwe lay-out iest is weggevallen. Daar had 1-2 tl moeten staan! Ik heb het nu even bijgewerkt. Sorry…