Ingrediënt: geraspte kaas

48 berichten

kaaskletskoppenKaas raspen doe ik altijd zelf, in zakjes kaas zitten namelijk toevoegingen om het niet te laten plakken en die bevatten WEL koolhydraten. Afhankelijk van het soort gerecht gebruik ik jongere of juist oudere (boeren) kaas. Hangt ook van je eigen smaak af.

NB: hoewel de meeste kazen geen koolhydraten bevatten eet je in totaal maximaal 100 gram kaas per dag!
per 100 gr. 0 khd

courgette met kaas en ei van Ilse

Courgette met kaas en ei van Ilse

Ilse stuurde een even eenvoudig als lekker recept in. Haar bijgerecht van courgette met kaas en ei zet je in 35 minuten op tafel. Ik […]

gevulde mini paprikaatjes

Gevulde mini paprikaatjes

Van paprika word ik altijd een beetje vrolijk, niet alleen door die prachtige en intense kleuren, maar ook de smaak en textuur ervan doen iets […]

kaaswafels met zalm en avocado

Kaaswafels met zalm en avocado

In het oude Griekenland vulde men al zogenaamde obelios met kaas. Mijn kaaswafels zijn dus goedbeschouwd Grieks van oorsprong. Deze kaaswafels zijn snel klaar en vormen […]

paddenstoelenpaté met cranberrycompote

Paddenstoelenpaté met cranberrycompote

Samen met de cranberrycompote vormt deze paddenstoelenpaté een feestelijke amuse of voor- of lunchgerecht. Perfect voor bijzondere dagen. Echter deze verrukkelijke paddenstoelenpaté moet je niet […]

knolselderij gratin, gebakken

Knolselderij gratin met Gruyère

In 1 woord? Oké: romigfluweelzachtenongelooflijklekker! Deze knolselderij gratin gaan we absoluut vaker serveren, simpel te maken en zo smaakvol. Het combineert, juist omdat het zo […]

boerenkool ovenschotel

Pittige boerenkool ovenschotel

Vandaag maken we de boerenkool eens een beetje anders dan anders. Een pittige, koolhydraatarme, boerenkool ovenschotel met een Marokkaanse twist. Want het kruidenmengsel Ras el […]

groene koolrolletjes

Groene koolrolletjes, gevuld

Op zich is het al een feest om savooie kool (savooikool, groene kool of groenekool) als basismateriaal te hebben. De kloeke gevulde groene koolrolletjes die […]

broccoli-preisoep met zalmballetjes

Broccoli-preisoep met zalmballetjes

Verrukkelijke koolhydraatarme broccoli-preisoep met zalmballetjes is een heel bijzonder soepje. Broccolisoep staat regelmatig op mijn menu, preisoep iets minder vaak. Maar in combinatie was een […]

venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas

De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het ‘marathron’ dat ‘dun worden’ betekent. Of zij ook deze koolhydraatarme venkeltaart met geitenkaas kenden, […]

venkel paprika quiche met korst

Venkel paprika quiche met korst

De heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is heel makkelijk om te maken. Je kunt met koolhydraatarme quiches altijd eindeloos variëren met de […]

koolhydraatarme aubergine waaier

Aubergine waaier

Heerlijk deze koolhydraatarme, mediterrane aubergine waaier. We hadden net bedacht dat we in het najaar misschien, eventueel, als het zo uitkomt naar Portugal zouden willen. […]