pompoentaart met notencrunch

Pompoentaart met notencrunch

Deze pompoentaart met notencrunch is de perfecte manier om de pompoen te gebruiken die er al een tijdje ligt. Pompoen bederft gelukkig niet zo snel, maar vandaag moet-ie er toch echt aan geloven! Ik ben dol op de warme winterse smaken van deze pompoentaart met notencrunch: kaneel, gember, nootmuskaat etc. De pompoentaart maak ik niet te zoet, dan is het contrast met de heerlijke zoete crunch des te groter. De crunch smaakt enigszins naar ‘spijs’, dat komt door het amandelmeel. Werkelijk een heerlijke combinatie. Serveer het als gebak of als toetje. Hoe dan ook: smullen!   Vorm Je kunt verschillende vormen kiezen voor pompoentaart, ik nam een glazen cakevorm (ca. 25 x 10 cm) waar ik 12 plakjes uithaalde. Als je een springvorm hebt kan dat ook prima neem dan een niet te grote diameter. Of doe het beslag in muffinvormpjes. Let dan wel even op de baktijden (ietsje korter?) en controleer met een houten prikker of de taart gaar is. Je kunt je gebak na het afkoelen nog besmeren met een laagje glazuur. Welke vorm of afwerking je ook kiest de pompoentaart is een heerlijke gezonde traktatie voor iedereen. Die notencrunch moet je er wel echt bijmaken, dat is zo lekker! Notencrunch maken

  • 75 gram gehakte pecannoten (9 khd)
  • 30 gram amandelmeel (1 khd)
  • Vloeibare zoetstof of Steviala Sweet Bee naar smaak
  • Goed roeren, eventueel een drupje water toevoegen. (12 porties, < 1 khd pp)

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de pompoentaart met notencrunch

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Pompoentaart met notencrunch


pompoentaart met notencrunch

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 7, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 12 stukjes
  • Koolhydraten: 3 gr. per stukje incl. crunch (12 stukjes uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Klaar in: 1 uur 5 minuten

Ben je ook zo dol op de warme winterse smaken van kaneel, gember en nootmuskaat? Dan is deze Pompoentaart met notencrunch een perfect recept voor je!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hetelucht) en vet een spring- of cakevorm in. .
  2. Was de hele pompoen en snijd doormidden. Schep/schraap het binnenste eruit met een lepel. Je hoeft de hokkaido pompoen niet te schillen. Snijd de pompoen in plakken en daarna in stukjes. Verdeel de stukjes over de bakplaat en bak in 15 minuten zacht. Laat de pompoen buiten de oven een beetje afkoelen.
  3. Schep de gare pompoenstukjes in de keukenmachine en giet de slagroom erbij. Pureer dit tot de pompoen fijn genoeg is. Voeg de eieren, specerijen, kokos- en amandelmeel, zoetstof en snufje peper en zout toe en pureer alles tot een mooi (dun) beslag. Maak het beslag in dit geval niet té zoet. De crunch maak je wel lekker zoet.
  4. Giet het beslag voor de pompoentaart in de vorm en bak gedurende 40-50 minuten op 175 graden (160 hetelucht) of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  5. Laat afkoelen op een rooster en schep voor het serveren de crunch erover. Eventueel nog garneren met slagroom of een bolletje ijs en uitgebreid van genieten!
  6. CRUNCH:
    Meng 75 gram gehakte pecannoten (9 khd),30 gram amandelmeel (1 khd), met vloeibare zoetstof of Steviala Sweet bee naar smaak. Proeven en eventueel een drupje water toevoegen. (voor 12 porties, < 1 khd per portie)

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 gedachten over “Pompoentaart met notencrunch”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

172 Shares
Share88
Pin84
Tweet