5 x ijsjes op een stokje

5 x Keto ijsjes op een stokje

Wat is er meer vakantie-achtig dan ijs? Wij hebben eigenlijk de hele zomer wel twee soorten keto ijsjes op een stokje op voorraad. Of het nu gaat om ijs met heel fruit, ijs met zuivel, of onze fraaie groene groente ijsjes met komkommer, we vinden ze allemaal lekker. En als je een paar verschillende soorten ijsjes in de diepvries hebt liggen, dan heb je altijd wat te kiezen. 

Advertentie

IJsjes op een stokje zijn super makkelijk!

Je kunt keto ijsjes op een stokje direct uit de vriezer eten, heel handig als tussendoortje. Niet alleen dat kan een voordeel zijn bij grote ijsnood,. Ook om te maken zijn de ijsjes in popsicle vorm super makkelijk. Een mengseltje maken, in de vorm doen en laten bevriezen. Kind kan de was doen. Ook een leuk klusje om samen met kinderen te doen trouwens. Neem in dat geval bijvoorbeeld nummer 3 waar ze leuk de besjes aan het stokje kunnen rijgen.

5 x ijsjes op een stokje

1. Komkommer ijsjes

Oeps, deze week is het weer niet gelukt om ons aan één nieuw recept te houden. Dus we beginnen ons overzicht met deze heerlijke nieuw verschenen keto komkommer ijsjes! Ze bevatten slechts 1.16 gram koolhydraten per ijsje. Heel simpel om te maken.

Koolhydraatarme komkommer ijsjes

koolhydraatarme komkommer ijsjes
Wij maakten deze koolhydraatarme komkommer ijsjes niet heel erg zoet. Daardoor blijven ze juist zo heerlijk fris! Op die manier benadruk je nog eens dat er komkommer inzit. Daarnaast dragen natuurlijk ook verse munt en limoen bij aan de zomerse smaak. Heerlijk! 
Bekijk ’t recept

2. Roomijsje met yoghurt en fruit

Wist je dit? Hoe noordelijker een land ligt, hoe meer ijs er wordt gegeten. In Zweden hapt men per jaar ongeveer 13,6 liter ijs weg per persoon, een Noor verorbert een slordige 12 liter terwijl een Griek nog geen 4 liter ijs eet. Wij Nederlanders blijven ook bescheiden en likken ieder 7,5 liter van het bevroren goedje weg. Deze koolhydraatarme roomijsjes bevatten 2 gram koolhydraten per stuk.

Roomijsje met yoghurt en fruit

roomijsje met yoghurt en fruit
In het popsicle, koolhydraatarme roomijsje met yoghurt en fruit zit stiekem wat kokosolie verwerkt zodat het ijs een lichte kokossmaak krijgt.
Bekijk ’t recept

3. FroYo spiesjes

Jazeker, deze vallen ook in de categorie ijsjes op een stokje. Frozen yoghurt heeft gezond imago, maar pas op veel froyo’s bevatten ladingen suiker! Je mag je ijsjes niet zomaar froyo noemen. Het is namelijk wettelijk vastgelegd dat het ijs voor zeven procent uit yoghurt moet bestaan om het frozen yoghurt te mogen noemen. Het ijslaagje om onze vruchtjes is 100% volvette Griekse yoghurt. Die van ons bevatten slechts 1 gram koolhydraten per spiesje.

FroYo spiesjes

FroYo spiesjes! Fro = frozen en Yo = yoghurt. Bevroren yoghurt spiesjes op z’n Hollands. Extra leuk om samen met je (klein- of buur-)kinderen te knutselen!
Bekijk ’t recept

4. Koffieijsjes met chocodip

Onze dagelijkse mini ontbijtvergadering wordt begeleid door een sublieme, ongeëvenaarde -door Hans met liefde bereide- romige latte macchiato. En daar doen deze heerlijke ijsjes me direct aan denken! Misschien morgen gewoon zo’n ijsje eten als ontbijt? Deze keto ijsjes op een stokje vullen als een tierelier en bevat toch maar 1.5 gram koolhydraten per ijsje.

Koffieijsjes met chocodip

Deze koffieijsjes met chocodip maak je met slechts 3 ingrediënten! De koffieijsjes hebben een waanzinnig goede koffiesmaak maar zijn bovenal heerlijk romig!
Bekijk ’t recept

5. Frambozen ijsjes op een stokje

Heel klassieke maar toch anders dan anders keto fruitijsjes op een stokje. Gemaakt van puur fruit met een klein beetje zuivel en onze zalige lemon curd. Wij gebruikten vers fruit maar je kunt eventueel ook rood diepvriesfruit nemen. Of een andere combinatie. Ik prakte voor de fruitlaag de vruchten eenvoudig met een vork; snel en doeltreffend.  Bevat de meeste koolhydraten uit deze serie: 3 gram koolhydraten per ijsje van 75 ml.

Koolhydraatarme frambozenijsjes

Koolhydraatarme frambozenijsjes
Prachtige koolhydraatarme frambozenijsjes, gemaakt van puur fruit met een klein beetje zuivel met lemon curd. Fris zomers!
Bekijk ’t recept

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven