Deze heerlijke spinazietaart met spekjes is een eenvoudige koolhydraatarme hartige taart zonder korst. Wij gebruikten zelf vegaspekjes. Dat kan prima, als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Tel dan wel even de extra koolhydraten erbij. En heb je liever wel een korst, kijk dan eens bij de taartdeegrecepten daar staan er een stel tussen, zowel hartig als zoet! De volgende dag koud bij de lunch is de taart ook nog verrukkelijk.
TIP: Maak deze taart ook eens met een dunne korst over de gehele bakplaat van de oven. Snijd er als hij koud is driehoekige puntjes van. Leuk als borrelhapje op een feestje. Op te fleuren met stukjes paprika, tomaat of champignon bovenop.

Zo maak je spinazietaart met spekjes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Spinazietaart met spekjes
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 147
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 200 g spekblokjes - indien vega zelf extra khd bijtellen
- 450 g spinazie (wilde)
- 1 teentje knoflook
- 4 ei/eieren
- 60 ml slagroom
- 200 g kruidenroomkaas
- 30 g pijnboompitjes
- 50 g geraspte kaas
- peper en zout
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm van Ø 26 cm in.
- Bak de spekjes krokant, zet ze apart. Wok de spinazie op hoog vuur en knijp knoflook erboven uit, schep om tot de spinazie is geslonken. Laat uitlekken in een zeef en druk overtollig vocht eruit met een lepel.
- Klop de eieren los met de slagroom en de kruidenkaas. Roer pijnboompitjes en geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spinazie en de spekjes over de springvorm en giet het eimengsel erover. Werk alles met een spatel door elkaar, zodat het eimengsel zich verspreidt.
- Bak de taart 30 minuten of tot de taart gaar is en begint te bruinen. De taart komt omhoog tijdens het bakken en stort ook weer in, dat is niet erg.
- Serveer met een lekkere salade van rucola met paprika.
Variaties
- Maak de taart extra pittig met blauwschimmelkaas.
- Maak deze taart met een dunne korst op de bakplaat van de oven en snijd er als hij koud is driehoekige stukjes van. Leuk als borrelhapje op een feestje. Op te fleuren met stukjes paprika, tomaat of champignon bovenop.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm, ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |