Deze heerlijke spinazietaart met spekjes is een eenvoudige koolhydraatarme hartige taart zonder korst. Wij gebruikten zelf vegaspekjes. Dat kan prima, als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Tel dan wel even de extra koolhydraten erbij. En heb je liever wel een korst, kijk dan eens bij de taartdeegrecepten daar staan er een stel tussen, zowel hartig als zoet! De volgende dag koud bij de lunch is de taart ook nog verrukkelijk.
TIP: Maak deze taart ook eens met een dunne korst over de gehele bakplaat van de oven. Snijd er als hij koud is driehoekige puntjes van. Leuk als borrelhapje op een feestje. Op te fleuren met stukjes paprika, tomaat of champignon bovenop.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je spinazietaart met spekjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spinazietaart met spekjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g spek of spekblokjes, blokjes, indien vega zelf extra khd bijtellen
- 450 g spinazie (wilde)
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 60 ml slagroom
- 200 g kruidenroomkaas
- 30 g pijnboompitjes
- 50 g geraspte kaas
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm van Ø 26 cm in.
- Bak de spekblokjes krokant, zet ze apart. Wok de spinazie op hoog vuur en knijp knoflook erboven uit, schep om tot de spinazie is geslonken. Laat uitlekken in een zeef en druk overtollig vocht eruit met een lepel.
- Klop de eieren los met de slagroom en de kruidenkaas. Roer pijnboompitjes en geraspte kaas erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spinazie en de spekjes over de springvorm en giet het eimengsel erover. Werk alles met een spatel door elkaar, zodat het eimengsel zich verspreidt.
- Bak de taart 30 minuten of tot de taart gaar is en begint te bruinen. De taart komt omhoog tijdens het bakken en stort ook weer in, dat is niet erg.
- Serveer met een lekkere salade van rucola met paprika.
Variaties
- Maak de taart extra pittig met blauwschimmelkaas.
- Maak deze taart met een dunne korst op de bakplaat van de oven en snijd er als hij koud is driehoekige stukjes van. Leuk als borrelhapje op een feestje. Op te fleuren met stukjes paprika, tomaat of champignon bovenop.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijk was dienaars, maar voor mij wel heel erg veel. Ook de kleinkinderen hebben ervan gesmuld. Was aan de zoute kant, maar volgende keer doe ik het met stukje kip. Of kipstuckjes. Minder zout en vegetarisch.
Wat was de spinazietaart met spekblokjes heerlijk!!
Heerlijk! Heb alleen wat kip gebruikt i.p.v. spekjes. En een lekkere salade erbij. Voor herhaling vatbaar!
Hij was inderdaad machtig had hem in 8 punten gesneden maar er bleven er 2 over. We vonden hem lekker maar hij was helaas te zout mijn eigen schuld had er geen erg in dat er natuurlijk ook spekjes in zaten. Volgende keer zonder extra zout.
Dus wel voor herhaling vatbaar 👍De overgebleven 2 puntjes eten we morgen als lunch met een salade
De voedingswaarden “per portie” ik neem toch aan dat dit de waardes zijn voor de gehele taart?
“Per portie
calorieën 1008 kcal ⋆ koolhydraten 8.9 g ⋆ eiwitten 49.75 g ⋆ vetten 85.45 g ⋆ vezels 5.35 g”
Ik kan mij niet voorstellen dat een normale portie uit 1008kcal bestaat.
Jazeker wel, verbazend veel hè? Spek, slagroom, kruidenkaas, pijnboompitten en gewone kaas bevatten heel veel calorieën. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een heel voedzame maaltijd is. Ik heb het berekend op 2 porties, dus voor de halve taart, maar je kunt natuurlijk ook een kwart eten als je al verzadigd bent. Klik even op de ingrediënten je ziet dan van alles het gehalte kcal per 100 g.
Dank je wel voor je snelle reactie! Oef… Ik denk idd dat een kwart portie logischer is icm een salade bijvoorbeeld. Zelfs toen ik nog niet kha at, kwam ik niet aan 1000kcal voor een avondmaaltijd. Een extra ei (5 ipv 4) en 125gr creme fraiche ipv roomkaas én slagroom gaat al veel verschil maken.
Eigenlijk zijn wij wel fan van alles waar ‘taart’ achter staat, dus deze viel ook helemaal in de pul. De vegaspekjes staan bij ons ook regelmatig op tafel, had ze alleen nog niet in een taart verwerkt. Ik dacht altijd dat ze dan wat zompig (vast geen Nederlands woord) werden, maar dat valt erg mee. Van ons krijgt ie full house met de sterren.
Garoets, E&P
Klopt, het is wel ’t lekkerst om ze eerst goed aan te bakken.