Ingrediënt: geraspte kaas

kaaskletskoppenKaas raspen doe ik altijd zelf, in zakjes kaas zitten namelijk toevoegingen om het niet te laten plakken en die bevatten WEL koolhydraten. Afhankelijk van het soort gerecht gebruik ik jongere of juist oudere (boeren) kaas. Hangt ook van je eigen smaak af.

NB: hoewel de meeste kazen geen koolhydraten bevatten eet je in totaal maximaal 100 gram kaas per dag!
per 100 gr. 0 khd


Samen met de cranberrycompote vormt deze paddenstoelenpaté een feestelijke amuse of voor- of lunchgerecht. Perfect voor bijzondere dagen. Echter deze verrukkelijke paddenstoelenpaté moet je niet […]

Paddenstoelenpaté met cranberrycompote



knolselderij gratin, gebakken 14
In 1 woord? Oké: romigfluweelzachtenongelooflijklekker! Deze knolselderij gratin gaan we absoluut vaker serveren, simpel te maken en zo smaakvol. Het combineert, juist omdat het zo […]

Knolselderij gratin met Gruyère



Gevulde groene koolrolletjes Koolhydraatarm Recept, geserveerd op bord met bolletje bloemkoolrijst 6
Op zich is het al een feest om savooie kool (savooikool, groene kool of groenekool) als basismateriaal te hebben. De kloeke gevulde groene koolrolletjes die […]

Groene koolrolletjes, gevuld


4
Broccoli-preisoep met zalmballetjes is een heel mooie ontdekking. Broccolisoep staat regelmatig op mijn menu, preisoep iets minder vaak, allebei tegelijk was een experimentje. Een geslaagd […]

Broccoli-preisoep met zalmballetjes


venkeltaart met geitenkaas 19
De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het ‘marathron’ dat ‘dun worden’ betekent. Of zij ook venkeltaart met geitenkaas aten weet ik […]

Venkeltaart met geitenkaas



venkel paprika quiche 19
De heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is  heel makkelijk om te maken. Je kunt met quiches altijd eindeloos variëren met de ingrediënten […]

Venkel paprika quiche met korst


aubergine waaier 19
Heerlijk deze mediterrane aubergine waaier, we hadden net bedacht dat we in het najaar misschien, eventueel, als het zo uitkomt naar Portugal zouden willen, nu […]

Aubergine waaier




feestelijk kaas plukbrood 8
Borreltijd, kwijlen jullie even met me mee…? Feestelijk kaas plukbrood is precies wat het is: brood met veel gesmolten kaas om lekker van te plukken […]

Feestelijk kaas plukbrood


eipotje met spinazie 17
Zo’n verrukkelijk koolhydraatarm eipotje met spinazie gaart in de oven terwijl ik onder de douche sta en kleren aantrek, wel zo makkelijk ‘s morgens vroeg. […]

Eipotje met spinazie


koolhydraatarme taco's 20
Mexicaanse gevulde taco’s zijn altijd een dikke hit bij ons. Tegenwoordig maak ik knapperige koolhydraatarme taco’s van kaas of deze taco’s van koolhydraatarm deeg. Overheerlijk […]

Koolhydraatarme taco’s van kaas



broccoli zalm taart 27
Nomnomnom weer eens op een zandtaartkorstje knabbelen! Bij deze broccoli zalm taart heb ik de korst even voorgebakken. Het deeg lijkt behoorlijk op zandtaartdeeg. Door […]

Broccoli zalm taart



gekruide bloemkool frittata 7
Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je […]

Bloemkool frittata, lekker kruidig



bloemkool rucola stamppotje 12
Zo’n lief eenpersoons pannetje met een romig bloemkool rucola stamppotje erin, daar doe je mij een enorm plezier mee. Elke hap puur genieten! De smaken […]

Bloemkool rucola stamppotje


tomaat met spinazie en heel ei 9
Een wel heel leuke variatie op het thema tomaat, spinazie en ei! Deze gevulde tomaat met spinazie en heel ei heeft een heerlijk kruiden dakje. […]

Tomaat met spinazie en heel ei


bloemkoolbeignets met pittige saus 16
Deze stonden al heel lang op mijn to do-lijstje, maar steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. […]

Bloemkoolbeignets met pittige saus



Pagina 1 van 3123